PDA

View Full Version : ПРИЛИКИТЕ И РАЗЛИКИТЕ М/У МИТИЧНИЯ И ЛЕГЕНДАРНИЯ ГЕРОЙ

Seducti0n
11-08-2007, 18:25
Мили хора,умолявам всеки от вас,който може да ми предостави информация по следната тема да го направи най-късно до вторника или още по добре,ако може и за утре до обяд.

Темата е:ПРИЛИКИТЕ И РАЗЛИКИТЕ МЕЖДУ МИТИЧНИЯ И ЛЕГЕНДАРНИЯ ГЕРОЙ-на база древногръцаката митология,пряко свързана с материала по литература,придвиден за 9-ти клас.

Предварително ви благодаря,много,много. :-) :-) :-)

pepitaaa
11-08-2007, 18:48
Хаха и ние сме на същото :) ама незнам няма ли в учебника???потърси в интернет :-D

mulgore
11-08-2007, 19:13
Ако почна да обеснявам аз няма да стане красиво 8-) ,така че ще се поразровя в нета...Пък мога да вържа 2-3 думи на кръст... :D

Seducti0n
11-08-2007, 19:15
Хаха и ние сме на същото :) ама незнам няма ли в учебника???потърси в интернет :-D

Не претендирам,че притежавам кой знае колко голям умствен багаж и съобразнителност,но дали щях да ви губя и от вашето време за да ми помагате,ако бях успяла да намеря нещо в интернет.Не се заяждам,просто,като давете такива коментари,се замислете дали въобще има някаква логика :!: :wink:

SunnyG
11-09-2007, 13:42
Легендата е народно или лично повествователно произведение с фантастични-приказен характер,в основата на което стои действително събитие или историческа личност.
Митът е сказание,народно предание,легенда за свръхестествени персонажи и измислени действия,в които намират отражение спомени за преживени случки и събития от историята на даден народ.Обикновено са свързани с религиозните представи и вярвания.Оказват силно развитие върху развитието на световната култура.

Мога да ти дам това като информация,а от тук нататък ти можеш да си направиш изводите за героите,които участват в митовете и легендите.Аз също мога да го направя,но ти най-добре ще го формулираш за себе си,а и не искам да рискувам с мои предположения,защото не си спомням почти нищо от материала за 9 клас :-|

Дано съм ти помогнала с нещо :-)

Presley
11-11-2007, 17:07
Помагайтееее :D