Влез

View Full Version : Обеца на пъпа

krasiva_luja
10-10-2007, 14:06
Emi az sum na 14 i maika mi se navi drugiq mesec da otidem da mi napravqt piursing na pupa i iskam da zn opasno li e na tazi vuzrast da se pravi, ima li risk ot infekciq i kvo znachi tqloto ti da izhvurli piursinga ili neshty podobno mi kazaha :roll:

`Death`Whore``
10-10-2007, 14:15
Разбира се, че има опасност от инфекция, затова трябва да се промива всеки ден, а първата седмица трябва и да се маже с антибиотик. Предупреждавам те, че при пиърсингите на пъпа има голям процент отхвърляния на обецата.

Mariolcheto
10-10-2007, 14:33
ami tova ozna4ava tqloto ti da "izplue" obicata demek obicata ti da padne! #-o

Sea Goddess
10-10-2007, 14:35
И аз исках да си правя това лято но си промених решението като ми казаха за това отхвърляне на обецата ... оставало някакав ужасен белег :( иначе много искаммм ма ме е страх :lol:

Mariolcheto
10-10-2007, 14:38
И аз исках да си правя това лято но си промених решението като ми казаха за това отхвърляне на обецата ... оставало някакав ужасен белег :( иначе много искаммм ма ме е страх :lol:
Da edna poznata si napravi obache i padna i sega ima adskiq belek :smt011
P.S tq e na 20

`Death`Whore``
10-10-2007, 14:40
Терминът е "отхвърляне на обецата". Тя не пада и не бива изплюта. А който го е страх от мечки, да не годи в гората. :-D

no_more_pain
10-10-2007, 14:40
az imam ot 4 godini ve4e.sled dup4eneto nqmah nikakvi problemi, no to si zavisi ot organizma

krasiva_luja
10-10-2007, 14:42
e posledno kvo znachi da izvurli obecata az si mislq che da se poluchi infekciq i prosto da trqbva da se izvadi puk ti s teq izpluvaniq malko me yplashi :-D

`Death`Whore``
10-10-2007, 14:45
Където и да се продупчиш по тялото /изключае лицето и ушите/, има голяма вероятност тялото да отхвърли обецата. При отхвърлянето става червено, боли и кожата изстънява малко по малко, докато не остане съвсем малко и не се скъса. Така тялото премахва чуждия обект, който не е добре дошъл.

Devilka
10-10-2007, 14:46
Аз също имам обеца на пъпа.Да ти мигрира значи тялото ти да я отхвърли,ще се наложи да си я махнеш и после остава белег.

krasiva_luja
10-10-2007, 14:47
mersi za tochnoto obqsnenie
emi nz az shte probvam puk kvoto stane

Mariolcheto
10-10-2007, 14:54
abe "izpluvane" ozna4ava che obicata ti SAMA shte padne i organizma ti nqma da q prieme #-o i poneje nemoje da q prieme ve4e kazah 4e 6te si otide SAMA :-D

bebitooo___
10-10-2007, 16:18
аз имам обеца от 2 години и досега съм нямала проблем. Но хигиената трябва да е меко казано перфектна ако не искаш да се получи някоя инфекция! Така че решиш ли окончателно трябва да приемеш всичко на сериозно!

?love_haTe!
10-10-2007, 17:03
Трябва много да се внимава и да се промива редовно,за да няма инфекция.Ако наистина искаш си направи,но знай,че трябва да си отговорна и да внимаваш.

*SwEeTy_KiTtY*
10-10-2007, 17:08
Тези,които са си сложили,бихте ли споделили дали боли много!? :?

N0_feAR
10-10-2007, 17:51
Значи годините не са важен фактор за това дали ще ти се възпали или организма ще ти изхвърли обицата (този процес се нарича миграция) Болката не е голяма, знам от личен опит. Няма да умреш не са бой ;) Относно грижите за пиърсинга човекът в студиото ще ти обясни всичко, трябва да знаеш, че този вид пиърсинг е един от най-бавно заздравяващите така че се иска търпение и не бързай после веднага да сменяш обицата... И задължително се пробий в някое свястно пиерсинг студио, а не в козметичен салон!!! И трябва да е с абокат (за съжаление има кухи козметички които дупчат с пистолет не само ушите, ами и пъп, вежда, нос....а това е изключително неправилно и опасно!!! )

DevilWish
10-10-2007, 18:08
Аз също много искам.......аз ся имам няколко пиърсчета и просто така ми се иска на пъпа ама още все се чудя.........

Kras4eto_lp
10-10-2007, 19:12
Да има опасност от инфекция.При някой хора се получава просто защото кожата им отвърля обецата и тогава ти се получава гной там...и трябва да чакаш тялото ти само да изхвърли обецата...но това се случва при малък брой момичета.За всеки случай ползвай някакви неща за промиване :wink:

FairYoFdaRknEsS
10-10-2007, 20:14
Малко не е за тук моя въпрос но не ми се пуска тема.... Може ли да попитам понеже всички казвате че е възможно да се получи инфекция и да падне обецата сама и белег накрая... всичко това може ли да се случи ако си направиш пиърсинг на веждата? някои може ли да ми каже :? и много ли боли при дупченето? :?

bebitooo___
10-10-2007, 20:41
Ами аз имах възможност да избирам дали да си е направя в студио или в болницата, но в крайна сметка избрах болницата, за което на съжалявам. Хирурга беше супер пекан и направи всичко безупречно. Не усетих никаква болка.. Сложи ми местна упойка и нищо ама нищо не усетих.. А за другите доколкото знам една моя приятелка й направиха пиерсинга в студио без упойки без нищо само с дезинфекционна промивка и като са е дупчили с шиша каза, че адски много боляло! Но не мога със 100 % сигурност да кажа! :D Моите препоръки са да потърсите някой свестен хирург!

DisciplineAndOrder
10-10-2007, 20:55
Ако си правиш обици по лицето-това според мен дори загрозява...
А за обицата на пъпа-за кво ти е?За да се направиш на интересна пред приятелчетата ти ли? :smt011

`Death`Whore``
10-11-2007, 07:27
Да има опасност от инфекция.При някой хора се получава просто защото кожата им отвърля обецата и тогава ти се получава гной там...и трябва да чакаш тялото ти само да изхвърли обецата...но това се случва при малък брой момичета.За всеки случай ползвай някакви неща за промиване :wink:
1. Инфекция и отхвърляне са 2 много различни неща.
2. Гной има, докато зарасне обецата, а не когато тялото тръгне да я отхвърля.
3. Не се случва при малък брой момичета, защо никой не ме слуша?
4. Ама ти малоумна ли си? Напълно сериозно питам. Как така ще чакаш да падне? Когато разбереш, че тялото започва да я отхвърля, просто махаш обецата...когато я отхвърли, мястото е много грозно.

The`BaD`ElF
10-11-2007, 07:54
Аз имам обица от 1 седмица и не бих казала, че боли като те дупчат.При всеки е различно, но мен не ме болеше. Аз я промивам всеки ден по 2-3 пъти, а преди и след къпане имам специален гел, който ми го дадоха от студиото.Надявам се да не се получи отхвърляне, защото вече си я обичкам :-D

Paiper
10-11-2007, 07:56
`Death`Whore`` напълно те подкрепям това се нарича компетентност!А относно темата за да не се получат инфекции трябва да се поддържа съвършенна лична хигиена!!!Сложих си обица преди 2 месеца заедно с една приятелка на мен не ми се инфектира но спазвах всички хигиенни условия,1 месец не съм я мокрила и ходех само с къси топове за да не я дразня!За разлика от мен моята приятелка я мокреше и ходеше с дълги прилепнали блузи и какъв е резултата?Онзи ден си я махна защото и е от зле по зле....Така че мн внимателно си помисли способна ли си да се грижиш за обицата така както трябва!!! :!: :!: :!:

`Death`Whore``
10-11-2007, 08:04
Надявам се да не се получи отхвърляне, защото вече си я обичкам :-D
Нормално е да я обичаш. И аз обичам своите, макар че първата ми е леко крива...не мисли за отхвърлянето, ако я отхвърли, ще си направиш другаде...под врата е сложна работата, както казах...иначе имам яки идеи :-)

А за болката...аз бях много стресирана за болката първия път...и последния, защото дупчалката ми ме стресира, че боли много /което си беше вярно всъщност/. Съветът ми е да се замислите за факта, че дупченето е най-много 2 секунди и болката ще отмине.

Kras4eto_lp
10-11-2007, 10:51
1. Инфекция и отхвърляне са 2 много различни неща.
2. Гной има, докато зарасне обецата, а не когато тялото тръгне да я отхвърля.
3. Не се случва при малък брой момичета, защо никой не ме слуша?
4. Ама ти малоумна ли си? Напълно сериозно питам. Как така ще чакаш да падне? Когато разбереш, че тялото започва да я отхвърля, просто махаш обецата...когато я отхвърли, мястото е много грозно.
Хмм не става точно така..на една приятелка и се беше случило и беше отишла там където я баха дупчили и и бяха казали да не маха обецата а тя сама да падне,защото там мястото направо беше зарастло...ако беше тръгнала да я маха болката щеше да е ужасна.Не го казвам просто така :smt011

`Death`Whore``
10-11-2007, 10:54
Твоята приятелка очевидно е стояла месеци с обецата, след като е започнала да изстънява кожата. Говоря за началото.

ELiTyYy
10-11-2007, 13:45
Тези,които са си сложили,бихте ли споделили дали боли много!? :?

....пробиването съвсем малко боли..ама след твааа..аз първия ден само лежаш,щото ме беше страх да ходя да не ми се скъса кожичката хаха смятай колко съм била тъпа... #-o :mrgreen: :oops: :oops: :shock:

N0_feAR
10-11-2007, 15:08
При някой хора се получава просто защото кожата им отвърля обецата и тогава ти се получава гной там...и трябва да чакаш тялото ти само да изхвърли обецата...но това се случва при малък брой момичета. :wink:
Това са пълни глупости. Веднага когато забележиш, че организма изхвърля обицата трябва да я махнеш, преди да се скъса и да я промиваш. По време на зарастването и отхвърлянетона от дупката не тече гной, а само лимфа и то при ЗаРаСтВането!!! Тече ли гной значи нещо не е наред...
относно веждата (бяха питали в един пост по-нагоре) болката е минимална, пробиването става за няколко секунди, трябва ти само нагласа и нищо няма да усетиш. Там също е възможна миграция, но ако се грижиш както трябва за пиърсинга всичко ще е наред.

N0_feAR
10-11-2007, 15:11
Хмм не става точно така..на една приятелка и се беше случило и беше отишла там където я баха дупчили и и бяха казали да не маха обецата а тя сама да падне,защото там мястото направо беше зарастло...ако беше тръгнала да я маха болката щеше да е ужасна.Не го казвам просто така :smt011
мястото сигурно е зараснало, просто защото не го е промивала както трябва... а ако го остави само да падне ще остане по-гаден белег от колкото ако се махне на време.

`Death`Whore``
10-11-2007, 15:12
ако се грижиш както трябва за пиърсинга всичко ще е наред.
Миграцията не е свързана /или поне не пряко/ с хигиената. Ако не спазваш хигиена, ще се инфектира, а миграция се получава и при перфектна хигиена.

N0_feAR
10-11-2007, 15:27
ако се грижиш както трябва за пиърсинга всичко ще е наред.
Миграцията не е свързана /или поне не пряко/ с хигиената. Ако не спазваш хигиена, ще се инфектира, а миграция се получава и при перфектна хигиена.
да и това е вярно, малко погрешно се изразих (исках да наблегна на инфекцията)