View Full Version : Жал ми е много эа баща ми,а не мога да му помогна
Эдравейте.
Може би повечето от вас имат млади бащи в раэцвета на силите си,но при мен не е така.Аэ съм на 16 , баща ми е на 50 и няколко.Эвучи ви абсурдно ,но е така.Попринцип той е эаможен човек и въпреки въэрастта си работи много и ми е осигурил всичко!Преэадоволена съм,но това эа мен не е най-важното.От иэвестно време насам го наблюдавам и ми се вижда тъжен,странен,подтиснат..!И таэи вечер вече ми стана много мъчно и го попитах какво му е.Той ми кажа `Ами трудно ми е да ти обясня`.Аэ му каэах да опита.Той каэа,че надали ще раэбера ,но все пак ми каэа.Думите му бяха нещо от типа на `Човек на 50 и кусур години,прекарал целия си живот в активна работа.В един момент всичко ти писва,търсиш нещо,което да предиэвика в теб интерес,но го няма,не можеш да го намериш.ПРосто си иэживял всичко...`!Раэбрах го,но си эамълчах.Раэбирам го чудесно ,после каэа ` эа да ме раэбереш трябва да си на моите години и да си го преживяла`.Премълчах си,но сърцето ми се сви.Толкова ми е болно эа баща ми :( !Обичам го,той е човека на когото дължа почти всичко..ох нямам какво да направя,но ми е много мъчно,много,много...
Благодаря на тея ,които прочетоха това.Энам,че няма какъв съвет да ми дадете,но ако искате да напишете нещо,очаквам го с радост.Мерси пак.
BlueAvalanche
10-02-2007, 21:00
Съжалявам ако греша, но мисля, че му трябват малко развлечения - ако е така ти можеш да му помогнеш. Излизайте заедно, забавлявайте се :roll:
UnaBletoLoVeU
10-02-2007, 21:18
Да, и аз мисля, че ако прекарвате неделите например ще му е страхотно-кой баща не иска цял ден с детето си?
Wrathchild
10-02-2007, 22:14
Я наистина си направете един ден само двамата. И ходете където ви скимне...
ами единственото нещо което мога да ти кажа е
бъди с него накараи го да се чувства като добър баща за да има стимул да продължава
Ами, миличка, мога да ти кажа, че положението на баща ти донякъде е добре. Помисли си- този човек е изживял хубавите моменти, които на този етап му е предложил животът- има семейство, както ти казваш доходоносна работа, вероятно е изградил кариера... Много хора ги нямт тези неща, и затова има към какво да се стремят и какво още да искат от живота. Сега едиснтвеното, което остава на баща ти е да се радва на плодовете на свойте усилия през годините- на тед, на твойте братя и сестри, ако имаш такива, на майка ти. Показвай му ежедневно колко много го обичаш и колко си му благодарна за осигурения ти начин на живот, прекарвай повече време с него, предложи му да си направите малкса екскурзия, прекарвайте уикендите някъде извън града семейно, ако можете и така... Просто постепенно внуши на баща си, че има много неща, за които си струва да се живее и че има кой да го дари с радост! Успех :)
Maimunche_f
10-03-2007, 07:56
Подкрепям мненията преди мен. Явно всекидневната работа и еднообразен живот му е омръзнал. Направи нещо, с което да го изненадаш и зарадваш. Накарай го да се чувства жив. Можеш някоя вечер да му приготвиш любимата му вечеря,десерт, да вземеш някое филмче или игра - нещо с което да се забалявате, нещо което обичате да правите двамата, но от доста време не сте правили. Може да го изведеш някъде, на разходка или походче/екскурзия, някъде където да сте двамата. Покажи му колко много го обичаш и колко държиш на него. Прекарвай повече време с него и го накарай да се чувства пълноценен човек, накарай го да бъде специален. Успех :smt006
Da, ti si mlad 4ovek i opr ti si 4oveka koito moje da myu pomogne za razvle4eniqta! Kazva6 4e e zamojen... ami hvani go i pytuvaite nqkyde, v nqkoi bg kurort ili 4ujbina. Otdaite se na aktivna po4ivka pone za nqkolko dni :roll:
glezan4e
10-03-2007, 11:05
opredelete si den v koito da hodite na kino, pica ili ne6to takova.. ako jivee6 v po-golqm grad.. hodeto zaedno na bouling, bilqrd i vsqkakvi dr igri ...
gabrielka@a
10-03-2007, 12:31
Това е депресията на средната възраст-всички минават през там,Нужен му е стимул.Да разбере, че живота не е монотонен, да не се отчайва напълно.Заведи го на забавно място, можете да отидете на почивка....
Neshtaten_M
10-03-2007, 15:38
значи това за веселбата става, обаче зависи и от харектера на баща ти какъв е. Например помагай му повече вкъщи, никой баща или майка не отказват помощ
Прекарваи повече време с него. Кажи му да си вземе отпуска и отидете цялото семеисво на почивка :smt006
мога да ти кажа само че да :всеки човек на тази възраст минава през такъв период...за да му помогнеш се опитай да му предложиш весели и незабравими мигове с дъщеря си :P както казаха и по-горетва е решението :wink:
sasha_90
10-03-2007, 18:34
Можеш да му помогнеш. :-D Бъди до него и го подкрепяй.Ако е натоварен прекалено много,отделете поне 1 ден само за вас двамата-да се поразвеселите.
Отчаяновлюбен
10-07-2007, 18:33
баща ми беше преди така но му предложих някой забавления и го усещам че се чуства щастрив дадох му да покара мотора ми много му хареса на следващият ден цъфна със негов собствен подарих му комплект с инструменти сега направо не се спира през уикенда да тропа с ключовете
усещам че му е кеф да си живее живота и аз съм щастрив че му покозах че живота не е само работа и пари
xXxScreamxXx
10-08-2007, 08:23
Ami zapo4nete da pravite razni ne6ta zaedno kaji my 4e ne si4ko e sv1r6eno ima mn ne6ta koito ne e probval i nzz prosto jiveite si jivota
Kras4eto_lp
10-08-2007, 08:35
Помоли го да отидете някъде на почивка примерно...да прекарате повече време заедно.Да излизате повечко :wink:
Za6to ne se opita6 da go razvedri6 nqkak si otidete dvamata na po4ivka hodete po klubove i se zabavlqvaite :smt006
prettyIdeath
10-14-2007, 15:34
Предложи му някой развлечения.. Наприемр според това той каква музика харесва го заведи на дискотека...или излезте на пикник и прекарайте повечето време в разговори..Интересувай се как той е прекарвал времето си когато е бил на твоите години...Дори и да си го чувала преди..накарай го пак да ти го разкаже. Идеята е да го върнеш няколко години назаде :) :roll:
Успех все пак :) Пробвай..Нищо не губиш :smt023
mi kakvo da ti kaja i moq ba6ta e na 55 i na 50 ve4e se be6e osyznal 4e ni e osuiguril vsi4ko brat mi ve4e ima semeistvo i tn...
ot sega moga da ti kaja kakvo mu predstoi....
ako ima hobi 6te se zahvane s nego tolkova mnogo 4e sybota i nedelq samo tva 6te pravi....
ako se razbirate (a ne kat mene) 6te e se s teb... tuka idva tvoqta rolq.. prosto mu dai vnimanieto koieto ti poiska (i ot vreme na vreme prioqvqvai i ti inniciativa) vsi4ko si otminava s vremeto sega si jiveem vsi4ki spokoino i prosto na6te se pooosyznaha 4e ne sa pyrva mladost...
uspeh (eh da moje6e i men predi nqkolko gogidni qkoi da mi go kaje tova... ](*,) )
:smt023
macka_88
10-19-2007, 14:53
Ami neka si vzeme otpuska..i zaminete nqkude kudeto 6te ste zaedno prez denq i 6te se zabavlqvate :roll:
HePeAJIeH
10-19-2007, 15:45
Разбери какви хобита има и му помогни в тази насока :-)
Еднообразието е ужасно нещо! Прекарвайте повече време заедно,забавлявайте се.Едвали ще има нещо против да прекара един страхотен ден със дъщеря си :wink:
sexy&crazy
02-22-2008, 19:18
Съжалявам ако греша, но мисля, че му трябват малко развлечения - ако е така ти можеш да му помогнеш. Излизайте заедно, забавлявайте се :roll:
prav e opitai :) :)
Miss_Perfekt
02-22-2008, 19:48
Спокойно относно годинките аз съм на 13 а баща ми е на 56
mihichkaaa
02-24-2008, 18:49
Да, и аз мисля, че ако прекарвате неделите например ще му е страхотно-кой баща не иска цял ден с детето си?
+1
led_i_ogyn
02-24-2008, 18:56
И аз мисля, че ще е от полза...
Take1nlov3
02-24-2008, 21:06
Щом той не може си върне живота,помогни му ти можеш.
teenkopele
02-25-2008, 02:19
Я наистина си направете един ден само двамата. И ходете където ви скимне...
Повече от един...
Эдравейте.
Може би повечето от вас имат млади бащи в раэцвета на силите си,но при мен не е така.Аэ съм на 16 , баща ми е на 50 и няколко.Эвучи ви абсурдно ,но е така.Попринцип той е эаможен човек и въпреки въэрастта си работи много и ми е осигурил всичко!Преэадоволена съм,но това эа мен не е най-важното.От иэвестно време насам го наблюдавам и ми се вижда тъжен,странен,подтиснат..!И таэи вечер вече ми стана много мъчно и го попитах какво му е.Той ми кажа `Ами трудно ми е да ти обясня`.Аэ му каэах да опита.Той каэа,че надали ще раэбера ,но все пак ми каэа.Думите му бяха нещо от типа на `Човек на 50 и кусур години,прекарал целия си живот в активна работа.В един момент всичко ти писва,търсиш нещо,което да предиэвика в теб интерес,но го няма,не можеш да го намериш.ПРосто си иэживял всичко...`!Раэбрах го,но си эамълчах.Раэбирам го чудесно ,после каэа ` эа да ме раэбереш трябва да си на моите години и да си го преживяла`.Премълчах си,но сърцето ми се сви.Толкова ми е болно эа баща ми :( !Обичам го,той е човека на когото дължа почти всичко..ох нямам какво да направя,но ми е много мъчно,много,много...
Благодаря на тея ,които прочетоха това.Энам,че няма какъв съвет да ми дадете,но ако искате да напишете нещо,очаквам го с радост.Мерси пак.
Кажи на баща си ,че го обичаш и ако знаеш как би го радвала всеки ден.Нещо тъпо просто и банално кажи,сигурен съм обаче че ще му стопли сърцето,нали ти си неговото момиченце!
Сладко виж ся .... а3 се имам много и с баща ми и с майка ми има неща които не мога да кажа на баща ми (мога но е строг и гледам да не го 3анимавам), които с майка ми ще споделя по лесно. Примерно а3 и3раснах бе3 майка ... шот те се ра3ведоха точно преди нова година когато а3 бях 5 клас. Ебал съм го дреме ми ... тфа си е техния живот но пък 3ащо трябваше да очернят живота ми преди нова година та а3 бях дете .... както и да е .... стига се ра3двоявах давам по темата .... а3 също много обичам Тате ... толкова много че бих дал собствения си живот 3а неговия. Нещо като "Ghost Rider" но в реален вариант.Той не винаги е бил толкова 3аможен колкото е от преди 5 години .... сега е доста 3аможен купува ми техниката и т.н. кола и такива работи .... но и а3 работя де .... да не и3ля3а някъф търтей .... много го обичам и ми е жал също ... страх ме е да не го 3агубя ,човек , 3а това когато имам време и той ме покани на кафе а3 и3ли3ам винаги .... държа се отврат с него понякога но това е 3аради стреса ми ;( обичам го!!! дори сега ще и3ле3на с него !
Не бой се скъпа .... просто и3ле3 с него на кафе =P~
Излизаите на разходки,говори с него,питаи го как е прекарал на работата такива елементарни неща който всъщност имат голямо значение...