View Full Version : Забременяване
Искам да попитам кога е най-много и съответно най-малко възможно да забременее едно момиче,и ако може някой да ми обясни малко повече за цикъла,кога е и кога не е препоръчително да се прави секс?
Предварително мерси :!:
krem4et0
10-17-2007, 13:51
Забременява се само и единствено в овулация.
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9E%D0%B2%D1%83%D0%BB%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F
във важните теми също има много добра информация.
Ако мацката е под 18 не правете секс без презерватив, защото 100% овулацията й не е особено регулярна!
001Severina
10-17-2007, 13:51
:-D На колко си години?
naMy4Ho_KoTe
10-17-2007, 13:54
Забременява се само и единствено в овулация.
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9E%D0%B2%D1%83%D0%BB%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F
във важните теми също има много добра информация.
Ако мацката е под 18 не правете секс без презерватив, защото 100% овулацията й не е особено регулярна!
Колкото и да е регулярна, има редки случаи, когато момичето едновременно овулира и е в мензис. На мен ми е случи веднъж и гинеколожката ми обясни за какво става въпрос.. Дойде ми мензиса, свърши.. И след седмица и мъничко пак дойде. И то съвсем нормален. Тъй че е хубаво да се предприемат някакви предпазни средства или поне да се използват от ония тестове за засичане на овулацията.
krem4et0
10-17-2007, 13:56
Те са по-скоро когато искаш да забременееш, а не когато се пазиш. При млади двойки, които не желаят изобщо деца, презервативът(противозачт чните,диафрагмите,спермиц дите) са задължителни при всеки акт, независимо кога е. Аз и да забременея.......няма да си проваля живота вече, ама си се пазя още де :P
BeautifulWorld
10-17-2007, 13:58
За да се определи кога е овулацията, в продължение на месец всеки ден се мери базалната температура. В деня, в който тя е най-висока, е овулацията. Повече се използва от жени, които искат да забременеят, отколкото за предпазване от бременност.
Кое и кога не е препоръчително да прави секс - препоръчително е да прави когато е в настроение за секс. Не е препоръчително когато има вагинални инфекции и се лекува. :-D
За да се определи кога е овулацията, в продължение на месец всеки ден се мери базалната температура. В деня, в който тя е най-висока, е овулацията.
В деня в който е най-ниска е овулацията :-D
Има много, много писано и изписано по темата. Най-общо казано, няколко са дните в които може да стане нещо. Средно са от 11 до 17 ден от започване на цикъла.По време на цикъла не се забременява-ако ти идва всеки месец и нямащ аномалии( като skipване на месец).В мен са свършвали- много пъти в началото на цикъла и нищо не е ставало. Друг е момента,че при обилно кръвотечение има риск за мъжа да направи инфекция.
Kras4eto_lp
10-17-2007, 16:10
Можеш да забременееш по време на овулация :roll: Ако си под 18 години нах-вероятно цикъла ти е нередовен и не можеш да определиш с точност овулацията си...затова използвайте презерватив :!: :!: