Влез

View Full Version : Няколко въпроса(момичета)

vuprosche
10-15-2007, 07:18
Таам..няма да обяснявам излишни работи..направо ще задам въпросите които ме интересуват.:)
Само ще кажа,че съм на 14 ако има значение.;)

1. Като се бръснете от долу..и нали всичките косъмчета махате,но трябва ли да се маже преди тва с някакъв крем/пяна,че да не се протърка или направо давате с водичка..и обикновена бръсначка ли ползвате или трябва там някаква специална? 8-[

2. Депилиращи кремове могат ли да се ползват отдолу за всички косъмчета или е само за триъгълника? (Питам,защото нали даже и със сапун не трябва да се миеш отдолу,пък някви химии дето не знаеш какво има в тях..Оо по другите теми като чета..май се ползва ама аз да се уверя. :-D )

И..един въпрос дето не е малко за тоя раздел..ама тук ще питам.

3. Четох из темите,че бялото течение може да е просто като ти е дошло скоро или някаква инфекция..та аз имам..ама нито ме боли,нито ме щипе,нито ме сърби,не боли,не съм болна,нищо ми няма ама го имам.Дойде (мензиса) ми за 1ви път на 17 декември 2004...та 4та година ще почвам и още го имам тва бялото.Цикъла ми (доколкото разбирам аз) не е редовен..всеки месец идва на различна дата..не ме е пропускало,само юни тази година.Юли не помня, септември ми дойде на 9 и този месец още не ми е дошло.Мислите ли,че има място за тревога..или нещо? :? (В смисъл тревога за бялото течение..макар,че стана 15ти..и нз що още не ми е дошло..дано да ми дойде,че да се успокоя поне за тва)

Water_lili
10-15-2007, 07:29
само да кажа първо че има супер много такива теми :roll:
1.ми аз лично си махам всички косамчета и използвам пияна за бръснене,и когато посягам към браснача ползвам такива за еднократна употреба,нали си има там някви за жени,но по принцип предпочитам с пеилатор държи по дълго
2.относно депелиращите кремове не мога да ти кажа че не сма ползвала от години ,но мисля че си пишеше на опаковката,а и силно се самнявам че биха имали някъв ефект точно там , аз лично не бих експериментирала защото кожата там е доста деликатна и може най малкото да се получи няква алергия
3.а относно цикъла ти по принцип се води че ако ти идва между 28мия и 35я ден маи беше е горе долу в норма,просто си брой дните между два цикъла и горе долу ще знаеш кога ще ти дойде и аз преди имах такива проблеми ,но сега пия противозачатъчни и знам точно деня в който ми идва.Но ако продължи така няма нищо лошо да отидеш да се консултираш с гинеколог или поне питаи личния :smt006

vuprosche
10-15-2007, 07:34
Опа..извинявам се тогава..аз като гледах имаше тема "какво ползвате епилатор,кола или бръснач" ,а не как го ползвате..сори пак. :oops:

monityY
10-15-2007, 09:13
и аз съм на 14,ако има зна4ение :wink: та:

1. бръсна се с обикновенна бръсна4ка... сапунисай се отдолу,там дето са ти космите де... и после се бръсни,само с вода в никакъв слу4ай! [-X след което може6 да се намаже6 с някакво хидратира6то крем4е или не6то др там,но преди това няма да е зле да се намаже6 с спирт или да си пръсне6 малко парфюм4е (внимавай да не ти влезе там дето не трябва 6тото става ло6о)са знам 4е боли мн ама няма да е зле да го направи6 след бръснене,за да не стане някоя инфекция...

2. за кремовете незнам(неползвам) оба4е ако 6те се мие6 отдолу най-добре е само вода,са ако иска6 и екстри си вземи интимен сапун(За най-нежните места :lol: Красная линия)хаха може6 да си земе какъвто иска6 де... но не се мий с обикновен сапун! [-X

3. и аз имам бяло те4ение от ве4е 3-4 години... бяло,бяло(понякога белезникаво,др път прозра4но,третия път е някакво жълтеникаво... и се е така разли4но.. незнам,понякога не мери6е,др път съвсем леко се усе6та,но не мисля 4е е инфекция!така ми е от мн време нито имам сърбежи нито парене..така4е може би и на теб ти няма ни6то..и един съвет:води си редовно календарче,ако мн ти закъснее се посъветвай с лекар!

vuprosche
10-16-2007, 07:37
ОМГ!Спирт и/или парфюм отдолу?! :shock:
Има ли някой друг,който прави така?

Water_lili,Ами после как измиваш пяната да не ти взеле там дето не трябва? :-)

LuCiFersAngeL
10-16-2007, 08:34
OMG! Какъв спирт бе деца?! Не мисля, че е добра идея за точно това място... ти не гледаи тати как се залижа с ажтършейв като се обръсне! [-X
Сега по темата:
1. Аз съм експериментирала със всякакви средства за обезкосмяване на тази зона и сега съм се спряла на самобръсначка. Използвам "Venus" с 3 ножчета - върши отлична работа! Та ако ще се бръснеш не пробвай само с вода - няма да сеполучи, най-много да се порежеш. Аз използвам пяна за бръснене и след това се мия с интимен сапун, защото от пяната ми щипе :( . След това ако е раздразнена или възпалена кожата (при мен рядко се слу4ва, но...) се намазвам с кремче "Бочко"
2. Аз съм пробвала с крем депилатор, но не се получи [-X ... е получи се де, ама не това което исках... косъмчетата не бяха премахнати до основата и се усещаха като пипнеш. Пък и казват, че не е подходящо за тази зона, затова не ти препоръчвам да пробваш.
3. За този проблем не мога да кажа нищо със сигурност. Ако се притесняваш, най-добре се консултирай с гинеколог :wink: След прегледа ще бъдеш много по-спокойна!

monityY
10-16-2007, 08:45
off tova se pravi za da ne stane infekciq(pravq go redovno i ne sum umrqla)to se maje suvsem leki4ko s dobre iztiskano pamu4e i sled tfa se maje s nqkfo krem4e,kat ne iska6 ne go pravi,tfoq rabota,ama kato ti kazvam 4e taka trqbva(a i go znam ot lekar) тогава не ми говори!