Влез

View Full Version : Втори чужд език-труден избор

Uptown_soldier
10-08-2007, 17:49
Искам да започна изучаването на втори чужд език, но се колебая между испански, френски и немски. Какво ще ме посъветвате? И много Ви моля да аргументирате отговорите си. Благодаря!

RoyTheReaper
10-08-2007, 17:51
Немски, ако планираш да се занимаваш сериозно с втория си език. Испански ако искаш да ти е забавно.

lorena
10-08-2007, 17:58
На мен първия език ми е немския, втори-английски.
А на въпроса-"Какво ще ме посъветвате?"-най-добре е сама да решиш. :smt017 :smt006

vodolei4e_m
10-08-2007, 17:59
Немски, ако планираш да се занимаваш сериозно с втория си език. Испански ако искаш да ти е забавно.
podkrepqm, ispanskiq e po truden ama e mnoo gotski ezik
frenski ne sam u4il, u4il sam nemski i ispanski i predpo4itam ispanski(moje i da e zaradi u4ilite koit sa mi prepodavali) i kato cqlo ispaniq po me kefi ot germaniq kato darjava i ispanskiq e po razprostranen sprqmo nemskiq

Anf3tamin4o
10-08-2007, 18:00
Според мен немски
1-во защото има по голямо разпространение
2-ро защото се доближава до английския :)

naughtyyygirl
10-08-2007, 18:02
един съвет от мен, не се захващай с немски, избери испански или френски... Аз ти препоръчвам френски, щом аз го научих и ти ще се справиш :) за да учиш, особено чужд език, трябва да има нещо, което да те мотивира, замисли се "Париж, града да любовта, Айфеловата кула, Версай, ..." повярвай ми няма да сбъркаш :) аз имах възможност да избирам между немски и френски, и избрах втория, много се радвам, че съм направила този избор, а твоят избор ще направиш ти, аз само изказах мнението си :)

mon4eto
10-08-2007, 18:02
Nemski :smt006

RoyTheReaper
10-08-2007, 18:03
frenski ne sam u4il, u4il sam nemski i ispanski i predpo4itam ispanski(moje i da e zaradi u4ilite koit sa mi prepodavali) i kato cqlo ispaniq po me kefi ot germaniq kato darjava i ispanskiq e po razprostranen sprqmo nemskiq

Испанския по-труден?!

Според мен немски
2-ро защото се доближава до английския Smile

Испанският и френският са много по-близки до английския отколкото немският.

vodolei4e_m
10-08-2007, 18:05
Според мен немски
2-ро защото се доближава до английския :)
много грешиш пич
няма по голямо разпространение (след английският в света е испанският)а и испанският също много се доближава до английския ама това така или иначе няма голямо значение

didivid
10-08-2007, 18:06
Италиански! Много е мелодичен! :::

vodolei4e_m
10-08-2007, 18:08

Испанския по-труден?!

Според мен немски
2-ро защото се доближава до английския Smile

Испанският и френският са много по-близки до английския отколкото немският.

да по труден е ... защото навсякъде в света където испанският е официален език говорят п оразличен начин , т.е. нов диалект ( да кажем родопски бг и книжовен, епа бая се различават) ама и не само заради това разбира се

kPuCkA
10-08-2007, 18:14
Немски и сега ще ти кажа защо....Живееш в България,значи в българия испанци не идват,французи,много малки,но германци...пълно е с такива,аз гледам от тази гледна точка защото живея в туристически град където е важно колко и какви езици знаеш,остави ти колко е труден или не,език е все ще се учи,че така де,немския е много по-разпространен и много повече ще ти служи ако си търсиш работа...успех!

Water_lili
10-08-2007, 18:14
аз съм за немския,езика определено си заслужава,има добре стукторирана граматика и ясни правила,освен това е доста перспективен :roll:

FeelTheBeat
10-08-2007, 18:34
Честно казано, от 3те езика, най не ми харесва немския. Хич не ми харесва как звучи. Или френски или испански.

Kisses_P
10-08-2007, 18:45
Аз съм малк0о пристрастна като цяло и няма да дам мнение кое да избереш.Ще си кажата мнението за всекиеидн език пък ти си прецени.
Немския никога не съм го учила но като цяло знам че е доста труден език ,а щом е втори значи няма да се заниамваш много сериозно снего и ще ти дойде нанагорно.
ИСпански и френския са много близки, от една група са просто.За мен френския звучи ужасно хубаво,доакто испанския не ми е приятен.Акоп трябва да сме честни испанския е много по-лесно.Учила съм и двата езика,но за мен по-красив език от френския няма.Друг е въпросът че е труден.Грамтиката никак не е лека.Времената не са лесни.В испанския пак е подобно,но е доста опростено като цяло.

RoyTheReaper
10-08-2007, 18:53
да по труден е ... защото навсякъде в света където испанският е официален език говорят п оразличен начин , т.е. нов диалект ( да кажем родопски бг и книжовен, епа бая се различават) ама и не само заради това разбира се

За диалектите не знам, но като цяло испанският е с много по-лека граматика от немският и дори бих казал, че от трите езика, които съм учил (английски, немски и испански), той най-много се доближава до българския. А ако знаеш и английски, почти няма да ти се налага да учиш нови думи.

sasha_90
10-08-2007, 18:58
Немски.

tItEufFf
10-08-2007, 19:52
Немски ще ти е най-полезен, но и най-труден!!

Water_lili
10-08-2007, 20:05
Немски ще ти е най-полезен, но и най-труден!!

всяко нещо е трудно когато човек не се занимава с него и не се старае да го научи,аз научих немски за около 6 месеца достатачно добре за да мога да следвам ,просто и за езиците трбва усърдие и желание както за всичко останало

chaos_
10-08-2007, 21:20
Според мен италиански.Първо защото този език ще има развитие и по мое мнение след време много ще се търсят хора говорещи италиански.Второ защото е близък до испанският и вече като знаеш италиански много по лесно ще научиш испански.Трето от избора ти той е най-лесният език за научаване ,че се поизмъчиш доста ако се захванеш с немски,а френския няма особено бъдеще.Много благозвучен и лесен за научаване.Айде успех и вземи правилното решение за теб

linka92
10-08-2007, 21:25
Аз съм малк0о пристрастна като цяло и няма да дам мнение кое да избереш.Ще си кажата мнението за всекиеидн език пък ти си прецени.
Немския никога не съм го учила но като цяло знам че е доста труден език ,а щом е втори значи няма да се заниамваш много сериозно снего и ще ти дойде нанагорно.
ИСпански и френския са много близки, от една група са просто.За мен френския звучи ужасно хубаво,доакто испанския не ми е приятен.Акоп трябва да сме честни испанския е много по-лесно.Учила съм и двата езика,но за мен по-красив език от френския няма.Друг е въпросът че е труден.Грамтиката никак не е лека.Времената не са лесни.В испанския пак е подобно,но е доста опростено като цяло.

Опростен,ама друг път!Не знам дали си се занимавала сериозно с испанския,но аз сега в гимназията го уча като основен език!Да ти кажа,въобще не е толкова лесен,колкото си мислех и както всички казваха!

По темата:Учила съм немски от 5 до 7 клас (включително) и ми беше непосилно труден.Дали защото не се бях захванала сериозно с научаването му или защото постоянно се бърках с английския,не знам.Но сега като чувам от приятели,учещи немски,че е много труден се обеждавам,че не е било от несериозността ми(и донякъде от това,де ама щом и другите казват).
Френския си нямам и напредстава какъв е.Знам,че произношението му е чудесно и граматика се доближава до испанската,но нищо повече.[/b]Испанския определено е по-лесен от немския,няма спор.И въпреки че уча испански(и нали се предполага,че ще кажа,че това е по-добрия избор) ще ти препоръчам немския.Защото тук някой беше казал,че испанския бил по-разпространен,дрън-дрън,това въобще не е така.Немския е след английския.

И така като обобщение ще ти кажа немски-ако искаш да учиш усилено и с желание(иначе не става,то си е за всеки език,но този е по-труден,както казах вече) и ако мислиш,че ще ти е нужен по нататък.Може и испанския,ако искаш един благозвучен език,с по-лесна граматика от немския,но въпреки това е горе-долу много разпространен(след немския).И накрая френския,за там нищо не мога да кажа.Важното е ти сама да избереш!!!

KocMoHaBTa
10-08-2007, 21:55
ИСПАНСКИ !

Slave4You
10-09-2007, 09:00
Ами ако искаш да ходиш да учиш в чужбина учи немски защото в Германия има мн безплатни университети а навскяъде другаде са доста пари. Е, тогава ще трябва да учиш сериозно де. Ако искаш просто ей така колкото да кажеш че си учила френския и испанския са по-интересни. Зависи какво искаш да става от теб.

Loshotia
10-09-2007, 09:19
И аз знам, че от изброените испанският е най лесен. Като ми се наложи да избера втори език, избрах френски. Не съжалявам- много готин, но и труден език. За немския знам, че също е тежък, за испанския нищо не знам, но ми харесва как звучи. Някой ден ми се иска и с него да се захвана. Иначе съвета ми е да избереш това, което ти звучи най- добре. Аз така направих

peZz
10-09-2007, 10:07
Немски.

Water_lili
10-09-2007, 12:54
Ами ако искаш да ходиш да учиш в чужбина учи немски защото в Германия има мн безплатни университети а навскяъде другаде са доста пари. Е, тогава ще трябва да учиш сериозно де. Ако искаш просто ей така колкото да кажеш че си учила френския и испанския са по-интересни. Зависи какво искаш да става от теб.
вече и в Германия няма безплатни университети :smt018 , таксите в държавните университети идав около 650 евро ](*,)

?love_haTe!
10-09-2007, 14:17
Искам да започна изучаването на втори чужд език, но се колебая между испански, френски и немски. Какво ще ме посъветвате? И много Ви моля да аргументирате отговорите си. Благодаря!
Аз ти предлагам да избереш немски,защото от тези 3-те езика,той е най-добър за изучаване,а и освен това,той би могъл да ти е най-нужен.
Аз уча немски...признавам,баси и езика е,обаче е най-свестен според мен след английския :roll:

girl88
10-09-2007, 14:17
на въпроса-"Какво ще ме посъветвате?"-най-добре е сама да решиш. :smt017 :smt006
i az sam na tova mnenie

Ули4на_Превъзходна
10-09-2007, 17:55
ИСПАНСКИ !

:smt023

KaTinCeTy
10-09-2007, 20:23
Аз съм за френския! Учила съм го 4 години като втори чужд език(от 5 до 8 клас) макар, че първо исках да уча немски, но за нашия клас нямаше госпожа по немски и ни накараха да учим френски, но вече въобще не съжалавам. Даже ми липсва френският, защото в новото ми даскало за втори език нашия клас трябва да учи руски. ](*,) Също така ако учиш френски след това много лесно ще научиш испански или италиански(италианският е 70% френски само, че с различно произношение) дори в предишното ми даскало от 9 клас се започва да се учи и испански като трети език. :)

shadow4e
10-09-2007, 21:06
Испански, ако не ти се учи сериозно и немски, ако искаш да учиш. Но при немския трябва да попаднеш и на добър учител, който внимателно да ти обяснява граматиката.