View Full Version : Приобщаване в новия клас и отчуждеността на бивши съученици
Red_Devil
11-17-2007, 18:25
И така,аз съм момче от Шумен-9ти клас.От 1ви до 7ми клас (включително) бях във много хубав и сплотен клас, но след като се преместих в гимназията всичко се промени.Вече втора година съм в новия клас и все така се чувствам отчужден.15 човека са в гимназията от 5ти клас,а други 5 имат много приятели и познати в даскалото,така че остават 6 човека (3 момчета-сред които и аз,и 3 момичета),които не познаваха никого и трябваше да се приобщават.Момичетата се вписаха в колектива доста бързо,но ние (момчетата) не успяхме.В момента общувам и се разбирам само с някои от момчетата,като с някои (5-6) не съм си разменял и дума (буквално-дори здрасти) за повече от година.Даже имаше една конфузна ситуация преди няколко месеца,когато свивах в една уличка,и не щеш ли видях целия клас,събрали се и говорейки нещо.Лошото беше,че и те ме видяха и се наложи да мина покрай тях,а те дори не ми обърнаха внимание,затова и аз не им казах нищо и продължих да вървя напред.Почувствах се много неловко и недоумявах защо се получава така.Отношението на другите към мен бе и причината,поради която не отидох на екскурзия миналата година и се чудя дали да ходя на Коледно-Новогодишната програма заедно с класа.Проблемът е не толкова,че са гадни,необщителни или високомерни,напротив-съучениците ми са много интелигентни (печелят награди от различни олимпиади и конкурси) и комуникативни-пеят,танцуват,спортуват на високо ниво,а БЕЗРАЗЛИЧИЕТО им към мен.Може би съм комплексиран от многобройните им умения и известността им сред останалите ученици и затова не мога да се впиша пълноценно.Дори с бивши съученици се разминаваме,като че ли не се познаваме.Разбира се това не стана веднага,а с течение на времето.Преди си мислех,че това ще се промени от самосебе си,но вече не мисля така.Все си мислея,че ако бях кандидатствал след 4ти клас всичко щеше да е по-различно и да съм част от колектива,но това са само догатки.Ако някой има мнение,иска да сподели нещо или да ме пита нещо нека да пише.[/code]
RoyTheReaper
11-17-2007, 18:56
Значи излиза, че съучениците ти не са някви гадняри или надувки. Не искам да се заяждам, но проблема явно е в теб. Затова и решаването му зависи изцяло от теб.
Във всеки един колектив има човек или група от хора, които се изявяват като лидери. От теб се иска да установиш кой е лидерът във вашия клас и да се сприятелиш с него. Адаптирането в група е трудно, но помага когато имаш вътрешен човек и е още по-добре когато той е лидер. Той/тя ще ти казва когато има излизания и срещи на класа и като започнеш да ги посещаваш, ще те приемат.
Аз също съм в нов клас от 1 месец и много добре се разбирам с другити деца!!!И найстина можеби проблема е в теб(без да се обиждаш)! :-)
Аз също съм в нов клас от 1 месец и много добре се разбирам с другити деца!!!И найстина можеби проблема е в теб(без да се обиждаш)! :-)
love_sdv
11-18-2007, 20:19
ами... много е гадно така, знам, ама колкото повече време минава, толкова по-трудно ще е да се приобщиш... най-лесно е да се сприятелиш по някаква друга линия само с един или двама от компанията и после постепенно да почнеш а се събираш с всички...
колкото до бившите съученици, зарежи ги, то няма управия и моите бивши суученици не ме поздравяват повечето...
piletyyy_
11-18-2007, 20:35
как се казваш :)
Red_Devil
11-19-2007, 14:16
как се казваш :) Ами ще почакам първо ти да ми кажеш и след това ще си помисля дали да ти кажа :neutral: А относно темата искам да се защитя като кажа,че в момента имам много малко общи интереси със съучениците си.Например в бившото ми даскало постоянно играехме ФУТБОЛ,дори в междучасията.Сега обаче положението е съвсем друго-нито един от класа не играе,гледа или се интересува по някакъв начин от футбол :( От края ня 7ми клас до сега съм играл точно 2 пъти футбол в училище-единия път беше безразборно гонене на топката,а втория с друг клас.Футболът много ми липсва,но какво да се прави :-k Има и други такива примери,но сега не ми се пише :!: