PDA

View Full Version : Предложение за начин за намаляване на спама и флуууда...

the_girl1
10-08-2007, 22:21
Предлагам да се направи така, че един потребител да не може да пусне нова тема 30 мин. след като вече е пуснал една! Пускаш тема и чак след 30 мин. може да пуснеш друга.......... Говоря за теми, не за мнения! Мисля, че едно такова ограничение би намалило спама и флууда (чесно казано, не знам каква е разликата между двете) доста! Може и друго нещо - да не можеш да пуснеш повече от 2-3 теми на денонощие! И примерно за потребителите с по-висок ранг може този брой да се увеличи до 5, 10... Пак говоря за теми, не за мнения.

gLoRiOuS_aNGeL
10-08-2007, 22:24
Много добра идея! На мен лично ми допада! Да се надяваме,че модераторите ще я харесат...

teenkopele
10-09-2007, 03:08
Идеите не са лоши, но времената и броят на темите не ме радват.

the_girl1
10-09-2007, 06:40

Аз не съм казала, че времената и броят на темите трябва да е точно такъв. Ако модераторите и администратора приемат предложението, е най-добре те да определят тези цифри, защото те има най-добър поглед въхру нещата! А пък и както казах, мисля, че за хора като теб - с висок ранг и много мнения, демек човек, който използва форума по предназначение и е редовен, тези ограничения могат да бъдат смекчени.

Премер: от 300 до 500 мнения, може да пуска 5 теми на ден, от 500 до 1000 - 10 теми, от 1000 до 5000 - 15, над 5000 - 20 теми. И пак казвам, че ги давам тези числа само за пример, а пък администратора може най-добре да прецени какви да са числата!

`Death`Whore``
10-09-2007, 06:41
А знаеш ли колко хора имат над 500 мнения? Много.

Mooo6no
10-09-2007, 07:41
Не мисля, че има смисъл от такова нещо. А и нали се сещаш, че като са забранили да се пускат теми с единия акаунт мога да отида на другия. :wink:

teenkopele
10-10-2007, 19:44

Аз не съм казала, че времената и броят на темите трябва да е точно такъв. Ако модераторите и администратора приемат предложението, е най-добре те да определят тези цифри, защото те има най-добър поглед въхру нещата! А пък и както казах, мисля, че за хора като теб - с висок ранг и много мнения, демек човек, който използва форума по предназначение и е редовен, тези ограничения могат да бъдат смекчени.

Премер: от 300 до 500 мнения, може да пуска 5 теми на ден, от 500 до 1000 - 10 теми, от 1000 до 5000 - 15, над 5000 - 20 теми. И пак казвам, че ги давам тези числа само за пример, а пък администратора може най-добре да прецени какви да са числата!

Ако се направи така, както казваш- ограничения според броя на мненията, това само ще амбицира някои хора да пишат повече, без значение дали по дадената темата или не....един вид това е предпоставка към флъд.
По-добре да се измисли някакво друго мерило.

alex
10-12-2007, 16:06
Неприятниа флуд се прави само от нови потребители. Всеки който се спами или флуди вече го трием. След като целия форум вече е достъпен само за регистрирани то следва че за да спамнеш малко ти трябва регистрация. До тук добре. Но благодарение на безплатните пощи спамерите се регистрират постоянно. Ние ги следим изкъсо но те пак успяват да флууднат малко. В момента обмислям идея да направя времето за публикуване на мнения, теми и лични в зависимост от ранга. Тоест ако си "нов потребител" да имаш интервал от 5 минути. Така спамерчте ще могат да публикуват не повече от 12 теми/мнения за час. А ние за 1 час ще ги изловим, изтрием и баннем. Идеята ми е че няма да могат да генерират 500 теми за една нощ.

Относно SPAM/FLOOD

SPAM - нежелано рекламно съобщение. Обикновено се разпраща по пощата. От няколко години започнаха да попълват автоматично или ръчно всякакви Интернет формуляри. Целта - реклама на даден сайт, марка или друга глупост :)

FLOOD - в превод означава наводнение. В Интернет FLOOD се ползва за случай в които даден потребител или софтуер препълва даден сайт. При нас препълват форума с едно и също или подобни безсмислени съобщения. Целта - изкарване от строя на системите на сайта или сървъра на който се намира сайта.

teenkopele
10-12-2007, 22:21
Неприятниа флуд се прави само от нови потребители. Всеки който се спами или флуди вече го трием. След като целия форум вече е достъпен само за регистрирани то следва че за да спамнеш малко ти трябва регистрация. До тук добре. Но благодарение на безплатните пощи спамерите се регистрират постоянно. Ние ги следим изкъсо но те пак успяват да флууднат малко. В момента обмислям идея да направя времето за публикуване на мнения, теми и лични в зависимост от ранга. Тоест ако си "нов потребител" да имаш интервал от 5 минути. Така спамерчте ще могат да публикуват не повече от 12 теми/мнения за час. А ние за 1 час ще ги изловим, изтрием и баннем. Идеята ми е че няма да могат да генерират 500 теми за една нощ.

Относно SPAM/FLOOD

SPAM - нежелано рекламно съобщение. Обикновено се разпраща по пощата. От няколко години започнаха да попълват автоматично или ръчно всякакви Интернет формуляри. Целта - реклама на даден сайт, марка или друга глупост :)

FLOOD - в превод означава наводнение. В Интернет FLOOD се ползва за случай в които даден потребител или софтуер препълва даден сайт. При нас препълват форума с едно и също или подобни безсмислени съобщения. Целта - изкарване от строя на системите на сайта или сървъра на който се намира сайта.

Според мен, ограничението за ЛС-тата не е необходимо. От време на време по някое рекламиращо най-често друг форум...това е.
Подобно нещо само би подразнило голяма част от потребителите в този форум.
И все пак... за какви лимити говорим?
:-k

tuzaro
10-19-2007, 23:36
що да няма малко спам :?: нали трябва и малко весело да става в малките часове на наща.

the_girl1
10-21-2007, 11:13
Не разбирам много от тия програмни кодове, но мисля, че разбрах какъв би бил проблема със това, че форума не прави разлика между тема и мнение... Еми може да се измисли нещо по-лесно :arrow: забраната да не става вече като си влязъл в прозореца за писане, ами преди това! Примерно след като някой е пуснал тема, бутончето "Нова тема" да става неактивно за определения период от време, който е позволен за определения ранг и след като потребителят изчерпа позволения брой теми на ден, бутончето става неактивно за 24 часа... Същото може да се приложи и за мненията, където съответно бутончето "Отговор" става неактивно за определен период от време...

Който каза, че това не би спряло хората, които искат да се шегуват и те ще влизат в други акаунти, мисля, че не е прав... За да регистрираш друг акаунт ще трябва да си направиш още една поща и всичко това за да имаш възможност да напишеш десетина нови мнения... Мисля, че тези, които целят шеги и глупости ще се откажат поради толкова многото неща, които трябва да направят...

А този, който каза, че това ще бъде предпоставка за флууд, пак мисля,че греши... Може би найстина ще има хора, които ще се стремят към много мнения, за да могат да пишат по-често... Но мисля, че след като реализират флууд, на тези хора ще им се направи забележка според правилата на форума...

BaHky
10-25-2007, 21:07
Който каза, че това не би спряло хората, които искат да се шегуват и те ще влизат в други акаунти, мисля, че не е прав... За да регистрираш друг акаунт ще трябва да си направиш още една поща и всичко това за да имаш възможност да напишеш десетина нови мнения... Мисля, че тези, които целят шеги и глупости ще се откажат поради толкова многото неща, които трябва да направят...
правенето на пощи не изисква почти никакви усилия и време... така ,че не виждам какво ще спре един човек тръгнал да пуска излишни мнения, по теми които не го интересуват за да се прави на интересен пред хора които не познава....
и други които просто са научили нов лав на улицата и бързат да се похвалят...