Влез

View Full Version : Тема за брекетите (Всичко за тях)

Страници : 1 [2]

CreatiVe09
08-21-2010, 21:04
Аз нося брекети от 1 година и вече съм свикнал..Както каза колегата по-горе само в началото ти е "странно",но за напред свикваш.

francyzoi4ety
08-24-2010, 16:25
питайте ако има нещо за брекетите или ми пишете в лс нося ги от 2 години и просто незнаете през какви неща съм преминала с тях ..

shakira96
08-24-2010, 16:40
Аз да се похваля - днеска си ги свалих. :grin:

mimsitu
08-24-2010, 20:43
тъй като вуйчо ми е зъболекар и иска да ми слага , но не знам кога ще бъде това .. аз искам смисъл малко ще е гадно все пак съм на 16, но много момичета на моята възраст носят така че .. мен проблема ми е в предните зъби .. назад са си прави .. и той вуйчо каза че ще ги нося сaмо 6 месеца .. :) ааа и ми каза, че сега е имало някакви брекети , които се слагат само зад зъбите .. също са добри, но сигурно са по-скъпи не знам .. :? иначе ще е яко да не се вижда нищо .. :)

LeDa
08-24-2010, 20:49
тъй като вуйчо ми е зъболекар и иска да ми слага , но не знам кога ще бъде това .. аз искам смисъл малко ще е гадно все пак съм на 16, но много момичета на моята възраст носят така че .. мен проблема ми е в предните зъби .. назад са си прави .. и той вуйчо каза че ще ги нося сaмо 6 месеца .. :) ааа и ми каза, че сега е имало някакви брекети , които се слагат само зад зъбите .. също са добри, но сигурно са по-скъпи не знам .. :? иначе ще е яко да не се вижда нищо .. :)
Ххахах .. и мен така ми казаха .. спокойно,леда,само 6 месеца .. носих ги 2 години .. преди 2 седмици ги свалих ..

mimsitu
08-24-2010, 20:51
Ххахах .. и мен така ми казаха .. спокойно,леда,само 6 месеца .. носих ги 2 години .. преди 2 седмици ги свалих ..

аааа не .. това е ужасно .. не искам толкова много :(

LeDa
08-24-2010, 20:56

аааа не .. това е ужасно .. не искам толкова много :(
И аз бях само за два зъба .. Наистина казват някакъв срок колкото да ти замажат очите,щото аз попринцип не исках да нося ..

addiTo
08-25-2010, 06:03
На мен ми ги махнаха на 8 август .. и от 2-3 дена спя с едн0 апаратче .. пр0блема ми беше г0лям н0 за ок0л0 г0дина станах със супер зъбиии (happY) ак0 няк0и има въпр0си да пита :)

gabcho0o
08-31-2010, 13:43
И аз съм с брекети.
Когато чух,че ще ми слагат бях ужасена.
Слагането им беше безболезнено,но в първите 2-3 часа се чувстваш некомфортно,защото усещането да има буквално казано тел в устата ти е странно.Иначе се свиква малко трябва първите дни да се върдържаш от твърди храни и да си само на млека и тен подобни,но това пък си е страхотна диета.И аз както и другите не съжалявам,че ги сложих,защото за 1 месец и половина кучешките ми зъби[които преди това бяха много високо израстнали] са слезли почти до доло,И сега когато трябва да си намерят място между другите ме мъчеше 2 дни страхотно главоболие,но с хапчета всичко се оправя.
А колкото до цветовете-първо бях с черни ластички,а сега съм със светло сини.Аз съм по-доволна и почеве се харесвам с вторите,защото са по-незабележими.
Радвам се ако съм ви помогнала с нещо.

theonlyone123
09-01-2010, 08:46
1.Темата е доста стара.
2.Но все пак искам да попитам тези то София , при коя/кой зъболекарка/зъболекар са ходили да им слагат брекетите и по колко пари им струва . Чувала съм , че имало и някви почти незабележими-те по-скъпи ли са ? А и един странен въпрос - докато си с тях можеш ли да се целуваш (с език) :D ? Благодаря ви предварително !! :)

mey_si
09-01-2010, 17:11
На мен долните зъби са ми перфектни ,но горните ..липсва ми един зъб до кучешкия се пада..просто няма зародиш..и горните ми зъби са редки..и много се чудя какво да правя :(

katericArofl
09-01-2010, 17:34
1.Темата е доста стара.
2.Но все пак искам да попитам тези то София , при коя/кой зъболекарка/зъболекар са ходили да им слагат брекетите и по колко пари им струва . Чувала съм , че имало и някви почти незабележими-те по-скъпи ли са ? А и един странен въпрос - докато си с тях можеш ли да се целуваш (с език) :D ? Благодаря ви предварително !! :)

1 какво като темата е стара.. от нея може доста да се научи и т.н.
2 Ако беше прочела поне 1-2 стр по назад щеше да получиш отг на въпросите си..
3 Естествено, че можеш да се целуваш.. да не би да го правиш със зъби д`ге .. 8-)
4 Д-р Овчарова.. 3000 лв.. чиста раота 8)

katericArofl
09-01-2010, 17:36
На мен долните зъби са ми перфектни ,но горните ..липсва ми един зъб до кучешкия се пада..просто няма зародиш..и горните ми зъби са редки..и много се чудя какво да правя :(

продължавай да се чудиш вместо да отидеш на зъболекар и той да ти даде компетентно мнение .. :o

karolina1997
09-25-2010, 16:30
Здравейте..Аз съм на 13 след седмица ще ми слагат брекети.Много се радвам , защото ще ми се оправят зъбите...Единственият проблем е,че в момента харесвам много едно момче,то мен също.Чудя се да му кажа ли,че ще ми слагат брекети...защото като ме види може да се ужаси...

katericArofl
09-25-2010, 17:10
Здравейте..Аз съм на 13 след седмица ще ми слагат брекети.Много се радвам , защото ще ми се оправят зъбите...Единственият проблем е,че в момента харесвам много едно момче,то мен също.Чудя се да му кажа ли,че ще ми слагат брекети...защото като ме види може да се ужаси...

ее той, ако спре да те харесва само заради тъпите железарии, значи толкова те е и харесвал..
кажи му, по-добре от рано да си знаеш.. 8-)

vagarious
09-25-2010, 17:13

Щом те е харесал с кофти зъби, защо да не те хареса и с брекети!?Може и да ти отиват.Поне зъбите ти ще се оправят.Ако ли пък не - откажи се от него и толкова.По-добре си оправи зъбите, отклкото да се отказваш заради някого,още по-малко пък момче.

karolina1997
09-25-2010, 19:12
мс за отговора..като се замисля така е...ако харесва мен сега..ще ме харесва и после..сиг назад в темата пише..но са 18 стр и не мога да ги прочета всички наведнъж..искам да попитам..дали ще ми пречат на целуването с език?

theonlyone123
09-26-2010, 09:43
мс за отговора..като се замисля така е...ако харесва мен сега..ще ме харесва и после..сиг назад в темата пише..но са 18 стр и не мога да ги прочета всички наведнъж..искам да попитам..дали ще ми пречат на целуването с език?

аз вече попитах по-нагоре... отговорът е ДА , ще можеш ... :d

karolina1997
09-27-2010, 09:08
супер :-)

waterlily93
09-27-2010, 21:12
Един съвет: Не си го причинявай :!:

Друг съвет към авторката: не слушай подобни глупости.

Вярно е - боли, неприятно е, гадно е, трудно се търпи. Но това е в началото!После свикваш и забравяш,че носиш каквото и да е. Разбира се, трябва да имаш много добра хигиена,защото иначе е неприятно.

Нося брекети от няколко години, другия месец ги свалям. :D
Ако можех да върна времето назад, пак щях да ги сложа, защото усмивката ми е перфектна.
Струваше си всички мъки и болки.

Слагай, не се колебай, не губи време.

Много правилно казано. Аз съм по същия начин освен , че ще ми ги махат догодина, но не ми пука. Нося ги от 3 години и не съжалявам.

karolina1997
09-28-2010, 05:12
трай бабо за хубост...нали така? :D

karolina1997
10-01-2010, 17:59
днес ми сложиха брекетите..глупости са че боли като ядеш и докато се слагат..аз абсолютно нищо не усетих...и веднага след това си ядох спокоино твърди храни..така че на които му предстои слагане на брекети да не се притеснява от болката.. :-)

katericArofl
10-02-2010, 06:51
и мене не ме боля изобщо, но всичко си е до човек. аз колкото познати имам с брекети всички ги боли след смяна на дъгата..

пък за болката - това да ви е проблема.. и да боли по-добре да потраеш малко сега и да имаш прави зъби.. :-P

vagarious
10-11-2010, 14:07
Я и аз да ви попитам веднъж: 8-)
Нормално ли е да искам смяна на дъгата за 1ви път !? Вече почти 7 месеца съм с брекети и горната дъга нито веднъж не са ми я сменяли.Обмислям, да поискам от ортодонтката ми смяна, тъй като последното ми проблемно зъбче не е мърдало значително с месеци.Даже никак не е мърдало, според мен, но за това специално, може и да си внушавам.
И на колко време г/д е нормално да се сменя дъгата !? :)

PsychoBitchFromHell
10-11-2010, 14:30
На мен всеки месец ми ги сменят :?

vagarious
10-11-2010, 14:46
Ехеее ... :shock: :shock: :shock:
А от колко време си с тях?

rammstein123
10-11-2010, 15:00
А пък да ви се похваля, че след 2 месеца ми ги махат. :lol:

katericArofl
10-11-2010, 15:01
няма значение от колко месеца ги носиш.. обикновените(каквито са и моите) се налага смяна всеки месец.. а тези дето са деймън са по-рядко, но пак мисля, че не трябва да е на повече от 3 месеца.

бтл.. при кой лекар си ?

vagarious
10-11-2010, 15:25
Да, мойте са Деймън и вече 7 месеца не е бутана дъгата .. :-o
Аа аз тук в моя си град ги слагах - Плевен.
Интересува ли те подробно или ?! :)

katericArofl
10-11-2010, 15:40
знам, че си от Плевен и за това попитах. :D
таа щом са Деймън предполагам не са ти слагани тук.. :-o

vagarious
10-11-2010, 15:49
Е точно това казах - че в моя си град ги слагах, а именно Плевен. 8-) хихи

PsychoBitchFromHell
10-11-2010, 16:44
Ами май вече от 1 година - мин. година ми сложиха отгоре и на всеки 5 седмици ходя и ми сменят дъгата , а преди 1 месец ми сложиха и отдолу брекети ужас :D ама трай бабо за хубост ...

vagarious
11-03-2010, 19:15
Някой може ли да ми разкаже процедурата при свалянето на брекетите !?
Смисъл, и горе и долу за един ден ли се свалят или е индивидуално !?
После изпилването и избелването кога се прави и ей такива неща. :)
Понеже на мен скоро ще ми ги свалят, а нямам търпение и ми е интересно да знам кво е, що е. :)
Е ?!

rawrXD
11-06-2010, 10:18
Някой може ли да ми разкаже процедурата при свалянето на брекетите !?
Смисъл, и горе и долу за един ден ли се свалят или е индивидуално !?
После изпилването и избелването кога се прави и ей такива неща. :)
Понеже на мен скоро ще ми ги свалят, а нямам търпение и ми е интересно да знам кво е, що е. :)
Е ?!

Лично аз две години носих брекети и просто нямах търпение да ги сваля, но като видях как ще ги сваля мацката - направо ми прилоша. То не боли или нещо такова, ама просто тя като ми показа едно такова като клещи и като ми каза, "ся с тва ще ги завъртам насам-натам, докато не станат по хлабави, и тогава ще ги изтръгна"...Да, мисля, че ме беше страх от подхода й, защото моята докторка винаги си е била леко куку. :lol: Не знам дали и другите така ги махат :P Иначе както казах - не болеше много, просто някакво такова странно ми беше, едно по едно ги правеше и стана за горе-долу три-четири минути.

Изпилването ти го правят само колкото да се махнат следите от онова гнусно лепило, а след това избелването лично мен много ме гъделичкаха (?XD) и си умирах от смях ;д

резултати от целите 2 години - определено имаше! Зъбите ми станаха адски прави и бяха бели (до един период ;д), но лично на мен в училище адски много ми се подиграваха, защото й очила носих (слава Богу ги свалих >.>) - беше адски кофти.

И след като ти ги избелят, всеки ден ги мий по 2 пъти и то много добре =/ Много кофти ми стана не мен, защото Август месец ми ги махнаха, и аз милата - лято беше и леко ме мързеше да си ги мия и вечер, и като почнах да пия кафе - ужас! Началото на октомври почнах и вечер да ги мия, обаче в момента просто си се чудя акъла къде ми е бил. Сега едни жълтеят.. QQ Адски бързо пожълтяват, ако не полагаш грижи към тях.

Между другото, да добавя нещо °•°

След като ти ги махнат, ще ти сложат едни малки...не знам какво са, всъщност, не слушах докторката като ми говореше, но пак са нещо като брекети - отзад на зъбите горе и отдолу. Няма да има някакви телове - не, всяка "част" да я наречем се залепя за отделен зъб, и това е да предотврати разместването им...плюс това отдолу ще е до кучешките зъби само, а отгоре и без тях °.°. Вече дъвки ще можеш да дъвчеш (то сигурно и преди си го правила, ако си като мен ;д), обаче сериозно - много внимавай с това какво захапваш. Q.Q Веднъж падне ли някое е много досадно пак да го слагаш, и плюс това почва все по-често и по-лесно да ти пада. На мен за три месеца поне четири пъдни ми падна отзад на единия зъб (сигурно има нещо общо с факта, че много отгризвам, но това е друг въпрос д;). В продължение на горе-долу три години ми казаха, че ще трябва тези неща да вися с тях... Първо може да ти е малко неудобно да говориш и да се храниш, обаче после се свиква. Хубавото е, че не се забелязват ^^

Би трябвало да ти вземат и отпечатък от зъбите и захапката, след което ще ти направят нещо, което аз обичам да наричам "чинета"...
Не, базикам се, лол, ама пак е нещо подобно. Два-три дена след това отиваш и си ги взимаш - ама гледай да не изпуснеш часа, че аз закъснях с две седмици и едва ги сложих тези неща на зъбите си. ><
Това също се използва да се предотврати разместването, и също много помага. Аз четири-пет дена не сложа ли това докато спя, просто усещам промяната в зъбите си и много се паникьосвам, че са се разместили.
Сутринта може да имаш малко дъх..окей, доста лоша дъх, но просто си мий зъбите двойно по-старателно и нищо няма да ти има xD и помни много добре да ги чистиш - ще ти дадат и опътване на ползване и хигиена заедно с тях - прочети и прави каквото трябва да правиш.

...и е АДСКИ без брекети ^_^ направо бях забравила какво беше, и след това просто не можех да спра да се усмихвам.

vagarious
11-06-2010, 11:01
Уау. 8-)
Вече нямам грам търпение да ми ги махнат.Не, че са ми досадни, ама все пак. 8-)

CaliforniaBoy
11-06-2010, 11:40
Нося брекети от вече половин година (+) и нямам никакъв проблем, даже всички зъби с ами прави само за половин година, но трябва да свикан зъбите или нещо такова.Не ги мразя брекетите ми, до сега не са ми правили проблем със момиче и т.н.Ще ми ги свалят след година и половина. :)

vagarious
11-06-2010, 11:48
Нося брекети от вече половин година (+) и нямам никакъв проблем, даже всички зъби с ами прави само за половин година, но трябва да свикан зъбите или нещо такова.Не ги мразя брекетите ми, до сега не са ми правили проблем със момиче и т.н.Ще ми ги свалят след година и половина. :)

Йей, и аз ги нося от почти 8 месеца.Мноого скоро ще ми ги махат(да чукна на дърво 8-)) :grin:
А спиш ли с ластъци ?! 8-)

ParisHilton
11-08-2010, 19:52
Има супер сладки брекети, но ако нямаш проблем със зъбите, не си слагай..

P.S.. и аз чета между редовете :oops:

CaliforniaBoy
11-09-2010, 12:00

Йей, и аз ги нося от почти 8 месеца.Мноого скоро ще ми ги махат(да чукна на дърво 8-)) :grin:
А спиш ли с ластъци ?! 8-)

Не те разбрах много, но както и да е.Спя със всичко, което е по тях в смисъл мия си зъбите по 6-8 пъти на ден, което си е мой вреден (?) навик. Всеки месец ми сменят ластиците. От Габрово съм и тука ми ги сложиха.Лекърката ми е много добра, приятна и определено знае какво прави, със много добри впечетления съм. Нейното име е Дошкова.

vagarious
11-09-2010, 12:09
CaliforniaBoy имах предвид дали спиш с онези ластъци, които придържат челюстите. :wink: Но явно не. :)

DesSsi
11-09-2010, 13:09
искам да питам нещо, може да ви се стори глупаво, но има ли проблем да дъвча дъвка смисъл някой ми каза , че не е хубаво докато съм с бреки, защото се размествали зъбите :-o

vagarious
11-09-2010, 13:16
^ Мен ортодонткара изрично ме предупреди да забравя за фъстъци, лешници и др.от този род, заедно с дъвките.
Грубо казано е, че дъвченето на дъвка е проблем, но никак не е желателно.Разтяга се, лепи се навсякъде и почистването е кофти.И наистина може да падне някой брекет.Така, че по-добре недей да дъвчиш.Аз вече 8 месеца не съм умряла без дъвки. :wink:

confidence
11-09-2010, 13:47
хехех по една година вие сте късметлии.. аз въпреки че имах само 1 криво зъбче.. ги носих 3 години и половина... Дъвчех и си ядях всичко.. наистина почистването е малко гадно..ама се свиква..а между другото не знам дали знаете ама след като свалите брекетите ще носите до 5 години шини такиваа с непце дето са.. :D само да знаетее ..ноо си заслужаваа :)

rawrXD
11-09-2010, 14:20
не знам дали знаете ама след като свалите брекетите ще носите до 5 години шини такиваа с непце дето са.. :D само да знаетее ..ноо си заслужаваа :)
Ъм, не.
Тва си е нещо индивидуално, според това колко зъбите ти са свикнали с брекети. Много зависи и от зъболекарката, при която са - някои казваш шини след това, а други казват залепени частици отзад, които не се виждат.
^^

confidence
11-09-2010, 14:42
хммм.. тъпото е че със сигурност носиш още нещо след това... аз примерно нося вече 2 години и 6 месеца шини..

katericArofl
11-09-2010, 15:03
няма начин от дъвките да ти се отлепят брекетите 8-)
и моята зъболекарка си го потвърди сега.. забранено ми е да ям ядки, плодове с обелка ( омг) аал бала ама аз всичко си ям 8-)

vagarious
11-09-2010, 15:43
няма начин от дъвките да ти се отлепят брекетите 8-)
и моята зъболекарка си го потвърди сега.. забранено ми е да ям ядки, плодове с обелка ( омг) аал бала ама аз всичко си ям 8-)

На мен пък ми забрани! 8-)
Не знаех, че си ми съгражданка с брекети хахах.. :)

LovEsIckk
11-09-2010, 16:12
за тия 900 лв за брекети дето ги говорите, ще си сменя зъбите в устата бе

arizona
11-09-2010, 17:33
хммм.. тъпото е че със сигурност носиш още нещо след това... аз примерно нося вече 2 години и 6 месеца шини..
е да така е ама поне ти се оправят 100%,аз носих първо шини и не ми се оправиха(2 години)после брекети(2 години и поливина)и са са супер :grin: е да вечер си спинкам с безцветна оттливка ама... :P

CaliforniaBoy
11-09-2010, 17:49
Аз със обикновените, само 1-вия месец не дъвчих, после дъвчих... даже балони правих. :D

cranberry
11-09-2010, 20:15
Искам да питам дали някой е чувал/са му оправяли зъбите в клиника "Валор"? Ако да, колко лева струват брекети за горната челюст ТАМ (не чета между редовете) и дали предлагат безцветни брекети (ако да, каква им е цената)?

MegiBoOm
11-23-2010, 12:57
Аз ходих при един много добър ортодонт, защото се нуждая от брекети и баща ми попита колко излиза и той вика ами общо за брекетите,прегледи,лечение и след премахването им илиза 4400 лв.??? :shock: :shock: Тва според вас нормално ли е?

( говоря за горна и долна челюст )

katericArofl
11-23-2010, 13:22
Ако си от софия или имаш възможност да пътуваш до там мога да ти препоръчам моята зъболекрка.. брекетите + всичко останало излизат 3000 ( обикновение са), а тези които уж не се личат не знам как се казват са по скъпи..

MegiBoOm
11-23-2010, 13:30
Ако си от софия или имаш възможност да пътуваш до там мога да ти препоръчам моята зъболекрка.. брекетите + всичко останало излизат 3000 ( обикновение са), а тези които уж не се личат не знам как се казват са по скъпи..

Ами да от София съм и всъщност ми направиха дадения преглед в клиника Валор! Та нищо понеже малко скъпичко идва кажи сайт или телефон за контакт ще съм ти благодарна! :)

Vikito0o
11-23-2010, 14:25

Ами да от София съм и всъщност ми направиха дадения преглед в клиника Валор! Та нищо понеже малко скъпичко идва кажи сайт или телефон за контакт ще съм ти благодарна! :)
Аз също съм от София и нося брекети 2 години,заради захапката ги нося все още.Преди 2 години ми излязоха 2500 лева,но сега предполагам цените доста са се дигнали.Ако се интерсуваш и аз мога да ти дам координати на моя ортодонт.

vagarious
11-23-2010, 14:35
MegiBoOm според мен, цената е нормална.Е, може и по-тънко да се мине, но все пак..
Мойте са Деймън и платихме 3000лв. за горна и долна челюст.
НО отделно съм ходила, защото имах отлепени брекети, ходих и за смяна на дъгата(по мое желание) - всичко съм си плащала.Ходила съм и за едни ластъци - плащах отново.
Сега ми се налага отново да отида, защото едното зъбче ме притеснява - вече толкова време не иска да се мести значително много, а имайки предвид останалите - трябваше да се е наместила отдавна.Както и да е.Предполагам, че отново ще плащам .............
Та, все пак - не гледай цената да е колкото може по-ниска, важно е качеството на брекетите. :? :)

MegiBoOm
11-23-2010, 14:50
Колебая се дали да започна лечение там... :? Казаха че трябва да ги нося около 1-1год и половина ;х А пък и доста пари идват...нз не съм сигурна! :(

vagarious
11-23-2010, 15:15
За лечение с брекети - не се колебай и за секунда.
Щом сте готови да дадете определена сума за това нещо - действай.
Вече въпроса е, къде ще прецените за най-добре да се "лекуваш".
Относно това, колко време ще ги носиш - строго индивидуално е.Значи един ортодонт ще ти каже едно, друг друго.А и зависи от вида на брекетите.Това сега няма значение.Консултирвай се колкото трябва и ти пожелавам успех - дано се спреш на най-доброто, защото си заслужава. :)

Ewok
11-23-2010, 15:28
Яяяя аз да ви питам, като се е отлепил брекет плащате ли като го залепя?

katericArofl
11-23-2010, 15:37
не би трябвало

vagarious
11-23-2010, 15:41
Мда, наистина не би трябвало, но аз съм си плащала(не помня колко, обаче). :?

Ewok
11-23-2010, 15:45
най-странното е, че като ми се отлепи първия път си изгубих брекета и трябваше да си купувам нов (около 23лв беше), а като ми се отлепяше другите пъти си го носех и тя пак ми искаше пари :?

francyzoi4ety
11-24-2010, 14:42
плащаш си лепилото,защото е много скъпо на мен скоро ми залепя едни копченца за да ми дърпат зъбче да излезе и ми взе 20 лв комче+лепило ....

FatallyGirl
11-24-2010, 15:33
Ох , и на мен ми предстои скоро да слагам брекети :( 1500 лв. за горната и долната челюст .. Да ви попитам , много ли се разваля емайла от брекетите ?

Ewok
11-24-2010, 16:26
плащаш си лепилото,защото е много скъпо на мен скоро ми залепя едни копченца за да ми дърпат зъбче да излезе и ми взе 20 лв комче+лепило ....
да де ама като си го купих не ми иска пари за залепянето

katericArofl
11-24-2010, 16:27
нали ще си слагаш, разваля не разваля 8-)
по-зле отколкото са сега няма да бъдат.. не знам, не вярвам да е вредно и цял свят да го прави

CaliforniaBoy
11-24-2010, 16:37
Не помня кой ме пита, но и аз сложих ластеците... :)

vagarious
11-24-2010, 16:38
Не помня кой ме пита, но и аз сложих ластеците... :)

Аз те питах. :wink:
И само за протокола: аз няколко нощи, няма да ги слагам, защото чувствам разместване, като че ли... :-o :-o :-o

katericArofl
11-24-2010, 17:40
а те вашите ластици каква работа трябва да вършат? :-o

vagarious
11-24-2010, 17:59
Ми на мен специално са ми, за да "прихвана" горната с долната челюст и фактически стоя само със затворена уста.Е, говоря, но смятай как, щом не мога да се прозявам, без да се отакчат. :-o Ама свикнах де. :)
А бтв, не беше ли и ти с брекети или си била !? :-o Може и да се бъркам де. 8-)

katericArofl
11-24-2010, 18:11
да, но моите са обикновени, пък ластици не съм носила 8-)
слагаха ми ги само преди да ми сложат самите брекети между самите зъби.. абе жалка картинка 8-)
на тебе кога ще ти ги махат?

vagarious
11-24-2010, 18:24
Мисля, че няма значение какви са - ластиците са свързани с самата челюст.Де да знам точно, но сигурно си в началото на лечението и затова да не са ти ги дали още.Не знам .. хихи
Аа на мен не знам кога ще ми ги махат.Попринцип ми орт. ми каза, че до празниците най-вероятно ще ги махнем, но утре сигурно ще се отбия да си запиша час за преглед и ще видим.Но най-късно - април/май месец ще ги махам(силно се надявам). :grin:
А ти откога си с тях, кога ще ги махаш а-у ?! :)

katericArofl
11-24-2010, 18:38
от 4 месеца :(
има още мн време да ги нося, макар че честно казано мисля, че не им трябва шдвндэь.. смисъл с „ груба сила„ могат да се дооправят за 2-3 месеца.. не виждам какво ще се прави за цели 2 години ( така каза ) ..
бее струва си определено.. те моите бяха прекалено големи за челюста бла бла.. па не беше пилене, не бяха чудесии 8-) и в момента саа мн добре
а при теб какви бяха проблемите :-o

vagarious
11-24-2010, 19:18
Ее не си давай зор, че ще се депресираш излишно. 8-)
Мойте проблеми бяха нечовешки, хах.Единият от предните 2 беше мнооого напред, а този до него-назад и някак се застъпваха.Кучешките също бяха с някакво грешно място и общо взето - супер грозно беше.Захапката ми, също не беше ок - но сега всичко е наред(да чукна на дърво).Днес даже си направих снимки от всички страни и като погледнах снимката, преди да ги сложа - мамале ... хахах чак ревнах от щастие, че вече не съм така, хах. :-D

francyzoi4ety
11-26-2010, 13:29
Ewok и на мен не ми иска пари за лепенето,но то 40лв за копченца не са малки,а те едвам се виждат... много скъпо излизат тези зъби,но поне си заслужава незнам къде намирате тези ортодонти,където ви излизат по 2000 лв.Моите скоро ще минат 4000 отивам към 5000 хахахаха

Yunna
01-04-2011, 12:35
Здравейте може ли да попитам дали ,някой знае дали брекетите могат да не обхващат цялата челюст а примерно два определени ,зъби който имат лека деформация ? :) Смисъл така да са направени за две зъбчета .. и ако има бих искала да зная на какви цени са :) ..

katericArofl
01-04-2011, 12:48
няма

vagarious
01-04-2011, 13:31
Мда, няма такова чудо. :)

fuckme
01-04-2011, 14:04
хора на вас колко ви струваха брекетите?

katericArofl
01-04-2011, 14:18
в предишните 2 стр се обсъждат следните 2 въпроса :
- може ли да се целуваме с брекети
- колко пари са
ти ако толкова си се заинтересувала за брекетите да си изчела не само нашата тема ( поне последните няколко сраници, където за пореден път се коментират горепосочените 2 въпроса), ами щеше да си и разучила по др форуми, ортодонти, пациенти..... :?

fuckme
01-04-2011, 14:31
я се успокой бе, нито ме интересуват, нито нищо, питам, защото на сестра ми й взеха доста. е*ати смеха с тебе.

xrisi96
01-06-2011, 11:04
Здравейте на всички! :)
Нося брекети от 2 год. и 2-3 месеца и разликата между зъбите ми преди и сега е огромна.. :grin: Остават ми още няколко месеца и нямам търпение да ги сваля.. :smt038 Добре, че не ми вадиха зъби, за да ги сложат. Отначало имаше голяма болка и самите брекети ми правеха ранички в устата, но после всичко отмина.
За жалост ще ги запомня с лошо, освен че ми оправиха зъбите де. :D Докато бях с тях, ми се подиграваха, което много ме мъчеше.. :( :smt022 винаги съм се чувствала некомфортно с брекети.. Когато се смеех, си слагах ръката на устата или нещо подобно. А за усмивките или когато се снимах да не говорим - изобщо не показвах зъби.. :( :D Сега се чудя дали ще ми сложат от онези телчици зад зъбите.. :D

gre3ny
01-08-2011, 18:45
Малко е нелепо...но мисля че съм си глътнала един брекет....Тоест преди няколко дена ми се разлепи и понеже ортодонтката ми в друг град ще ходя на преглед в понеделник,но междувременно нзм по какъв начин,но мисля,че съм го глътнала защото просто го няма... :-D :o не помня да съм го изплювала докато си мия зъбите или докато ям или нзм...Та,случвало ли се е на някой да си глътне брекета? Тоест опасно ли е :? просто ако има подобен случай ще се радвам да го узная... :oops:

daru
01-09-2011, 13:44
Мии аз не нося брекети слава богу. Ама имам шина от 5 години обаче от 2 години я нося само докато спя. 8-) Една моя приятелка не си носеше шината (и тя я има от 5 години, а само 1 месец я носеше и сега дори не знае къде е :D ) и сега ще й слагат брекети и родителите й ще се изтърсят с 800 лева. За това ако сте още около 7-8 ( :D е не вярвам, че тук има такива, ама ...) слагайте шини и ги носете, че през най-хубавите ви години ще приличате на.. :oops:

dydzzz
01-19-2011, 20:05
искам да попитам дали знаете нещо за вътрешните бреки някой наскоро слагал ли си е и колко струват ?

justifysex
01-21-2011, 18:39
Aми аз носех брекити 11 месеца и първо ми беше добре, ама кво да ви кажа..избиват се комплекси,, почваш да праиш физиономии само и само не се показват. Абе мъка си е.. свалих ги преди половин година, но отказах да нося скоби след това (за да не ми се разместили) и сега са малко по криви, но като цяло съм доволна от тях :mrgreen:

katericArofl
01-21-2011, 19:26
това пък е най-тъпото нещо, което е можело да направиш. да си се срамувала, да си изтърпяла един вид този период и да се предадеш на финалната права- е те тва не го разбирам! :o :?

mey_si
01-31-2011, 09:39
някой ще препоръча ли добър ортодонт в София ,от който е доволен ииии г/д цена на прегледа .

beachgirl
01-31-2011, 09:45
значии преди няколко месеца са ти ги сложили иии не мисля, че е нужно да ти обяснявам за адската болка първите 2-3 дена ... иначе ги носих 1 година ии сега съм с уникалните зъби ии нося през нощта едни шини ама те да такива дето ти покриват целите зъби и са прозрачни и се едно ги няма ... аба газария :D ии ми казаха че трябва да ги носа поне 2 години амаа пука ми нали е само през нощта :P

elity64
02-03-2011, 14:59
Съжалявам че пак ще питам нещо което май го има.. Но боли ли когато ти слгата брекетите.. ?? ;]]]

beachgirl
02-03-2011, 15:04
никак .. те само ти ги залепят .. боли когато се ти ги сложили и почнат да действат ноо макс 3-4 дена след стягане или слагането .. после нищо ти няма

niichety
02-05-2011, 16:30
Такааа нося брекети от 8 месеца ии след 1 или 2 ще ми ги махат. В почти цялата тема няк'ви хора обясняват как си плащат лепилото, ако им се разлепи брекет се плаща отделно за лепенето му и мога да кажа само, че или много здраво лъжете хората, които задават въпроси, или много сте се прецакали :ДДД Мойте са сапфирени (керамични, които не се чупят) и се водят 3ти по цена (най-скъпите са някви които се залепват отзад на зъбите) и струват някъде 2800 като че ли. Рекорда ми за паднали брекети е 4 наведнъж, всеки емсец ми пада по 1 най-ммалко и НИКОГА не съм си плащала нито лепило, нито ластиците за челюстта, нито каквото и да било :ДД След като се свалят брекетите се носи една шина, която придържа зъбите и предотвратява разместването им. Тя се носи наполовина на времето, през което са носени брекетите и също си е включена в цената. Прии един доктор Видов ходя, който е страшно добър! Не знам кви са тия зъболекари, които ви искат пари за паднал брекет или да си купувате лепилото..

beachgirl
02-06-2011, 12:45
Тя се носи наполовина на времето, през което са носени брекетите и също си е включена в цената. при мен не беше включени и ми казаха, че се носи 2 пъти по времето на носене на брекетите... сестра ми носеше половината време и зъбите й сега почнаха да се изкривяват ....

niichety
02-06-2011, 13:07
Ами на мен ми казаха, че се носи най-малко половината от времето и че е включена, но може да си зависи от ортодонта все пак.

beachgirl
02-06-2011, 13:19
моооооже :D

MegiBoOm
02-21-2011, 13:26
Ауу......ужасТ! :D
Днес ми ги сложиха и в момента не изпитвам никаква болка, но все още не трябва да ям нищо, а съм зверски гладнааааа! :booooomb: 8-)
Иначе вие какво си ядете принципно (имате ли някакви ограничения и т.н.)?
Ортодонтката ми показа доста сложен начин за миене на самите зъби и напраооо :-x :D
И последно: преличам на уроооод 8-) Хич не се харесвам, дано всичко си е заслужавало

ПС. Със сини ластичета съм :-)

katericArofl
02-21-2011, 14:47
мегииии, добре дошла в клубаа! :-)
къде ходиш?
и аз никаква болка не усещах първите дни, а и после.. 1 ден ядях супа, само защото ми беше гузно да ям др след като ме убеждаваха, че трябвало течни храни и щяло да има мн болка. 8-) иначе ми се отлепи брекет на мен и днес бях при лекарката да ми го лепи и всъщност като махна дъгата отлепи още 2 бреката ии зъбите ми бяха мн яки на допир :grin: ( пак ги залепи де )
споко бе, ще им свикнеш :-D

MegiBoOm
02-21-2011, 14:57
Ауч имам чувстово, че ще ми падне единия долен зъб! Ох, малеее сигурно започва да ми отминава онова дет не ме боли с него 8-)

vagarious
02-21-2011, 15:43
мегииии, добре дошла в клубаа! :-)
къде ходиш?
и аз никаква болка не усещах първите дни, а и после.. 1 ден ядях супа, само защото ми беше гузно да ям др след като ме убеждаваха, че трябвало течни храни и щяло да има мн болка. 8-) иначе ми се отлепи брекет на мен и днес бях при лекарката да ми го лепи и всъщност като махна дъгата отлепи още 2 бреката ии зъбите ми бяха мн яки на допир :grin: ( пак ги залепи де )
споко бе, ще им свикнеш :-D

Ортодонтът ти тук ли е .. !? :-o

Иначе MegiBoOm няма страшноооо.
И аз очаквах адската болка, за която изчетох в нет-а, но нямаше нищо такова.Болеше си ме съвсем нормално, смисъл не може без болка.
И аз в началото ядох само пасирани супи, защото ми беше гузно, но после вече свикнах и всичко беше ок.Споко, също като теб нон-стоп огледалото ми беше в ръката и се глеееедах. 8-)
Много бързо ще свикнеш и даже няма да ти прави впечатление.Имай търпение. :):):)

А аз да се похваля, за сега бала ще ми ги махнат. :grin: Пу-пу, да не ми е уруки. :grin:

MegiBoOm
02-21-2011, 15:48
Ужас два от долните зъба вече ме болят - ама то е една мн странна балка, хем изтръпнало, хем боли! 8-)
Иначе се хранех като коза - кусам кусам...ужас! :D

Абеее дано има ефект само и тва е! Да се надяваме кретените в класа да не ме подиграват, че ще имааа...... :o :booooomb: 8-)

katericArofl
02-21-2011, 15:54
бее никой няма да ти се подиграва
vagarious, ортодонтката ми е в софия и ходя веднъж месечно.. 8-) а днес беше непредвидено..

vagarious
02-21-2011, 15:56
Бе спокооойно бее, кой ще ти се подиграва.Да не ти пука просто - все едно си без тях!!Излъчваш непукизъм и това е.Важното е, ти как се въприемаш. :wink: Ама айде, нека самичка да се убедиш. :)

katericArofl яясно. :)

Vikito0o
02-21-2011, 15:57
Аз първата седмица бях само на супи и мн бях отслабнала :lol:
После вече започнах да ям сандвичи,вафли и т.н.В началото е доста неудобно,но ще свикнеш!!!Но мен мн ме е страх като ги сваля да нямам кариеси,защото познавам няколко такива момичета и след това са 10000 разправии

bigshitpoppin
02-21-2011, 18:45
Да ви питам (нямам време да чета целата тема), знаете ли я ортодонтката Ирена Хасара? Много е известна в тая област.

Има ли тук нейни пациенти? Щото нещо от 2-3-4 седмици, даже месец не си вдига телефона!!! http://www.bmwprostaci.com/forum/images/smiles/mhihi.gif http://www.bmwprostaci.com/forum/images/smiles/mhihi.gif http://www.bmwprostaci.com/forum/images/smiles/mhihi.gif

MegiBoOm
02-22-2011, 12:29
Алллл....не! Днеска в даскало едвам едвам издържах - на моменти адската болкаааа :-x
Иначе всички казах,че брекетите ми са мн сладки! :D

Vikito0o
02-28-2011, 09:29
Да ви питам (нямам време да чета целата тема), знаете ли я ортодонтката Ирена Хасара? Много е известна в тая област.

Има ли тук нейни пациенти? Щото нещо от 2-3-4 седмици, даже месец не си вдига телефона!!! http://www.bmwprostaci.com/forum/images/smiles/mhihi.gif http://www.bmwprostaci.com/forum/images/smiles/mhihi.gif http://www.bmwprostaci.com/forum/images/smiles/mhihi.gif
Аз съм при нея!!!Мн е добра,а за телефона нз то и аз скоро трябва да ходя

fUcKsMiLe
02-28-2011, 13:54
И аз да се наредя м/у вас.
Да попитам, има ли добри ортодонти в Русе / Разград или околността? :)
На каква цена вървят брекетите - обкновенните?
И последен засега - какви на цвят са вашите ластичета?

От много време се чудя, дали да си сложа брекети, но или не се навивам, или когато събера смелост нямам нужните пари за тях..
Сега съм решена да си сложа на всяка цена. 8-)

MegiBoOm
02-28-2011, 14:11
Моите са светло сини! :grin:

fUcKsMiLe
02-28-2011, 14:19
Меги ти кога ги сложи бе? :shock:
Я дай малко по-подробна информация 8-)
Съжалявам, малко ще те измъча :oops:
Как беше, боли ли като ги слагат? А след това? ако да, колко И колко пари? 8-)

Страх ме е от зъболекари..не знам какво ще ми правят като ида( и все пак се надявам да стане скоро ;д) :Д :oops:

Vikito0o
02-28-2011, 14:19
И моите са сини,а преди бяха розови!!!В началото като ходих през 1 месец ми ги сменяваше почти всеки път,но сега по рядко

MegiBoOm
02-28-2011, 14:29
Меги ти кога ги сложи бе? :shock:
Я дай малко по-подробна информация 8-)
Съжалявам, малко ще те измъча :oops:
Как беше, боли ли като ги слагат? А след това? ако да, колко И колко пари? 8-)

Страх ме е от зъболекари..не знам какво ще ми правят като ида( и все пак се надявам да стане скоро ;д) :Д :oops:

Амм имам ги вече от една седмица и много се гордея с тях! :D Никой не ме подиграва, даже ми казаха, че са хипер яки....не усещам в момента грам болка, само малко при яденето е кофти, ама се свиква...
Като ми ги сложиха не боля, както и 6 часа след това, ама на следващия ден не можех да ям нищо - карах го само на супи, щото беше адската болка!

Сложиха ми на двете челюсти и +прегледи и + нощната шина след това ми излезе 2400лв. :)

Miichelle
02-28-2011, 14:34
мойте пък са оранжевии, номномном :smt016 уффф боли ме долното зъбче, все едно ще падне :shock:

Missyyy
02-28-2011, 15:07
Мойте пък са цикламении :D мразя ги ..само заради един зъб сложих брекети на идеално правите ми зъбки :? ...

fUcKsMiLe
02-28-2011, 16:10
...[/size]

Амм имам ги вече от една седмица и много се гордея с тях! :D Никой не ме подиграва, даже ми казаха, че са хипер яки....не усещам в момента грам болка, само малко при яденето е кофти, ама се свиква...
Като ми ги сложиха не боля, както и 6 часа след това, ама на следващия ден не можех да ям нищо - карах го само на супи, щото беше адската болка!

Сложиха ми на двете челюсти и +прегледи и + нощната шина след това ми излезе 2400лв. :) Благодаря!
Много евтино ти е излязло - супер. 8-)

vagarious
04-02-2011, 16:23
Искам да питам тези,които са ги махнали - какво представляват нощните апаратчета !?
Някъде чета, че се слага метална дъгичка отвътре на челюста, нали за да не се вижда ии май не се маха,докато не мине известен период от време!?Другаде четох, че е нещо силиконово,което слагаме за през нощта .. изобщо, какво представляват тези ретайнъри !?

nomatterwho
04-02-2011, 16:52
Искам да питам тези,които са ги махнали - какво представляват нощните апаратчета !?
Някъде чета, че се слага метална дъгичка отвътре на челюста, нали за да не се вижда ии май не се маха,докато не мине известен период от време!?Другаде четох, че е нещо силиконово,което слагаме за през нощта .. изобщо, какво представляват тези ретайнъри !?

Ако говориш за апаратчетата, още наречени финализиращи скоби, след носенето на брекетите ще ти отговоря.
Значи силиконови са, изглеждат малко като на боксьорите, в смисъл така стоят. :D Носят се само вечер, през останалото време се държат в чаша, пълна със студена вода.
Аз в момента съм с тях, нося ги от януари месец, когато свалих брекетите. :)
А тези с металната дъгичка - това са апаратчетата, които се носят, когато проблема не е толкова сериозен и могат да се използват освен за изправяне на зъбите и за разширяване на челюстта. Аз носих такива 2 години преди да сложа брекети и то точно за да ми се изправят зъбите и да ми се разшири челюстта тъй като ми беше малка. Ортодонтката ми мислеше, че ще се размина само с тях, но накрая се оказа, че няма да стане и общо взето само ни мотаеше. :(

BeezyJey
04-02-2011, 16:57

Ако говориш за апаратчетата, още наречени финализиращи скоби, след носенето на брекетите ще ти отговоря.
Значи силиконови са, изглеждат малко като на боксьорите, в смисъл така стоят. :D Носят се само вечер, през останалото време се държат в чаша, пълна със студена вода.
Аз в момента съм с тях, нося ги от януари месец, когато свалих брекетите. :)
Хаха, да, в момента нося същото. 8-)

vagarious
04-02-2011, 17:05
Значи и аз това да очаквам - ама само нощно време или в началото ще трябва и през деня (wtf :shock: ) !? :)

BeezyJey
04-02-2011, 17:09
Значи и аз това да очаквам - ама само нощно време или в началото ще трябва и през деня (wtf :shock: ) !? :)
Ами на мен ортодонта ми каза колкото мога, повече да ги нося, ама според мен си е индивидуално. Попринцип трябвало само вечер. 8-)

vagarious
04-02-2011, 17:12
Ох на мен скоро ще ми ги махат и така ме е страх, да не се разместят обратно или .. поне малко,но "фатално". :( :(

BeezyJey
04-02-2011, 17:15
Ох на мен скоро ще ми ги махат и така ме е страх, да не се разместят обратно или .. поне малко,но "фатално". :( :(
Само трябва да си носиш шината, споко. :)

vagarious
04-02-2011, 17:19
Настръхвам .. :(
Иначе ти колко време ги носи, а преди колко време ти ги махнаха!?Каква ти беше реакцията първоначално, а зъбите ти в какво състояние бяха откъм лепило и други нередности !? :)
Много ми е любопитно,изгарям и от нетърпение за моя ден. :grin: :)

BeezyJey
04-02-2011, 17:41
Настръхвам .. :(
Иначе ти колко време ги носи, а преди колко време ти ги махнаха!?Каква ти беше реакцията първоначално, а зъбите ти в какво състояние бяха откъм лепило и други нередности !? :)
Много ми е любопитно,изгарям и от нетърпение за моя ден. :grin: :)
Ами, година и половина ги носех, махнаха ми ги пради 1 седмица.. ии малко е кофти, като ти остъргва лепилото, защото същевременно ти маха и емайла.. И на мен ми каза да смуча флуорни таблетки, за да се въстанови по-бързо.

vagarious
04-02-2011, 17:45
:(
А снимчица имаш ли от сега - без брекети !? :)

BeezyJey
04-02-2011, 17:47
А снимчица имаш ли от сега - без брекети !? :)
Всички ми искат, но още не съм се снимала. 8-) Ще пусна, обещавам. :-)
Първите няколко часа е супер якото чувство, аз постоянно прекарвах език върху предните си зъби. :lol:

vagarious
04-02-2011, 17:49
Ех,супер .. имам чувството, че тогава ще бъда супер емоционалното същество. :grin:
Завиждам ти! :-D

BeezyJey
04-02-2011, 18:03
Ех,супер .. имам чувството, че тогава ще бъда супер емоционалното същество. :grin:
Завиждам ти! :-D
апф, и ти ще си ТЪЙ ( :lol: ) скоро :)

vagarious
04-02-2011, 18:08

BeezyJey
04-02-2011, 18:12
:smt023

interista8
04-13-2011, 09:52
Опа :D тийн-а ми е към края си и се сетих да се регна и аз. Брекети нося от много дълго време 4 години и 9 месеца и след около 15 дни ги махам нааааааааай после, гледам, че сте изписали яко странички ама ако имате въпросителни може да питате :smt028

mcfly
04-13-2011, 11:03
Аз имам само 1 крив зъб, този между предния ляв и кучешкия. Въпросът ми е след прегледа самото плащане наведнъж ли става, примерно 1200 лв или може и на вноски?

interista8
04-13-2011, 11:48
Еми принципно трябва да питаш ортодонта според зависи е (всеки ортодонт процедира различно)

FatallyGirl
04-13-2011, 11:59
Скоро и аз сложих брекети .. И ще ги нося към 2 години, защото тепърва трябва да ми се вадят млечни зъби ;x .. Някой от вас да е при д-р Иванова [ София ] :) ?

interista8
04-13-2011, 12:31
Дано ти се оправят бързо, а не като мен :lol:

XTREMEFREERIDE
04-13-2011, 15:28
Бях с моите брекети точно година, 5 месеца и 2 дни. Свалиха ми ги преди по-малко от седмица и резултат определено има. Но някакси ми липсват. Обожавам си "новата усмивка", но брекетите ми бяха като аксесоар, дори ги определях като "фешън".

8-) 8-)

В момента нося апаратче на горната челюст и имам една тънка дъга от вътрешната страна на долната - всичкото това е за запазване на резултата. Апарата не знам колко време ще го нося, но дъгата долу ще е минимум година-година и половина. Но пък е изключително неангажиращо.

mcfly
04-13-2011, 16:25
Аз не мога да го трая тоя гаден зъб вече, ще трябва да се слага! 8-)

MegiBoOm
05-07-2011, 19:11
Здравейте, искам да ви питам нещо!
Понеже баща ми постоянно ми натяква,че не трябва да ям никакво сладко, защото ако ми се появи кариес трябвало да се свалят брекетите и после отново да се плаща, та това вярно ли е? Аз лично му вярвам 50/50, ама кажете се пак вие?

katericArofl
05-07-2011, 19:22
Гледай ся аз как си ги обеснявам нещата.. кариес може да се образува, но ако съвестно си миеш зъбките сутрин и вечер вероятността да имаш кариес е същата, както и без брекети - демек никога не можеш да си на 100% застрахована. Ест, ако стане нещо такова то ще е на 1 зъб и следователно ще ти се махне само този брекет и дъгата, за да може да се работи, но в никакъв слячай няма да плащаш отново!
Яж си сладко, недей се лишава само заради едното нищо!

xoxodessitoo
05-07-2011, 19:24
Гледай ся аз как си ги обеснявам нещата.. кариес може да се образува, но ако съвестно си миеш зъбките сутрин и вечер вероятността да имаш кариес е същата, както и без брекети - демек никога не можеш да си на 100% застрахована. Ест, ако стане нещо такова то ще е на 1 зъб и следователно ще ти се махне само този брекет и дъгата, за да може да се работи, но в никакъв слячай няма да плащаш отново!
Яж си сладко, недей се лишава само заради едното нищо!
+1

LeDa
05-07-2011, 20:14
Здравейте, искам да ви питам нещо!
Понеже баща ми постоянно ми натяква,че не трябва да ям никакво сладко, защото ако ми се появи кариес трябвало да се свалят брекетите и после отново да се плаща, та това вярно ли е? Аз лично му вярвам 50/50, ама кажете се пак вие?
Божее, аз като носех с брекети, си се тъпчех като прасе със сладко. 8-)

vagarious
05-08-2011, 09:28
В момента нося апаратче на горната челюст и имам една тънка дъга от вътрешната страна на долната - всичкото това е за запазване на резултата. Апарата не знам колко време ще го нося, но дъгата долу ще е минимум година-година и половина. Но пък е изключително неангажиращо.

И аз съм точно така в момента! :grin: Скоро ще ми махнат и отдолу и мачът приключва. :grin:

Колкото до МегиБуУм: не се притеснявай, аз си ядох сладко и когато трябваше други кариеси от преди да чистим, сваляше които брекети трябваше и после си ги залепва наново.Плащах единствено манипулацията за кариесите.Нищо друго.Така, че не се притеснявай.НЕ БИ трябвало да ти вземе пари ... споко. :)

ParisHilton
05-08-2011, 13:14
Толкова много искам и аз да си сложа, но слава богу нямам проблеми със зъбите, но една приятелка докато свикне направо и се насълзяваха очите.. каза ми, че много боляло отначало, но при всеки е различно :)

daq96
05-08-2011, 15:44
e не е чак болка за умиране. Но особено след като ги натяга боли. Поне моят зъболекар така ми ги натягаше. Но все пак трай моме за хубост.! :D

mimimagi
05-17-2011, 10:26
Може ли да ми препоръчате добър ортодонт от Пловдив или от околните градове ? :-D

Found_a_lover
06-13-2011, 13:20
Здравейте :)
тъй като и аз съм за брекети, но цените в Бургас са много високи и не можем да си го позволим.. Горните ми зъби са доста издадени напред, долните са си ок. Днес говорих със заболекарката ми и тя каза, че нямало проблем да се сложи само отгоре, ама щяло да има голямо разминаване в челюстите :-o толкова ли е фатално? Ако някой е имал същия проблем, моля пишете!

NoninaS
08-31-2011, 09:00
Аз от вчера нося брекети-от една страна :grin:, а от друга :x
Първо да кажа за цената на брекетите-при всеки ортодонт е различна.
На мен ми излизат общо горе и долу 2500лв. :? Трябваше да платя 30% от цялата сума. Тези 2500лв са за брекетите, а за прегледите и зъбни снимки си плащаш отделно :-x
Мен ми сложиха на горната челюст- не ми се наложи да ми вадят зъби, макар че няма място за кучешкия зъб(единственият проблемен на горната челюст). Та тази зъболекарка ми каза че за да го вмести в редицата ще трубва да измести задните три зъба с 1,5мм което значи около4 месеца на милиметър(все пак това са си кътници).
Но тъй като сега зъбите са ми точно нагодени, а не обратнозахапващи(съжелява ама не знам как да ви го обясня) ще трябва да ми слага и на долната челюст та да мога да се храня нормално.
Относно болката- при мен докато ми лепяха брекетите нямаше никаква болка. Като изминаха 2-3 часа откакто ми ги лепнаха тез железа зъмите ми апочнаха да изтръпват и скоро след това се появи болка от предните зъби та чак до кучешките :shock: Не мога да се храня нормално -само пюрета и супи :lol:, но от приятелка знам че това ще трае около седмица. След това ще свиква, но тази болка ще се повтаря при всяко натягане, което става веднъж на 2-3 месеца, но болката ще отслабне и все пак ще си я има след натяганията.

Надявам се да съм ви била полезна! :)

MartyD
08-31-2011, 12:51
Здравейте! Oт Cофия съм и ми трябват брекети..Moля ви
препоръчайте ми някой ортодонт.. от София.. :oops: и да работи по-евтино..4ee..и горе и долу трябва да си слагам :(
За предпочитане пишете ми ЛС..[Или коментирайте по темата]..Mерси предварително! :)

selskomomiche
08-31-2011, 20:01
Азз носих брекети 3 години някъде. Наистина не е много приятно отначалото,но после се свиква. А не знам дали знаеш ама след брекетите се носят шини поне 3 4 години,ноооо само докато спиш.:) наистина си заслужава сега ми е толкова приятно,когато някои каже ааууу имаш прекрасни зъби ее да те не знаят за мъчението което съм преживяла хахахха,но спокойно мога да кажа че сега зъбите са ми прелест:p заслужава сиии

leeroy
09-01-2011, 17:02
аз съм доволен от резултатите нося ги 1 година и 9 месеца остават ми още 3-4 месеца самоче няма за какво да се вълнуваш доста ще те болят зъбите като ти ги сложат в началото ще те болят 1 седмица няма да можеш да ядеш като хората няма да можеш да спиш от болки и всеки месец ще ти ги стягат тоест секи месец ще те болят по няколко дена после (при мене беше така) ама щом си за брекети значи ще боли доста :D абе с 2 думи гадно е ама резултатите са супер. :) и ми излезнаха 1500 лева

steli4ka99
09-12-2011, 10:52
Здравейте днеска щели да ми слагат някакви си гумички , а на 14 ще ми сложат самите брекети! :( Дали ще се науча да не фъфля до 15!!! :shock: Моля отговорете ми! А и освен това незнам как да реагирам: :grin: или :-k !!!

mynichka
09-12-2011, 11:01
по принцип не фъфлиш изобщо :)

steli4ka99
09-12-2011, 11:11
Добре благодаря!А и друго,много ли боли :?

mynichka
09-12-2011, 11:20
Ами първите 4 дена мен лично много ме боля, и после всеки месец при стягането пак 4 дни боли. Общо взето е по- добре да не се опитваш да ядеш твърди неща- супички, кисело мляко е супер и няма да те боли.

steli4ka99
09-14-2011, 05:55
Е , ДЕНЯТ НАСТЪПИ!ДНЕС ЩЕ МИ СЛАГАТ БРЕКЕТИТЕ! :? ДО СЕГА ИЗОБЩО НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАХ,НО ДНЕС Е РАЗЛИЧНО :oops: :smt119

mynichka
09-14-2011, 06:20
Е, спокойно 8-)

steli4ka99
09-14-2011, 14:05
СЛОЖИХА МИ ГИ ПРЕДИ ОКОЛО ЧАС И СЕГА МЕ БОЛЯТ САМО ТРИ ОТ ЗЪБИТЕ!!! :P :-P :oops:

levski994
09-29-2011, 16:07
Къде мога да намеря брекети за 700 лева ? Искам да си сложа ама ми искат 2500 евро а едва имам 2 криви зъба .........

n3ri7ka
09-29-2011, 16:16
аз носих брекети година и половина и ми се изправиха зъбите. сега на долните зъби отвътре имам една лентичка, а на горните вечер слагам апарат, за да не ми се върнат...така ще е още около 1 година.
Много ги мразех, постоянно ми ставаха афти, и винаги след хранене ми беше кофти да не би да е останала храна по тях и т.н. + това зъболекарят ми дереше яко..първо каза 1700лв за горни и долни и това ще включва всичко, после за всеки преглед ми взимаше по 10лв, за дъгите като ги сменяше взимаше по 40лв, отделно за апарата и лентата още над 200.... просто златни излезнаха, но пък поне сега имам прави зъби :D

mynichka
09-29-2011, 16:17
Къде мога да намеря брекети за 700 лева ? Искам да си сложа ама ми искат 2500 евро а едва имам 2 криви зъба .........
имаш 2 криви зъба, които ти виждаш- явно те са видели и други проблеми и затова цената е такава

ZloboMiR
10-02-2011, 09:23
Не съм чел всички мнения, но съм носил брекети. Беше някъде преди 2000 година, тогава беше адски престижно. :D Зъбите ми бяха ужасно криви и едва се намери такъв модел. Не е най-приятното нещо на света, но се свиква и спира да прави впечатление, болката е силна само първите 1-3 дни СЛЕД всяко притягане.
Който се интересува да пише на лично, имам даже кординатите на зъболекаря.

MegiBoOm
10-12-2011, 19:18
аз искам да Ви покажа какво постигнах за 6 месеца

http://prikachi.com/images/938/3920938j.jpg

:)

galet0
10-12-2011, 21:23
аз искам да Ви покажа какво постигнах за 6 месеца

http://prikachi.com/images/938/3920938j.jpg

:)

oo,браво,има ефект определено!

иначе аз моите ги свалих преди около половин година (:
отначало като ми ги свалиха имах чувството,че нямам зъби :D
супер много се свиква с тях

Dobbyy
10-15-2011, 16:41
И аз имам нужда от брекети.. :(

summerxtime
10-16-2011, 18:34
Аз носих до преди 7-8 месеца.Вече не нося :grin: :grin: Никога не съм се притеснявала обаче да ги нося.

yana0404
10-16-2011, 18:57
Първите няколко дни не можеш да се храниш но след това даже ни ги усещаш.Трябва много да внимавате с големите парчоци храна защото желязната дъга може да се откачи и започва да боде.Иначе не е нищо сложно! :)

ForzaFelipe
10-16-2011, 22:12
аз носих брекети година и половина и ми се изправиха зъбите. сега на долните зъби отвътре имам една лентичка, а на горните вечер слагам апарат, за да не ми се върнат...така ще е още около 1 година.
Много ги мразех, постоянно ми ставаха афти, и винаги след хранене ми беше кофти да не би да е останала храна по тях и т.н. + това зъболекарят ми дереше яко..първо каза 1700лв за горни и долни и това ще включва всичко, после за всеки преглед ми взимаше по 10лв, за дъгите като ги сменяше взимаше по 40лв, отделно за апарата и лентата още над 200.... просто златни излезнаха, но пък поне сега имам прави зъби :D

Аз носех 2 години и нещо,на 14сти февруари ми ги свалиха и ми сложиха лентичка отдолу която ще стой 4 години :-o и вечер си слагам едно отгоре,което май не съм си слагал от 1-2 месеца :oops:
Иначе бяха ми неудобни,особено като ми кажеха да слагам ластици и през деня,когато ми слагаха нова дъга,а при мен имаше доста завъртени зъби и доста често ми се отлепяха...общо взето ако си ги пазиш нямаш проблеми.

п.п. : аз съм носил и една машинка,която е като паяк,на небцето отгоре в началото за 4-5 месеца май като всяка сутрин тва се разтягаше с едно ключе,и беше отвратително...

Silent
10-17-2011, 03:37
[quote=n3ri7ka]п.п. : аз съм носил и една машинка,която е като паяк,на небцето отгоре в началото за 4-5 месеца май като всяка сутрин тва се разтягаше с едно ключе,и беше отвратително...

Да това е супер неудобно и гадно. Иначе аз моите ги нося от 9 месеца и след 2 дни ще ми свалят това горе описаното ;D . и понеже имам по-голям проблем при горните, долните ще ми ги сложат 3 месеца преди да ми махнат и горните. Всичко излезе 2500лв. и отделно четки, пасти и води. Казваха, че ще боли, но аз не усетих грам болка и при смяна на дъга, и при затягане. Така че тези които ще си слагат да не се стряскат, защото и това доказва, че всеки организъм е строго индивидуален :wink:

poncho
10-26-2011, 21:36
Скоро трябва да ходя да ми сложат и отдолу... а изобщо не искам.Имам чувството, че като говоря и всички ме гледат в зъбите 8-)
Иначе с горните си свикнах и не ги усещам вече(до следващото стягане :д)

aylin_98
02-21-2012, 16:05
Здравейте! Бих искала да попитам колко ви взимат за контролните прегледи? Аз нося брекети само на долната челюст /засега/ и всеки път плащам 30 лева. Благодаря предварително! :)

katericArofl
02-21-2012, 19:27
То зависи при какъв лекар си, колко плащаш за лечението и какво включва. При мене примерно всичко ми е включено в цената на брекети и не плащам за прегледи..
п.п. Нямам търпение да ми ги махнат.. но до половин година се надявам всичко да е приключило, но колкото по-бързо - толкова по-бързо!

sweet_bunny
02-22-2012, 16:08
Аз нося брекети от почти две години и ако всичко върви както трябва, ще ми ги свалят някъде около април.Най-първият ми ден с тях си мислех,че няма да мога да се храня изобщо,но още на втория ден си продължих нормално живота и дори не ги усещам.Боли само,когато ми стягат дъгата или слагат някакви ластици.

FuckingFreak
03-16-2012, 19:00
Гледам, че сте писали, че са ви взимали по 2500-2800лв. На мен ми казаха, че обикновените са 3200, а вече естетическите са с 1000лв по-скъпи. Възможно ли е, а и съм от малък град?! ... Ще се консултирам и с друг, от по-голям, но скоро ще ми слагат. Ужас. :)

CooL_GirL12
06-28-2012, 07:23
Така, момиче съм на 12 години. Преди една седмица бях на преглед в клиника Валор. Там набързо ме прегледаха, и казаха, че ще трябва да ми извадят 4 зъба преди брекетите! :O После отидохме в Медикал Дент, там по-обстойно ме прегледаха и казаха само един зъб за вадене. Избрах втората клиника ест. На тези от Валор тати най-тактично им каза, че имаме много ангажименти и не знаем кога ще дойдем пак. Те още си чакат де... :lol: Та във Вторник ми извадиха зъбче, вчера ми сложиха брекети. Лекарката е много добра, абе всичко е на 6. Без прегледите и ваденето щеше да ми излезе 4800 лв. (ама за по-скъпите брекети, иначе има обикновенни 3800лв.) Имаш два избора - наведнъж да плащаш или първо половината и после на вноски. Иначе цената включва, поставянето, комплект много и най-различни четки за зъби, прегледите всеки месец и залепването на брекет ако падне. Ние платихме наведнъж, като отстъпката е 10%, ама тати им каза, че е 15% и те се съгласиха. :lol:
Цената стана 4080 лв. Ваденето беше 90 лв, два прегледа по 40 лв. и всичко излезна 4250 лв.
Сега зъбите ме болят и съм само на кисело мляко и крем оле на доктор йоткер. :D
Така че, ако ще ви слагат брекети горещо ви препоръчвам Медикал Дент, и по-специално, тази която ме лекува, д-р Атанасова. Много е мила и добра.
Надявам се да ви бях полезна!
П.П-прозвуча като реклама :lol:

xzx
08-17-2012, 12:06
Хора ако тези цени ви се виждат високи значи не сте чували за брекети които струват 5000лв

пAteNцЕ
08-17-2012, 12:16
От къв зор ще си слагате брекети о.О не стига,че са скъпи,па и сте постоянно с тях.Вземе ти апаратче,поне като ядете,ще можете да си го махате....Аз съм така...От 7 годишна ходя по зъболекари и ортодонти и с въпросните апаратчета съм само вечер,като спя...за цени - не помня,но бяха около 200 лева,може и малко отгоре ....

Smilee_
08-19-2012, 18:54
Имам брекети от 1 година и половина и трябва да ги нося още около година. Ноо вече съм толкова свикнала с тях, че дори понякога забравям, че ги имам.. :D

MoulinRouge
08-19-2012, 21:01
И аз ги нося от 1 година и 5-6 месеца и страшно им се кефя ! Забелязвам голяма разлика и въобще не е скъпо , защото ортодонтката е най-добрата приятелка на майка ми :д Обичам си ги и нямам търпение да видя ефекта !

Sarafina
08-19-2012, 22:12
Момичета, цени кажете :)

Smilee_
08-25-2012, 11:28
Цената на моите беше 2500.

Sarafina
08-25-2012, 12:48
Какви са ти по-точно? И само на една челюст ли?

simona laskova
07-10-2013, 07:39
Аз имам 2 варианта за брекети. От Америка по индивидуална сиситема, които струват 6 500лв. И български за 3 500 лв, цената на българските е с намаление. Аз избрах българските, защото американските трябва да ги чакам 2 месеца, а лечението е едно и също. И понеже са по инфивидуална система са без ластици :))). Докато ги слагат боли ли?

simona laskova
07-10-2013, 07:40
Да, може! Примерно една моя приятелка има само на средните 2 зъба

simona laskova
07-10-2013, 07:46
A kolko lv ti bqha

mimijessi
07-10-2013, 10:56
Аз имам от 3 седмици някъде и ми казаха, че ще ги сваля горе-долу след 8-9 месеца. Само първите дни е малко гадно докато свикнеш.А сега изобщо не ги усещам и просто ще чакам резултатът.:)

ladyshrew
07-10-2013, 13:00
Аз ги сложих само заради един зъб и добре че бяха те, че щеше да ми стърчи като бивник :D :D Иначе само горни - 1200 със вкл всички прегледи и темподобни.Носих ги година и 7-8м-ца :)

icka
08-07-2013, 16:38
На мене ми сложиха брекети вчера и много им се кефя (въпреки, че за сега са само на горната челюст). :D При самото слагане на брекетите не се изпитва никаква болка, но след това усещането е некомфортно. Усеща се едно стягане и лека болка, но се търпи. Карам само на мляко/супи.. общо взето по-меки и по-течни храни. Надявам се след няколко дена леката болка при ядене да отмине и да мога да си хапвам като преди. :D Гледам някои пишат, че фъфлят, но при мен няма такива неща - говоря си съвсем нормално. :D
Също така искам да попитам д/г колко струва смяната на дъгичките, тъй като ортодонтката ми каза, че при мен ще се сменят около 4-5 пъти. А и имам обратна и леко странна захапка. Някой може ли да ми каже това как се "лекува"? Тя спомена нещо за някакво апаратче, но не съм сигурна дали е за захапката (май съм разбрала грешно). Благодаря предварително. (:

cartwheelzombie
08-07-2013, 16:51
На мен за дъгите ми иска по 50 лева, но самите брекети ми бяха само 800 лева, може затова да ми иска повече, не знам колко струват при други ортодонти (имам само на горните зъби). Иначе и аз имах обратна захапка, и носех апаратче за нея. След като вече са ти сложили брекетите, няма да носиш апаратче докато не ти ги махнат. После сигурно ще трябва да го носиш само през нощта, докато спиш.

icka
08-07-2013, 17:31
Хей, благодаря за бързата информация @cartwheelzombie. ^_^ Ще си позволя да попитам още нещо.. ъм колко време се носи това апаратче? :)

cartwheelzombie
08-07-2013, 19:51
Хей, благодаря за бързата информация @cartwheelzombie. ^_^ Ще си позволя да попитам още нещо.. ъм колко време се носи това апаратче? :)
Ами аз го носех една година и 5 месеца май, но по цял ден. Но съм чувала, че след брекети някои си ги носят дълги години през нощта, за да се запази резултата от тях. Като цяло за нагласянето на челюстта си е строго индивидуално. Предполагам, че ще го носиш по - малко от мен.

icka
08-08-2013, 08:39
Ясно, много ти благодаря за бързия отговор! :)

shoesaremydrug
08-08-2013, 12:47
Момичета, могат ли да се поставят брекети само на отделни зъби? Примерно на кучешките? Кучешките са ми напред,като цяло горните ми зъби не са криви, само някои зъби са по-напред...иначе предните зъби на долния ред са ми доста криви.

cartwheelzombie
08-08-2013, 16:10
Момичета, могат ли да се поставят брекети само на отделни зъби? Примерно на кучешките? Кучешките са ми напред,като цяло горните ми зъби не са криви, само някои зъби са по-напред...иначе предните зъби на долния ред са ми доста криви.
Само за предни зъби съм виждала. Но не може да ти се сложи брекет само на един зъб, това би било безсмислено. Може да ти ги сложат от единия кучешки до другия, като слагат и на зъбите между тях. Най - добре отиди на ортодонт и се консултирай с него.

Nelly.A.
10-16-2013, 08:57
Здравейте. :) Искам да попитам ластичките или лентички на брекетите могат ли да се сменят?

baby_baby
10-17-2013, 13:59
никога не съм носила брекети

black_orchid90
02-14-2014, 00:31
Искам да споделя впечатления от Д-р Грета Йорданова. Бях ходила на преглед при нея и видях какво е нейното поведение и отношение. Все още ми е неприятно като си спомня за грубостта и злобата, с които се отнесе към мен. Повиши ми тон и посягаше да ме дърпа за лицето. Ако ще да стане и дървен професор, полза няма, защото няма отношение към хората. Реве за научни степени и звания, защото иска да и се кланят до земята, а не за да помага на хората. За мен тя е една комплексирана и неудовлетворена от живота си злобарка , която си го изкарва върху другите, и типичен пример за недое*ана жена. Да и пикая на главата, след като това представлява.

diditen
02-14-2014, 15:08
Здравейте :) Аз като малка носих скоби, но ми писна и ги хвърлих, а и след половин година не забелязвах особена разлика. Аз лично 1-во брекети не мога да си позволя изобщо, 2-ро проблемът е само, че 1 ми преден зъб е по-напред и е прекалено да дам 2000 лв. и да ги нося постоянно 1-2 години заради 1-ния зъб, но този зъб ми бърка в здравето :) Страшно ме дразни, затова тръгнах да търся алтернатива на бреките и попаднах на това http://www.ortho-t.eu изглежда много добре, доста по-добре от брекетите и се чудя дали някой има някакви впечатления? :)

Тамии ..^^
02-15-2014, 19:08
Здравейте :) Аз като малка носих скоби, но ми писна и ги хвърлих, а и след половин година не забелязвах особена разлика. Аз лично 1-во брекети не мога да си позволя изобщо, 2-ро проблемът е само, че 1 ми преден зъб е по-напред и е прекалено да дам 2000 лв. и да ги нося постоянно 1-2 години заради 1-ния зъб, но този зъб ми бърка в здравето :) Страшно ме дразни, затова тръгнах да търся алтернатива на бреките и попаднах на това http://www.ortho-t.eu изглежда много добре, доста по-добре от брекетите и се чудя дали някой има някакви впечатления? :)

Това изглежда страшно неудобно! Да, скъпички са си брекетите, но резултата е безпогрешен. Най-добрата ми приятелка имаше брекети и сега след свалянето им зъбите й са като от реклама за паста за зъби. Ако искате наистина да си оправите зъбите, брекетите са решението, дори и по-скъпи си заслужават. Една съученична има два криви зъба, носи апаратче от около година и аз разлика не виждам. В крайна сметка и тя ще сложи брекети сигурно, така че си беше чиста загуба на време.

evelyn.t
04-15-2014, 12:30
Здравейте. И аз съм решила да си слагам вече брекети и ми препоръчаха д-р Валентина Давидова в Плевен. Някой, ако е ходил при нея, нека каже мнение. Важно е :)

Krystal
05-22-2014, 17:07
Здравейте, днес ми сложиха брекети, но след всяко ядене имам храна между брекетите и е доста грозно ако не ги почистя. Досадно е да ги мия след всяко ядене, а не става просто с жабуркане. В мен ли е проблема, само при мен ли е така? Ходя на училище, излизам с приятели не става да си нося четката за зъби в ръка, а не става да не ям цял ден. >_< -_-

Runaway11
05-24-2014, 19:58
При всички е така..просто се следи какво ядеш и поглейдай от време на време в огледалцето. И се старай да дъвчеш на задните зъби - та и да ти се закачи нещо не си личи :)

evelyn.t
05-25-2014, 06:54
Да ви се похваля, че и аз съм с брекети от близо 2 седмици :)
Бях при д-р Давидова в Плевен, и засега съм доволна.
Първата седмица ме беше страх да ям каквото и да е, понеже като опитвах да дъвча и имаше като изтръпване на зъбите, и карах по на течно. Сега обаче отмина и си похапвам, единствено съм ограничила сладките неща и fast food, понеже не съм сигурна кои от тях мога да ям и кои не. С времето ще опитвам внимателно от всичко, и така. :)
Иначе за самите брекети свикнах още на първите дни, нямаше болки, единствено леко дразнеше като ми се допира до устната, но вече го няма този проблем. Както и изтръпналите зъби, но отминава.
Мия ги след всяко хранене + водата за уста, а ако ми се наложи да съм навън и съм гладна, си взимам нещо по-течно, което да не остава толкова по зъбите.
Да се надяваме на добри резултати скоро :)

Runaway11
05-25-2014, 17:20
Какъв е проблема със сладкото и фаст фууда освен че са калорични боклуци ;дддддд Няма никакъв проблем да си ги ядеш чак толкова пък... ;)

Hriska_28
05-27-2014, 13:37
Здравейте съжалявам че пиша тук.. в тази тема но не ми се отваряше нова тема а видях че тук пишете точно за това за което ми трябва така започвам :D Ще ми слагат брекети и много ме е страх :D на 12г. съм и вече не се притеснявам за мнението на приятелите ми те ме харесват такава каквато съм и не малко пъти са ми го повтаряли изчетох почти всички ваши мнения и коментари тук и накрая съм положително настроена :D :3 Но мисля че ще се наложи да ми вадят два до четири нови зъба това ме кара да ме побиват тръпки аз съм много плашлива от зъболекари и много ме е страх че ще ме боли моля кажете мнение

C0oKieS
05-30-2014, 14:46
900,600-тия да не са позлатени ?вие в кой град живеете?не боли въобще тва са пълни глупости! :-k кво ви е страх толкова?брей няма да ви убиват! :-D

ами ти какво мислиш 1500 са минимум поне така мисля само за едната челюст

fUcKsMiLe
08-11-2014, 10:32
Бях питала преди доста време, но няма отговор на въпроса ми - знаете ли някой добър ортодонт в Русе или околността? :)

Justya99
08-28-2014, 16:24
Аз съм от Ямбол, на 15 години. През Май-тази година ми сложиха метални брекети в Сливен и моите струват 3000лв-за двете челюсти общо. Когато ми ги сложиха ме болеше 7 дена, но след това направо започнах да забравям, че ги нося. Дори и като ми сменят дъгите не боли след това и за по-малко от 4 месеца има огромна разлика, а иначе ще ги нося 1 година и половина. :)

anabet
01-23-2015, 15:23
Аз нося брекети вече 2 години и 4 месеца ,но загубих едната година и трябваше да започна всичко отначало защото не си поддържах добре зъбите и венците ми кървяха за тази година и 4 месеца си поддържам зъбите идеално и наистина зъбите ми започнаха да се подреждат много по-бързо това е най-важното ЗАДЪЛЖИТЕЛНО след ваяко хранене зъбите трябва да се мият и после да се чистят с конец.

mihaela.karadjova.9
02-21-2015, 12:04
Знам че темата е стара но ми предстои да слагам и аз.Казах на приятелките си и те не реагираха странно,но един път стана на въпрос и приятелката ми показа снимка на момиче с метални брекети.Каза че и аз ще изглеждам така,но ще съм с прозрачни аз не казах нищо но тя се учуди.Не съм сигурна какви точно ще нося предпочитам прозрачни но незнам каква е разликата в цената ако е значителна предпочитам метални някой да има представа?И да аз също като половината коментирали съм притеснена как ще изглеждам някой да знае как да погледна някъде илли нещо такова?благодаря предварително.

nad3jda1
04-18-2015, 21:10
Здравейте. Преди месец сложих керамични брекети и в началото 2,3 дни се усещаше болка,но не толкова силна каквато изпитвам сега. Отидохме да сменят ластичките /от пред сложиха веришка понеже зъбите се раздалечиха/ и 3 ден по ред рева от болка . Пия хиксалгини,аналгини,ибопро м и пак. Моля кажете вашите мнения , когато вие сте ги носили и ще мине ли тази болка най-накрая?

SomeRandomNerd
04-20-2015, 14:57
На 15 съм, искам да сложа брекети, но имам още 7 млечни зъба, които дори не се клатят. Какво да правя, да чакам ли или да отида да ми ги извадят? :/

nexttt
04-20-2015, 15:46
На 15 съм, искам да сложа брекети, но имам още 7 млечни зъба, които дори не се клатят. Какво да правя, да чакам ли или да отида да ми ги извадят? :/

Нося брекети от над година,все още имам млечни зъби,който няма да паднат,поради неналичието на зародиши. За това те съветвам да отидеш първо при ортодонт и вече той да ти каже как ще процедирате,за да не стане фал,ако ги извадиш предварително.

Anit056
05-23-2015, 10:09
Здравейте! :)
Налага ми се да нося брекети...в моя случай нямам правото да избирам...задължително трябва да са Деймън кю...ОД ми каза цената 4500лв (вкл. всичко) бях на консултация на 21.05.2015г. и бях отишла с мисълта, че имам 1/2 криви зъба да сложи брекети и да коригирам този мой дефект...обаче при панорамата снимка излезна МНОГО по-сериозен проблем...искам да питам за Деймън кю, какво представлява...който е носил може ли да сподели мнение СПЕШНО Е!!! Благодаря предварително :))

krisitinka15kris
07-30-2016, 08:54
Недей да ходиш при нея. И аз дъм от Търново, направи ми един преглед и ми даде невероятна цена за брекети при положение, че имам да слагам на едната челюст. На това отгоре тя твърдеше, че е трябвало да слагам и на двете. Реших да отида при друг и направих добре. На края на лечението съм без вадене на зъби и други такива.

rossko11
12-03-2016, 11:45
www.dental-rs.com

rossko11
12-03-2016, 11:46
www.dental-rs.com

123456w
01-01-2018, 08:53
и какви пари ви взе Д-р Давидова?