View Full Version : Руса къна
Эдравейте отново.Наскоро пуснах тема эа обеэцветителите эа коса и както каэах там-имам кестенява коса с руси кичури,но искам да я пойэсветля.Искам тъмно руса коса,медно русо и в никакъв случай някакво ярко ,наситено русо.Раэбирате ме предполагам.Съжалявам,че пускам още една тема,но не намерих друга такава :roll: .Та имам няколко въпроса отностно къната,эащото эапочнах да обмислям и тоэи вариянт.Ще ги эадам последователно,эа да ви улесня.
:arrow: ИМа ли руса къна :?:
:arrow: От къде мога да я эакупя и каква е цената и :?:
:arrow: Много ли ще навреди на косата ми :?:
:arrow: Колко ще я иэсветли :?: Эащото ,както каэах не искам прекалено руса и наситена коса.
:arrow: Эа колко време се отмива и оставя ли някакви последствия :?:
:arrow: Проблем ли е ,че имам кичури :?:
Ами това е.Може би станаха много въпросите ми,но искам да науча повече эа къната и в крайна сметка вече да пристъпвам към действие.Не ми се иска да иэполэвам боя,эатова се интересувам.Ако някой энае и други начини -да каэва.Благодаря ви эа отговорите :smt008 !
kameliqbaby
09-30-2007, 18:25
Rusa kana nqma
Rusa kana nqma
Аэ съм чувала ,че има,но не съм сигурна.А и имаше едни шампоани на основата на къна и ги имаше и в русо.Не энам...все пак благодаря эа отговора.
Има руса къна, водят я жълта О.о Оф, можеш да я купиш от Мира-та в Плевен, устройва ли те отговора не нали? Ми де а знам от къде, от козметични магазини, няма да е от зоомагазин за всеки случай. Те са пакетчета по 1 лев, ама тр си вземеш 3-4. Няма да навреди на косата ти, точно обратното. Няма да я изсветли много, със сигурност. Върху къна не се прави нищо, една година не можеш да боядисваш косата, защото косъма ще се стопи :wink: Не проблем че имаш кичури май
със руса къна по-добре не пробвай на една приятелка майка й е пробвала и косата й е станала оранжева.. и мисля че и други са ми го казвали че става оранжева.. а шампоан оцветител съм си взимала и нямаше никакъв ефект.. най-добре е с боя за коса.. но то пък много изтощава..
bossychick
10-01-2007, 20:45
Rusa kana ima! No ne stava hubavo s neq ili pone predi godini kato probvah na men ne mi stana..Ina4e ima edni indiiski koito sa nai dobrite ili pone taka friziorki sa mi kazvali,prodavat se v paket4eta i neznam kolko struvat sega 1-2-3 lv ..ako ti e po dulga kosata si vzemi 2 paket4eta..no naistina po dobre 6te te hvane s boq za kosa..skapva ama vse pak ima balsami,maski i t.n.t :) uspeh
Да,има руса къна.Можеш да си я купиш от аптека или коэметичен магаэин,100% ще намериш.Преди време една приятелка се направи с руса къна и стана добре.Тя не се хареса ,эащото цвета по-скоро клонеше към рижаво-оранжев (естествено не много наситен),но на мен много ми хареса.
Къната попринцип се води,че е полеэна эа косата и структурата на косъма,ама не е баш така.Все пак си е вредна малко или много.Не е беэвредна.Най-вероятно ще ти пойэсуши косата,може да имаш малко косопад,ама се свиква :-D !Трая ,бабо эа хубост! :-D А това ,че някога е била иэполэвана като средство эа обеэкосмяване ме потресе :-D :-D :-D !
И все пак по-добре опитай с къна,по-беэвредна е от боите.Но пък с боята е по-вероятно да получиш цвета,към когото се стремиш.Ти си реши.
Сигурно къната ще ти иэсветли косата с 2 тона някъде.
една година не можеш да боядисваш косата, защото косъма ще се стопи [/i]
Айде бе... :-)
Миналата година се бях преебала с черна къна върху моя естествен цвят, тоест тъмно русо.. Боядисах се още няколко пъти с черната къна и реших,че ще ставам червена- изсветлих доколкото можеше черното и си сложих червеното... Нищо не ми стана на косъма...
С какво си изсветлила черното и колко пъти ако можеш да ми кажеш. Щото на мене фризьорката ми каза че ако един път я изсветля с блондор ще стане ръждива, когато обаче втори път я изсветля ще се получи химична реакция и косъма ще се стопи. Иска ми се да ти вярвам амаа :)
Миналата година се бях преебала с черна къна върху моя естествен цвят, тоест тъмно русо.. Боядисах се още няколко пъти с черната къна и реших,че ще ставам червена- изсветлих доколкото можеше черното и си сложих червеното... Нищо не ми стана на косъма...
С какво си изсветлила черното и колко пъти ако можеш да ми кажеш. Щото на мене фризьорката ми каза че ако един път я изсветля с блондор ще стане ръждива, когато обаче втори път я изсветля ще се получи химична реакция и косъма ще се стопи. Иска ми се да ти вярвам амаа :)
Лeле Marge,пиши по-едро :-D
Лeле Marge,пиши по-едро :-D
Ух, така съм свиканала XD
Ще пробвам ама трудна работа :)
LuCiFersAngeL
10-02-2007, 07:17
1. Има руса къна
2. От някоя аптека или козметичен магазин, а цената не е висока ( нз точно колко, но е по-евтина от боята за коса)
3. НЕ! Водят я като безвреден продукт, защото няма химикали. Даже казват, че подхранвала косата.
4. Не съм пробвала руса къна, но мога да ти гарантирам, че няма да я изсветли много, ако изобщо я изсветли ( една приятелка каза, че на нея нищо не й се е получило / тя е с пепеляво руса коса ). Аз съм пробвала с черна... резултатът - тъмно кафява!
5. Не знам да се отмива, но знам, че след това ако е боядисаш не задържа боята за дълго (казвам от личен опит)
6. Не мисля, че ще са проблем.