Влез

View Full Version : Съществува ли любовта?

kPuCkA
10-24-2007, 11:09
Съществува ли наситина или просто ние си въобразяваме?

anSsito
10-24-2007, 11:16
Еми да има... ако я нямаше,щеше ли да има хора,които се обичат? Просто това е някакво силно чувство,което ние сме нарекли "любов", но въпреки това тя съществува,макар и да е моментно... След тази любов си идва обичта,която е много повече от туй влюбване.. Но не можем да кажем,че не съществува това силно чувсто,защото се пак един човек изпитва различни и многообразни чувства към хората..
Оххх аз себе си не разбрах..пък вий мене дали ще успеете... :-s

MoOnLiGhT_ShAdOw
10-24-2007, 11:19
Според мен съществува, но не е точно така, както всеки от нас би искал да е и както си я представя. Любовта не винаги представлява света през розови очила. Както се казваше в един филм (мисля, че беше "Сватбеният агент"), "Трябва да си търпелив. Любовта не винаги е перфектна. Тя си е просто любов." За момента момчето, с което съм ми показва, че любов съществува, дори и да е прекалено рано за мен да усещам чак толкова дълбоки чувства и да завързвам сериозни отношения (на 16 съм). Но... така или иначе, прекалена сантименталистка и романтичка съм, за да отрека съюествуването на любов, макар и винаги носеща някаква болка със себе си, но именно тази болка ни кара да чувстваме, че живеем.

DivoTo_KoTe
10-24-2007, 11:22
Оф много ми е странно като някое 14,15 16 годишно момиченце ми каже,че няма любов.Не сме на 50 години и да се обърнеш и да кажеш,че не си срешнал човека тогава найстина можеш да твърдиш,че найстина няма любов
Според мен има любов въпрос на време е кога и как ще я срещнеш.

KaTinCeTy
10-24-2007, 11:30
Любовта винаги е съществувала, съществува и ще продължи да съществува!

desert_eagle
10-24-2007, 11:32
Според мен съществува, но не е точно така, както всеки от нас би искал да е и както си я представя. Любовта не винаги представлява света през розови очила. Както се казваше в един филм (мисля, че беше "Сватбеният агент"), "Трябва да си търпелив. Любовта не винаги е перфектна. Тя си е просто любов." За момента момчето, с което съм ми показва, че любов съществува, дори и да е прекалено рано за мен да усещам чак толкова дълбоки чувства и да завързвам сериозни отношения (на 16 съм). Но... така или иначе, прекалена сантименталистка и романтичка съм, за да отрека съюествуването на любов, макар и винаги носеща някаква болка със себе си, но именно тази болка ни кара да чувстваме, че живеем.

напълно съгласен съм. има някои щастливци които я изживяват в пълната и красота, но иначе има трудности, препядствия.. и все пак любовта побеждава .. но освен щастие може да донесе много мъка.. хората умират заради любов.. това е показателно. иска ни се всичко да е ок, да си подсвиркваме и да сме щастливи с човека до нас, любовта да е взаимна и силна... понякога обаче всичко се прецаква и се питаш.. "къде сгреших". и този въпрос прецаква тебе и само тебе защото по някакъв наивен начин "поставяш вината върху своите рамене" дори и другия да е сгрешил. Съществува да. лично на мен ми донесе хубави моменти.. както и не толкова хубави :(

kPuCkA
10-24-2007, 11:39
А възможно ли е любовта да съществува само в представите ни,да е онова красивото чувство ,за което всеки говори,което ако не си изпитал,значи не си живял пълноценно и т.н.Възможно ли е ние да се самозалъгваме че обичаме само и само за да има нещо хубаво в гадния,сив,еднообразен животец,дето го водим?

malkata_f
10-24-2007, 11:45
estestveno, 4e sa6testvuva!!!Tva, 4e ima hora, koito ne mogat da q izpitat ili ne vqrvat v neq e otdelen vapros :)

suantito
10-24-2007, 11:50
Абе ма нещо ама кой да ти каже кво е , любов ли е или нещо друго.....

desert_eagle
10-24-2007, 11:52
Аз Вярвам! Вярвам в любовта обаче май ТЯ не вярва в мен .. :(

Radeto_
10-24-2007, 11:57
Едва когато те заболи от любовта разбираш, че истински си обичал.Така че да - любов съществува - отделен е въпроса ти намерил ли си я...

angel91
10-24-2007, 11:59
da vi kaja che lubovta sashtestvuva samo po filmite ili pak v pesnite :!: :!:

jeni_to
10-24-2007, 12:09
любов ?- не се пие не се яде кво е тва :?: #-o #-o :-k

kPuCkA
10-24-2007, 12:23
Последните 2 поста са много много вярни...евала! :)

antifreeze
10-24-2007, 12:58
smqtam che lubovta sushtestvuva no mnogo se sreshta rqdko na tazi vuzrast

koalka
10-24-2007, 12:59
Да, за мен я има.

Princeska
10-25-2007, 00:46
дадададада :smt060 определено има любоф.Цитирам "Любофта е като вятъра,не се вижда,но се осеща" :smt006

jeni_to
10-25-2007, 05:44
дадададада :smt060 определено има любоф.Цитирам "Любофта е като вятъра,не се вижда,но се осеща" :smt006
щом казваш :---)

sasha_90
10-25-2007, 06:58
Да има я,но трябва да я изпиташ за да се увериш.

sapphirr
10-25-2007, 07:42
ами на това според мен всеки може да отговори по разли4ен на4ин.не се наемам да отхвърлям или потвърждавам дали любов има,само ще добавя:какво е това ЛЮБОВ изобщо и какво озна4ава тя за всеки индивидуално?

Violenza
10-25-2007, 07:48
За мен пък не съществува... или ако я има, то тя се среща изключително рядко... говорим за истинска любов...

Няма перфектни хора => не си пасват перфектно => няма и истинска любов...

Всеки се променя... и в един момент осъзнаваш, че т'ва чувство си го изпитвал някога, но сега го няма.. човека до теб не е същия.. започваш да си търсиш друг..

ABSOLUTme
10-25-2007, 07:50
..иначе има трудности, препядствия.. и все пак любовта побеждава ..
даа бе,сигурно. :lol:
в някоя американска продукцийка сигурно,ама в реалния живот рядко се случва. 8)

az17
10-25-2007, 07:51
Ми мН яСно чЕ НЕ!! ЛюБоВтА Я няМА.. :smt011 За Кфо да обиЧаШ и дА сЕ ВлЮбваШ кАтО МОЖе И дА не ОБичАш ... ЖеНКаР съМ В моментА съм ХЛътНаЛ по 2 МОмичЕта арЕ 3 и биВшАта и кВо стАва пФф сичКИ нАрНеНи .. :smt011 За тфА лЮбов НяМа!!!

freak_girl
10-25-2007, 08:13
Любов ИМА!Това,че има хора,които не са я изпитали или не са страдали благодарение на нея не значи,че не съществува...

gavro64eto
10-25-2007, 12:05
estestveno 4e ima lubov!!!

sLaDkA_GrEsHkA
10-25-2007, 12:45
kakto ima omraza taka ima i lubov ! ne moje omrazata da q ima a lubovta ne ! trqbva da ima i neshto hubavo na toq svqt ... ne obi4ate li blizkite si , priqtelite ? tova pak e lubov , zashto vsi4ki svurzvate taq duma s gajeta i t.n. :?:

*lonely*
10-25-2007, 12:48
Има любов :smt049 - там някъде.. Някои са я намерили, други още я търсят.. Но любов има - тази която те кара да стъпваш по облачета, вместо по сивия тротоар, скучния ден да ти се вижда розов.. като видиш момчето си пеперудките да ти пърхат в корема... :smt057 еееххх :smt055 Има Любов..

kobrichka
10-25-2007, 14:24
Всеки е с различно мнение по въпроса и всеки вярва,че е прав.Не може на 13 или 16 години да твърдиш,че няма любов твърде млад/а си,за да го твърдиш със сигурност трябва да си на достатъчно години и с достатъчно опит в живото и в любовта,за да кажеш това.Това,че не си я изпитвал не означава,че не съществува.Аз не мога да кажа,че вярвам в любовта поради факта,че все още не съм я изпитвала,а когато не си опитал тортата не знаеш дали е хубава или не.Когато гледам бабата и дядото на една приятелка,си мисля,че може би има любов.Тези хора толкова мн държат един на дуг и са правили и правят толкова компромиси,само и само да продължат да са заедно.Едва когато стана на една по голяма възраст ще мога да кажа дали ими или не любов.За сега се оставам с надеждата и вярата,че има любов и някои ден ще я срещна.

Roko123
10-26-2007, 11:15
dumata lubov e prosto edin 4ist sinonim na stradanie...

~BoRn^InLoVe~
10-26-2007, 13:04
съществува за този който вярва в нея.моят отговор е ДА

qNcHe7y
10-26-2007, 15:08
любов съществува само за този, който я е изпитал и наистина вярва в нея.. досега не съм изпитвала истинска любов и немога да кажа :roll:

Sexitooo{}
10-26-2007, 15:27
Lubovta ne sashtestvuva .. !!! i az sam na tva mnenie 4e e samo v prikazkite i v pesnite.. v realniq svqt tva ponqtie ne sashtestvuva.. zatva e izlishno horata da se zalagvat 4e sa vlubeni.. vsi4ko e prosto momentno uvlechenie.. ponqkoga prodaljava i po dalgo.. no ne e LUBOV ! :-D

hatercrew
10-27-2007, 17:14
Не знам как, не знам защо, не знам защо ме питаш кво,
но знам, че искам да съм с нея и не ме ебе защо.
Слушам ги, слушам тях, слушам хора всеки ден -
те говорят за любов, а любовта не среща мен.
Всеки ден в търсене на нея, и даже външно да се смея дупката в мен ме кара често да копнея, за нея -
къде е тя, защо я няма -
щом клепачите ме предадат я виждам в красота обляна.
И после бум - изстрел точен пак куршум.
Събуждам се обвит в ноща, а тя я няма изчезнала без шум.
Надежда вече няма. Последната искра загасна -
тъмнината грозна пак погълна сянката прекрасна.
Целувка истинска и страстна, но само в блян, а аз съм сам,
в самота облян. За много грешки ме е срам, но знам,
че сам съм се родил и в ковчега пак ще бъда сам.

:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

gothic_angel
10-27-2007, 17:40
Ами има я

DeVoi4eTo
10-27-2007, 17:48

=D>

dobrotomomche
10-27-2007, 17:58
Мотивът за вечната, неугасима любов между мъж и жена е неизменно присъстващ навсякъде в приказките, поезията, мечтите. Романтичният мит за любовта. Наистина мит,защото всеки говори за любовта,а никой не я изпитва. Всеки знае за любовта, но никой не знае какво е любов. Никой употребено в смисъл масата-хора. Някой, някога ми беше казал, че "Нищо във вселената не е вечно, освен Любовта."

Но защо любовта между хората е толкова нетрайна, така повърхностна и преходна?

Любовта е чувството на свързаност, единство, хармония. Божественият огън в душите ни. Любовта е състояние на ума, когато се издигнем извън личното си аз, и станем едно със Вселената. Такава е любовта към природата, живота, Бога.
Любовта е чувство на свързаност и духовна близост към близки, приятели.. обичта към родителите.

Но колкото повече отнасяме Любовта към междучовешките отношения,толкова по-неясна и размита става тя.
До толкова, че хората си задават нелепият въпрос: Съществува ли любовта?! Това е като незрящ човек да попита "Съществува ли светлина?" ... Но духовната слепота е далеч по-мрачна от физическата.

В крайна сметка, може би от интимната форма на любовта, само неконсумираната остава 'завинаги', както заключи веднъж един човек.

Инстинктивните, хормонални влечения не са от тази непреходната Любов. Любовта не е на повърхността, Любовта се търси по-дълбоко, там в Душата.

http://prozrachno.hit.bg/triviallove.htm

HePeAJIeH
10-27-2007, 19:20
щом питаш за любовта значи съществува!Това че не си я открила не означава че не съществува! [-X

Ch0c0la73
10-27-2007, 19:46
Оф много ми е странно като някое 14,15 16 годишно момиченце ми каже,че няма любов.Не сме на 50 години и да се обърнеш и да кажеш,че не си срешнал човека тогава найстина можеш да твърдиш,че найстина няма любов
Според мен има любов въпрос на време е кога и как ще я срещнеш. ;] taka e stiga ste se depresirali moje da sum na 14 da sum imala super mn razo4orovaniq no znam 4e e samoto na4alo i se nqkoga 6te sre6tna nqkoi s koito da izpitam tova 4uvstvo .. prosto e sme6no o6te sme deca pak ve4e se depresirate 4e nqma nikoi dr 4e luibov nqma 4e 6e si rejete venite i t.n pfff lape6ka mu rabota 6te :?

MaRiNkA_16
10-27-2007, 20:29
Еми да има... ако я нямаше,щеше ли да има хора,които се обичат? Просто това е някакво силно чувство,което ние сме нарекли "любов", но въпреки това тя съществува,макар и да е моментно... След тази любов си идва обичта,която е много повече от туй влюбване.. Но не можем да кажем,че не съществува това силно чувсто,защото се пак един човек изпитва различни и многообразни чувства към хората..
Оххх аз себе си не разбрах..пък вий мене дали ще успеете... :-s
idealno ta razbrah :smt008

punkid
10-27-2007, 22:22
Ба ли го? за ква любов става въпрос..
аз обичам мейдън... :lol: :lol:

хахахаха...ееех любов,любов ..Евала! =D>

Уфф...Любов :neutral: ..Начии,тя може да бъде намерена във всичките си форми...Любов може да изпитваш към всичко...Но аз лично досега не съм обичала истински ,ест има време иии гледам да не се филмирам мн мн.. 8) :smt002

MiMcHeToOo
10-27-2007, 22:43
как ше няма любов ве? вие майките и татковците си не обичате ли :D

sandra_21
10-28-2007, 03:35
според мен съществува!! :-) :smt008

vikipf
10-28-2007, 09:24
Любов има..
Нз защо всички се хващате за вечната любов... И нея я има, но в много малко случаи... :-({|=

mademoiselle_de_Soleil
11-02-2007, 21:15
Има обич, а любов - едва ли....

_MiA_
11-02-2007, 21:54
мисля че съществува вярвам в нея още не съм изживяла истинската си любов, но някой ден ще я намеря никой не остава сам и никой не остава не обичан, както и няма човек който да не обича :smt008 :-P

bloodranger
11-03-2007, 00:13
няма взайма лйубов (ти може да си оби4аш ама....) тва е мойто мнение

MoOnLiGhT_ShAdOw
11-03-2007, 06:36
За мен пък не съществува... или ако я има, то тя се среща изключително рядко... говорим за истинска любов...

Няма перфектни хора => не си пасват перфектно => няма и истинска любов...

Всеки се променя... и в един момент осъзнаваш, че т'ва чувство си го изпитвал някога, но сега го няма.. човека до теб не е същия.. започваш да си търсиш друг..
Да му се невиди, ако всички бяха перфектни, всичко щеше да е тъпо... Всички щяхме да сме еднакви, тогава връзката с един и връзката с друг човек нямаше да имат разлика и всичко щеше да е еднообразно. Ето тогава нямаше да има любов. Тогава всичко щеше да е рутина. Именно защото сме различни ние се привличаме така, често човекът до нас ни допълва, помага ни да станем малко по-добри в някои отношения. Не е задължително с любимия/любимата винаги да сте на едно мнение за всичко, та тогава всичко щеше да омръзва дяволски бързо...
И нека се опитам по памет да възстановя един цитат, който четох: "Любовта не е да намериш някой съвършен, а да повярваш в съвършенството на даден човек"

cveti_sexy
11-03-2007, 06:51
nqma lubov :!: prosto ima edno golqmo privarzvane kam daden 4ovek i nie si mislim 4e sme vlubeni :-s

Wrathchild
11-03-2007, 08:07
Съществува.
Много ми е смешно между другото някой като каже 'Аз го обичам, пък той мен не ЛЮБОВТА НЕ СЪЩЕСТВУВА' :razz:
Абе мама му стара погледнете примерно родителите си. Те да не са се оженили щото им е било скучно и един ден са казали, че ще се оженят ей така защото няма какво да правят.
И кой е казал, че има перфектна връзка?
Моля романчетата във които всяка връзка е чудесна, принцът и принцесата живеят щастливо цял живот, понятието караница и кофти период изобщо не съществуват... ги зарежете. Не отразяват действителността, милички (:

GD
11-05-2007, 10:39
Ами аз мога също да ви кажа че любовта съществува тя идва когато най - малко очакваш :wink: :wink: :wink:

LitTlE_BeBsIiI
11-05-2007, 12:23
Spored men s16testvuva za6to q ispitvam vseki den! :grin:

gothic_angel
11-05-2007, 13:10

GregoryHouse
11-05-2007, 13:27
Има ама на мен не ми трябва нещо точно сега...пък и не е е най трайното явление за което се сещам у днешните млади...

simba007
11-05-2007, 16:53
на моменти се от4аивам нз има ли я няма ли я рано или късно идва де ако я има вярвам в нея и ще доиде

tani4ka_6661989
11-05-2007, 17:38
ami ima liubov. no 4esto pati kogato dvama du6i se obi4at ediniq vinagi dava pove4e ot trugiq i kogato nastapi razdqlata togava ediniqt prejivqva agoniqta na razbitoto sarce.
az sam obi4ala, i vqrvah, 4e me obi4at. samo 4e ne e bilo to4no taka. kogato doide razdqlqta izgubih sarceto si. i ot dve godini nasam ne sam si haresala ni8to edno mom4e. prosto jenata obi4a samo vednaj, no za smetka na tova-zavinagi!

pisenceto90
11-05-2007, 21:55
Ammm sahtestvuva Obich,Razbirane,Doverie.No lubov ne mislq :-| ili ako sashtestvuva tq e neshto prehodno zashto vsqko nachalo si ima krai vsqko shtastie ima taga vsqko bqlo si ima i cherno i taka vsqka lubov si ima razdqla .Vajnoto e da izjivqvame vsichko na momenta i da ne mislim za badeshteto zashtoto gadnoto moje da doide oshte utre .Za tva e hubavo vsichko da se prejivqva kolkoto i da boli :-P Vse pak jivota prodaljava vapreki vsichko i vseki .No lubovta da sashtestvuva no e mimoletna :-|

monityY
11-06-2007, 08:10
ima lqbov :)

MoOnLiGhT_ShAdOw
11-06-2007, 11:56
Много се учудвам като кажат "има обич, но не и любов". Добре де, нали в случаите, когато двама души решават, че искат да прекарат остатъка от животите си един с друг, именно това чувство любов е преминало в обич... Защото любовта може и да е онова мимолетно увлечение, когато в стомасите ни пърхат пеперудки, не можем да спрем да мислим за любимия и изглежда перфектен в очите ни... Но това е сляпата любов. Трябва време, за да се превърне в истинска, дълбока любов, но всичко това не значи, че тя не съществува... Просто много трудно се среща, особено в днешно време, когато всичко се върти около далавери, пари, лъжи, когато всеки е така забърза в еженевието си, че не спира и не се пита сам себе си какво иска и от какво има нужда. Защото щастието може да е точно под носа ни, когато го търсим надалече...

рУсОкОскА
11-06-2007, 14:32
съществува макар понякога да е краткотрайна :-) :P

yuyuto
11-06-2007, 15:59
Абе щом я чувствам значи я има... :-|

neusan88
11-06-2007, 16:08
ами има я!ако я нямаше,просто нямаше да говорим за нея,нямаше да казваме че сме влюбени и т.н...а и аз мисля че съм я намерила :mrgreen: :-) :smt007

MoN4E_LiMoN4E
11-06-2007, 16:32
много разочаровани хора или такива който в момента не са с никого ми казват че не съществува че не е реалност че всички които казват че съществува си въобразяват и естествено типичното всички момчета са еднакви и всички момичета са к**ви но аз си отстоявам мнението че съществува въпреки че също не съм с никого в момента и съм разочарована много пъти пак продължавам да си вярвам че съществува

7oup
11-06-2007, 16:51
Има,но много трудно се намира. :?