View Full Version : Да поговорим за любов... <3
EvilBrunette
10-13-2007, 17:04
Нз дали има такава тема, но с риск да повторя няколко ще изразя позицията си относно изразчето "Обичам те". Обичам живота, обичам семейството си, обичам кучето си, обичам да рисувам, обичам музиката... Но какво точно означава това. Какво е значението на тези думи? Не ги ли казваме прекалено често без да сме сигурни дали ги използваме на място. :roll: Вече ги използваме едва ли не, по-често от "Здравей". :| Кажете ми как можеш да кажеш на човек, когото познаваш от 1 седмица - "Обичам те"? Добре, ще кажете - то има любов и от пръв поглед. Но не съм съгласна - това е по-скоро привличане. Физическо. Напоследък просто гореспоменатите думи са се комерсиализирали както почти всичко. Точно като - "Аз съм метъл", защото съм облечен в черно. :smt047 Това се казва любов към стила и самата музика. Но това е за друга тема... :)
За любовта: Вярно е че се стремим към "вечната любов", но не трябва ли да сме сигурни, че сме я открили, преди да се вречем в такива дълбоки чувства, преди да кажем "Обичам те"? :-k като че ли преди хората са оценявали любовта повече, на друго ниво. Мислели са преди да изрекат думи с такава сила. А сега какво - казват ти Обичам те и на другия ден ти забиват нож в гърба или те зарязват. :smt070 :smt055 И като ги попиташ: нали ме обичаше?, какво ще ти отговори: Е, да, обичах те ама вчера. Големи чувства - няма що... Или навсякъде по Скайпове " УбичкЪм си БебИтУ" и тем подобни. Не би ли трябвало ако обичаш наистина някого да го показваш с действия, а не с тъпи сладникави надписчета в Интернет? И освен това, в някои теми съм чела:" Ами аз й/му казах Обичам те и той/тя замълча. Сърдя му/й се." За какво се сърдиш - че държи прекалено много на теб и не иска да те лъже, или че за него Обичам те са силни думи? Че търси по-подходящ момент да ти признае? По-добре така, да замълчи, отколкото да говори без да мисли. :smt012 Така че, хора, моля Ви, мислете преди да изричате такива свещени думи. Е, това е моето мнение. Вие какво мислите? :|
MiMcHeToOo
10-13-2007, 17:07
нямам какво да кажа просто, защото ти си казала всичко и аз съм напълно съгласна с това..
Така е бе... права си но днешните тинейджъри казват "обичам те" постоянно,на всичко,което не трябва да се прави,и кога ще разбереш наистина ли те обича човекът който ти го казва,или го казва просто "ей така" :smt011
tantolinka
10-13-2007, 17:13
съгласна с това..
+
мисля,че "обичам те " може ми в началото поне би трябвало да казваме "харесвам те" защото на тази възраст едва ли знаем какво е истинското значение на тези думи.Макарче нали хората казват,че за любовта години няма...не знам не знам... и винаги когато чета някоя подобна тема се сещам за една серия от Квартала на богатите ,когато Мариса каза на Раян,че го обича и той каза "Мерси" :D рАЗбирам го... :!: :D
xXxScreamxXx
10-13-2007, 17:13
i az se pris1edinqvam naistina po edno vreme izpolzvax dymata obi4am po 4esto ot zdrasti no i tva otmina..........
tantolinka
10-13-2007, 17:16
всяко чудо за 3 дни! :-&
Права си, да.Тези думи в днешно време не са с особено значение.Всяко харесване вече се опреличава с думите "обичам те", но така е...
~bloody^romance~
10-13-2007, 17:35
Също така повечето тинейджъри казват "ти си ми най-добрия приятел" просто ето така без наистина да го чуствата, а някой дори незнаят какво е да имаш най-добър приятел аз съм го казвала само на 1 човек .Дори да ми кажат ти и ми най-добрата приятелка аз не отвръщтам със същото ако не го чуствам. За пример давам 1 момиче от моя клас което 1 ден казваше че едно друго момиче и е най-добрата приятелка и на другия ден ми вика тая курва за същото това момиче :smt013 Тъжно ми е за тези хорА.
hilaRy___
10-13-2007, 17:40
нямам какво да кажа просто, защото ти си казала всичко и аз съм напълно съгласна с това..
syglasna sym
desidala
10-13-2007, 17:44
Аз съм съгласна също, но има едно момче, което ОБИЧАМ. Обикновено казвам, че харесвам еди кой си, но просто го опознах, привлече ме много силно и даже не мисля, че прекалявам. Не знам. Просто не мога да кажа, че просто го харесвам. Иначе те подкрепям, че стана прекалено често употребявана думата "обичам".
suantito
10-13-2007, 19:28
Абе да ва попитам защо съм се влюбвал само веднъж? :smt017
StayClose
10-13-2007, 19:31
Абе да ва попитам защо съм се влюбвал само веднъж? :smt017
Щото си тъп.
Иначе съм съгласен със всичко,горенаписано,макар да видях само нещо с червено.
казват ти Обичам те и на другия ден ти забиват нож в гърба или те зарязват. И като ги попиташ: нали ме обичаше?, какво ще ти отговори: Е, да, обичах те ама вчера. Големи чувства - няма що...
Ето с това съм най-съгласна. То беше най-силният аргумент, който всъщност ме убеди, 4е нещата, които казваш са ужасно вярни.
Наистина ми е ужасно непонятно как оби4аш някого, а 3 дни по-късно ве4е оби4аш друг...
sladkish_14
10-13-2007, 19:39
Дам,мисля че някой много прекаляват с това както едно момиче от моя скайп...вчера гледам пише "Мразя те,как можа да го направиш :smt010 "..Днеска пише "Обичкам те бебчо,обичкааам те :smt008 "Ми тъпо е :smt012 ,то наистина на някой им стана като Здрасти,някой ден няма да могат да кажат на човека,който наистина обичат,защото няма да вярват в тая дума :smt011 ..Аз не я употребявам толко често,макар че имам причина да го казвам :smt016 И все пак...Трябва да си мерим думите :!: :-D А и да допълня,то какво се очаква след като и секса вече е за Здрасти,та за едно обичам те...Правят го едни и същи хора-заблудени =;
BWald0rf
10-13-2007, 19:52
Ех тая тема мн ми харесва честно.Абсолютно съм съгласна с всичко,което си написала .. Думите ''Обичам те'' някой хора за нищо ги нямат .. което е жалко ..за мен тези думи имат огромна стойност и ако ги кажа е защото наистина обичам и го чувствам а не защото тоя човек 'ме кефка' .. Така бившия ми .. постоянно ми повтаряше ''Обичам те'' ..ам буквално на секи 5 минути .. и аз като не му отговарям а ''Обичам те'' той започва с "Защо не ми казваш обичам те .. Какво ти става .. не ме ли 'лофкаш' " Ужас направо .. Ходиш с някой от 2 седмици и се очаква да му казваш че го обичаш .. Ама какъф е тоя свят бе хора ?? .. Добре че още има здравомислещи хора .. А и тфа за глупустите по скайповете е вярно .. напрао ужас..секи втори е писал ''мн те лофкам миличкоо'' .. или пък ''обичам те ти си всичко за мен немога да живея без тебе'' и т.н. ... и жалкото е че след ден -два същите тези ''влюбени'' сополанки почват с драмите .. ''мн те мразя'' , ''как можа да ми го причиниш'' , '' разби ми сърцето'' .. и после пааааааак се обичат ''адски много'' .. и т.н. ... Писнало ми е!! .. Наистина евалата за темата ..чистата истина си е!!
*опитва се да мисли но не успявя*
EternalSilence
10-13-2007, 20:56
Ех тая тема мн ми харесва честно.Абсолютно съм съгласна с всичко,което си написала .. Думите ''Обичам те'' някой хора за нищо ги нямат .. което е жалко ..за мен тези думи имат огромна стойност и ако ги кажа е защото наистина обичам и го чувствам а не защото тоя човек 'ме кефка' .. Така бившия ми .. постоянно ми повтаряше ''Обичам те'' ..ам буквално на секи 5 минути .. и аз като не му отговарям а ''Обичам те'' той започва с "Защо не ми казваш обичам те .. Какво ти става .. не ме ли 'лофкаш' " Ужас направо .. Ходиш с някой от 2 седмици и се очаква да му казваш че го обичаш .. Ама какъф е тоя свят бе хора ?? .. Добре че още има здравомислещи хора .. А и тфа за глупустите по скайповете е вярно .. напрао ужас..секи втори е писал ''мн те лофкам миличкоо'' .. или пък ''обичам те ти си всичко за мен немога да живея без тебе'' и т.н. ... и жалкото е че след ден -два същите тези ''влюбени'' сополанки почват с драмите .. ''мн те мразя'' , ''как можа да ми го причиниш'' , '' разби ми сърцето'' .. и после пааааааак се обичат ''адски много'' .. и т.н. ... Писнало ми е!! .. Наистина евалата за темата ..чистата истина си е!!
+1 по всяка една точка!
JuSt_a_GiRl_Uk
10-13-2007, 21:17
:smt023 Съгласна съм.
:smt023 Съгласна съм. Скоро не съм срещала тема която наистина да ме кефи !!!!!
DevilWish
10-13-2007, 23:44
Nапълно си права...думите вече избледняват и започват да губят смисъл...всеки казва безразборно без да се замисля...Нямам думи уе..
Добре.Но пак не са "всички", "всеки"...и тем подобни сборни нарицания.
Ами ако наистина обичаш, толкова силно и истински, че имаш нужда да го повтаряш отново и отново, да го изкрещиш с цяло гърло дори...
Аз казвам "обичам те" често, може би всеки ден... по няколко пъти...НО го чувствам!
Иначе, да, казаното в темата дотук е...така.
FaTaLnO_sLaDkA
10-14-2007, 00:09
moje bi e taka az na vseki kazvam obi4am te smisyl priqtel mom4e 6ot taka si4ki sa dovolni a na men mi e se taq 6ot tfa sa 2 dumi nezna4i 4e gi 4yvstvam prosto go kazva6 za da ne narani6 nqkoi s bezrazli4ieto si ... hodeh s mom4e 3 meseca i toi me obi4a6e a az nego ne i kogato mi go kazva6e az mal4ah i za toi seki pyt mi se syrde6e to4no kakto ti kaza za tfa po dobre da izluja :-D
alkobalko
10-14-2007, 06:42
Съгласна съм с написаното.
GiVe_mE_A_sMiLe:)
10-14-2007, 09:24
Да, наистина думите избледняха. Което е жалко, защото наистина има хора, които обичат и искат да го повтарят отново и отново, да го изкрещят на целия свят... И гадното е, че хората които обичат наистина осъзнават, че вече "обичам те" е избледняло и колкото повече обичат , толкова повече "обичам те" не стига...
Да, наистина думите избледняха. Което е жалко, защото наистина има хора, които обичат и искат да го повтарят отново и отново, да го изкрещят на целия свят... И гадното е, че хората които обичат наистина осъзнават, че вече "обичам те" е избледняло и колкото повече обичат , толкова повече "обичам те" не стига...
"Обичам го, обичам го, обичам го.." Мога да го повтарям с дни.. Просто защото го чувствам... "Обичам те" само на хора, котио наистина обичам... Приятелството също е вид любов ! ЗАщо да не обичаш целия свят ?!? Какъв е проблема да казваш на всички, че ги обичаш, ако наистина си емоционален, човек и просто не мразиш никого... А ОБИЧАШ...
Но както и да е... Не говорим за това...
И на мен често ми прави впечатление, това "обичам те"... Мразя хората, които го казват всеки ден на различен човек от другия пол.. Има различка в това да си хлътнал или влюбен , и я това да обичаш някого... Но за някои хора двете думи, описват и трите неща.. Еми не е така.... Понякога съм се сърдила на гаджето си, че ми е казвал, че ме обича, а не ми го е показвал... Когато съм до него и наистина чувствам любовта, тогава само мога да му кажа, че го обичам... Например много пъти сме си говорили с приятелки за това , че "Обичам те" са твърде слаби думи .. Не е така - повечето хора не ги използват когато трябва... За това някои хора питат толкова често "Как да му/и покажа че го/я обичам?" ... Защото с думи не става.. Толкова е банално...
Dark_Angel_F
10-14-2007, 10:02
На 100% съм съгласна с авторката . Просто нямам какво да допълня .... Аз лично наистина смятам да кажа отва някога на момчето с което съм сега , но никога не намирма подходящ момент , зашото ианче би прозвучало лицемерно ....
KiLLeR_InSTiNkT
10-14-2007, 11:02
За мен тези думи все още имат смисъл, защото не ги използвам безразборно. Рядко казвам обичам те, но, когато го кажа значи, че наистина го мисля.
Аз преди я използвах тая фраза без да се замисля много...Но започнах да разбирам какво означава и не я ползвам току-така =;
А и да допълня,то какво се очаква след като и секса вече е за Здрасти,та за едно обичам те...Правят го едни и същи хора-заблудени =;
Toва ми напомня на част от едно "стихче" на приятеля ми:
"И в тези времена на страсти
чукането стана като Здрасти..."
:smt005
Иначе наистина си права..
Нз дали има такава тема, но с риск да повторя няколко ще изразя позицията си относно изразчето "Обичам те". Обичам живота, обичам семейството си, обичам кучето си, обичам да рисувам, обичам музиката... Но какво точно означава това. Какво е значението на тези думи? Не ги ли казваме прекалено често без да сме сигурни дали ги използваме на място. :roll: Вече ги използваме едва ли не, по-често от "Здравей". :| Кажете ми как можеш да кажеш на човек, когото познаваш от 1 седмица - "Обичам те"? Добре, ще кажете - то има любов и от пръв поглед. Но не съм съгласна - това е по-скоро привличане. Физическо. Напоследък просто гореспоменатите думи са се комерсиализирали както почти всичко. Точно като - "Аз съм метъл", защото съм облечен в черно. :smt047 Това се казва любов към стила и самата музика. Но това е за друга тема... :)
За любовта: Вярно е че се стремим към "вечната любов", но не трябва ли да сме сигурни, че сме я открили, преди да се вречем в такива дълбоки чувства, преди да кажем "Обичам те"? :-k като че ли преди хората са оценявали любовта повече, на друго ниво. Мислели са преди да изрекат думи с такава сила. А сега какво - казват ти Обичам те и на другия ден ти забиват нож в гърба или те зарязват. :smt070 :smt055 И като ги попиташ: нали ме обичаше?, какво ще ти отговори: Е, да, обичах те ама вчера. Големи чувства - няма що... Или навсякъде по Скайпове " УбичкЪм си БебИтУ" и тем подобни. Не би ли трябвало ако обичаш наистина някого да го показваш с действия, а не с тъпи сладникави надписчета в Интернет? И освен това, в някои теми съм чела:" Ами аз й/му казах Обичам те и той/тя замълча. Сърдя му/й се." За какво се сърдиш - че държи прекалено много на теб и не иска да те лъже, или че за него Обичам те са силни думи? Че търси по-подходящ момент да ти признае? По-добре така, да замълчи, отколкото да говори без да мисли. :smt012 Така че, хора, моля Ви, мислете преди да изричате такива свещени думи. Е, това е моето мнение. Вие какво мислите? :|
Aз мога да кажа обичам те сега и няма да излъжа АКО го кажа на кучето си. Верен до гроб, вечен приятел за игрите, пазач, всичко което НЯКОИ мъже не са!
HePeAJIeH
10-14-2007, 15:35
*съгласява се*
Напълно те подкрепям.Ти каза всичко,което всеки един от нас трябва да знае и да се замисли по този въпрос...Дори и самата аз,защото прекалено често използвам тези думи...казвам ги на хора,които всъщност аз НЕ ОБИЧАМ.Наистина трябва да се замислим мноого сериозно,и да спрем да казваме тези така прекрасни думи на когото и да било!ЗАМИСЛЕТЕ СЕЕ :-s
nqma kavo da dobavq napulno suglasna sum...dumite''Obicham te'' sa specialni..i ne mislq che trqq da gi kazvame kogato ne go chyvstvame naistina...
Saglasna sam s tebe izcqlo.Nqma kakvo da dupalnq.Bravo che se nameri chovek koito se opitva da izqsni vsichko tova. =D> =D>
Seniorita
10-15-2007, 16:01
Абсолютно съгласна! Страхотна тема. В днешни дни много хора казват "Обичам те!", но малко са тези, които наистина знаят какво значат тези думи. Срещата на другия ден с поредния плейбой в кварталното кафе е гаранция за поправка на "разбитото сърце". Всичко е измама. Много са малко хората, можещи да обичат, а тези, които наистина го могат, не го казват просто така... Казват го само на Него/Нея, казват го само по някога, казват го само когато изпитат нужда да го направят. В днешното съвремие е толкова банално да кажеш "Обичам те!", когато наистина го чувстваш - до болка изтъркани думи. Да, за някои хора това са просто думи.. и нищо повече...