View Full Version : пак тия пусти пари...
bibi1fit
10-19-2007, 07:43
Офф хора защо всичко трябва да е толкова сложно и обременено, а съм едва на 17
Имам си гадже и той е на 17г, от 10 месеца сме заедно и супер много си го обичкам,...но идват и проблемите. Единият, от тях е че моите родители са супер строги и много не ми дават да излизам, а още по-малко да спя в причтеля ми и затова редовно се караме с него кога да си тръгвам и все иска още малко да остана и ей такива и все трябва да си ходя с такси, което ми излиза около 3лв и като нашите ми дават по 5 на ден не е много готино или пък да ме черпи всеки ден, а не ми е удобно да му искам пари, защото техните не са много добре с финансиите. Много искам той да почне да работи, (тъй като на мене няма да ми позволи баща ми иначе имам огромно желание) но посъветвайте ме как да го накарам без да си мисли че единственото което ме интересува са парите...какво да направя, че в магазина не се пазарува с усмивки ;)
xXxScreamxXx
10-19-2007, 07:59
A po temi4kata s1glasna s1m s tva 44e trqbva da gi zapoznae6 da ti imat pove4e doverie i t.n. a za6to ne si ha6ta6 avtobys4e ,mislq 4e po evtinko izliza :wink:
bibi1fit
10-19-2007, 08:17
а пропуснала съм някои детайли в стремежа си да не разтеглям локуми и да ви отегчавам.... те го познават, даже майка ми много го харесва, ама баща ми е със супер застарели разбирания и не го харесва. А защо не си хващам градския, защото изключително много мразя да закъснявам, а и наще ми се карат и са прави де, като се каже прбирам се в 5 това значи, че до пет съм в нас, а за гаджето ми тва е без значение, защото просто в детските си години не е имал строг контрол...
maybelline
10-19-2007, 08:30
Аз съм на 16 и родителите ми изглежда ми имат повече доверие отколкото твоите на теб,но трябва да помислиш по следните въпроси и да разбереш къде нещата просто не са съвсем наред.
:arrow: Защо всеки път ТИ ходиш у него? :!: Като човек,който много те обича,той не рябва да те оставя всеки път да ходиш у тях до среднощ и на всичкото отгоре да мрънка когато е време да си тръгваш.Дори той трябва да следи дали не е прекалено късно (и съответно опасно навън в тъмното).
:arrow: Защо всеки път трябва да си взимаш такси? :!: Градският транспорт върши същата работа,а ако е толкова късно,че няма градски транспорт,не бива да оставаш там чак до това време (и аз ако ти бях майка щях да се ядосвам).
:arrow: Защо приятелят ти не поема отговорност? :!: Първо - негова работа е да следи дали като си тръгваш си в пълна безопасност (таксито в полунощ никак не е безопасно). Второ - след като ти ходиш у него и от това той нищо не губи,а ти имаш финансови проблеми,той би трябвало да поеме поне половината разходи.Още по-добре би било да ти осигури транспорта (например да те закара ако има книжка),но в случай че няма книжка, той е длъжен да те прибере (или поне да те изпрати донякъде) по нормално време (докато все още има градски транспорт).
Не обвинявам никого, а само те моля да се замислиш. Ти си момичето във връзката ви, а не приятелят ти. Той като отговорен човек (отговорен е най-малкото за безопасността ти докато сте заедно,а и докато се прибираш) трябва да ти съдейства да откриете и да използвате най-добрия вариянт (да се прибираш по-рано, да подпомогне финансово прибирането ти с такси или той да идва у вас по-често). В една връзка и двамата трябва да се грижат един за друг, а не единият да е в пълна безопасност и да си седи комфортно на задника, докато другия (особено ако е момичето) се прибира сам по малките часове, харчейки за таксита (при толкова изнасилвачи, пияндета и престъпници, които действат най-вече през нощта) и предизвиквайки семейни проблеми (за които бас държа че на приятеля ти не му пука особено).
Незнам какви връзки си имала досега, но в една връзка с двама отговорни хора И Двамата Се Грижат Един За Друг. И аз имам приятел (пълнолетен е,но и твоят става пълнолетен след по-малко от година) и като начало - никога не ме оставя да седя у тях (или да седим навън) до полунощ. Винаги се съобразява с възрастта ми, семейството ми (най-вече внимава да не предизвика скандал между мен и майка ми заради такава глупост като късно прибиране) и неговото семейство (все пак хората също искат почивка и времето за гости не е до безкрай). След това - никога не ме оставя да се прибирам сама по тъмно. Винаги ме изпраща (пеша, с автобуса или както става най-често - с колата му) до входа и дори да ме изпрати до асансьора, държи да му кликна на GSM-а когато съм в апартамента вече (както и той ми кликва когато се прибере след като ме изпрати). Разбира се, има редки случаи, вкоито се налага да се прибера с такси. Когато се случи така, приятелят ми идва с мен и плаща таксито (и се прибира у тях със същото такси) и само веднъж не ме придружи (защото отивах към училище), но отново плати таксито.
Давам ти пример за нормалното отношение на две "гаджета" един към друг. Изисквай по-добре отношение от гаджетата си - това е не само проява ня любов, а и на уважение към теб. Успех! ;)
Горното мнение е много добре написано...Трудно няма да я повторя, но все пак- не знам до колко те пускат, но кажи на родителите си да те пускат до по-късно.А и не е справедливо все да се карате заради тов, т.е. той да прави проблем.Обясни му, че няма как да даваш всеки път пари за такси.Скъпо е, а и не ти остават пари за друго.
Всички говорите и разсъждавате от страна на децата,защо не се поставите на мястото на родителите?Аз съм 100% убеден,че някой ден като имате деца няма да ги пускате до късно....мислете малко....Ами ако я изнасилят?Ако я пребият?Ако я отвлекът?Ами ако и стане лошо?А как вие бихте се почувствали тогава на мястото на родителите на това дете?
Да помислим малко и от тази страна....Сега се стъмва раничко-към 7 и нещо вече, тогава също може да стане нещо...До кога да я пускат-до 6 ли?Смешно е това.Отделно, че в днешни времене по всяко време е опасно, дори и през деня.Затова трябва да се избягват неосветени места и такива, където може да стане нещо.Винаги да си с някой, да не излиза сама и т.н.Но тези неща, ако се мислят постоянно...И на теб нещо може по тоя логика да ти се случи, въпреки че си момче.Ако те нападнат 10 човека, какво ще правиш?Естествено, по всякакъв начин трябва да си предпазлив(по принцип говоря).
Sasha2k8
10-19-2007, 12:07
Наистина поговори с родителите си! Може пък да стигнете до разбиране :wink: Както и ствоя приятел-помоли го да те изпраща, ако не чак до вас, то поне някъде близко! С моя приятел живвем през 2 улици-на 5 минутки един от друг, но досега никога не ме е оставял да се прибирам сама...Винаги ме изпраща до вратата..... :smt006
Мама и татко ни имат голямо доверие, и щом знаят, че съм с него са спокойни и не се притесняват! Знаят, че всичко е наред...!
Много си права.Наистина в магазините и навсякъде другаде не се пазарува с усмивки...а с ПАРИЧКИ.Моят съвет е..да запознаете и двамата родителите си...твоите родители да видят гаджето ти,да говорят с него...и мисля,че ще му гласуват по-голямо доверие така и...няма да им пречи да ти дават малко повечко парички за деня,за да си вземаш такси.Също така ще те пуснат да преспиш у тях примерно...но това ще стане ако самите те преценят,че могат да разчитат на приятеля ти за твоята сигурност.Но не ми се струва много постижимо,защото самата ти каза,че са много строги...Това е хубаво според мен,по-добре строги и загрижени за теб,отколкото безхаберни и разхайтени..които не мислят за теб и те пускат навсякъде,където си пожелаеш през която и да е част от денонощието.Радвай се,че имаш такива родители!Ммм в крайна сметка моят съвет е:Запознай родителите ти с момчето и обратното.Мисля,че ще постигнеш поне някакъв напредък. :|
SexYLipS
10-19-2007, 13:24
Ако бях аз щях да постъпя така:
1.Да поговоря с тях много сериозно.
2.Да има обясня, че вече не съм на 12-13 лапе.
3.И да ми се държат толкова лошо с мене не бих издържала.Просто нямаше да ги слушам.
Ти си по-голяма от мен, но ако бях на твое място хич нямаше да ги слушам.Та ти си на 17.Все пак до година ти ставаш пълнолетна.Да няма пак да ти казват кога да се прибираш...? Или когато се ужениш да идват да гледат как прайте децата си...? Трябва просто да се земеш в ръце и малко да им се упъваш ... =;
pogovori s va6ite obqsni im kak ne pravi6 ne6to ne obi4aino za vazrasta si i moje da ti odalji vremeto za izlizane malko ;-)
prettyIdeath
10-20-2007, 05:11
И аз имам подобен проблем..Но всякаш вече ми е безразлично кога ще се пребирам.. Радвам се че приятела ми ме разбира и не ми прай проблеми..
В 98% от случаите когато аз се прибера и той се пребира ... въпреки че е много рано .. А пък родителите просто не могат и не искат да повярват че дъщеря им е пораснала,че е в нечий обятия и т.н...
EvilBrunette
10-20-2007, 09:10
Просто си помисли какво и минава през главата на майка ти, когато й кажеш, че ще спиш у приятеля си. :roll: ... Разбери я малко.