View Full Version : Защо се правите на такива квито не сте?
chipi_kaoo
11-02-2007, 09:58
Защо се правите на такива квито не сте? Казва, че българите сме бедни. А тука всеки един тийн, си харесвал палтенца или обувки за по скромните 300-500лв и мамчето му ги копува. Ако всичко е така както твърдите...нямаше да има толкова недоволни от заплатата си, и толкова протести. Недейте да си мислите, че да си беден е срамно. Напротив, кото си беден, трябва да се амбицираш да постигнеш нещо в този живот. Аз ще съм горд ако съм бил беден, но съм преоспял. Не може всяко едно дете да твърди, че му купуват дрешки за по 300лв, а пък майка му да зима 250лв заплата, а баща му да е стругар и да зима 450лв. Абе хора стига с тия фантазий. Вчрно, че не мога да говора за всички, но дори и да ви зимат скъпи дрешки, не е нужно да се "фукате" на ляво и дясно. Аз си пазарувам от СБ "Илиянци" и понякога от женския пазар, но имам вкус, и си зимам дрехи който си ми харесват. Не е важно с кво или колко ценно нещо си облечен, а какъв човек си. Защото именно тея дечица които като тропнат с крак и мамчето им носи всичко на сребърен поднос, стават хора които нямат истински приятели. Аз съм си доволен на това което имам. Макар и да е малко, се радвам, че майка и татко си ме обичат, и дават малкото което имаме за мен, и сестра ми. За тва аре по-спокоино с тея цени които си слагате тук.
И кво ?Ти си поредният `войн` ,тръгнал да променя народа..а эащо не и света ?Давай,ще успееш...
Темата ти е абсолютно беэсмислена.Има богати,има е бедни.Теэи,които се `фукат` иэ форумите никой не ги энае какви са.Пък и не энам эащо толкова си се впечетлил и си се вдъхнжвил да напишеш това.В крайна сметка всеки да гледа себе си.Живей си живота и не се эанимавай с иэмислените или неиэмисбените хорски богатства..
само да поясня заплатата на един стругар е 200лв!!! баща ми и по малко е взимал за заплата ..., иначе за другото те подкрепям,няма нищо срамно да си беден ,защото богаташчетата са задоволени отвсякъде и за това им е скучен живота и се чудят как да привлекат внимание и вършат тъпотии .... :x :x :x
chipi_kaoo
11-02-2007, 10:16
само да поясня заплатата на един стругар е 200лв!!! Просто дадох пример, за типично българско семейство. А иначе за заплатата не споря, защото не знам колко е. Просто си мислех, че това е минималното което ще дадат, но се оказа, че работодателите са много нагли.
И кво ?Ти си поредният `войн` ,тръгнал да променя народа..а эащо не и света ?Давай,ще успееш...
Темата ти е абсолютно беэсмислена.Има богати,има е бедни.Теэи,които се `фукат` иэ форумите никой не ги энае какви са.Пък и не энам эащо толкова си се впечетлил и си се вдъхнжвил да напишеш това.В крайна сметка всеки да гледа себе си.Живей си живота и не се эанимавай с иэмислените или неиэмисбените хорски богатства..
НЕ искам да променям света. Форумите са за това да си изказваш мнението, и да защитаваш своята позиция.
да,за съжаление работата е тежка а пари няма ... :x
No_Limit
11-02-2007, 10:29
chipi_kaoo мислиш ли чи хората които имат много пари са щастливи ? От личен опит ще ти кажа - не . Мога да си купя всяка дрешка или прищявка , но ми липсва майчината и бащината подкрепа и любов . Вече две седмици минаха , а аз не съм си разменила и дума с мама и тати :cry:
Относно скъпите дрехи- не си купувам нещо скъпо защото ги съсипвам. Никога ни парадирам с парите , защото не съм ги изкарала аз . Когато завърша и /дано/ успея тогава мога да се хваля . Джобните ми са нормални , родителите ми не са ме разглезвали . Знам как се искарват тези пари , работила съм рамо до рамо с баща ми на нивата и т.н
Symphony of Destruction
11-02-2007, 10:32
Аз пък съм съгласна с автора на темата. По принцип си е тъпо да се хвалиш с някакви такива неща. Дори да е истина работата със скъпите ботушки, etc. - какво толкова, като ги имате тия простотии? Повече ум ли дават? Късмет? Приятели? Любов? Едва ли :-D Осъзнайте се бе, истинските качества идват отвътре, не могат да се купят или продадат.
Theoatguy
11-02-2007, 11:12
Цял 8ми клас и отчасти 9ти ходих на скуул с 1-2 анцузи и училищната униформа. Парички вкъщи сме имали, но на мен просто ме кефеше така да ходя, щот ми беше удобно. Та една случка имаше... в час по физика една пичка от класа видя, че имам гланц за устни на чина и ме пита "Иване това гланц ли е ве"... (опулена като бухалец).. и мимечто до мен каза "да" вместо мен, и оная казва "Е се пак е Иван"... и девойката до мен "Е кво като е Иван"... последва заглушен отговор "Емм..." е оттогава ми стана ясно, че са си изградили неква мърлява представа за бате им Ванко.. Е не ме ебе
сори малко объркано стана е батко :grin:
Seducti0n
11-02-2007, 11:39
Съгласна съм с повечето неща,които си написал... :wink:
Глупаво е,когато човек парадира с парите си,още повече,ако си дете и дори сам не си ги изкарваш,но иначе в устата са ти само скъпи марки... [-( Не ми допада,това,че родители с възможности,до такава степен разглезват отрочетата си,че ги превръщат н едни малки злобни същестгва,които се интересуват само от външния си вид :!:
Много пъти мама и тати компенсират,липста на време,внимание и заинтересованост със скъпи подаръчета и т.н.,но така не осъзнават какъв автогол си вкрават,защото постепенно децата се отчуждават от тях и ги търсят само за парички,все едно са някакъв банкомат,бездънен,жалко,НО факт...
Никога не съм лишавана от нищо,имам общо взето заможно семейство,живееем в хубав дом и т.н и какво от това,да не би нещо от всичко това да съм го постигнала аз сама с пот на челото,че да се показвам,колко материални възможности имам :?: Ценя парите,виждам колко трудно се изкарват колко лесно се изхарчват,когато майка ми,трябва да покрива моите нужди,тези на брат ми,от части на баща ми и изцяло тези на баба и дядо...Изнемогва жената,въпреки професията си и аз,като я виждам как работи и как се трепе неуморно с какви очи да и поискам едни маркови ботуши за около 400лв,при положение,че мога да намеря и по-добри,дори,но на по-приемлива цена.
Просто се научете да цените,това,което имате,да не харчите много и безмислено,защото един ден,когато сами ще трябва да си изкарвате хляба,ще разберете,колко е трудно... :wink:
chipi_kaoo
11-02-2007, 11:56
Просто се научете да цените,това,което имате,да не харчите много и безмислено,защото един ден,когато сами ще трябва да си изкарвате хляба,ще разберете,колко е трудно... Това наистина е така. И аз съм напълно съгласен с теб. Но се дразня от факта, че хора които са "сиромаси" пишат тук и там, че си копуват дрешки и обувки, на цени, които дори Азис не е и помислял. Иначе има много свесни хора. Живота на човек може да се преобърне за отрицателно време на 180 градуса. Пример: Детето на комшията след училище (той миналата година бе 4 клас) му останали стотинки, и решил да си пусне тото. И за негов късмет оцелил петица :grin:
Така, че не знаем на къде ще ни отнесе вятърът, и как ще живеем за напред.
Seducti0n
11-02-2007, 12:04
Просто се научете да цените,това,което имате,да не харчите много и безмислено,защото един ден,когато сами ще трябва да си изкарвате хляба,ще разберете,колко е трудно... Това наистина е така. И аз съм напълно съгласен с теб. Но се дразня от факта, че хора които са "сиромаси" пишат тук и там, че си копуват дрешки и обувки, на цени, които дори Азис не е и помислял. Иначе има много свесни хора. Живота на човек може да се преобърне за отрицателно време на 180 градуса. Пример: Детето на комшията след училище (той миналата година бе 4 клас) му останали стотинки, и решил да си пусне тото. И за негов късмет оцелил петица :grin:
Така, че не знаем на къде ще ни отнесе вятърът, и как ще живеем за напред.
Така е,никога не знаеш,какво те чака зад ъгъла. :wink: Това да си беден или с по-ограничени финансови възможности,не е срамно е.Глупаво е обаче да се правиш на интересен,много добре да знаеш,че не можеш да си позволиш нещо и въпреки,това да се правиш на голям паралия в обществото. :?
''Всеки се разпростира,според чергата си''-едни имат повече,възможности,други пък живеят в семейства с ограничени доходи доходи и какво от тава.Винаги може да живееш добре,пълноценно,макар и по-скромно.Парите не са всичко,те са само средство,а понякога ти пречат да бъдеш истински щастлив,както се пееше в една песен-''Купуваме вярност,с любови дори,а самотни през сълзи се смеем за какво са ни всичките тези пари,от бедняци по-тъжно живеем''
С едно нещо съм найстина съгласна-понякога парите не те правят щастлив,а нещастен.Естествено да някое време си эаслепен от тях,от всичко материално,но идва времето да се осъэнаеш и да раэбереш колко други неща ти липсват.Каэвам го от личен опит (дано не бъде иэтълкувано като хвалба..).Аэ също живея в эаможно семейство.Преди си мислех ,че това че майка ми и баща ми ми осигоряват всичко,дори и екстри ме эадоволява и съм щастлива.Но в последно време осъэнах ,че не е така.Почти не виждам семейството си,не говорим,не прекарваме никакво време эаедно.Баща ми работи,постоянно е эает,майка ми също...и това ме накара да се эамисля,че един вид сме на `эдрасти-чао` и те играят ролята на един банкомат...дори с ЦвЕтИтО (бухтооо :D ) сме говорили эа това..
Вярно е-не бива да се эаслепяваме от парите.Трябва да се ценят,още повече когато някой друг ги иэкарва.И раэбира се на първо място да бъдем хора,а не едни същества,харчещи пари,жадуващи пари и мислещи само эа пари..
Айде иэкаэах се... :D
Seducti0n
11-02-2007, 12:36
Така е,бухто,така е... :cry:
Понякога ми се иска да живея по-скромно да търпя лишения дори,но да мога да съм истински щастлива,да имам възможността да се общувам повече със родителите си и по-точно с майка ми. :wink:
Ех,това е в този свят,не всико се купува с пари....
chipi_kaoo
11-02-2007, 12:44
Парите не са всичко,те са само средство,а понякога ти пречат да бъдеш истински щастлив,както се пееше в една песен-''Купуваме вярност,с любови дори,а самотни през сълзи се смеем за какво са ни всичките тези пари,от бедняци по-тъжно живеем''[/b] Таня Боева- Имаш ли приятели. Наистина песента е смислена и е много готина " За тебе пият пак, а кой си ти за тях? пак този който ще плати"
Seducti0n
11-02-2007, 13:03
Парите не са всичко,те са само средство,а понякога ти пречат да бъдеш истински щастлив,както се пееше в една песен-''Купуваме вярност,с любови дори,а самотни през сълзи се смеем за какво са ни всичките тези пари,от бедняци по-тъжно живеем''[/b] Таня Боева- Имаш ли приятели. Наистина песента е смислена и е много готина " За тебе пият пак, а кой си ти за тях? пак този който ще плати"
На Ивана е-''Ах,тези пари''-Много хора не харесват поп-фолка,но не може да се отрече,че има и смислени песни,които наистина те карат да се замислиш над нещата от живота. :wink:
chipi_kaoo
11-02-2007, 13:52
На Ивана е-''Ах,тези пари''-Много хора не харесват поп-фолка,но не може да се отрече,че има и смислени песни,които наистина те карат да се замислиш над нещата от живота. :wink: Сега се сетих, че е така. Просто са толкова много песните особено от чалгата, че не ги знам всички:)
?love_haTe!
11-02-2007, 14:56
Много пъти мама и тати компенсират,липста на време,внимание и заинтересованост със скъпи подаръчета и т.н.,но така не осъзнават какъв автогол си вкрават,защото постепенно децата се отчуждават от тях и ги търсят само за парички,все едно са някакъв банкомат,бездънен,жалко,НО факт...
:
...това много ми хареса.Права си.
Аз съм си родена от малка със златна лъжица,но
ако мога предпочитам родителите ми да са до мен.Нямаше ги
в най-важните ми години,за да могат да ми осигурят парички :-s
Сега аз съм ужасна...и те са разочаровани от мен,но аз
ги обичам и не ги използвам само за банкомат.Парите за мен
са преходно нещо..вече все ми е тая имам ли ги или не.
Просто хубава къща,кола,дрехи,пари не могат да заменят липсата
на любов и щастие.
Адски тъпо ми е като някой съученик/съученичка ми каже:'ае ей,аз да ти имам парите,няма да спра да се усмихвам до края на живота си'-тва е много грешно,с пари можеш да си купиш мнооого неща,но най-важното/здраве,любов,щастие,семейс во/не можеш.
За това аз винаги си пожелавам здраве,а останалото идва от себе си. :wink:
DevilWish
11-02-2007, 16:35
+1 нямам какво да добавя :roll:
Just Rock The World:]
11-02-2007, 18:20
и за кво е тая тема?..за да си издрънкаш дрънкането,дори и то да не е съвсем,почти вярно ..защо си решил,че всички са еднакви и обсъждаш всички по един и същи начин..тва не е вярно за повечето попринцип,бих казал за определена група от хора,нещастни комплекнирани дришльовци,ядящи лайна за да превлекат внимание..истина е,че тая групичка се разраства,но това не са всички :)
Violenza
11-03-2007, 05:47
Хахах.. като прочетох темата се сетих за една от старото даскало, която като си взе един анцунг на адидас (кой знае дали е бил оригинален изобщо) и не го свали.. :lol:
И тя така само се хвали с разни простотии, макарче съм почти сигурна, че лъже, защото ако техните имаха толкова пари щеше да си сменя анцунга и нямаше да ходи с видимо евтини дънки. Не че ме засяга точно тя де.. но подобен тип хора са ми смешни.
И кво - правиш тема, за да демонстрираш колко си доволен от финансовото си състояние? Може би ти си комплексирания,а държиш да докажеш на другите /и себе си/, че не е така.
Да, тъпо е всички да се правят на богаташи, особено, когато им личи, че не са. Манталитет.
sexy_devil4e
11-03-2007, 13:06
и на мен това много ми хареса!не сме се отчуждили,нито ги търся само за пари,но понякога,когато някой от тях е сгафил и подаръци,подаръци и се материални неща,само ,защото имат средства и са доста стабилни финансово..може би бих искала нещо по-различно,въпреки че ме обръщат внимание,дават ми много любом и т.н,но нещо липсва.. а и те не са били много мното често с мен,като бях по-малка,защото постоянно работа по фирмите и такива групости!
при мен проблема е друг-от малка съм свикнала да получавам всички,какви ли не неща за космически суми,никога не съм била лишавана от нищо и са ме разглезили ужасно,ама ужасно много! :cry: за мен това се превръща в ужасен минус,наистина съм станала много лигава и разглезена,но слава богу това не пречи на приятелите ми и хората около мен!сега към самата тема-
не виждам какво лошо има да си купуваме скъпи дрехи(тези,които можем),като не си харесваме друго,примерно..как определи ,че това са "измислици"..на мен например майка ми не ми дава да си купувам дрехи,от по-обикновени магазини,защото се късали на 3 ден..вярно,че и аз не обичам,но ако нещо ми хареса много ,не би ми попречило да си го купя!мисля,че не можеш да слааш хората под общ знаменател, а и нищо нямя да промениш!имам много още да пиша,но няма да ви оттегчавам!
soldier_rdc
11-03-2007, 17:49
Абсолютно.И кво автора на темата мисли,че на всички се купуват скъпи дрехи?Мога да ти кажа,че това далеч не е вярно.А и всеки може да си пише глупости,но защо се хващате не знам! :x
alkobalko
11-04-2007, 11:46
Съгласна съм, че парите не са, за да се парадира с тях. Да, родителите ми имат пари, но никога не съм го казвала цел да се хваля. Тези пасри са на родителите, това че те ми ги дават не означава, че са мои. Не съм ги изкарала с труда си. Няма срамно да не носиш маркови дрехи, няма лошо и да си купуваш такива.
Seducti0n
11-04-2007, 14:29
Съгласна съм, че парите не са, за да се парадира с тях. Да, родителите ми имат пари, но никога не съм го казвала цел да се хваля. Тези пасри са на родителите, това че те ми ги дават не означава, че са мои. Не съм ги изкарала с труда си. Няма срамно да не носиш маркови дрехи, няма лошо и да си купуваш такива.
Точно така,не е никак хубаво да парадираш с парите на родителите си.Първо ти нямаш никаква заслуга за припелчеването им,второ е признак на простащина нон стоп да се хвалиш с финансовото си положение и с това какви неща може да си позволиш.
Дори и с малко средства човек,може да изглежда добре,не е необходимо да си носиш възможно най-скъпите марки по себе си за да създаваш добро впечатление с визията си в околните. :wink:
chipi_kaoo
11-04-2007, 16:13
Абсолютно.И кво автора на темата мисли,че на всички се купуват скъпи дрехи?Мога да ти кажа,че това далеч не е вярно.А и всеки може да си пише глупости,но защо се хващате не знам! :x
Виж кво, не съм тръгнал да променям света, а да каже на тези от форума, а и извън него, че и де имат много пари пак са си същите лайна, и няма да си променят селския манталитет. Колкото и да дрънкат за скъпи заведеня и дрехи, всъщност закусват на спирката, а пазаруват от женския пазар. Така, че да не витаят из облаците, и вдъхновени от некои филм, да пишат измислени случки, които си ги гледам в сериала Приятели, или Тя и Той, а да си седнат на трите букви и да помислят какво им предлага живота, и да живечт пълноценно. А некви ми принцески, дет са расли на жълтите павета, и незнаят кво е дърво, да си живуркат в НДК, и да не се превъзнасят.
Seducti0n
11-04-2007, 22:15
chipi_kaoo-Има всякакви хора и бедни и богати.Това,че някои парадират с възможностите си,не означава да ги нямат.Просто има хора,за които парите са възможно най-ценното нещо на този свят.А,когато ги притежваш,по тяхната логика,трябва да ги и засвидетелстваш пред обществото.
П.С.-Познавам деца на мого заможни родители,които въпреки всичко се държат напълно естествено,пзаруват от скъпи магазини и държат на марката,но не налат всичко това на околните,защото е излишно. :wink:
chipi_kaoo
11-05-2007, 13:15
Аз не се правя...
по-добре да ме мразят такъв какъвто съм,от колкото да ме обичат такъв, какъвто не съм...
Един човек, който наистина си отстоява позицията :grin: Браво. Най сетне някои да се обади, и то да каже нещо смислено :grin:
Оф гръмни се...
Прочетох го до половината и ми се додрайфа...
Ква си ти,че да казвай кой с кво ше парадира...кой както може така ше се опрая в живота...и кой с квото иска с тва ше парадира...като земете да прайте едни дълбокомислени разсъжденияяяя...
MiSs_DioR_CheRiE
11-08-2007, 19:20
kfo ste trugnali da promenqte horata okolo vas :( ti otkude puk znae6 kak jiveqt bogata64etata ... ne kazvam 4e az sum takoa ama imam takia fr i da moje da imat mn pari4ki i skupi dre6ki ama ot mama i tati ne polu4avat mn obi4!!! za tfa are malko pomislete predi da pusnete porednata smotana tema
MiSs_DioR_CheRiE
11-08-2007, 19:20
kfo ste trugnali da promenqte horata okolo vas :( ti otkude puk znae6 kak jiveqt bogata64etata ... ne kazvam 4e az sum takoa ama imam takia fr i da moje da imat mn pari4ki i skupi dre6ki ama ot mama i tati ne polu4avat mn obi4!!! za tfa are malko pomislete predi da pusnete porednata smotana tema
bqsna_teenagerka
11-08-2007, 19:31
Абе ти добре ли си? ](*,)
Dr.Hause
11-09-2007, 07:53
а така :-x :-x :-x :-x
AnTiBuLLsHiTs
11-09-2007, 08:12
До авторката:
Aз пък мога да ти кажа,че не всички са некви' богаташи.Не всеки живее добре.Това,че ти познаваш такива и им завиждаш не значи,че всички са.
Българина е стиснат.. или поне се прави пред другите.
Но познавам хора които не мислят "розово" като теб ами сега работят и ходят на даскало. :roll: И те ли се правят на гъзете като си купят некоя дреха за 200лв? Не мисля.
За твое сведение аз си зимам дрехи Секънд Хенд. Семейството ми не е чак богато,но имаме пари да си зимам и по 200лв,но не виждам смисъл в това.А твойто мнение е подтикнато от завист към хората който си купуват скъпи дрешки.Свикни с тази мисъл,че ще има богати и бедни и живота ти ще стане по-добър..Иначе си оставаш поредната комплексарка. =;
chipi_kaoo
11-09-2007, 20:24
До авторката:
Aз пък мога да ти кажа,че не всички са некви' богаташи.Не всеки живее добре.Това,че ти познаваш такива и им завиждаш не значи,че всички са.
Българина е стиснат.. или поне се прави пред другите.
Но познавам хора които не мислят "розово" като теб ами сега работят и ходят на даскало. :roll: И те ли се правят на гъзете като си купят некоя дреха за 200лв? Не мисля.
За твое сведение аз си зимам дрехи Секънд Хенд. Семейството ми не е чак богато,но имаме пари да си зимам и по 200лв,но не виждам смисъл в това.А твойто мнение е подтикнато от завист към хората който си купуват скъпи дрешки.Свикни с тази мисъл,че ще има богати и бедни и живота ти ще стане по-добър..Иначе си оставаш поредната комплексарка. =; Avtor :-P
Абе,хора,за какви неща говорите,кой парадирал с парите си,кой лъжел,че ги има,а кой пък си признавал че няма възможност и че даже се гордеел с това......глупости,глупости и пак глупости,но толкова верни глупости,чак ми става тъжно,не сте ли разбрали....българския народ си е такъв и ние сме обречени да живеем по тези вече създадени норми и правила,никой нищо не може да промени....за жалост... :( :(
да каже на тези от форума, а и извън него, че и де имат много пари пак са си същите лайна, и няма да си променят селския манталитет.
Имам един въпрос и не искам да звучи грубо, но `Ти всички ли познаваш? Да не си им счетоводител?` Защото само такъв може да даде компетентно мнение за това кой колко има и как го използва. В мненията си едва ли не изкарваш тези, които имат пари като болни от чума. Замисли се, че ако не беше един такъв богаташ да отвори примерно фирма майка ти или леля ти нямаше да работят. Не слагай всички под общ знаменател. Има богати и богати. Едни парадират с това, което имат, защото това е единствения начин да изпъкнат, за други това е просто даденост. Не е важно колко пари имаш, а какъв си. Не може да говориш за всички, че са разглезени и парадират с парите си, защото не е така. Не виждам защо го взимаш присърце, рано или късно и тези разглезените ще се осъзнаят и колкото и да не им се иска ще започнат да се справят сами. Нямам за цел да съм защитник, но не мога да съдя хора, които не познавам. Не е хубаво да парадираш с парите на мама и татко, но има такива, които го правят-факт. Не мога да го променя каквото и да напиша и нямам за цел да го правя. Живей твоя живот и остави останалите да го правят както смятат за добре. Ако за едни това е парадирането -ок.
Огледай се около теб има много по-хубави неща, за които да пишеш и да говориш. Светът е шарен, не гледай само от сивата страна. Банално, но факт :---) :wink:
Защо се правите на такива квито не сте? Казва, че българите сме бедни. А тука всеки един тийн, си харесвал палтенца или обувки за по скромните 300-500лв и мамчето му ги копува. Ако всичко е така както твърдите...нямаше да има толкова недоволни от заплатата си, и толкова протести. Недейте да си мислите, че да си беден е срамно. Напротив, кото си беден, трябва да се амбицираш да постигнеш нещо в този живот. Аз ще съм горд ако съм бил беден, но съм преоспял. Не може всяко едно дете да твърди, че му купуват дрешки за по 300лв, а пък майка му да зима 250лв заплата, а баща му да е стругар и да зима 450лв. Абе хора стига с тия фантазий. Вчрно, че не мога да говора за всички, но дори и да ви зимат скъпи дрешки, не е нужно да се "фукате" на ляво и дясно. Аз си пазарувам от СБ "Илиянци" и понякога от женския пазар, но имам вкус, и си зимам дрехи който си ми харесват. Не е важно с кво или колко ценно нещо си облечен, а какъв човек си. Защото именно тея дечица които като тропнат с крак и мамчето им носи всичко на сребърен поднос, стават хора които нямат истински приятели. Аз съм си доволен на това което имам. Макар и да е малко, се радвам, че майка и татко си ме обичат, и дават малкото което имаме за мен, и сестра ми. За тва аре по-спокоино с тея цени които си слагате тук.
Виж сега. Разбирам, че си комплексар и ти е кофти, но защо се бъркаш в нещата на хората? Всеки си купува, каквото той си иска и каквото му харесва. Не се прави на голям интелектуалец, да развиваш теорий, кой защо си купува еди кво си, понеже изглеждаш много жалък. По-добре се замисли, дали да не си премълчаваш подобни неща, за да не обираш негативите, както сега.
**EcKo**
11-13-2007, 08:17
само да поясня заплатата на един стругар е 200лв!!! баща ми и по малко е взимал за заплата ..., иначе за другото те подкрепям,няма нищо срамно да си беден ,защото богаташчетата са задоволени отвсякъде и за това им е скучен живота и се чудят как да привлекат внимание и вършат тъпотии .... :x :x :x
Не от там богаташчетата се чудят за какво да си харчат парите и от там...марийхуанка,кока и други боклуци...За това по-добре да си по-беден отколкото богат боклук :grin:
chipi_kaoo
11-13-2007, 14:13
да каже на тези от форума, а и извън него, че и де имат много пари пак са си същите лайна, и няма да си променят селския манталитет.
Имам един въпрос и не искам да звучи грубо, но `Ти всички ли познаваш? Да не си им счетоводител?` Защото само такъв може да даде компетентно мнение за това кой колко има и как го използва. В мненията си едва ли не изкарваш тези, които имат пари като болни от чума. Замисли се, че ако не беше един такъв богаташ да отвори примерно фирма майка ти или леля ти нямаше да работят. Не слагай всички под общ знаменател. Има богати и богати. Едни парадират с това, което имат, защото това е единствения начин да изпъкнат, за други това е просто даденост. Не е важно колко пари имаш, а какъв си. Не може да говориш за всички, че са разглезени и парадират с парите си, защото не е така. Не виждам защо го взимаш присърце, рано или късно и тези разглезените ще се осъзнаят и колкото и да не им се иска ще започнат да се справят сами. Нямам за цел да съм защитник, но не мога да съдя хора, които не познавам. Не е хубаво да парадираш с парите на мама и татко, но има такива, които го правят-факт. Не мога да го променя каквото и да напиша и нямам за цел да го правя. Живей твоя живот и остави останалите да го правят както смятат за добре. Ако за едни това е парадирането -ок.
Огледай се около теб има много по-хубави неща, за които да пишеш и да говориш. Светът е шарен, не гледай само от сивата страна. Банално, но факт :---) :wink: Що не земете да прочетете темата, всички се оплкакват от ниски заплати, пък като става дума за покупки всеки си зимал маркови дрехи за по 300 лв. Лично аз съм чел тема на авторка която пише, че гаджето и и копува драшки за по 350лв, а след месец, чета тема на същата авторка в която пише, че нямала пари да замине при френда си.... абе немам думи. Просто съм обективен... а не да извъртам истината в нечия полза. Абе я се грумнете, не слагам всички под знаменател, само, че се изказват хора, който не са учили и работили едновременно, да стават в 7 сутрин, до обяд да са на даскало, а след тва да работи до 8 вечерта, и да се прибирам в 8:30 вечерта. Така че не ми обясняваите че сам комплексар...шот не всички са правели тва където съм правил аз. Аре когато се научите да цените парите, тогава пишете.... :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
chipi_kaoo
11-13-2007, 14:14
kfo ste trugnali da promenqte horata okolo vas :( ti otkude puk znae6 kak jiveqt bogata64etata ... ne kazvam 4e az sum takoa ama imam takia fr i da moje da imat mn pari4ki i skupi dre6ki ama ot mama i tati ne polu4avat mn obi4!!! za tfa are malko pomislete predi da pusnete porednata smotana temaКво пишеш едно мнение два пъти?? No indians!!!
chipi_kaoo
11-13-2007, 14:17
Maj ne razbirash smisyla na temata ::: Ima hora koito samo se prawat, 4e se obli`at s markowi drahi, i se fukat s neshta koito gi ima wseki. Za tva pro4eti hubavo temata, a ne da pishesh, ei taka po mejdo drugoto :-P
Виж сега. Разбирам, че си комплексар и ти е кофти, но защо се бъркаш в нещата на хората? Всеки си купува, каквото той си иска и каквото му харесва. Не се прави на голям интелектуалец, да развиваш теорий, кой защо си купува еди кво си, понеже изглеждаш много жалък. По-добре се замисли, дали да не си премълчаваш подобни неща, за да не обираш негативите, както сега.
kfo ste trugnali da promenqte horata okolo vas :( ti otkude puk znae6 kak jiveqt bogata64etata ... ne kazvam 4e az sum takoa ama imam takia fr i da moje da imat mn pari4ki i skupi dre6ki ama ot mama i tati ne polu4avat mn obi4!!! za tfa are malko pomislete predi da pusnete porednata smotana temaКво пишеш едно мнение два пъти?? No indians!!!
а ти пък к'во пишеш 3 мнения едно след друго?!
DisciplineAndOrder
11-15-2007, 17:15
Живей си живота и не се занимавай с останалите
Що не земете да прочетете темата, всички се оплкакват от ниски заплати, пък като става дума за покупки всеки си зимал маркови дрехи за по 300 лв. Лично аз съм чел тема на авторка която пише, че гаджето и и копува драшки за по 350лв, а след месец, чета тема на същата авторка в която пише, че нямала пари да замине при френда си.... абе немам думи. Просто съм обективен... а не да извъртам истината в нечия полза. Абе я се грумнете, не слагам всички под знаменател, само, че се изказват хора, който не са учили и работили едновременно, да стават в 7 сутрин, до обяд да са на даскало, а след тва да работи до 8 вечерта, и да се прибирам в 8:30 вечерта. Така че не ми обясняваите че сам комплексар...шот не всички са правели тва където съм правил аз. Аре когато се научите да цените парите, тогава пишете.... :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Първо много добре прочетох темата и второ никъде не съм споменала дори за думата комплексар! Не виждам просто защо се впрягаш на това как живеят или какво говорят другите! Това как живее или иска да живее някой едва ли е важно за собственото ти съществуване. Абсолютно вярно е, че хората, които работят и учат е страаашно малък, но никой не очаква от едно 14 годишно момиче или момче да работи. Не е задължително да работиш и да учиш, за да цениш нещата около себе си. Не може дори да ме накараш да повярвам, че трябва да си изработил 300 лева примерно, за да знаеш цената на парите.
peteto89
11-18-2007, 13:54
Темата ти е абсолютно беэсмислена.Има богати,има е бедни.Теэи,които се `фукат` иэ форумите никой не ги энае какви са.Пък и не энам эащо толкова си се впечетлил и си се вдъхнжвил да напишеш това.В крайна сметка всеки да гледа себе си.Живей си живота и не се эанимавай с иэмислените или неиэмисбените хорски богатства..+1 pak i koito se pravi na takav kakvto ne e to ti nqma da go promeni6.. [-X
moon_flower
11-18-2007, 17:25
Хората са различни.За тези с парите мога да кажа нещо-има два вида-такива,които парадират,но и такива,които се борят,изкарват ги честно и защо да не купуват скъпи,елегантни и скъпи неща?Нима не го заслужават?
И за по бедните имам да кажа две неща-има 2 вида бедни хора-такива,които завиждат на богатите и затова ги оплюват,и такива,които живеят,както могат и не гледат да ругаят по хора с по големи възможности.
А сега наистина по темата:
Да,да парадираш с пари не е добре,не е красиво,нито етично.Да,никога не съм била лишавана,защото майка има достатъчно пари,но пък мога да ви кажа,че никога не съм била алчна,нито съм се подигравала на бедние хора или съм парадирала с възможностите на майка ми.Знам как изкарва парите,защото я виждам около 2 пъти в месеца и знам колко и е трудно.
Но да си признаем-има много хора,които просто завиждат и затова изтъкват това,че богатите са еди-какви си.
Това,че като си богат,си и нещастен е МИТ!Кой го казва?И защо да е така?Ако богатите са бедни,то тогава и бедните са.Въобще щастието не се ли определя от самия човек?От това,което самият той разбира под щастие?За едни щастието е в парите,дрехите,обувките,гр мовете и така нататък,за други-в семейството.Не сте прави като слагате всички под един знаменател.
Замислял/а ли си се,че хората които баж нямат пари не влизат по форумите по простата причина че нямат откъде? Може би затова попадаш само на такива които имат или такива които са в средностатистическите класации... А и преди всичко на българина е вродено да се прави на голяма работа,защото тези които не са "голяма работа" постоянно търпят обиди под всякакви форми от тези които се мислят за такива... комплексите се изграждат и така....човекът е примитивно същество... за всичко си има причина просто не винаги я виждаме