PDA

View Full Version : Математика

krisi4ka
11-08-2007, 12:50
Значи имаме някакви тъпи задачи по математика,плс някои ако може да помогне.
1.Да се построи триъгълник по дадени:ma,mb,hc
2.Да се построи триъгълник по дадени:ъгъл Гама,ma,hc
3.Да се построи триъгълник по дадени:ma, mb,mc

Предварително ви благодаря!

Редактирано от ^npocTo^a3^f^
Заглавието на темата трябва да е написано на кирилица!

Blab
11-08-2007, 13:09
^нищо не се търси, т'ва са задачи за построения.

krisi4ka
11-08-2007, 13:19
ми може да помогнете като кажете как ще се построи. :D :-D :)

kindergarden
11-08-2007, 13:39
О,боже!!!С линия,транспортир и молив.Кое му е сложното ?! Ако знаеш какво са медиани,височини и какви са стандартните означения на ъглите,ще ти е супер лесно!!!!!!!!!!

Blab
11-08-2007, 13:44
^ не баш

направо не мога да повярвам, че всичко съм забравила, сега се ровя тука, ако измисля нещо ще пиша

n3s1
11-08-2007, 13:49
О,боже!!!С линия,транспортир и молив.Кое му е сложното ?! Ако знаеш какво са медиани,височини и какви са стандартните означения на ъглите,ще ти е супер лесно!!!!!!!!!!

Да беше толкова лесно....... :D:D:D Нито знаеш колко са дълги страните на тръгълника,нито знаеш меркита на ъглите...

krisi4ka
11-08-2007, 14:22

Ми попринцип мисля 4е знам много добре какво са медиани,височини и какви са стандартните означения на ъглите,но въобще не е лесноооо :-o :P

kindergarden
11-08-2007, 14:45

Ми попринцип мисля 4е знам много добре какво са медиани,височини и какви са стандартните означения на ъглите,но въобще не е лесноооо :-o :Pдобреееее дай размерите и може да направя нещо и да го сканирам :wink:

krisi4ka
11-08-2007, 14:47
Ми НЯМА размери :D :D :D :cry:

kindergarden
11-08-2007, 14:52
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: е нали по дадени дадени значи че ги има :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Blab
11-08-2007, 15:12
:D не, значи, че ги имаш зададени и спрямо тях трябва да построиш триъгълника, откривайки другите елементи, чрез формули и прочие.

Още ги мъча...../и междрувременно чакам мама да се прибере, де/
Който има предложения(дори начални), да казва.

kindergarden
11-08-2007, 15:17
:D не, значи, че ги имаш зададени и спрямо тях трябва да построиш триъгълника, откривайки другите елементи, чрез формули и прочие.

Още ги мъча...../и междрувременно чакам мама да се прибере, де/
Който има предложения(дори начални), да казва.това имах и аз впредвид,но явно не съм се изразила ясно :oops:

krisi4ka
11-08-2007, 15:46
:D :D :D
колкото и да се опитвам почти нищо не става :cry:

Blab
11-08-2007, 18:54
Ох, съжалявам....направо ще се изям, че не мога да ги измисля.

Само последната(с 3-те медиани)
по формулката за намиране на страните:
a=2/3√2mb^2 + 2mc^2 – ma^2
/коренът е докрая/
съответно намираш b и c
И вече по страни нямаш проблеми да построиш триъгълник.