View Full Version : Диети!
Mariolcheto
10-11-2007, 19:47
Ot dosta vreme nasam sledia temite za dieti.I kakvo zabeliazvam?Niakakvi absurdnii neshta(mnogo ogranicheniia)!Purvo iskam da kaja na mnogo ot horata vav foruma che tezi dieti koito gi kopirate ot neta i pravite temi s tiah za za dosta po zamojni hora! :smt012 Vseki li moje da si pozvoli naturalni sokove,meso :?: Mi taka kato se zamislite mai ne :!: A vseki li ima vreme za da si gotvi teq specialiteti koito pishe vav tupite vi temi :?: Ne :!: Togava zashto izobshto gi puskate?Az sam na toia princip :arrow: :arrow: :arrow:
Da ne se qde:sladko,purjeno,testeno!(SHOKOLADI,KARTOFI,HLQB I T.N)
Drugoto koeto e vie kak shte izdarjite edna sedmica bez sladko ](*,)
Shtom prirodata e izmislila soleno i sladko tova znachi che organizma se nujdae ot tezi neshta i za men e absurdno pone edno parchence shokolad na den da ne se kusa! =;
Редактирано от ^npocTo^a3^f^
1 точка от правилника!
***(=+ ~ pi$ank@ ~ +=)***
10-11-2007, 21:07
Да,но това,че ти не можеш без сладко не означава,че другите са като теб.Те пишат такива теми ,защото за тях те са приемливи и ги пишат за тези,които могат да изпълняват дадената диета,който го интересува-чете.Наистина има немалко диети,които са почти невъзможни или с ненужни ограничения.Аз не бих се хванала да изпълнявам някаква строга диета ,защото съм на мнение,че с малко повече търпение може да се постигнат същите резултати с по-малко ограничения,но за повече време.Аз пък съм забелязала,че напоследък всеки казва,че с глад не се постига нищо,но продължават безсмислени диети е, за някои са полезни... Ти си права за себе си и за мен също,донякъде.Гласувах,че си права.
MaRiNkA_16
10-12-2007, 10:45
Ot dosta vreme nasam sledia temite za dieti.I kakvo zabeliazvam?Niakakvi absurdnii neshta(mnogo ogranicheniia)!Purvo iskam da kaja na mnogo ot horata vav foruma che tezi dieti koito gi kopirate ot neta i pravite temi s tiah za za dosta po zamojni hora! :smt012 Vseki li moje da si pozvoli naturalni sokove,meso :?: Mi taka kato se zamislite mai ne :!: A vseki li ima vreme za da si gotvi teq specialiteti koito pishe vav tupite vi temi :?: Ne :!: Togava zashto izobshto gi puskate?Az sam na toia princip :arrow: :arrow: :arrow:
Shtom prirodata e izmislila soleno i sladko tova znachi che organizma se nujdae ot tezi neshta i za men e absurdno pone edno parchence shokolad na den da ne se kusa! =;
1.prava si napulno
2.naistina pri edna dieta se har4at mn poe4e pari.
3.organizma na 15godi6ni ne e prigoden da se li6ava ot kakvoto i da bilo primerno 4e pri dieta banani ne se qdat.dieta se pravi sled 20-tata godina kogato rasteja e zavur6en napulno,a ne da pitat na 17 sum 6to nqmam cikul 6toto si nary6avat sami hormonalnite rasteji i posle oleeee kvo 6a prav sq??? ](*,)
vodolei4e_m
10-12-2007, 10:59
1.prava si napulno
2.naistina pri edna dieta se har4at mn poe4e pari.
3.organizma na 15godi6ni ne e prigoden da se li6ava ot kakvoto i da bilo primerno 4e pri dieta banani ne se qdat.dieta se pravi sled 20-tata godina kogato rasteja e zavur6en napulno,a ne da pitat na 17 sum 6to nqmam cikul 6toto si nary6avat sami hormonalnite rasteji i posle oleeee kvo 6a prav sq??? ](*,)
saglasen sam s pisanka
ta ako ne moje da si go pozvolite ima i hora koito mogat, tova 4e ti ne moje6 1 sedmica bez da si "kusa6" 6okoald ne ozna4ava 4e vsi4ki sa taka, az moga i po 1 mesec n6 ne mi stava (po princip sam stra6en fen) a i ima hora koito ne obi4at!
ti si na edin princip drugi hora sa na drug princip
horata rastat do 25 godi6na vazrast a ne 20 ( no tuk za dietite si donqkade prava 4e ne e hubavo na pod 20 godi6na vazrast)
a tova koeto kazva6 da ne se qde tova i tova (koeti si izbroila) sa prosto hrani koito sa nezdravoslovni i vredqt i na vsi4ki.. kazva se zdravoslovno hranene, a ne dieta!
a ne prirodata gi e izmislila a 4oveka... nima kat ima treva (na nqkoq livada) dai i neq da q qdem...
Glasuvah 4e NE si prava, za6toto ne si!
моми4ето,koeto e pusnalo temata ne e mn naqsno za ne6tata,koito pi6e....hlqbut e zaduljitelen,za6toto ima edna sustavka,koqto ne moje po nqkakuv drug na4in da se usvoi ot organizma,vseki dietolog 6te vi go kaje,a az sum hodila ne pri edin,za kartofite su6to...te sudurjat dostatu4nata za denq doza vuglehidrati,spomagat za peristalktikata na 4ervata i neutralizirat solnata kiselina v stomaha i spomagat za funkciqta na bikarbonatite...i o6te hilqdi ne6ta ima,s koito ne sum suglasna,no sum gi pisala na milioni mesta....
Water_lili
10-12-2007, 21:05
моми4ето,koeto e pusnalo temata ne e mn naqsno za ne6tata,koito pi6e....hlqbut e zaduljitelen,za6toto ima edna sustavka,koqto ne moje po nqkakuv drug na4in da se usvoi ot organizma,vseki dietolog 6te vi go kaje,a az sum hodila ne pri edin,za kartofite su6to...te sudurjat dostatu4nata za denq doza vuglehidrati,spomagat za peristalktikata na 4ervata i neutralizirat solnata kiselina v stomaha i spomagat za funkciqta na bikarbonatite...i o6te hilqdi ne6ta ima,s koito ne sum suglasna,no sum gi pisala na milioni mesta....
за хляба е така стига да не е бял хляб ,а трябва да е поне черен или пълнозърнест най добре, в бялото брашно нямам никакви полезни съставки човек само се подува от него( също го казват много диетолози)
Ами права си.Наистина ако си на диета ще имаш повече разходи за храна.То и сладко трябва на организма.
black_mamba
10-17-2007, 09:59
абе малки сме за диети .... здравословно хранене може ама чак пък диети! O:)
sexa_na_kompleksa
10-17-2007, 12:33
Според мен си права.
^dishdogz^
10-18-2007, 09:09
1 точка от правилника!
напълно си права :wink:
HouseSoul
10-18-2007, 09:24
1 точка от правилника!
1.Не всеки е като теб, аз примерно не ям сладко по 1 месец (освен мед) и не чувствам някаква абстиненция....
2.Какви скъпи продукти ми говориш, какви заможни хора ?Кой не може да си позволи натурален сок бе? Че нали този който не може значи няма да може и да пише в този форум, защото няма да има PC или няма да има пари да отиде на компютърна зала?!?!? Хич не ми се правете на скромни .... 90 % от форума се хвалят кой каква дрешка си купил... за една проста диета няма да има пари хахахахахахахахаххаа
3. Правилно си се ориентирала без сладко,пържено и тестено... (твърде много калории и холестерол...)
4. Продуктите за НВД диетата за възможно най-евтините и не се изисква никакво специално приготовление.... кви специалитети, кви чудесии.... :roll: :lol:
marina star
10-18-2007, 10:09
ne ne si prava,marzi me da ti obqsnqvam za6to
sapphirr
10-18-2007, 12:00
1 точка от правилника!
вси4ко е ок и съм мн съгласна,защото аз минавах през този ад в продължение на 3 години и се съсипах и физи4ески,и психи4ески. (толкова литеретура съм из4ела и толкова пари съм потрошила,4е вие трудно и да си го представите даже).само с едно не съм съгласна-сладкото не е създадено от природата,то е 4исто и просто бизнес,от който се изкарват мн пари,защото един голям процент от консуматорите на хран.продукти са прекалено лакуми.признавам си оба4е с ръка на сърцето-и аз без шоколад не мога
sapphirr
10-18-2007, 12:06
A vseki li ima vreme za da si gotvi teq specialiteti koito pishe vav tupite vi temi :?: Ne
това е вариант само ,ако мъжа ти те е завел да си живуркате в бояна/драгалевци (т.е има пари да ти угажда на лигавщините) и ти по цял ден си висиш вкъщи,за да някви измислени манджи,при положение,4е е достатъ4но само да се лишиш от сладко (само след 6),да изхвърлиш пърженото от менюто си и да забравиш за майонезата-не ми зву4и като някъв хипер подвиг
tItEufFf
10-18-2007, 16:28
Права си!!!
Според мен на нашата възраст няма нужда от такива строги диети. Просто трябва да се ограничаваме от по-калоричните храни. Да не се тъпчим постоянно с чипсове, шоколади и т.н. Ако пък следобяд примерно много ни се яде нещо...има 10о0о0 диетчни неща - мюсли, кисело мляко, пълнозърнест хляб, плодове, зеленчуци....Спорта също е много важен!
Мисля, че това е достатъчно е да отслабнеш...поне при мен действа, даже без спорт :wink:
Всичко става с желание, ако искаш да се храниш здравословно не е нужно да имаш толкова пари.Ти не разбираш ли, че пърженото не е полезно и трябва да се яде малко?Колкото слаб или дебел си.Пък и за шоколади и други продукти даже се изискват повече пари...Боже...! #-o #-o Да, издържала съм една седмица без сладко, че и повече.Да, сладко, ама примерно мед и т.н., а не вафличките, които ядеш и т.н.Аз не спазвам безумни диети, а съм на хранителен режим-здравословен!Чувствам се много по-добре и сладко наистина не ми се прияжда толкова често.Иначе ест, не може без шоколад, но всеки ден и това не е полезно, ако искаш да знаеш...Да си чувала за захарат, че не е толкова полезна или само се опитваш да философстваш.
CuRly_Doll
10-19-2007, 08:24
Аз не съм съгласна с авторката на темата...Заставам напално зад мнението на koalka
1 точка от правилника!
macka,temite se puskat za horata koito iskat i imat vuzmojnost da spazvat dadenata dieta,ti kato nqma6 koi te kara da q spazva6 :?: nikoi :!: bravo qj sladko.. ama da vidim kak 6e otslabne6 posle... da prava si 4e prganizma ima nujda i ot sladko i ot soleno.. no vseki den da qde6 sladko pri polojenie 4e iska6 da otslabne6 mi se vijda malko absurdno,1 put na 2 sedmici da.. ama 1 put na den :shock: ... ne trqbva da se li6ava6 ot ni6to ne ne i da prekalqva6 ... tova i za maznoto i za hlqba.. az ne qm hlqb ot nqkolko meseca(dosta mi e tejko bez nego) i znam 4e v hlqba ima nqkakva sustavka li kak da go kaja nujna za organizma,i znam za edin slu4ai edna jena ne qla hlqb neznam si kolko mn meseci li godini,hvanala nqkfa bolest i se nalojila da i praat opraciq(neznam dali e ojivqla)az ne qm hlqb,no ne se pritesnqvam,ponqkoga si pozvolqvam malko kubeti,a te sa pulen zamestitel na hlqba(estestveno gledam da e mn rqdko,6toto sa mn po nedieti4ni ot hlqba)kato iskate da otslabnete-da ograni4ete maznoto i sladkoto i hlqba i izob6to testenite produkti(no ne napulno)no i ne prekalqvaite s tqh,qjte po malko.primerno po 50gr hlqb na den a za sladkoto ve4e kazah 4e vseki den ne trqbva da se qde.. a maznoto mojete da go izbqgvate do nqkude.. 6toto v mandjite ima maznina nali?v sireneto,mlqkoto,ka6kavala.. v si4ko tfa ima maznini.. vie go orani4avaite kolkoto vi e po vuzmojnostite....
Всичко става с желание, ако искаш да се храниш здравословно не е нужно да имаш толкова пари.Ти не разбираш ли, че пърженото не е полезно и трябва да се яде малко?Колкото слаб или дебел си.Пък и за шоколади и други продукти даже се изискват повече пари...Боже...! #-o #-o Да, издържала съм една седмица без сладко, че и повече.Да, сладко, ама примерно мед и т.н., а не вафличките, които ядеш и т.н.Аз не спазвам безумни диети, а съм на хранителен режим-здравословен!Чувствам се много по-добре и сладко наистина не ми се прияжда толкова често.Иначе ест, не може без шоколад, но всеки ден и това не е полезно, ако искаш да знаеш...Да си чувала за захарат, че не е толкова полезна или само се опитваш да философстваш. 4akai malko be i ot meda se pulnee.. moje da e polezen ama se pulnee.. ako smqtate da zamestvate sladkite ne6ta s med,jestoko se lujete 4e 6te otslabnete!