PDA

View Full Version : СВЕТИ ВАЛЕНТИН

donatelo
10-05-2007, 06:38
какво мислите за този празник

tuka6na
10-05-2007, 06:49
Никога не съм го приемала на сериозно този...ден.В Трифон Зарезан е истината.: ))
Но тъй като не върви да пиеш сам, често се съчетават :-D

xXxScreamxXx
10-05-2007, 06:58
Mi az li4no mn go yvajavam toz praznik :-)

viki_nt
10-05-2007, 07:03
SPORED MEN TOZI PRAZNIK GO OVAZAVAT SAMO VLUBENITE.AZ SI NQMAM GAJE TAKA 4E NE GO PRAZNUVAM [-( [-(

freedom
10-05-2007, 07:06
Не обичам Свети Валентин... Последния го прекарах добре,но пък после разбрах неща,заради които не го обичам аххаха... Сега ще си празнувам Трифон Зарезан.. Ще се напиваммм ьхаьха и ще се чувствам добре!

oziato
10-05-2007, 07:09
hubavoto na tozi pranik e 4e dava smelost na mnogo hora da izkazat 4uvstvata si.

xXxScreamxXx
10-05-2007, 07:12
mi az li4no vqrvam na tva :

Преди много години по времето на император Клавдий, в Рим живял свещеник на име Валентин. Едно от любимите му занимания е било да свързва в свещен съюз младите хора. Но на император Клавдий му хрумнало да забрани браковете между младите хора, за да има повече мъже без ангажименти, които да постъпват с желание в армията. Отец Валентин сметнал този закон на Клавдий за чудовищен и продължил да провежда брачни церемонии тайно и може би затова изключително вълнуващо - малка стая, в която има само трима души – булката, младоженеца и свещеника. Те шепнат думите на церемонията и се ослушват през цялото време дали не се чуват стъпки на войници. Една нощ наистина ги чули. Младоженците успели да избягат, но отец Валентин бил хванат и хвърлен в затвора със смъртна присъда. Много млади хора го посещавали в затвора и хвърляли цветя и бележки в прозореца на килията му. Искали да му кажат, че те също като него, вярват в любовта. А дъщерята на един от надзирателите идвала дори в килията. Понякога разговаряли с часове и така тя му помогнала да съхрани духа си. В деня, когато трябвало да умре, отец Валентин оставил на своята млада приятелка малка бележка, в която й благодарял за човещината и часовете, прекарани заедно. Подписал я: ”С любов от твоя Валентин”. Тази бележка поставя началото на обичая за размяна на любовни послания. Тя е написана в деня на неговата смърт – 14 февруари 269 г. от н.е. и затова всяка година на този ден, известен в целия свят като Денят на влюбените, хората мислят за любовта и приятелството, които не могат да бъдат победени.

freedom
10-05-2007, 07:12
hubavoto na tozi pranik e 4e dava smelost na mnogo hora da izkazat 4uvstvata si.

Да,наистина е така и тфа му е якото на Свети Валентин... Примерно аз на бившия си му бях признала всичко на тоя празник и.. се събрахме... :/ Няма да говоря за това,че се натъжавам... :/

koalka
10-05-2007, 07:13
Дразнят ме подаръците, малко са лигави, но не всички.

bqsna_teenagerka
10-05-2007, 07:18
:D мисля 4е е един прекрасен ден за влюбените :wink:
:smt005 а аз пък на свети валентин,купувам бонбони във формата на сър4ица и 4ерпя класа :roll: :P :wink:

white_chik
10-05-2007, 07:28
Ако имаш гадже и си влюбен е супер як празник,въпреки лигавите послания,сърчицата и глупостите,но за тези,които нямат гадже е супер сдухващо

sentient_
10-05-2007, 07:38
Ако имаш, с кого да празнуваш е страхотен празник! Ако нямаш се събираш с приятели и се напиваш и пак е страхотно :)

^Sam90^
10-05-2007, 07:52
Празник?? Хах.... повод за малко повече лигня, Велик ден за търговците и най-много някоя друга караница с половинката, за дето си забравил да и'/му купиш сърчице с "I love you"...
За мен Св. Валентин е боза.... Трифончо по-става.

cord
10-05-2007, 07:56
14 fevryari e praznikat na pianite ot lybov i vlybenite v 4a6kata \:D/ az li4no praznyvam i dvata praznika stra6no kypon4e stava!!!

slan4iceto_n
10-05-2007, 08:03
ми аз лично мразя Свети Валентин. винаги е ставало нещо мн гадно на тоя ден , коеот да ми скапе настроението. иначе празникът не е лоша идея, ама на мен досега все ми върви на шибани Свети Валентин-и. Трифон ЗАрезан досега не съм празнувала, ама никога не е късно

sh3_1s_7h3_0n3
10-05-2007, 08:25
От толкова плюшени и неплюшени сърца, балоните и всичко останало, дето едва ли не ти го навират в очите, направо ми се гади...
Сякаш ти трябва един спец ден, за да се сетиш за любимия човек... Още повече, че се възприема и като 'задължение' да изразиш чувствата си... и ако не го направиш - край - 'той/тя не ме обича'...

Настъпва няк'ва отвратителна 'любовна истерия', която ми действа по-скоро дразнещо, отколкото 'романтично'...

Предпочитам едно голямо **гуш** и бутилка вино с любимия човек... или бутилкИ вино с весела компания от добри приятели (:

gLoRiOuS_aNGeL
10-05-2007, 09:30
Един прекрасен празник,без който годината нямаше да е същата! :smt007

mislitelka
10-05-2007, 09:31
йохохо.миии ако има с кой да го изкара6--->супел.радва ме.ина4е аз ли4но пове4е трифон зарезан уважавам .
алкохолът е враг,но Бог е казал-оби4ай врага си.така 4е после угризения на съвестта няам:) :D

suantito
10-05-2007, 09:31
На една моя приателка майка и почина в тоя ден и от тогава не съм го празнувал...

teardrop
10-05-2007, 09:42
Според мен не е нужен специален ден в годината за влюбените. И когато получиш подарък тогава, изглежда някак си изпросено и насила, само защото е Св.Валентин. Предпочитам роза без повод, отколкото роза в деня, когато още стотици момичета също ще имат. Предпочитам Трифон Зарезан с приятели и с гаджето (ако по това време имам). По-забавно е :-)

FiRe_LaDy
10-05-2007, 09:51
Последния Свети Валентин празнувах с половинката ми (вече бивш) и беше много хубаво.Но като няма с кого да празнувам...както пречувствам,че ще е този Свети Валентин е сдуващо.Иначе празника ми допада...ама като няма с кого да го празнуваш - става и Трифончо ... т'ва му е хубавото,че празника е двоен...

koteto_5
10-05-2007, 09:53
Хубав празник е СВ.Валентин и аз го харесвам. :smt057

`Death`Whore``
10-05-2007, 09:54
Мисля, че:
1. Не е български.
2. Голям кеф е 1 ден в годината да ти подарят подарък и да те изведат на вечеря...а в другите дни другият да не се чувства длъжен да бъде внимателен и да ти показва колко дръжи на теб.
3. На този 14-ти февруари и двамата с мъжа пихме винце отделно един от друг.

От толкова плюшени и неплюшени сърца, балоните и всичко останало, дето едва ли не ти го навират в очите, направо ми се гади...
Сякаш ти трябва един спец ден, за да се сетиш за любимия човек... Още повече, че се възприема и като 'задължение' да изразиш чувствата си... и ако не го направиш - край - 'той/тя не ме обича'...

Настъпва няк'ва отвратителна 'любовна истерия', която ми действа по-скоро дразнещо, отколкото 'романтично'...

Предпочитам едно голямо **гуш** и бутилка вино с любимия човек... или бутилкИ вино с весела компания от добри приятели (:
Имаш уважението ми за това мнение.

А "Хелоуийн" дава смелост на убийците-извратеняци да се развихрят. Стига глупости.

sexy_for_you
10-05-2007, 10:10
Уважавам го,но винаги ми става тъжно на този празник,защото той е за влюбените двойки,аз съм влюбена,но няма с кого да го споделя.

sasha_90
10-05-2007, 10:22
За мен е ден като всички останали.

MoHuTo
10-05-2007, 10:35
Ако имаш с кого да празнуваш Свети Валентин е супер, ама ако нямаш е супер сдухващо... :smt009

BuBi008
10-05-2007, 12:10
hm... mi kakvo da mislq den na ikonomikata . Sveti Valentin sushtestvuva za da moje horata da poharchat nqkoi dryg lev a magazinchetata da pripechelqt nishto drygo.... :) lihcno mnenie

FuCk`LoVe`Or`NoThInG
10-05-2007, 12:56
Vseki Sveti Valentin s1m prekarvala sama....taka 4e ne go priemam naseriozno... :-)

Борат
10-05-2007, 12:57
св.Валентин е за западните гейчета.
Мъжете като нас се напиват като свине на трифон зарезан! 8)

meden dixlorid
10-05-2007, 13:04
Мамка ви и на вас предатели свети валентин е ебан католически празник аз не съм католик аз съм православен за тва си го начукаите американски гъзолизци само ракия водка(да живеят братушките) и вино те тава е :-({|=

kobrichka
10-05-2007, 14:33
Според мен Св.Валентин е ден,като всички останали.Мн е глупав,поне според мен.Ден на влюбените,ако си влюбен няма специален ден в които да празнуваш любовта си,за влюбения всеки ден е празник.И само на 14 февруари ли трябва да ми каже обичам те или да ми подари нещо...,ако човека до теб наистина те обича,ще ти го показва и казва всеки ден,а не само на Свети Валентин.А и това не е български празник,защо трябва да го празнуваме...,американците не празнуват български празник,защо ние трябва да празнуваме?.

GregoryHouse
10-05-2007, 14:34
Само Трифон зарезан има за мен другото е езическа измишльотина...

ЕPu
10-05-2007, 15:26
тва е пълна глупсот
прекалено лигаво е....

то не са розовки пухкави сърчица, мишлета, зайчета и какви ли не простотии. просто ми идва в повечко :roll:

naMy4Ho_KoTe
10-05-2007, 15:28
Глупав празник. Тези, които нямат половинка им става гадно и самотно. Тези, които имат, пък биват обгрижвани само 1 ден в годината. Когато уважаваш и обичаш един човек се стараеш всеки ден за него/нея да е като Св. Валентин.. Не само 1 път в годината.

MiMcHeToOo
10-05-2007, 15:59
не ми харесва тоя празник.. измишльотини некви има само на него..

simba007
10-06-2007, 15:56
mi vinagi mi e bilo gadno na tooq den 6toto vinafi togava nqmam gadje 6tot sme skusali ili i az neznam 6to.

BeBsItO
10-06-2007, 16:23
:lol: ako ne be6e sv valentin 2007 ,jivota mi nqma6e da e sa6tiq :P eh.... obi4am go toq praznik...... to4no na nego praime 1 godina s moq :P

MaCeTo_
10-06-2007, 16:57
За мен и приятеля ми Свети Валентин е ден, който отбелязваме подобаващо, но НЕ защото е "ден на влюбените", просто на тази дата се срещнахме и харесахме :) Така че за нас това е нещо като годишнина :-D

vikipf
10-06-2007, 18:04
Винаги съм била сама на Св.Валентин... Е била съм малка... Но беше кофти като получаваш е*авки валентинки от момчето, което харесваш... И да раздаваш валентинки, а никой не се е сетил да ти прати на теб.... Кофти празник... А и като гледам и тази година сиг ще съм сама на този празник защото има 5 месеца до тогава... :?

BebSsSs
10-06-2007, 18:15
Po princip praznika e katoli4eski i ako sme istisnki hristiqni ne bi trqbvalo da go priznavame.No tai kato za vlubenite trqbva da ima takav praznik ,a vs eo6te dr data ne e izmislena praznika kato zamisal e hubav!Posledniq sv.valentin go prekarahme mn hubavo s biv6iq mi priqtel i tezi malko podara4eta men li4no mn me radvat i ako ima6 s kogo da go praznuva6 nqma ni6to lo6o.I vse pak se6taite se za polovinkite si ne samo na Sv.Valentin nali;)

*кФаРтАЛнЪтЪ_пРиНцЕскЪъЪ*
10-10-2007, 13:25
МиСЛитЕ ли , 4Е тРЯбВа Да 4акАМ 4АК до тогАВа зА дА му рАзКРия 4уВстВатА СИ ИЛи в ПЪРвиЯ уДОбЕН момЕНт....Ве4Е съвСЕм ЗаТАпих...ВСЕкИ ми кАзВа кАжи МУ , Но не Е тоЛКОВа лЕсно !!! ВинАги МРаЗЯ Да Се СЛу4вА тАКа , ма кАкв0 Да НАПрАВя КАто НИ е ПОСлеДНа ГОдина зАедно :cry: :cry: :cry: ПЛс ДаЙте съВеТ4е :cry:

miShle
10-10-2007, 13:36
Не нужен специален празник,за да кажеш на любимия,че го обичаш.Но пък е хубаво да има такъв праник,така не само се сещаш за човека до себе си,но и за хората които обичаш.Аз например пиша на всичките си приятели някакви скромни пожелания просто като жест,че сам се сетила за тях.Така че,нямам нищо против празника.

everything_ends
10-10-2007, 13:41
лигавооо съкс :evil:

Just_say_no
10-13-2007, 10:04
Аз пък не обичам 14 февруари. :smt019 Обичам 15 :smt007 щото имам РД тогава. :mrgreen:

hilaRy___
10-13-2007, 11:17
edin ot nai gotinite praznici :}

mIsHeTy
10-13-2007, 15:52
Ако имаш гадже и си влюбен е супер як празник,въпреки лигавите послания,сърчицата и глупостите,но за тези,които нямат гадже е супер сдухващо
i sled puk kato shte se zdyxvam....po dobre da otbeleja Trifon Zarezan :lol:

ЕPu
10-13-2007, 15:59
какъв Свети Валентин бе... Трифон Зарезан е истината.. 8)

иначе...Свети Валентин си е тъп празник..баси лигавото :x сърчица с пухчета, блудкави картички и какво ли още не..

Kras4eto_lp
10-13-2007, 16:01
Принципно не празнувам Свети Влантин...предпочитам Трифон Зарезан :smt005 :smt005

EternalSilence
10-13-2007, 16:16
най-хубавият празник за щастливо влюбените, истински кошмар за останалите...

desidala
10-13-2007, 16:59
Досега се съм била сама на Св. Валентин, но определено мисля, че е романтично любимият човек да направи нещо специялно за теб. И не е задължително да е точно на 14-ти Февруари.

DejaVu31
10-14-2007, 07:48

Подкрепям....освен това не съм католичка за да го празнувам..на тоя принцип да взема да чествам пасхха и т.н За мен този празник е комерсиален и поради това меко казано дразнещ.

prettyIdeath
10-14-2007, 08:48
Ден като ден..Само че някой двойки се сещат че се обичам само тогава..което никак не е правилно.. Показваите на половинките си че ги обичате всеки ден..
А на 14.02. ПИЙТЕЕ :smt005 не се любете :smt005 :smt005 :smt016

blahblahblah
10-14-2007, 09:20
Винаги ми е било гадно на този ден. А и това не е християнски празник, каквито сме ние, българите. Нека да си го празнуват влюбените. :smt006

`Death`Whore``
10-14-2007, 09:26
най-хубавият празник за щастливо влюбените, истински кошмар за останалите...
Защо да е най-хубавият празник? Всеки ден може да бъде най-хубав.

DevilWish
10-14-2007, 09:28
+1

Edin sveti valentin nqma da go zabravq :smt007 az i togava6niq mi priqtel ,podari mi roza ,otidohme v tqh ,pihme vino...i dr raoti praihme hah :smt007 ne mnoo qko si prekarahme naistina :)

ZaHaRcHe
10-14-2007, 09:49
Ми.. нз. Само мин година го празнувах тай като точно тогава имах гадйе.Иначе си празнувам Трифон Зарязан хахахахахха

Dark_Angel_F
10-14-2007, 09:56
Най добре да се празнува като Трифон Валентин - Хем повод да си пийнеш , хем повод за малко романтика . Аз лично до сега не съм празнувала нито еидн от двата празниак , защото за пийването бях малко малко а, а винаги се оказвах без приятел за Свети валентин . Надявам се догодина да е различно .

CaSsIe
10-14-2007, 10:11
ако има с кой да се празнува-става а ако няма...не обръщам внимание :-)

Quasar
10-14-2007, 13:35
Трифон Нарезан пауър бре ей....мноо осърдно го празнувам...макар че не ме фаща алкохоля :oops:
А за св. Валентин не искам и да говоря...това е празника на капиталистите които целят да си продават плюшените мечки, сърчица и шоколадови бонбони....аз може да не съм романтична натура по принцип ма се старя през годината а на 14.02 съм си гад :)

Dark_Angel_F
10-14-2007, 14:35
Трифон Нарезан пауър бре ей....мноо осърдно го празнувам...макар че не ме фаща алкохоля :oops:
А за св. Валентин не искам и да говоря...това е празника на капиталистите които целят да си продават плюшените мечки, сърчица и шоколадови бонбони....аз може да не съм романтична натура по принцип ма се старя през годината а на 14.02 съм си гад :)
Ся не ме карай за Свети Валентин да си търся друг с който да прекарам роматично :-k

Tedi_sheep
10-14-2007, 17:39
Създаден за хората, които има с кой да го споделят!Винаги имам странно усещане, хубаво на този ден независимо имам ли приятел или не.Винаги има с кой да го празнувам, обичам много хора,а и те мен!

qNcHe7y
10-14-2007, 19:28
свети валентин никога не съм празнувала.. никога по това време на годината няма с кого.. но нали за това е суздаден и трифончо :P :P :wink:

Just_say_no
10-14-2007, 23:18
свети валентин никога не съм празнувала.. никога по това време на годината няма с кого.. но нали за това е суздаден и трифончо :P :P :wink:

Като не можеш да се наебеш с някой на Св. Валентин ... винаги можеш да се напиеш... и то сам ... :wink: Да живее свети Вазелин (от валентин и зарезан :mrgreen: )

KocMoHaBTa
10-14-2007, 23:24
Мразя го, предпочитам Трифон Зарезан

ПС. Въпреки че ми дреме на .. и за двата

babity
10-14-2007, 23:28
оооо няма такива! аз вечно празнувам Трифон Зарезан. За толкова години зеха "Зарезанка" да ми викат... :lol: :lol: :lol: