View Full Version : Давам уроци
Servantes
11-13-2007, 19:19
Аз съм 12 клас в НПМГ и давам частни уроци по химия. За повече информация пишете на личен.
Servantes
11-13-2007, 19:38
12-ти клас
Servantes
11-13-2007, 19:53
Прост си ти. Давай! Да не съм те спрял?!
Еее, Сервантес... :? Мислех, че по литература те бива, а ти... ц ц ...
Много поздрави на Живака от СМГ да му пратиш :D
Special K
11-13-2007, 19:59
Whisskas, MDMA e сравнително кофти синтез от гледна точка на това че изисква повечко място и условия както и основният прекурсор се намира малко трудничко(safrole)......След като го дестилираш го превръщаш в изомера изосафрол посредством катализатор(препоръчвам етанол+калиева основа).....Продължаваме нататък....сега трябва да епоксидираш изосафрола(тоест да му добавиш епоксидна група).... Тук е първото кофти препятствие.....Трябва ти двугърлена облодънна колба,дестилационна наставка, химически термометър,преходник със два шлифа, хладник тип Димрот и добавъчна фуния със кранче, както и още една по малка облодънна колба за да получиш резултата от реакцията........За самата пероксидация ти трябва пероцетна киселина.....Такааа неутрализираш киселината, разделяш сместа.....И след тази стъпка вече имаш Изосафрол Моноформил Гликол....... и сега остава да го превърнеш във метилендокси-фенил-2-пропанон(MDP2P).......
Подсказка:Ползва се сярна киселина......:D После го дестилираш го обърнеш във MDP2P посредством оксидация със p-Benzoquinone.......Тука също е малко кофти защото ти трябват p-Benzoquinone и Паладиев хлорид за катализатор(250 кинта за 10гр...:D).....
Tакааааа.....щом някои е стиганал до тук е смел......
:D
Остава последна стъпка - редуктивната аминация(при нея превръщаш MDP2P във чисто МДМА)......Пак подсказка.... хихихи :-)
Ползва се алуминии, живачен хлорид, метиламин и метанол........
След това добавяш основа(най-добре натриева)....сместа се разделя на два слоя като горния е твоето MDMA.....
Пропуснах да добавя много много работи но това е накратко синтеза.....
Ако питаш мен по добре се научи как се готвят амфетамини....елементарно е..... :twisted: :twisted:
На изпита тая година за пловдивския медицински една от задачите по химия беше синтез на метаамфетамини.
Special K
11-13-2007, 20:10
С две думи синтеза на MDMA е лесен само проблема е да се намери Safrole.......Другите работи лесно се набавят...... :D
Колкото до метамфетамина.......От всички амфетамини е с най-елементарен синтез.......
Special K
11-14-2007, 22:48
Хе хе.....зависи до какви начални прекурсори имаш......като тръгнеш от ефедрин ще ти е най-лесно.......молекулата му е само без една хидроксилна група до метамфетамин........може също така да тръгнеш от бензалдехид......сравнително лесно е да го докараш до фенил-2-нитропропен и оттам редукция да метамфетамин.........
Можеш и от фенилацеталдехид, фенилпропаноламин и още цяла плеяда други съединения..... :-) :-) :-) :oops:
ProstoAz
11-15-2007, 12:41
8 точка от правилника!