View Full Version : Есе
Здравейте.Аз съм 9-ти клас и имам да пиша есе по психология на тема "Да обичаш значи да намериш в щастието надруг своето щастие"-Лайбниц.Моля ви,ако някои има материали за тази тема или просто се сеща за нещо,да ми помогне.Знам,че сега всички ще ме попитат"Гоогле на твоя комп. няма ли?"-Има,но не можах да намеря нищо по темата.Намерих много тема за любовта и за това какво е да обичаш,но никоя не беше пряко свързана с това.Та не чакам направо друг да ми свърши работата(е,то пак си е един вид това,де),всмисъл потрудила съм се преди това.
Ще бъда безкрайно благодарна на тези,които ми помогнат дори да е с 1 изречение-образно казано.
:grin: Благодаря ви предварително. =D>
Sweet__Dream
11-04-2007, 08:26
http://search.pomagalo.com/?keywords=da+obichash+znachi+da+namerish+v+shtasti eto+na+drug+svoeto+shtastie Nadqvam se tova da ti pomogne..Uspeh.. \:D/ :-$ \:D/
http://search.http://www.teenproblem.net/school/?keywords=da+obichash+znachi+da+namerish+v+shtasti eto+na+drug+svoeto+shtastie Nadqvam se tova da ti pomogne..Uspeh.. \:D/ :-$ \:D/
Да,да,няколко пъти ги прегледах тези в www.pomagalo.com,referati.com и включително тук в "учителя".Няколко пъти писах с различни заглавия(приближаващи се до това,което ми трябва) в гугъл,еми нищо по МОЯТА тема не намерих. :neutral:
Нещо се цензурире горното мнение,явно защото бях написала други сайтове. 8)
Oлеле хорица,моля ви се помагайте,защото ще ми даскалката ще ми разкаже играта,ако не съм написала есето,апък аз не съм по есетата.Моля ви! :-k ](*,) :-s
Seducti0n
11-04-2007, 14:59
Да обичаш значи да намериш в щастието надруг своето щастие"-Лайбниц-изключително мъдри и показателни слова,доказващи житейската истина,че любовта е едно неземнно изкуство.
Често пъти сме били нарявани,чувствали сме нещастни и огорчени от всичко,което ни заобикая.Именно в такива моменти сме склонни към това да затворим очите си за околните да сложим една невидима маска и сами да се игнорираме от света и от това,което се случва покрай нас.Но,нима това е правилно,нима е редно да оставаме сляпи,глухи и безмълвни за неволите на околните,само защото ние страдаме.Не трябва ли именно нашата болка да ни провокира да проявим съчувствие към останалите и да помогнем с каквото можем...?
Наред с трудностите живота е изпълнен и с много красиви мигове,носещи ни щастие и радост...Има и случаи в които,когато човек постигне дадена цел ,независимо в какъв аспект е тя се възгордява и като че ли забравя за това,че около него също има хора,които заслужават това да бъдат оценени.Понякога дори едно признание от наша страна,дори един поздрав за даден успех,може да направи човека срещу нас,много,много щастлив и да го накара да повярва в себе си и в силите си.Въпроса е да се научим да не бъдем егоисти,а да намираме време да се радваме и на чуждото щастие и заслуги...Да обикнеш това,което някой друг е създал е много трудно,още по-трудно е да засвиделстваш любовта си към чуждите заслуги.
Сама го писах,не е нищо особено,но просто нямам повече сили,а и време да доразвия темата....
Да обичаш значи да намериш в щастието надруг своето щастие"-Лайбниц-изключително мъдри и показателни слова,доказващи житейската истина,че любовта е едно неземнно изкуство.
Често пъти сме били нарявани,чувствали сме нещастни и огорчени от всичко,което ни заобикая.Именно в такива моменти сме склонни към това да затворим очите си за околните да сложим една невидима маска и сами да се игнорираме от света и от това,което се случва покрай нас.Но,нима това е правилно,нима е редно да оставаме сляпи,глухи и безмълвни за неволите на околните,само защото ние страдаме.Не трябва ли именно нашата болка да ни провокира да проявим съчувствие към останалите и да помогнем с каквото можем...?
Наред с трудностите живота е изпълнен и с много красиви мигове,носещи ни щастие и радост...Има и случаи в които,когато човек постигне дадена цел ,независимо в какъв аспект е тя се възгордява и като че ли забравя за това,че около него също има хора,които заслужават това да бъдат оценени.Понякога дори едно признание от наша страна,дори един поздрав за даден успех,може да направи човека срещу нас,много,много щастлив и да го накара да повярва в себе си и в силите си.Въпроса е да се научим да не бъдем егоисти,а да намираме време да се радваме и на чуждото щастие и заслуги...Да обикнеш това,което някой друг е създал е много трудно,още по-трудно е да засвиделстваш любовта си към чуждите заслуги.
Сама го писах,не е нищо особено,но просто нямам повече сили,а и време да доразвия темата....
Ау,нямаш си и напредстава колко много ми помогна.Изключително много ти благодаря.
:-) Въпреки всичко,ако някой друг има материали по темата,ще се радвам ако ми помогне с тях.
Seducti0n
11-04-2007, 15:39
miSs^SixTy Не се безпокой,радвам се,че съм ти била полезна.Всичко хубаво. :)
6те сам ти мн благодарен ако още малко до развиеш темата си моляте плсссссссссс 6а черпа ако кажеш само до развии темата че мн спешно ми трябва плссссссссссссс