View Full Version : Най-добрият ми приятел се превърна в зомби
Здравейте.Искам да ви попитам какво бихте направили в моята ситуация?Тя е следната-момче съм и имам 1 приятел с който сме израснали заедно.Винаги са ни бъркали е сме братя.Знаем се от колички.Преди 2 год дойде време да кандидатсваме.Понеже той беше по-добър в ученето от мене имаше по-висок бал.Той си избра да учи в Джон Атанасов аз пък в друго училище.За 14 год не се бяхме разделяли никога.До преди да почнеме в различни училища имахме едни и същи интереси-компютърни игри, ритахме с другите приятели и можехме да си говориме за всчко.Обаче в неговото училище попаднал в клас съставен от WoW-играчи аз пък попаднах в мн свестен клас дето никой не мисли за компютърни игри.Имахме разминаване в смеите и не сме се виждали цял 1 срок.За този срок аз се промених много.От компютърните игри започнах да си мисля за момичета за кафета за забавления.Той пък започна да играе WoW.ятната ваканция на миналата год започна да се усеща как се отдалечаваме 1 от друг.Януари тази година всичките ни приятели полудяха по WoW и всички си я взеха оригинална.Само аз и моя приятел останахме без нея.За мен не беше голяма загуба,но за него беше.Събра си пари и отиде да си я купи.След това така се зариби че направо не мога да го позная.През това лято всички си говориха за тази игра и на мен ми беше тъпо да излизам,но излизах щот нямаше какво да права в нас.Той беше най-разговорилив за тази игра.Всеки го слушаше,но изведнъж всичко се промени.Всички зарезаха WoW и започнаха да ги вълнуват момичета кафета и т.н.Но този мои приятел за съжаление остана с играта.От тогава като излезем на вън той си забива погледа в земята и не се обажда докато не заговорим за WoW.Не е толкова общителен колкото преди.Винаги се прибира раноимал някво задължение към гилда си.Вече все едно няма живец в него.Като излеземе само двамата не мога да подхвана няква др тема освен WoW.Кажете какво бихте направили вие в тази ситуация?Как да го отдела от тази тъпа игра?Пробвах да говоря с него не става.Пробвах с майка ми и тя да каже на майката на приятеля ми и така не става.Пробвах да го викам за на вънка за по-дълго време да е дале от играта пак не става.Мислите са му там във виртуалния свят.
SexYLipS
10-10-2007, 20:03
ХаХ мн е гадно така като стане.Зацепва и толкос.Вземи му се поскарай.Кажи му че тази игра му вреди.Дори ако трябва напрао му се скарай.Кажи му че се саморазрушава с тази игра, че не е добре за здравето му, опитай се да му го вкараш в главата. Успех ...
sladku_bebzi
10-10-2007, 20:12
С твоята компания го викате на кафе и като никой не говори за WoW може би той ще говори по другите теми.
Mad&Bad
10-10-2007, 20:14
Много е лошо така и повярвай ми знам какво е положението и колко е неловко като нямате на каква друга тема да си приказвате. И аз имах същия проблем с един приятел. Кажи ми, че приятелите му от играта са един вид нереални, че седейки на компютъра се отчуждава от семейство, приятели. Кажи му, че отдавна му е минало времето да играе игри! Според мен ще му дойде акъла в главата, само да не е къско, защото ще съжалява.
аз имам един подобен проблем.Начи момчетата от блока са супер сарибени по сякфи игри и когато ги еикаме се се оправдават..."компа ме чака","не мога сега играя"и излизат само когато ги тормозиме достатъчно.Един път им казах,че само зубърите висят по цял ден на комап и те спряха за 2 дена и после пак почнаха.Нз как да ги накарам да се откажат.
xXxScreamxXx
10-10-2007, 20:25
6te im mine na si4ki teq igri b1rzo pisvat :wink: :wink: :wink:
Здравей.Значи искам първо да кажа че и аз бях пристрастен към тази игра и то до горе-долу същата степен.Дори си взех и оригиналната игра...Само че сега просто от да речем месец насам я зарязах.Така да се каже и аз вече предпочитам да излизам да ходя по кафета да гоня мацки :-D и т.н. Просто изчакай да порасне... Според мен това е решението,а иначе се опитай да го откъснеш от играта води го по дискотеки на запой :) Насам-натам.Въпреки това един мой приятел все още си е зарибен по играта и нищо не помага да се откъсне от нея... И той си измисля глупави оправдания за да се прибира вкъщи и да играе само че той поне може да говори и на други теми и не му е неудобно в компания.Все пак играта наистина води до социална изолация,а в Америка дори има специални курсове за отказване от нея...Наистина те разбирам и ти сачувствам.Опитай всичко да му помогнеш да се откъсне от играта защото си пропилява младостта и най-веселите години от живота си.
Shinigami
10-10-2007, 20:44
6te im mine na si4ki teq igri b1rzo pisvat :wink: :wink: :wink:
очевидно нямаш представа за WoW тва току така не може да писне!
Та по темата -
И аз едно време мн бях се зарибил, ама един месец нямах пари да си плата за game card и реших да изчакам до другия месец, и в края на месеца кат вече имах пари.... я виж ти... не ми се игра... и от тогава не съм пилал WoW! -----> досети се как да го направиш, поне 1 - 2 седмици да не играе - 6е му писне!
vodolei4e_m
10-10-2007, 20:56
lol, защо ли всички имаме подобни проблеми, едно време и аз я иргах тая год от мин год декември, обаче на няколко пъти спирах - или ми писваше, или почвах работа, или имах мн да уча и прсото сам осъзнавах до къде води тя - но поне аз имам воля и малко или много не съм на 14-15 год..
та един френд обаче е на 18 и си остава фен зарибен още от преди 2 години и съм се мъчил и не само аз по кви ли не начини, било с дискотеки, излизания, мацки, спорт, кафета, е братче не става, кофти е и че слуша чалга а аз не я понасям....
и проблема все още си седи
за нещастие се запозна с супер много хора от wow-a и проблема се задълбочи, а изход все още няма... :-s
Съвет: но мисля че при теб е различно и ще дам съвет, накарай майка му да не му дава пари да си плати за следващия месец в същото време вие го уговаряйте постоянно да излиза и го забавлявайте и увличайте с квото се сетите - ще помогне като няма на кво да играе и кат почне да м устава интересно друго... :smt006
Какво представлява тази игра?
vodolei4e_m
10-10-2007, 21:32
ахаха по добре не питай че е наркотик (уместно не казвам 'като" защото си е направо наркотик) както е с цигарите алкохола и наркотиците ако не знаеш по добре - трудно се отърваш от нея и много време ти загубва от живота...
ахаха по добре не питай че е наркотик (уместно не казвам 'като" защото си е направо наркотик) както е с цигарите алкохола и наркотиците ако не знаеш по добре - трудно се отърваш от нея и много време ти загубва от живота...
Мерси за предупреждението, но просто ми стана интересно какво може да накара човек да зареже приятелите и семеиството си, с една дума да спре живота си само и само за да живее в измислен свят...
tItEufFf
10-10-2007, 21:55
ОхХх...Брат ми я играе тази игра. Цял ден беше на компютъра буквално. Казвам му: "ела на вечеря", той: "не съм гладен", аз: "е, как не си гладен бе цял ден не си ставал от компютъра"..неговия отговор: "е, за ко ми е да ям нали мога и в WoW да ям!" :shock: :shock: :shock: Абе като излезете с компанията задавайте му на него въпроси за мацки и др неща .... Ритайте навънка...абе ваще неща...Успех :wink:
PaRkInSoN
10-10-2007, 22:40
моята ф фея
kiro89sf
10-11-2007, 06:44
Къв ти е проблема бе :smt013
И аз играя по цял ден WoW ! За кво са ми шибаните ви момичета и кафета?
п.п. разпитай го тоя твой приятел как му е ника и в коя гилдия играе, може да го познавам :D
FrozenThrone
10-11-2007, 07:27
Остави човека на мира!
Вие сте НЕВЕЖИ, не разбирате магията на wow ](*,)
напротив рабирам я играех си в близз ,сег ана пиратски сървар(неам време) но никога ама никога не съм се зарибявал както някой от приятели те ми по час на ден ми стига .Доколкото съм забелязал зарибяват се хората с по слаба психика който нямат силата да се сблъкат с силата на забързаният ни живот