View Full Version : Има ли опасност от забременяване ?! (за момичета)
Здравейте! Имам един въпрос към Вас, момичета :wink: . От 5 мес. пия противозачатъчни, та се чудя дали има някакъв риск от забременяване, ако се прави секс без презерватив, след 7-дневната почивка :?: Защото до сега с приятелят ми, винаги чакаме да минат 7 дена, СЛЕД 7-дневната почивка (както при 1-вото приемане на противозачатъчни) и чак тогава ...
Дано сте ме разбрали :| :smt017
Бе с няколко думи - след като съм карала 7-дневната почивка и съответно не съм приемала хапчетата, има ли опасност от забременяване, ако веднага след НЕЯ правя секс без предпазни средства ? :roll:
П.С. Хапчетата ми са Линдинет 20
palomaaa
10-15-2007, 18:17
ами мисля,че няма
az sa6to piq protiviza4ata4ni. po princip prez 7 dnevnata pauza nqma opasnost ot zabremenqvane(osven pri povra6tane ili diariq, pri koito deistvieto na hap4eto namalqva). s moq priqtel go pravim bez prezervativ dori i prez pauzata. vse o6te nqmam bebe, taka 4e..... :D
krem4et0
10-15-2007, 18:34
С противозачатъчни си вонаги защитена. Поне при повечето. При Линдет 100% е така. Освн това първият месец си защитена още след приема на първото хапче, ако си ги започнала от първия ден на менструацията ти.
Както и да е: защитена си винаги-през паузата, преди и след нея.......
Kras4eto_lp
10-15-2007, 18:45
Както казаха и преди мене,мисля че няма проблем и няма опасност да забременееш спокс :wink:
milata9202
10-16-2007, 16:24
аз имам друго въпросче? :roll: От колкйо годишни може да пиеме тези хапчета и не сва ли вредни?>И идва ли ти когато ги пиеш?
П.П Аз см на 15 :wink:
Изчакай още пет години. Това от гинеколог го знам, който и на мен ми каза да не минавам на ОК. Хормоналните нива на младото момиче са още нестабилни и намеса на външни хормони не е препоръчителна.
Една друга гинеколожка ми даде да пия хапчета, за да ми се регулира цикъла (много стрес и един път реши да не дойде). Ефектът върху тялото ми беше катастрофален. Минаха три месеца без скапаните хапчета и сега съм си супер.
Относно менструацията - имаш подобие на менструация, но тя реално погледнато не е такава, защото ОК предотвратяват овулацията. Без овулация, няма и мензис. Има слабо кървене, което се получава през седем-дневната пауза и то основно, за да не стресира жените от липсата на менструация :-D Ако си на монофазни контрацептиви и не правиш тази пауза, няма да ти идва въобще...
Могат да са вредни ако не са съобразени с хормоналните нива на организма на жената.
sweet_miminka
10-16-2007, 17:08
значи ак си на 15 да не се пият :D