View Full Version : Богатите също плачат
Здравейте, без много да ви занимажам с подробности около личния ми живот, ще ви ваведа в позната ситуация. В клас си и си обект на постоианно злорадство и парливи коментари, само защото носи дрехи за 3-цифрени суми, а те обикновени, умен/умна си и всичко ти се отдава, обиколил си света преди паржата си целужка, гаджето ти е супер и видимо си вечно усмихнат.
В тази тема искам хората да пишат своето мнение, лична позиция и също да разкажат истории свързани с нея.
Аз не искам съвет, а просто анонимно да си поприказвам по тази болна за мен тема.
Мога да допълня, че съм на седемнайсет, говоря 2 езика, геймърка съм и имам приатели, които обаче не споделят виждането ми за финансовата страна на света и завистта в него и за това и не говоря за това често.
хаха добре се похвали...
ми кво като някой е богат...богат беден не ме ебе особено...то си зависи от човека,дали парадира с това и т.н. иначе надути,лицемери не понасям...Колкото до връзкарите,знам ли...зависи...
tani4ka_6661989
11-21-2007, 10:47
ami kak da ti kaja, tova naistina e bolna tema, no ne samo za teb, a za cqloto ob6testvo. spored men parite ne sa tolkova bajni - vqrno, 4e sa vliqe6t faktor za uspeha i jivota ti, no po-vajno e tova kakav 4ovek si. ponqkoga parite daje sa mnogo vredni, za6toto ako ima6 pari ima6 i mnogo priqteli i na moje6 da razgrani4i6 koi naistina darji na teb. taka 4e ne e vajno kolko ezika govori6, kolko pari ima6, a kakvo ima v teb!!!+
Аз пък не мисля,че връзкарите са нещо лошо,никога не знаеш какво ще ти се случи.Хубаво е да познаваш хора в различни сфери и да знеш,че можеш да разчиташ на тях...пък и от време на време да се хвалиш,че познаваш еди-кой-си :-D :-D
Ммм...
Наистина звучи като похвала, но е сложно да поддържаш добри отношения с хора, с които не можеш да отбелиш и дума за себе си.
Понякога ми е самотно, но пък аз и и хората, с които имам контакт, си прекарваме весело макар винаги да се чудя какво е друг да има толкова много.
Не съм най-богатата - това не са мои пари, а на маика ми. Всичко си изкарвам с къртовски труд ( в училище ), но никой не вярва, че е така.
Violenza
11-21-2007, 13:50
Мога да допълня, че съм на седемнайсет, говоря 2 езика, геймърка съм и имам приатели
ти сигурно покрай тях си забравила българския... :razz:
(не ми се подчертават другите грешки)
мразя хората, които парадират с кинтите на мама и тати и със скъпите си дрехи... (не визирам теб) просто познавам такива и мога да кажа, че са супер жалки...
Въпрос - и защо не можеш да обелиш и дума за себе си?
Maimunche_f
11-21-2007, 18:48
Щом не искаш да си различна....бъди като останалите....Защо трябва да демонстрираш и да парадираш с нещата и способностите, които имаш над останалите? Недей да показваш превъзходство, бъди земна, бъди като всички останали и в същото време бъди себе си...Темата е болна за теб и в същото време пускаш във форума и се хвалиш какво имаш и какво можеш.... :neutral:
Vampirella
11-22-2007, 09:18
Не е лошо да имаш пари. Лошо е, когато започнеш да парадиташ с тях. На никой не си длъжна да обесняваш за колко пари са ти дрехите или други аксесоари :) За да създадеш истински приятели (а не такива, които да са около теб само заради парите ти) ти е достатъчно само най-обикновено човешко отношение към тях, без изтъкване на каквито и да било суми :)
HePeAJIeH
11-22-2007, 12:47
Света не може без хората коитоси описала в анкетата поради факта че те просто съществуват на този свят с някаква цел.Щом Бог е създал такива типове хора то е имало явно защо.Всеки е изпратен на този свят с някаква мисия и някаква цел-някои които да помагат други да убиват трети да обират и пр.!А относно това дали богатите плачат-да плачат! Те също са хора и имат чувства и сълзи.Някои от тях които мислят че с пари всичко се постига и следователно купува си патят много от тези размишления и съжеляват за това си мислене.Няма да изброявам какво не може да се купи с пари защото мисля че сте достатъчно интелигентни и широкоскроени личности за да се досетите.Лек ден! :wink:
GregoryHouse
11-22-2007, 15:42
Никой не избира какъв да се роди...а това че си се родила в заможно семейство...мога да кажа че има доста добри страни...стига да не се отнасяш пренабрежително към останалите няма грижи...ако и тогава е същото положението...мога да кажа само завистта е навсякъде...донякъде и аз съм в твоето положение...просто съм се научил, как да се изразявам и как да подхождам за да не гледат на мен така като ли че съм дявола...но не винаги успявам...
Не съм свикнала да работя с ВР и оттам са грешките - поне аз така мисля, но както и да е :oops:
Не обичам да парадирам. не мога да отбеля дума за себе, си защото нещата които се случват с мен обикновено са свързани с пари, пътувания и др. - предпоставка за странните погледи и мълчание. Има и такива, които се правят, че не им пука но мисля че е по-малко гадно ако изобщо не занимажам света с ежедневието си.
Проблем при всички в моето 'положение' е, че никога не вярват на съвсем човешките събития, които са те сполетили, а колко виздишки и коментари трябва да пренебрегвам.... даже не мога да броя до толкова...
Определено злоба колкото искаш...
Хубавото е, че точно в гадните моменти си личи кои са ти приятели и кои - не. :-)
По смирен човек в даскало едва ли има от мен! Мразя да парадирам с каквото и да е било, макар да съм зодия лъв 8-)
Обичам простите и истинските неща и искрено вярвам, че евентуално злобливите ще си го получат някой ден, за глупостите си и завистта си. Не е нужно да си зъл и злоблив ако си богат. На никога нишо не съм отказвала и често ме мислят за наивна - аз просто обичам да си помагам. По принцип си падам художник - а колко молива съм раздала! Т.Т Не питам за тях ама се пак да си ми ги върнат! Вярно, че мога да си купя много, ама все пак е гадно да го правя.
Ето нещо друго, с което да ви занимая :
Малките дечица са най-жестоки, защото нямат задръжки и предават всичко, което са чули и видяли от родителите си. Аз съм си потърпяла в началното, като всеки по-различен. Според вас какво трябва да е отношението с тези, които са твърде крехки да наказваме - дори вербално?
Аз съм си потърпяла в началното, като всеки по-различен.Извинявай,но изказването ти е адски тъпо!Защо да си по-различна като имаш пари,какво те прави такава?!Аз примерно като имам пари (не казвам,че е така) никога не го показвам...!!!Ти правиш така,че хората да те смятам за различна,според мен ти си една от онея в анкетата!
Violenza
11-23-2007, 09:53
Не обичам да парадирам. не мога да отбеля дума за себе, си защото нещата които се случват с мен обикновено са свързани с пари, пътувания и др. - предпоставка за странните погледи и мълчание.
Значи да изразиш мнението си по даден въпрос е свързано с пари.
Да кажеш какво слушаш - пак е свързано с пари.
Какво харесваш - отново..
bullshit
сега съм в нов клас. е, с момичетата сме си говорили тооолкова много и за хиляди различни неща и да ти кажа, те не знаят каква кола карат нашите..
прави си изводите
не ми се обяснява подробно, дано да си ме разбрала.
Аз съм си потърпяла в началното, като всеки по-различен.
Откога тези, които имат пари са различните?
devil_girls_, ти сигурно си по-зле и от нея, за да й се вързваш на приказките.
XaMcTePKa
11-23-2007, 11:35
Не е лошо да имаш пари. Лошо е, когато започнеш да парадиташ с тях.
супер точно казано
Амии ..... Хммм Ето моята гледна точка
Аз нямам паричните възможности да си купувам хмм дрехи за 3 цифрени суми и не ми пука .... не ми пука какви дрехи носи човека дали са за 300 или за 30 , просто никво значение ...но някой да седне да ми разпраа че дънките разбираш ли му стрували 200-300 кинта ...еми как ше стане ..!!
ае темата е суперрррррррррррррр тъпаа !!
Cherkeza
11-23-2007, 12:14
Една в моя клас ходи със златни маратонки на найк на практика.
А практиката ни е в едно не бих казал много чисто място.
Носи златни ланци и няма ден, в който да не е показала с колко пари идва на даскало. Просто много се хвали с паричките на майка си и баща си. Има и други от моя клас, които са добре финансово, но тази набива на учи.
Ами, всичко опира до пари! Искам или не, като ме питат какъв ми е компа, ГСМа или нещо друго... Всеки се интересува за нещо. Не обичам да парадирам. Но не бих казала, че е тъпо. Когато едно момиче почина във втори клас от левкемиа останалите бяха стигнали до заключението, че съм я убила, защото не съм и платила лекарството. Със същите говеда имах нещастието да съм още 5 години. Оттогава, Lady Death.
Колкото искаш примери от моя живот! Че аз съм чувала и къде къде по странни и глупави истории.
Моите дънки са от 60сет лева, но явно не съм се изразила добре в другите си постове.
Ами, не обичам да нося някви тежки дрънкулки... глупаво е. Просто си е глупаво. Вече не ми се струва странно, че никой не ми вярва че ходя с 1 лев на училище. Никой! Мразя прахосничеството, но не съм стисната. По повод изказванията по мои адрес - тази тема не съм я напражила за мен лично. Просто ми е интересно какво мислите вие. Лично аз не бих си купила втора ръка учебници или пък използвала стари тетрадки... камо ли да си кърпя чантата само, за да не се издам! :-s
Винаги се обличам както ми е удобно, но не и калпаво. Трябва малко акъл да се сети човек, че си личи какъв си от 100 км! Начина, по-който се храня, по който стоя или изслушвам останалите вместо да се надвиквам : много малко хора го правят и мога да кажа, че в този случай не става дума за пари, а опира до човека. Факта, че се извиняваш, ако се блъснеш в някои те прави малко по-различен от стадото в коридорите и по улиците?
На вас колко пъти са ви казвали : Сори?
Такива хора не завиждат и са много обективни. Искрено искам да съм от тях. Но си спомням чуждестранната ми приятелка Янис, която беше единствената ми приятелка в детството - нищо, че не знаеше езика. И слава богу! Тя беше много по богата от мен и много плачеше, защото никой не иска да си играе с нея. Имаше много голямо семейство и не беше самотна, често ми гостуваше и научи езика. След едно лято се прибра и почерпи всички със сирене. Едно благодаря не й казаха и още ми е кофти за нея.
Впрочем не съм много кротка :evil: Такъв бой ядоха от мен всички момчета O:)
Още имам белези. Сега съм ок в моя клас и в компанията ми. Разбрани хора са, но след тези силно 'тражмиращи' случки е ясно защо не искам да говоря за себе си. Нямам много хубажи неща да разкажа а тожа което имам да кажа е тжурде хубаво. Не е хубаво да съдите прибързано. всеки си има своаята трагедия.
Violenza
11-23-2007, 19:52
ти на 60лв дънки ли казваш скъпи или просто даваш пример, че не държиш на парите?
а от миналия ти пост - едно смислено изречение няма..
голеееми драми, голяма мъка.
момиче, осъзнаваш ли, че постоянно се самосъжаляваш и оплакваш?
изкарваш се едва ли не най-голямата жертва щот' имала пари..
ако нямаш е по-лошо, бъди сигурна.
айде моля ти се стегни се.
Ко се косиш дет са вика , като си в това материално положение радвай се и се възползвай на максимум. + туй " You make the money, the money don`t make you" :-P :D
Saymon90
11-24-2007, 03:28
По принцип хората са завистливи. Ако наистина си това, което твърдиш, че си, нормално да ти завиждат. А щом ти е толкова гадно, че се заяждат, защо си купуваш дрехи за толкова пари?
Факт е, че всеки, който има повече от другия, автоматично се превръща във врага. В твоя случай, ти имаш повече пари, по-добри оценки, изживявания и (предполага се) по-хубаво гадже. Т.е. доста неща, за които да ти завиждат....
Няма какво да се стряскаш, просто им покажи кой е шефа и да млъкват...
Vikitooo
11-24-2007, 05:02
Не гласувах в посочената анкета, защотото мисля, че света НЕ може без тези неща. Не може да няма лицемери, злоба....и т.н. А колкото до теб млада госпожичке ще ти кажа, че ти си една голяма щастливка. Трябва да се радваш на парите, които мама и тати ти са подсигурили и да ги използвваш най-рационално. Някой хора нямат тези възможности, които имаш ти и са принудени даже да напуснат собствената си страна- като мен например. Парите не са най-важното нещо на този свят, но пък са едно от нещата, които правят един човек щастлив. Но виж, парите се печелят, но неща като семейство , дом, обич....те с пари не се купуват.
Мисля, че ти като всички останали си едно нормално момиче, което чуства болка, тага понякога....щастие, обич..така че няма нужда да обясняваш твоята личност. Всеки е индивидуален за себе си..няма значение богат или беден.
За напред ти пожелавам още толкова пари колкото имаш сега, двойно повече любов и късмет, защото беден или богат човек се нуждае от късмет и обич.
ThunderGoddess
11-24-2007, 09:58
Мразя връзкари. Смятам за адски нечестно да постигат нещо само, защото имат влиятелни познати, а всъщност не го заслужават :x
MaRiNkA_16
11-24-2007, 10:21
sveta moje bez vsi4ko tova koeto si poso4ila ama az otgovorih bez koketkite 6toto te puk sa nai malovajnite ...
ThunderGoddess
11-24-2007, 12:56
Към Акаша - щом хората имат такова отношение към теб, явно парадираш с парите си. Смисъл такъв не може всички да са криви, а ти да си правата. Не отричам, че може просто да не са те разбрали, но по някакъв начин са разбрали че си богата. Тук не става въпрос за това да си кърпиш чантата и дрехите. Да парадираш и да прахосничиш пари за дрехи и други аксесоари е съвсем различно от това да си приведен в приличен вид. Рядко има хора, които наистина може да си позволят да си купят нов комплект учебници, понеже всичко посткъпва. Сигурно си сменаяш ГСМ-ите на три месеца, като излезе някой по-нов модел - сакън да не изпуснеш нещо. Нормалните хора, които претендират, че прахосват не правят така. Отстрани това изглежда точно като фукане. И начина, по който си написала постингите си говори за това, че проблема е в теб и в собственото ти его. Защото казваш, че му личи на човек какъв е от 100 км. В контекста на миналия ти постинг това звучи като. "Ма, вижте, аз съм аристократка, не съм като дурогот простолюдие по улиците." Нещата, които си писала после нямат НИЩО общо с парите ти, защото има много бедни и възпитани хора, които знаят как да се хранят и как да се държат. Отново показваш, че имаш някакво гигантско его и не може да си представиш, че може да е така. Поработи върху това и е възможно хората да променят мнението си за теб.
BrokenInnocence
11-24-2007, 17:33
Зависи от хората. В момента обстоятелствата са такива, че повечето хора около мен са доста богати, пък аз... е, айде, бедна не съм, ама не мога да си позволя доста неща. Та... никога не съм се държала злобно с тях само защото имат пари.
Към Акаша - щом хората имат такова отношение към теб, явно парадираш с парите си. Смисъл такъв не може всички да са криви, а ти да си правата. Не отричам, че може просто да не са те разбрали, но по някакъв начин са разбрали че си богата. Тук не става въпрос за това да си кърпиш чантата и дрехите. Да парадираш и да прахосничиш пари за дрехи и други аксесоари е съвсем различно от това да си приведен в приличен вид. Рядко има хора, които наистина може да си позволят да си купят нов комплект учебници, понеже всичко посткъпва. Сигурно си сменаяш ГСМ-ите на три месеца, като излезе някой по-нов модел - сакън да не изпуснеш нещо. Нормалните хора, които претендират, че прахосват не правят така. Отстрани това изглежда точно като фукане. И начина, по който си написала постингите си говори за това, че проблема е в теб и в собственото ти его. Защото казваш, че му личи на човек какъв е от 100 км. В контекста на миналия ти постинг това звучи като. "Ма, вижте, аз съм аристократка, не съм като дурогот простолюдие по улиците." Нещата, които си писала после нямат НИЩО общо с парите ти, защото има много бедни и възпитани хора, които знаят как да се хранят и как да се държат. Отново показваш, че имаш някакво гигантско его и не може да си представиш, че може да е така. Поработи върху това и е възможно хората да променят мнението си за теб.
Налълно съгласна съм! Аз съм толерантна към всички,независимо колко пари имат техните или какъв им е телефона,в 8 клас имах един съученик буквално нафрашкан с пари, беше учил до 7 клас в частно у-ще,след даскало идваше шофьор да го вземе,веднъж ни разправяше как ял за 300 евро във Италия, обаче никой не му се дразнеше,просто защото момчето беше пич и само ръсеше шеги,а не беше от нафуканите и отворените злобари,даже сам се иронизираше за тва,че има пари... :wink:
ThunderGoddess
11-26-2007, 07:13
Налълно съгласна съм! Аз съм толерантна към всички,независимо колко пари имат техните или какъв им е телефона,в 8 клас имах един съученик буквално нафрашкан с пари, беше учил до 7 клас в частно у-ще,след даскало идваше шофьор да го вземе,веднъж ни разправяше как ял за 300 евро във Италия, обаче никой не му се дразнеше,просто защото момчето беше пич и само ръсеше шеги,а не беше от нафуканите и отворените злобари,даже сам се иронизираше за тва,че има пари... :wink:
Познавам една фешънка, която е много отвореничка. Момичето се държи добре с всички нали и всички се държат добре с нея, но както са казали древните римляни, на бедния много неща не му стигат, а на богатия нищо не му стига. Та така с нея ... детето всеки ден го виждаме с някакви яки, скъпи дрехи, ГСМ-ката му е някаква ултранова и всички в гласа го гледат тоя ГСМ, щото досега такъв не са виждали и моля ви са детето кандидадствало за социална стипендия, понеже е умряла гладна :D :D Ма моля ви се богати ... та и бедни. Не всичко опира до пари :D Хубавите неща не опират и не може да си ги купите :)
DisciplineAndOrder
11-26-2007, 22:39
За мен въпроса е тъп...
Богатите-какво ти пука,че имат пари..?
Връзкарите-какво са ти направили с това,че имат връзки...?
Надувковците-нека си се надуват...Какъв е проблема...
Кокетките-Признавам,че са лигли,и все пак нищо лошо не правят,нали...?
Лицемерите-спри да им обръщаш внимание просто...
Не дружи с такива хора и всичко ще е ОК.
Пък и света не може без тях.
Не може всички да са мили и добрички и да ти харесват/да харесват теб.
Ако нямаше противоречия между хората,какъв свят щеше да е тогава...?
Здравейте, без много да ви занимажам с подробности около личния ми живот, ще ви ваведа в позната ситуация. В клас си и си обект на постоианно злорадство и парливи коментари, само защото носи дрехи за 3-цифрени суми, а те обикновени, умен/умна си и всичко ти се отдава, обиколил си света преди паржата си целужка, гаджето ти е супер и видимо си вечно усмихнат.
В тази тема искам хората да пишат своето мнение, лична позиция и също да разкажат истории свързани с нея.
Аз не искам съвет, а просто анонимно да си поприказвам по тази болна за мен тема.
Мога да допълня, че съм на седемнайсет, говоря 2 езика, геймърка съм и имам приатели, които обаче не споделят виждането ми за финансовата страна на света и завистта в него и за това и не говоря за това често.
Здравей. Аз преди 2 години като завърших гимназия бях в същото положение като теб. Обличах се скъпо и имах всичко, но никога не съм се надувал от това и въпреки всичко това, отнасях негативните коментари от съучениците си. Просто някой хора гледат прекалено много в паницата на другите и твърде малко в своята. Винаги ще ги има, така че и да се притесняваш пак нищо няма да оправиш. По-добре просто да не им обръщаш внимание. Така направих аз и имаше известен ефект. Поне спряха пред мен да говорят глупости. За другото не ми пукаше никак. Нека си говорят, все пак е тяхно право. Това е което аз имам да кажа. Надявам се и при теб да се оправят нещата. Успех!
bebito0o
11-27-2007, 07:31
според мене не трябва д ати пука за сулио и пулио ,подреди си живота имаи си ВЕРНИ приятели,хвани си стабилен приятел и си живей живота,защото времето
ЛЕТИИИИИИИИИИИ :-) от постовете ти съдя какъв човек си -разбрана ,услужлива,добра приятелка искаше ми се да познавам повече хора като теб,които да не са лицемери да не се чудат как да вземат гаджето ти и да ти направят мръсно но явно такива хора са много малко...
..искаше ми се д а се запознаем при други обстоятелства.. :smt001
die_die_my_darling_
11-27-2007, 20:32
Връзкарите
Искам да кажа нещо, което е горе-долу по темата, но всъщост... Де да знам, искам да си изплача мъката.
Израстнах с едно момиче, чиито родители са доста заможни хора, но тя никога не е парадирала с това и беше най-добрата ми приятелка. Наскоро обаче баща й започна нов бизнес и възможностите на семейството й(които и преди не бяха малки)нарастнаха неимоверно и тя супер много се промени. Например, стоим си и си гледаме някакво списание. Виждаме маркови маратонки Adidas за 260лв. и тя казва "Ще кажа на тати да ми ги купи!" и след 2-3 дни се дигат цялото семейство в София или Пловдив и тя се прибира с марковите маратонки със суитчъри за по 70лв. единия, 5-6 чивта дънки за 80лв. най-евтините и един куп дрехи за безбожни суми, които на практика дори не може да износи. След като се прибере започват безкрайни обяснения от кой магазин на главната на Пловдив или Витошка са купени въпросните дрехи, как майка й си куила обувки за 400лв. и така нататък.
Не й се дразня за това, дразня се защото тя косвено ни казва, че едва ли не щом аз съм си купила дънки за 20лв. съм колшарка. Щом нейния телефон, който е за 700лв., значи аз прося по улиците, защото моя е за 120лв.
Ще дам пример. Моя друга приятелка с моите възможности си купува някакви дрехи. Отиваме у тях за рожденния й ден и случайно виждаме торбите с покупки. Разглеждаме ги и момичето с парите казва "Ей, какъв хубав сутиен! Как добре ще стои, колко е ефектен..." и прочие хвалби за сутиена. Пита от къде и за колко си го взе и когато момичето казва, че е за 12лв. И в тоя момент тя цялата се промени и с най-високомерния тон, на който е способна каза "Е, какъв е тоя сутиен за 12лв..."
Искам си я както преди, но тя много се промени и вече не е моята приятелка... :cry:
sugarpop
12-01-2007, 20:09
Така е, съгласна съм че парите могат много да променят хората. Но примерно, аз като нямам финансовите възможности на някои други мои бивши съученички имам нещо друго, което те никога няма да могат да си купят с пари - разум, акъл и трудолюбие.
Не казвам, че всички с пари са един дол дренки надути и празноглави идиоти... ама по-голямата част само на това и на нищо друго не залагат.Ако имаха мозък, щяха да се хвалят с това, ако имаха успехи също... а не с придобивките на мама и на тати??? Това не е нещо, което ТИ сам си постигнал, а родителите ти с пот на челото са се борили, за да ти осигурят този царски живот. По принцип, глупавите и некадърни младежи се фукат, само с парите и социалното си положение... и с нищо друго... един вид с упехите на други хора, а не със собствените си такива. Не е ли жалко това според вас? ](*,)
Аз и дори да имам толкова пари,колкото тези,които са с дрехи за няколко нули,никога не бих си позволил да си купя дреха,която мога да си купя до 10-30 лв.Тези са мамини и татини синчета и момиченца и са ужасно лигави,които не знаят какво е работа.Никога не бих завиждал на такива,защото имам много повече от тях.
Има няколко такива хора в класа ми,но от както се познаваме-2г. не съм обелил и 10 думи с тях и нямам намериние.По принцип тези,които не сме със скапарските дрехи ни отделят в групичката "на смотанати" т.е 90% от класа ама кво ни ебе.А те си излизат с хора от "класа".
Аз смея да твърдя,че съм стиснат и то много!Няма да дам нещо,за което после знам,че няма да ми се върне или когато имам нужда няма да ми помогнат!Това ми се е случвало и реших,че добротата от мене да я търсят другаде!
Всяко лято ходя на село да помагам.Това лято натоварих 3 камиона със слама(едва ли тези богаташчетата знаят какво е ръцете ти да са токова надрани,че кървят;обръщам люцерна,слама при 40* температури ......)да изобщо не ми е приятно,но няма какво да се прави.Обичам скъпите телефони,това ми е единственият недостатък.Много пари съм дал за телефони,но за друго не съм дал и стотинка :( .Всеки път си пестя парите,колкото и да искам да ги изхарча за няколко секунди,но за в бъдеще съм си набелязал цели,които те щи ми помогнат(парите).
Сега сме на добро финансово положение,дори смея да кажа,че много добро(да чукна на дърво),но не смея да харча пари.Просто знам колко трудно са се изкарали и с колко лишения и работа.Още от 6 годишен съм помагал на наще с работата им.Още от 6 годишен съм ходил на село на полето да копам и да мъкна трева.Като съм го карал цял ден с една бучка сирене(сигурно ме мислите за много смотан ся,но кво ми пука,тва е истината).И просто ме е стреах да не се върна на онова положение с парите.Дават ми 2лв. за даскало,като на повече от половината на класа ми дават по и над 5 лв.Е естествено,че ми е гадно,нооо....по принцип с тези 2 лв. почти нищо не мога да си купя.Не си купувам по купища дрехи всяка година.
Понякой път като ми останат от даскало пари ги събирам и си взимам нещо.Примерно последният път си взех диска на Пинк - I'm Not Dead-изръсих се с 30 лв ,направо паднах,но пък после си заслужаваше.Дори имам намериние да си взема абсолютно всичко на Пинк,което ще стане трудно,но винаги има начин.Карам си с този компютър вече 8 година,което е много гадно.Почти никога не съм играел игри,което ми се искаше,просто защото компа ми е слаб,което може би и спомогна за по-бързото ми израстване и омразата ми към игри.Супер гадно ми е,когато някога се говори в даскало за игри или други работи,които нетръгват на моя комп,но кво да се прави.Е поне сега ще си взимам нов :( :---) Баща ми след като се оправихме се отпусна ужасно много,но това е като стимул да не ставам като него,щото дядо ми ми казваше ВИНАГИ 'Парите развалят човек" е пример е пред мен!Е,и аз понякой път се увличам,но момент на слабост,а тези моменти са много рядко!
И аз си падам по-скъпите работи,но никога не бих си взел дреха за толкова пари,както казах горе.Просто ми се свиди незнам защо.
И смело мога да твърдя,че имам много повече работи(не пари или материално състояние) от едни разглезени богаташчета,дето 1х1 нз колко е.
Сигурно съм бил много досаден,с това което написах горе,но това си е истината.
Lord Vader
12-02-2007, 20:33
Към аторката
Виж сега...мога да ти кажа, че със сигурност имам доста повече пари от теб(не аз, а родителите ми)...ако не ми вярваш мога да ти кажа кой с какво се занимава и кой какви фирми има..не е това въпроса.
Въпросът е, че ти си няк'ва надута кифла, с може би не чак толкова много пари, която си мисли, че е нещо повече от останалите, и постоянно го демонстрира..е..ми за това никога няма да те разбират..може би, защото ги дразниш, или се държиш тъпо..
Може началото на постинга ми да изглежда малко надуто..но го казвам, защото съм анонимен ,никой не знае кой съм и не ми пука...
През целия си живот не съм парадирал с това, че родителите ми имат много пари, никой от моите приятели не е разбрал какво работят и т.н...вярно е, че винаги съм бил в скъпи дрехи и т.н., защото просто мога да си го позволя, не защото искам да се покажа колко съм и какво имам..винаги съм бил сдържан и съм..не оценявам хората по дрехите, а по характера им, защото дрехите са ДРЕХИ, те не правят човека,както и много материални неща, които повечето хора с пари имат...винаги са ми били смешни хора като теб, и не съм избягвал възможност да ги направя на нищо..
Не всичко е пари..парите не правят човека, а просто го променят...
p.s. На кандидатстудентските изпити се издъних, баща ми ми предложи да ми плати за да вляза, аз не исках..сега съм се изнесъл от нас, работя и уча, защото за мен парите не са нищо повече, от нещо с което си купувам храна, плащам си сметките и си купувам всички онези материални неща...или продължавай да се правиш на 'момичето с парите и голямото Е Г О', или слез на земята и погледни В хората..
bebito0o
12-27-2007, 18:13
цело Бистрица
DiZzY_PuNk
12-27-2007, 18:22
Без лицемери е най добре според мен.... :grin: