Влез

View Full Version : как завършиха преговорите?

~BoRn^InLoVe~
10-07-2007, 11:05
здравейте някой знае ли как са завършили преговорите и дали изобщо са завършили :cry: ако все още не е ясно ще се радвам някой да сподели,когато получи някакава информация

KaTinCeTy
10-07-2007, 11:19
Нямам информация все още дали са свършили преговорите, но по БТВ тази сутрин гледах по някъкво предаване интервюта със зам. министъра на образуванието и синдикатите. Предсетателя на единия синдикат Янка Такева каза, че няма да се съгласява на никакъв компромис и държи на искането за 100% увеличение на заплатите. Зам. министъра на образуванието пък каза, че трябва да се направи компромис и от двете страни. Така, че както изглежда май няма да се споразумеят, а и на въпроса на водещия към репортерката дали ще се стигне до спаразумение, тя отговори, че от това, което е видяла явно преговорите ще продължат и следващата седмица.

MayKyTy
10-07-2007, 11:25
http://btv.bg/news/?magic=all&story=60975

Crazy_love_f
10-07-2007, 11:44
ОфФ нищо не разбрах :( Стачката продължава ли ???да или не ???

koalka
10-07-2007, 11:47
Не мисля, че са се разбрала, ама кой знае...Ама сигурно в понеделник няма да се учи, ако затова се притесняваш.

hforce
10-07-2007, 11:48
do kolkoto znam utre ne u4ime i mai i taq sedmica cqlata 6te po4ivame :) a u4itelite ne se li zamislqt 4e durjavata 6te falira totalno ako polu4at sega teq 100%... mnogo tupi pur4eta sa... 6te si gi polu4at kato se opravime... tupi pur4eta sa... a az gi misleh za umni hora...

find_m3
10-07-2007, 12:53
do kolkoto znam utre ne u4ime i mai i taq sedmica cqlata 6te po4ivame :) a u4itelite ne se li zamislqt 4e durjavata 6te falira totalno ako polu4at sega teq 100%... mnogo tupi pur4eta sa... 6te si gi polu4at kato se opravime... tupi pur4eta sa... a az gi misleh za umni hora...

и ти си тъпо парче ама си мълчим.да 100% са много ,ама тва си е чист номер с който настройват държавата срещу учителите казвайки на всичко останали ,че ако даскалите получат своето другите ще хванат дървото!

NightSky
10-07-2007, 13:19
Стачката си продължава докато не се подпише споразумение между синдикатите и министъра.

hforce
10-08-2007, 23:32

и ти си тъпо парче ама си мълчим.да 100% са много ,ама тва си е чист номер с който настройват държавата срещу учителите казвайки на всичко останали ,че ако даскалите получат своето другите ще хванат дървото!

da ama az ne otri4am 4e sum tupo pur4e nali? az pone si go priznavam

`Death`Whore``
10-08-2007, 23:33
Плашиш ме.

VictoriaIgnatova
10-09-2007, 05:53
Абе,не знам колко често гледате новини,ама аз ще ви кажа.Има 2 милиарда лева в държавния резерв.Знаете ли какво значи това?За да съществува държавата са нужни 300 милиона лева.И не стига на всичкото от горе,тези пари губят стойноста си,защото не са в обръщение.Значи,нашата държава е богата,но никой не споменава за това,защото гладното министерство трябва да краде.Тъй,че без разни изцепки от рода,че държавата е щяла да фалира

mid_get
10-09-2007, 06:03
Абе,не знам колко често гледате новини,ама аз ще ви кажа.Има 2 милиарда лева в държавния резерв.Знаете ли какво значи това?За да съществува държавата са нужни 300 милиона лева.И не стига на всичкото от горе,тези пари губят стойноста си,защото не са в обръщение.Значи,нашата държава е богата,но никой не споменава за това,защото гладното министерство трябва да краде.Тъй,че без разни изцепки от рода,че държавата е щяла да фалира
Oсвен това, по време на стачката, парите, които би трябвало да получават при нормален работен процес, им се отнемат. Така че дори и да постигнат исканите 100% увеличение на заплатите, реално погледнато, заедно с тях ще си получат и парите, които сега са им спрени. :|

ArTanDra
10-09-2007, 06:33
Нямам информация все още дали са свършили преговорите, но по БТВ тази сутрин гледах по някъкво предаване интервюта със зам. министъра на образуванието и синдикатите. Предсетателя на единия синдикат Янка Такева каза, че няма да се съгласява на никакъв компромис и държи на искането за 100% увеличение на заплатите. Зам. министъра на образуванието пък каза, че трябва да се направи компромис и от двете страни. Така, че както изглежда май няма да се споразумеят, а и на въпроса на водещия към репортерката дали ще се стигне до спаразумение, тя отговори, че от това, което е видяла явно преговорите ще продължат и следващата седмица.

Кой клас си ? Вече незнам в коя тема ти чета тъпата правописна грешка ОБРАЗОВАНИЕ !!!!!!!!!!!! :smt013 И преговорите продължават , но скоро няма да се стигне до съгласие. А министрите се бавят и ги "боли" г*за за учениците или учителите.

ice_cream_f
10-09-2007, 07:57
Do kolkoto razbrah pregovorite produljavat i mai nqma da se u4i i tazi sedmica :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :smt097 <---------za ministura

peZz
10-09-2007, 08:01
:smt097 <---------za ministura

Аз бих казала това на даскалите,и най-вече на Янка Такева.

mon4eto
10-09-2007, 08:16
Do srqda 100% nqma da se u4i \:D/

doctors
10-09-2007, 08:30
Ученици преговорите продължават и днес и утре най-вероятно,в четвъртък има национален митинг протест от 11 часа Пред Министерски съвет и от 14 пред Народното Събрание!Тази седмица със сигурност няма да учите!Ако не се постигнат преговори най-вероятно и другата и следващите седмици докато няма постигнато споразумение!След като се подпише споразумение стачката спира!Но стачката може да продължи още седмица,две а защо не и месец!Така че в момента никой не може да каже кога тя ще свърши!

Loshotia
10-09-2007, 08:36
Цялата тая история около стачките много се размириса. Говореше се, че това е вид ..как да кажа...предизборно. Според мен изборите са залога- решава се проблема, изборите до известна степен са решени. Но след вчерашния гаф със "седенката", стана ясно, че просто няма желание да се постигне споразумение и всичко е игра на преговори. Интересно ми е да знам тези от вас, които вече са на 18 или повече дали ще гласуват. По- късно ще пусна такава тема. От това положение става ясно, че на никого от държавниците не му пука за учениците- за "Бъдещето на България"(колко гордо звучи). Крайно време е нещо да се случи...само че не знам кой има сили и желание да го направи. Мъчно ми е, наистина ми е мъчно, че сме такива овце. Съществуването ден за ден като че ли ни е направило непосилни да мислим за утре. И това не е от вчера или днес. Не знам...моля се някой ден нещата да се променят.

sasha_90
10-09-2007, 10:42
Do srqda 100% nqma da se u4i \:D/
Да и аз така разбрах.