View Full Version : алтернатива
С приятеля ми сме средно статистически тийнейджъри съответно на 16 и 17 години. Нито аз, нито той работим, съответно разчитаме на джобните пари от родителите ни, които са между 2 и 3 лева дневно.
Проблема идва от там, че не достигат за презервативи. В смисъл използвали сме Sportex но след като се скъсаха 2 пъти се отказахме от тях. За нас цена от 2лв. за 3 презерватива беше приемлива, но риска-не. За това минахме на Durex с които не сме имали проблеми (да чукам на дърво), но понеже си падаме малко нимфоманчета правим секс всеки ден средно по три пъти. Проблема е, че Durex са по 3.30-3.50лв. в зависимост от аптеката, а това ни идва малко множко, защото не искаме да намаляваме количеството на секса, но и на нас като на млади хора ни се ходи по кафети и дискотеки, а не е оферта да искаме от родителите допълнителни пари за такива неща, защото и моите и неговите са консервативни хора... Сещате се :?
Въпроса ми е да ни препоръчате по-евтинки, но все пак качествени кондоми. Предваритено благодаря!
Принципно всеки човек има индивидуален опит с презервативите. Например на мен Дюрекс са ми се късали няколко пъти, а спортекс - никога.
Така че марка няма да препоръчвам. Това, което ще ви препоръчам, е на 2-3 пъти момчето да проверява дали презерватива е цял (независимо коя марка ползвате). С моя приятел така колко гафове сме предотвратили... 3 някъде.
Другото е ти да имаш в себе си винаги една опаковка спешни контрацептиви. Аз имам Постинор от времето преди да го спрат, сега на пазара е Ескапел. Много по-голямо спокойствие дава.
Принципно всеки човек има индивидуален опит с презервативите. Например на мен Дюрекс са ми се късали няколко пъти, а спортекс - никога.
Така че марка няма да препоръчвам. Това, което ще ви препоръчам, е на 2-3 пъти момчето да проверява дали презерватива е цял (независимо коя марка ползвате). С моя приятел така колко гафове сме предотвратили... 3 някъде.
Другото е ти да имаш в себе си винаги една опаковка спешни контрацептиви. Аз имам Постинор от времето преди да го спрат, сега на пазара е Ескапел. Много по-голямо спокойствие дава.
Мерси! =P~
А за One Touch някой може ли да ми каже нещо?
Мерси! =P~
А за One Touch някой може ли да ми каже нещо?
Ми те са най-евтините. Ползвала съм шест. Пет бяха ок, шестия нещо щипеше на приятеля ми и като го поразгледахме видяхме, че е скъсан :D
No_Limit
11-05-2007, 05:25
Защо не почнеш на противозачатъчни , ще ти излезе най-много 5,6 лева на месец :neutral: Относно презервативите One Touch мисля че стават
DarkAngelOfHope
11-05-2007, 05:40
аз пък си купувам на бройка ... не ми е толкова заради парите ама вършат същата работа да не кажа и по добра, аз примерно от Sportex не съм много доволен, а има едни Amore обикновени дето им викат ... те са добри и са с доста лубрикант по тях, от тях съм най-доволен.
Скъсан презерватив ми се е случвало един път (да чукна на дръвце) и то когато още бях не опитен ама не помня ква марка беше ... не отдавам толкова голямо значение на марките, важното е да пази не колко реклама му правятпо ТВ-то, а като гледам тука из форума вие тея Durex направо ги боготворите ... а съм убеден че производствната им цена не се разминава с няколко стотинки ... всичко друго е реклама :)
prettyIdeath
11-05-2007, 06:15
И при мен Sportex са се късали... А Durex не ...
Не рискуваме да ползваме от 20-30 ст. ... Ама то все гума..
Та по темата: Ако не ви достигат паричките... Вземайте си от по - евтините ...но пък трябва приятела ти постоянно да проверява за по сигурно и да не свършва вътре никога...
:neutral: Или по добрия вариант-противозачатъчните... :neutral:
По мое наблюдение важно е поставянето на презервативът, а не марката или цената. Май веднъж сме го правили с презервативи от 20 ст, проблем не сме имали. Така че купувайте си и от по-евтини марки, пробвайте, но внимавайте как го поставяте. За всеки случай, нека свършва извън теб. Така дори и да се скъса, риск от забременяване няма. Хубаво е, че правите редовно секс, още по-хубаво е, че ви пука за вашата безопасност :!:
Така че марка няма да препоръчвам. Това, което ще ви препоръчам, е на 2-3 пъти момчето да проверява дали презерватива е цял (независимо коя марка ползвате).
Tochno!Emi spored men ne zavisi ot prezervativite,a ot nachina,po koito se slagat...
Дано не прозвучи твърде разкрепостено но , след като сте си само двамата и не си изневерявате , правете го без презерватив.....предполагам че приятелят ти има някакъв опит след като сте го правили по 2 -3 пти на ден и ще знае кога да го извади и къде да се изхвърли....
Nassgerrack
11-05-2007, 16:12
Алрернатива е и да те боха само в задника. Отначало може да те боли,но после като свикнеш сичко ше е наред.
И не пробвай тоя номер със "авера ми ше си го изкара в последния момент и няма да ми се изхвърли вътре" ,щото даже и да не го направи петната по килима не се чистят лесно.
Дано не прозвучи твърде разкрепостено но , след като сте си само двамата и не си изневерявате , правете го без презерватив.....предполагам че приятелят ти има някакъв опит след като сте го правили по 2 -3 пти на ден и ще знае кога да го извади и къде да се изхвърли....
Ako ne si prochel kakvo e napisala avtorkata,tq ne iska da poemat takyv risk!Ne vijdam zashto i go predlagash kato alternativa... ?
Ем защо не поговорите с вашите родители да ви дигнат малко джобните ... в смисъл кажете им, че вече не сте 5 клас да ви дават само пари за кифла и топъл шоколад, или вие измислете нещо...като се замислиш така ще е най-добре.Знам че каза че на биха ги дигнали, но поне с 2 лева не мисля че ще имат проблем.Помисли си.Все пак това си е риск, ако го правите без презерватив
Ami ne sym syglasna,zashtoto nali se seshtash,che te ne im davat po 2-3 lv,zashtoto ne iskat da im dadat 5,ami prosto zashtoto sig tolkova im pozvolqva finansovoto polojenie i ne mogat da si pozvolqt da im davat poveche.
Nassgerrack
11-05-2007, 16:29
Ем защо не поговорите с вашите родители да ви дигнат малко джобните ... в смисъл кажете им, че вече не сте 5 клас да ви дават само пари за кифла и топъл шоколад, или вие измислете нещо...като се замислиш така ще е най-добре.Знам че каза че на биха ги дигнали, но поне с 2 лева не мисля че ще имат проблем.Помисли си.Все пак това си е риск, ако го правите без презерватив
Ami ne sym syglasna,zashtoto nali se seshtash,che te ne im davat po 2-3 lv,zashtoto ne iskat da im dadat 5,ami prosto zashtoto sig tolkova im pozvolqva finansovoto polojenie i ne mogat da si pozvolqt da im davat poveche.
Именно затова алтернативата ви е в аналния секс.
Не се бавете,яко е!
niksy_bub
11-05-2007, 19:29
без презерватив ле просто се пазете малко :P :P :P
Ako ne si prochel kakvo e napisala avtorkata,tq ne iska da poemat takyv risk!Ne vijdam zashto i go predlagash kato alternativa... ?
Дадох обяснения защо трябва да го направят....
krem4et0
11-06-2007, 10:21
One Touch са много добри, тънки и влажни. Аз лично много ги харесвам и се чудя да муфтя ли гинеколога за няколко безплатни 8)
Последния път ползвахме пак и получих 2 оргазма, а и той свърши нормално като за 2-ри път за деня.
swords1010
11-06-2007, 10:37
SPORTEX са качествени презервативи, друг е въпросът, дали ги поставяте правилно. Говорете с родителите си и ги помолте да увеличат джобните ви. Иначе, погледни във важните теми за други марки презервативи. :wink:
FelisDirus
11-06-2007, 10:38
Защо не почнеш на противозачатъчни , ще ти излезе най-много 5,6 лева на месец :neutral:
по-точно - към 15-20-25
ако не се лъжа, ясмин е към 20 и нещо
krem4et0
11-06-2007, 10:42
Логест е 10-11 лв, Диане 35 е 13 лв..........Но има и по 3 лв. Марка не знам, но има!
hahavteen
11-06-2007, 10:51
ако не се лъжа, ясмин е към 20 и нещо
To aptekata ot koiato si biah kypila az biaha 17lv...
Ina4e spored bi bilo dobre da sednete s roditelite si i da im obiasnite 4e ve4e vodite polov jivot i poneje ne iskate da poemate risk vi triabvat pove4e pari za da mojete da se pazite kakto triabva.Na men mi yveli4iha djobnite kato po4nah da pravia seks :neutral:
FelisDirus
11-06-2007, 10:59
Абеее, мани ги тия противозачатъчни. Станах 500 кг от тях! :-x
Гадни хормони! И ми се изгуби желанието за секс. С месеци не съм се сещала да си поискам, а когато мъжо ме напънеше да го правим, откачах и се чудех как отново да отбия номера или се насилвах и беше гадно. :-#
krem4et0
11-06-2007, 11:35
Явно е индивидуално-аз не съм напълнявала, а желанието ми за секс не е спадало изобщо. Но реално само първия ми път и сега в събота съм правила секс без да съм пила противозачатъчни.
FelisDirus
11-06-2007, 11:40
Да де, индивидуално е, просто се възмущавам, че на мен ми подействаха така. Беше ужасно!
намаляват секса и тва е :D
gavro64eto
11-06-2007, 14:37
mislq,4e Vitalis za 3 za okolo 2 lv
ili pogovorete s va6te, kakto kazaha. ili otidi na lekar ako moje da ti predpi6e protivoza4ata4ni. ne sa mn skapi. az naprimer piq yasmin. v apteki Mareshki(varna) sa 15 vl. taka 6te davate 7.50lv na mesec za da se pazi6 ot bremennost. vse pak ti si izbira6....
macka123
11-06-2007, 15:24
Vitalis Са 1,50 средно , но аз съм ги намерила във Фантастико в Sky City са дори по 1,15.Ние с приятеля ми използваме само такива (почти) вече година и не сме имали нито 1 гаф (ЧУКАМ НА ДЪРВО)
moje da mine6 na protivoza4atu4ni ili prosto na po-evtini prezervativi i da gi proverqvate po na4esto ...
BMW_MPOWER
11-07-2007, 09:21
С приятеля ми сме средно статистически тийнейджъри съответно на 16 и 17 години. Нито аз, нито той работим, съответно разчитаме на джобните пари от родителите ни, които са между 2 и 3 лева дневно.
Проблема идва от там, че не достигат за презервативи. В смисъл използвали сме Sportex но след като се скъсаха 2 пъти се отказахме от тях. За нас цена от 2лв. за 3 презерватива беше приемлива, но риска-не. За това минахме на Durex с които не сме имали проблеми (да чукам на дърво), но понеже си падаме малко нимфоманчета правим секс всеки ден средно по три пъти. Проблема е, че Durex са по 3.30-3.50лв. в зависимост от аптеката, а това ни идва малко множко, защото не искаме да намаляваме количеството на секса, но и на нас като на млади хора ни се ходи по кафети и дискотеки, а не е оферта да искаме от родителите допълнителни пари за такива неща, защото и моите и неговите са консервативни хора... Сещате се :?
Въпроса ми е да ни препоръчате по-евтинки, но все пак качествени кондоми. Предваритено благодаря!
na remedium i na rakovska do by the way, durex sa po 2.86
Противозачатъчните хапчета са алтернатива. Те струват около 8 до 13 лева за месец, а дават възможност за безброй много сексуални акта. Така ако го правите поне 5 пъти вм месеца ще сте ви излиза поевтино от колкоо с преервативите. А ако го правите 30 пъти? А 60? Разликата е осезаема - нали? Да не говорим за качеството на по-евтиние презервативи.
Затова консултирайте се с лекар или с фармацефт в аптека и предприемете по-сериозни и генерални мерки за да сте по-свободни, сигурни и спокойни :)
krem4et0
11-07-2007, 12:50
Противозачатъчните хапчета са алтернатива. Те струват около 8 до 13 лева за месец, а дават възможност за безброй много сексуални акта. Така ако го правите поне 5 пъти вм месеца ще сте ви излиза поевтино от колкоо с преервативите. А ако го правите 30 пъти? А 60? Разликата е осезаема - нали? Да не говорим за качеството на по-евтиние презервативи.
Затова консултирайте се с лекар или с фармацефт в аптека и предприемете по-сериозни и генерални мерки за да сте по-свободни, сигурни и спокойни :)
Алекс, какво им е на евтините презервативи? Правила съм секс и с евтини и те не са се късали. И не гворим за много бавен и нежен секс. Да не говорим че One touch да речем са много тънки и аз даже не ги усещам.......Късали сме 1 презерватив за близо 2 години сексуален живот.
Ето няколко плюса и минуса
Презервативите:
- намаляват чувствителността
- имат неприятна латексова миризма и често лубриканта може да предизвика сърбеж или гъбички (ако не се измие своевременно)
- има възможност да се скъса макар че аз лично не съм късал
- за да се ползват трябва да са налични, тоест ако нямате секса е невъзможен
- дори и да струват 2 лв пак излизат по-скъпи
Противозачатъчни:
- благодарение на тях не се ползват излишни прегради и се повишава чувствителността.
- нямат неприятни странични ефекти, а дори и положителни - нормализират цикъла ако той е нередовен.
- няма вероятност да стане гаф като при скъсването.
- може да се прави секс когато и колкото поискате без да се притеснявате че нямате презерватив или че имате само един а искате да повторите...
- струват до около 8 лв. на месец
Ето сметката:
12 презерватива по 2 лв. за опаковка струват 8 лв. Това ти дава възможност само за 12 акта.
Срещу същата сума обаче в рамките на месец можеш да правиш секс и 30 и 60 пъти. Всъщност ограничение няма :)
ВАЖНО! Противозачатъчните не предпазват то болести предавани по полов път за това трябва да се ползват само при сериозни и сигурни връзки. При секс със непознат или нов партньор е желателно да ползвате презервативи за предпазване от венерически заболявания.
Дори само един единствен път да е скъса презерватива не си струват нервите след това. В САЩ например от около 16 години започват да пият противозачатъчни до момента в който не решат да раждат.
Само че противозачатъчните не се препоръчват на млади момичета, особено ако нямат навършени 19-20 години.
Само че противозачатъчните не се препоръчват на млади момичета, особено ако нямат навършени 19-20 години.
Interesno.Na dve moi syuchenichki tochno protivozachatychni im predpisaha.
Е то и аз да ида при гинеколожката си и да я помоля да ми изпише ОК, ще го направи. Все пак това е въпрос на личен избор. Доколкото съм се консултирала с компетентни лица обаче, ми е известно, че внасянето на външни хормони в младия организъм на жената може да доведе до проблеми в бъдеще.
Най-малкото на мен ми изписаха такива хапчета, защото имах проблеми с цикъла си. Докато ги пих известно време всичко си беше регулирано и точно, а в момента, в който ги спрях, стана нещо супер странно - закъснява с по седмица, идва два пъти за един месец... Втори път не отидох на гинеколог и проблемите отшумяха от само себе си...
Това се обяснява с факта, че хормоналните нива все още не са балансирани - те се стабилизират някъде към 20-ата годишнина. Та затова... :neutral:
Made_of_Pain
11-07-2007, 20:35
Пари ли да ти пратя?!
krem4et0
11-08-2007, 12:24
Пия противозачатъчни от 16-17 годишна, а от 3 години някъда съвсем редовно. И все пак говорим и за това, че да правиш секс на 16-17 не е най-препоръчителното нещо на света!
Защо не почнеш на противозачатъчни?