View Full Version : домашно насилие,към приятеля ми
shemetaa
10-17-2007, 17:44
hora pls daite savet4e..... [-o< na4i polojenieto e slednoto...ba6tata na priqtelqt mi go bie ne 4esto[vsqka ve4er]ama si ima na sedmicata pone vednaj....naprimer edna ve4er se napil i go nabil za ni6y...ne brytalno ama si go bie....priqtelqt mi oba4e neiska da my kazva ni6y 6toto ba6ta my 6te my kaje ili da si gleda rabotata ili 6e go nabie pak....a i ne smee da go nabie[makr4e moje] ot yvajenie =D> .....posmartno neiska i zaedno da govorim s negy...a maika my my kazala da se opravq ebati :( :smt013 ...kajete mi kfo da napravq kak da my pomogna plssssssss :smt010 :smt009
kazanovaa
10-17-2007, 17:50
Просто няма как да му помогнеш скъпа..
swords1010
10-17-2007, 17:51
Ами приятелят ти наистина трябва да проведе един разговор с баща си. От думите ти си правя изводи, че момчето има силата да отвърне на баща си. Не казвам и той да прибягва до това, но може да му хвне ръката, ако баща му понечи да го удари или да го бутне леко, колкото да покаже, че не иска това да става (което е ясно но...). Но това е насилие, подсъдно е! Приятелят ти може да се обърне към агенцията за закрила на детето (ако е непълнолетен) или към полицията, за да го посъветват как да постъпи.
shemetaa
10-17-2007, 18:13
emi na 18 e....i oporedeleno ima fizi4eskata vazmojnost da go natypa,ama uvajenieto si e uvajenie...kazah my da my zadarji rakata kakto ti kazva6,ama negoviq otg be6e nekaf nikaf,dori ne pomnq kfo izmurmori....a i ako se obarne kum policiqta nqma li da go metnat v nekaf shit dom?!ne trqbva da stava taka!ms vse pak za otg...
nikinkaa
10-17-2007, 18:36
тъй като е на 18 мисля че нямат право да го вкарат в никакъв дом без негово разрешение поне аз така си мисля #-o :?
kadifena
10-17-2007, 18:53
докато приятелят ти не предприеме сам някакви мерки просто не виждам ти как можеж да му помогнеш. Пък доколкото разбирам той не иска дори да му хване ръката, така че едва ли ще посмее да се обади и в полицията. Сложно.. и все пак всичко е в негови ръце.
swords1010
10-17-2007, 21:12
hora pls daite savet4e..... [-o< na4i polojenieto e slednoto...ba6tata na priqtelqt mi go bie ne 4esto[vsqka ve4er]ama si ima na sedmicata pone vednaj....naprimer edna ve4er se napil i go nabil za ni6y...ne brytalno ama si go bie....priqtelqt mi oba4e neiska da my kazva ni6y 6toto ba6ta my 6te my kaje ili da si gleda rabotata ili 6e go nabie pak....a i ne smee da go nabie[makr4e moje] ot yvajenie =D> .....posmartno neiska i zaedno da govorim s negy...a maika my my kazala da se opravq ebati :( :smt013 ...kajete mi kfo da napravq kak da my pomogna plssssssss :smt010 :smt009
Ами той е на 18 няма да го вкарат в дом за сираци, а и си има майка и къща! Но наистина, нека говори с баща си, та той е на 18! Цял мъж е не е нормално да бъде бит. С това се демонстрира слабост, а не сила и власт. Баща му е този, който трябва да открие правилния начин да общува със сина си.
ми да каже на баща му че ако не престане ще го смели от бой .... и следващия път кат му посегне да заебе тъпото уважение и да му насини и задника и учите и всичко и да видим следващия път дали ще си помисли ... въбоще ... другия по-цивилизован вариант е да го набий пак да отиде за едно медицинско .. да го набий още един път за още едно и полицията и баща му да си промени адреса на местоживеене в най-близкия затвор :)
prettyIdeath
10-19-2007, 03:19
ми да каже на баща му че ако не престане ще го смели от бой .... и следващия път кат му посегне да заебе тъпото уважение и да му насини и задника и учите и всичко и да видим следващия път дали ще си помисли ... въбоще ... другия по-цивилизован вариант е да го набий пак да отиде за едно медицинско .. да го набий още един път за още едно и полицията и баща му да си промени адреса на местоживеене в най-близкия затвор :)
Баща и син са.. Не става така.. Трябва да има и по-лесен вариант.. Да седне с баща си и да поговори,че вече не е малкото момченце което може да си го дъни когато поиска... Това че го уважава не значи че трябва да умалуважава себе си.. За да има по голям ефект е хубаво да му каже ,че не иска да се карат,иска да имат приятелски взаимоотношения.. да иска съвети от него.. И тем подобни.. Не може да не се получи... Трябва бащата да е голям непокист,идиот или пиянка за да не стане... :smt017
macka_88
10-19-2007, 14:33
nqma kak da mu pomogne6
ako bqhte na 22-25 godini nqkude mojehte da se iznesete na kvartira..
pogovori s nego i mu kaji da se starae da ne se napiva ili tam za kakvoto go bie ba6ta mu.. :|
HePeAJIeH
10-19-2007, 16:15
Или да блокира ударите или да пребие баща си! Все пак е мъж! Други решения няма!Аз лично бих блокирал ударите!