View Full Version : къдрава коса за една нощ
с какво да си направя косата къдрава, чуплива и обемна, без дрифузери и преси, ако може.. дайте някакви идеи O:)
имам една нощ на разположение :-)
айде действайте :-D :-D
aP0kAlIpSiS
10-18-2007, 22:28
Ролки?
PaRty'GirL
10-18-2007, 22:35
ами начина е малко шантав но пак става
намокряш си косата с пяна за коса
после я намачквашабсолиутно както си искаш и всичко намачкано го събираш на една или няколко части ( събираш го намачкано)
и вразваш с по една ластичка
пшолучава се нечто като кок остажяш да ти изсъхне така косата и като пуснеш ще е доста къдрава
правила сам си косата по този начин затова го предлагам
Опитай след като си измила косата си, и е поизсихнала вече, но седи съвсем леко влажна, някой да ти изплете цялата коса на една или няколко рибени кости. На сутринта косата ти ще е много приятно къдравка. Може да и сложиш пяна и да я изсушиш със сешоар, за да се фиксират къдриците. ;)
*SwEeTy_KiTtY*
10-19-2007, 12:18
Ролки?
Аз така се къдря и става готино!Малко съм като овца,но...става!
lLady_MooN_RaiN
10-19-2007, 14:23
Да, ролките са добра идея. Не се слагат трудно, резултата е траен, особено ако използваш заедно с тях и пяна за коса или друг фискиращ продукт. Освен това има най-различни размери, къдриците ти могт да станат от най - ситните до по - едри букли.
на плитки.......................
DisciplineAndOrder
10-19-2007, 18:56
Да,с плитки става
emi s ma6a.....stava idealno.......rolkite...ne sa mn dobra ideq,za6toto kosata ti 6te stur4i nqkak stranno i na vsi4ki posoki,a plitkite su6to sa variant
Dark_Angel_F
10-19-2007, 23:13
с прясна бира,не се ебавам.
Как става номера с бирата ?
може да опиташ с белтък от едно яйце.не съм сигурна ,но май ефекта е по -як ,когато си си намокрила косата леко,защотопосле от белтъка става бяло :| иначе това помага за косата и изглежда чудесно! :smt006
ааами окей е мерси 8) ама точно как с белтъка от яйце става.. и по-нагоре някой беше казал с бира.. обосновете се :)
С бира- след изкъпване мокриш косата си с бира, мачкаш активно с ръце, изсушаваш със сешоар оформяйки. С яйце, или по-скоро разбит на пяна белтък- същото. Ефект има, но има и неприятна миризма, както и лепкава коса(особено след белтъка).
може да опиташ с белтък от едно яйце.не съм сигурна ,но май ефекта е по -як ,когато си си намокрила косата леко,защотопосле от белтъка става бяло :| иначе това помага за косата и изглежда чудесно! :smt006 Ползвла съм и бетък и желтък,чесно казано от желтъка е по хубаео косата става мн къдрава,но трябва да се напръскаш с нещо ароматизирано,защото миризмата е бая силна но ефекта е по-хубав от белтъка но и с двата става :)
GaBiIi__
10-22-2007, 00:26
sa6toto e sas voda i zahar :smt016 :smt016 :smt016 :smt016 :smt016
Аз с белтък съм си я правила доса пъти ... ако ти е по-дълга с 2 3 белтъка разбиваш ги с миксер докато не се получи гъста пяна и след това нанасяш на косата аз я връзвам с шнола докато се втвърди, но без капка вода! Лошо е, че е твърда, а и не ухае много приятно и не е препоръчително повече от няколко часа да не се отмие.
Друг вариант (който много харесвам) е с хартишки или вестник (кофти е, че става бавно). След като ти е мокра косата започваш да навиваш на хартишките като на ролка, хартишката трябва да е по-здрава и дълга навиваш и връзваш... в зависимост от това дали искаш да са ти по-едри или ситни къдриците, преценяваш какъв кичур коса да взимаш преспиваш така (за идеален ефект)но ако нямаш време поне трябва да изсушиш косата преди да ги махаш. При мен става много хубаво въпреки, че косата ми не търпи промени. От дрига страна ни я изгаряш :wink:
flowerlina
10-22-2007, 14:42
Я кажи как?
Я кажи как? ми тфа е като с лимонадата :lol: смисъл то вода и захар се втеърдява става като гел :) и лимонадата е същата :)
Аз с белтък съм си я правила доса пъти ... ако ти е по-дълга с 2 3 белтъка разбиваш ги с миксер докато не се получи гъста пяна и след това нанасяш на косата аз я връзвам с шнола докато се втвърди, но без капка вода! Лошо е, че е твърда, а и не ухае много приятно и не е препоръчително повече от няколко часа да не се отмие.
Друг вариант (който много харесвам) е с хартишки или вестник (кофти е, че става бавно). След като ти е мокра косата започваш да навиваш на хартишките като на ролка, хартишката трябва да е по-здрава и дълга навиваш и връзваш... в зависимост от това дали искаш да са ти по-едри или ситни къдриците, преценяваш какъв кичур коса да взимаш преспиваш така (за идеален ефект)но ако нямаш време поне трябва да изсушиш косата преди да ги махаш. При мен става много хубаво въпреки, че косата ми не търпи промени. От дрига страна ни я изгаряш :wink:
е тва тряя да се опита.. чудих се дали трябва да си зиам някви ролки, ама тая идея хич не ми се нрави, да давам пари за глупости, че и без тфа напоследък съм на дъното а тва с хартишките звучи добре.. то тя мойта коса попринцип си е естествено къдрава в краищата, ама е много разпиляна и вобще винаги по default съм си прическа стил ела с мен в пещерата, таа опитвам се да я навия някакси и в корените така да е, обаче там стаа кат памук в повечето случаи и.. ае луда раота хахаха
п.с. ще пробвам номера с хартиите :mrgreen:
Ako iska6 kosata ti da stane mnogo 4upliva i buhnala moje parvo dokato e leko vlajna da q nama4ka6 s pqna za kosa sled kato izsahne vzima6 greben4e za topirane i topira6 silno gornite plastove posle praska6 s lak pri men se polu4ava mn dobre :wink: :wink: [/b][/i]
teenage_drama_queen
10-23-2007, 19:54
с прясна бира,не се ебавам.
и с изветряла ефекта е същия,не хабя "прясната" бира :lol: и с бира е по полезно къдренето отколкото с пяна а и с бирата става по мека :wink: [ личен опит ]
GaBiIi__
10-24-2007, 14:35
zna4i s voda i zaxar : slaga6 v nqkakav sad topla voda i kam neq pribavq6 zaxar sled tva si navejda6 glvata na dolo i zapo4va6 da si slaga6 kato pqna i mn mn mn ma4ka6 sled tva q su6i6 sas se6oar ako ima6 i difuzer e perfektno i ne e lepkavo moje da i sloji6 nakraq malko savsem malko pqna sedi mn qko i ne e lepkavo :D