Влез

View Full Version : кандидатстване с география

blqqh
11-17-2007, 11:20
Има някои,които са кандидатствали с география или които мислят с такова да кандидатстват?!Аз мисля с география,най вече ,защото ми се струва най лесно, и да вляза в специалност туризъм може би.Не съм наясно все още,а трябва да се ориентирам къде и какво да уча.Също искам да попитам и за журналистика,също ми е на главата ама се страхувам че няма да успея,понеже не мога да пиша въобще есета и съчинения,а то май с такова се и кандидатства.Дайте други идеи и кажете вие какво смятате да учите след 12 клас..

Harum_Scarum
11-17-2007, 11:42
аз пак искам да питам дали мои след седми с география ВООБЩЕ не сьм запозната с темата кандидатсване

sWeEt_SeEd
11-17-2007, 12:15
Аз ще кандидатствам с География. Ти искаш да кандидатстваш и още не си почнала да ходил на уроци или да учиш теми?Не искам да те плаша обаче никак не е лесно.Ще ти се стори тегаво-да знаеш :wink: Относно журналистиката- не ти ли се отдават есетата и дърдоренето на високо ниво-общо взето литературата като цяло, не се и замисляй.Уроци не спасяват там, тряа си доста начетена и с богат речник.Като го казвам това не искам да те обидя, не знам каква си, но просто наистина не е лесно и не е за всеки.
От специалностите, за които се кандидатства с География, Туризмът е с най-висок бал, говоря за Софийски(но пък самият стопански факултет е скапан) В УНСС има само няколко специалности, за които географията не ти върши работа(почти всичко можеш да учиш там ако запишеш ЕПИ География ) .Но там ти трябва и подготовка по Математика и Български.Университетът във Свищов е доста добър избор и дипломата му е с по-голяма тежест от тази в Софийски...но пък е Свищов все пак :D
За Софийски тази година ще има избор от 2 теми.
В УНСС е ясно. Тест
В Свищов можеш да избереш тест или тема, като не се залъгвай , че тестът е по-лесен.
Общо взето времето напредва, а ти си доста неориантирана.Ако си твърдо решена да бъде География стартирай възможно нааааай-скоро .Мисли бързо :D И кандидатствай навсякъде, където можеш с География. Успех. :-$

blqqh
11-17-2007, 12:26
Благодаря ти много за информацията.Аз съм 11 клас и мисля някъде към края да се запиша на някакви курсове.Били могла да ми кажеш къде горе долу могат да те подготвят за изпитите по география и английски ?

sWeEt_SeEd
11-17-2007, 13:22
Ами щом си 11 клас, тогава ок.Не бързай-макар че добре си решила от по-раничко да почнеш.Аз не съм от София и няма как да те ориентирам точно.За Географията можеш да си учиш сама по един учебник на Каракашев, но пък трябва и да видиш конспекта с темите, за да знаеш какво да учиш, какво влиза и какво не влиза и тн ( но това чак другата година) и именно за тфа ти тряа и някой учител или курс, за да се консултираш и да те насочат .А можеш да се запишеш във Образователни Технологии.Те правят всякви курсове.От математика, история, география, биология, химия до всички езици горе-долу.Има и други курсове-всякакви.Разпитай и от мненията се ориентирай.Само не мисли , че хипер високата цена е гарант за качество, както и че ако ходиш при преподавател в определен университет си вътре, щото преподавателя няма да ти напише темата, сещаш ли се.
Относно Английският- Аз съм изкарала САЕ , а и уча в езикова гимназия с Английски език и няма да ми е нужна много подготовка.Ако не си учила изобщо английски...ще бъде трудно.Даже много.Не знам на какво ниво ти е, но ще ти трябва стабилна подготовка.Можеш да се запишеш в ОТ или при някой учител да ходиш, както и да си купиш книжките за университетите специално за Англиисйкият.
За УНСС-диктовка, превод и преразказ, които са доста шит.
За Софийски-диктовка и някфи други граматични компоненти и есенце.

:wink:

lLady_MooN_RaiN
11-19-2007, 12:47
Вече отгоре прочетох едно хубаво обстойно мнение за географията... Просъединявам се - хич не е лесно да се кандидатства с география. Иди си счупи ръцете да пишеш теми, всяка по 8-10 листа, а после си избоди очите да ги учиш...друга песен ще запееш.... И най- вжното е, че никакви обяснения няма д ати помогнат. Учене му е майката...четене и писане

adri_qna
11-20-2007, 11:09
Здравейте!Някой има ли примерни кандидат-студентски тестове по география?

lLady_MooN_RaiN
11-20-2007, 12:06
http://www.regalia6.com/p-kurs/pr_izpit_ks07.htm

Тук са за УНСС...

adri_qna
11-22-2007, 11:17
мерси ! :)

lLady_MooN_RaiN
11-22-2007, 13:15
Моля, моля...пак заповядай....