Влез

View Full Version : Не издържам вече ...

benitka
11-25-2007, 14:51
Здравейте хора. Имам един мн гаден проблем, на който доста време не намирам решение. Имам проблеми с моите родители, най-вече с баща ми. Значи аз съм момиче на 18г.. До сега не бях споделяла на родителите ми за гаджета, но сега реших и май направих грешката. Проблема е такъв , че моя баща е мн ревнив, той още ме възприема за детенцето на 6г. което бях преди , още ми се радва така както на малко дете, но аз не съм това дете, аз вече разсъждавам като зрял човек, вече имам собствен живот, собствени мечти, искам да съм саостоятелна , но те не ми дват това право.Тъй като наближават изпитите след 12 клас , те си мислят , че аз с сегашния ми пр ще се оженим и аз няма да мога да уча по нататак, но те незнаят как стоят нещата, с моя пр смевече 6 месеца, мн си го обичкам , носъчетавам нещата така , че да мога да бъда навсякъде и да свърша всичко , което ми е възложено, но дори и да се прибера в 20:00 те трябва да ме попитат къде съм ходила с къде, защо се прибирам по това време и т.н а да не ви говоря , че ако се приберя към 12 те започват да ми викат къде съм ходила по сряд нощ и тем подобни , това се случва вече няколко месеца, аз не съм някоя повлекана не ходя да се еба като луда, не бягам от нас и тези неща присъщи там за една курва... Но незнам как и како да има кажа за да се променят нещата.. ако може някой да каже нещо или да ме посъветва ще му бъда мн благодарна :(

TheOtherME
11-25-2007, 15:10
Ами какво да ти кажа...Не че нещо,но такива бащи общо-жзето не можеш да ги промениш. :( Просто кажи на вашите да ти имат малко повече доверие,че ти си на 18 и имаш право да се прибираш късно(отначало може да се споразумеете да се прибираш в 12 вечерта примерно,да не е толкова драстична за тях промяната)и в замяна им обещай добър успех в училище ,поемане на някои домапни задължения,за да осъзнаят,че ти вече си голям човек!Ако не успееш-учи здраво,за да можеш да следваш някъде по-далеч от тях и да си живееш живтота,а да се виждате , за да не се забравите.Кой знае-тогава може би отношенията ви ще се подобрят. :)

XeS-GirL
11-25-2007, 15:32
И аз имам подобен проблем с баща ми... Посреднощ си пуснах тема с описание на проблема, ама никакви реакции за сега :cry: И аз не издържам и те разбирам напълно как се чувстваш... Е, аз съм на 16, но си ме имат за лапето, на което му предстои да започне 1-ви клас едва ли не :( Писнало ми е... :-k

princesa_viki
11-25-2007, 16:12
моят съвет е:поговори с баща си.обясни му,знам че е трудно,обаче кажи му как стоят нещата,кажи му че вече колкото и да му е мъчно не си малкото му момиченце,че си имаш свой живот и че ако продължава така няма да успее да се вмести вътре.Кажи му също,че сега му даваш възможността да стане част от живота ти.Не знам дали разсъждавам правилно,обаче аз така бих постъпила,щях да му обясня всичко и надявам се да те разбере и всичко да се оправи :) успехи мацка :wink:

moon_flower
11-25-2007, 17:11
След като си на 18 имаш правото да си самостоятелна и дори държавата го потвърждава,нали?
Тогава щом няма управия с вашите,не можеш ли да се преместиш при доверен роднина,при приятелка или пък при своя приятел?Каквото и да правят,каквото и да ти казват,няма какво да те сплаши,защото имаш право.Дори и да намесят полиции и глупости,пак си си ок. :)

M!M!T()
11-25-2007, 17:31
Повечето хора биха предпочели да се окачествяват с това което имат а не това което нямат!!Твоят баща е по ревнив от другите,но това не го прави по лош.Представи си ако нямаш баща?!Така че ако нямаш това което обичаш,обичай това което имаш!Поговори с него покажи му че вече не си малката му дъщеричка,а голямата му дъщеря!Истината е някъде по средата!Дано съм ти помогнала и знаи че в това което пиша има двусмислица и както и всички мои отговори!!

mon4eto
11-25-2007, 17:46
Kaji mu 4e si dostat4no golqma da vzima6 sama re6eniq...az na mmoite roditeli sam im kazala 4e navar6a li 18 da ne me tarsqt :)

Presley
11-25-2007, 21:54
Не дръж това в себе си.
Просто един ден седнете и си поговорете хубаво.Кажи им какво те притеснява,обясни им нещата,които каэа на нас-Така поне ще се иэясните.Обасни им всичко спокойно.Предполагам,че ако насйтина им го ябсниш,ще се поэамислят..в краен случай ,ако нещата не се променят ,може да ги эапоэнаеш с приятеля си (ако раэбира се и той е съгласен и ивате сериоэни намерения един къв дру) :-|

HePeAJIeH
11-26-2007, 15:41
Явно още не ти имат доверие което малко илимного е доста плашещо за една ЖЕНА вече на 18 години.Седни с тях и поговори или заслужи пълното им доверие.Други ршения от тази спънка не виждам.Дано нещата се наредят при теб.Успех и лека вечер! :wink:

benitka
11-26-2007, 16:35
Благодаря ви много за съветите, дано наистина най-сетне се престраша и седна и да има кажа какво искам и какво мисля... и разбира се да стигнем , до някакво решение.. но ми писна и не искам да продължава така, защото мн ме боли..напоследак се чувствам мн зле когато се скарам с някоий от двамата или не спирам да плача или пък ми е толкова убито,че не ми се живее, даже сега пак се скарах с тях и пак ми текнаха сълзите.. ;(

princesa_viki
11-26-2007, 17:20
нали знаеш,че колкото повече отлагаш,толкова по-зле става.по-добре иди и им кажи успех :-)

benitka
11-27-2007, 14:53
Govorih s bashta mi kazah mu mn neshta no ne se poluchi taka kakto az iskah i kakto az predpolagah .. toi pak me izkara vinovna i mi kaza che e normalno dva pati v sedmicata da izlizam i da se prebiram do 10 :D napravo golqm smqh bassi mai nqma otarvane neznam :(

princesa_viki
11-27-2007, 17:25
:neutral:

DisciplineAndOrder
11-27-2007, 21:48
Нали си пълнолетна?Обесни им,че си вече голяма и не ти е нужно да им искаш позволение да излизаш и те не могат да се отнасят така с теб.

INF3RNO
11-28-2007, 00:07
Sega purvo da kaja samo ne6to predi da po4na po temata.
Za6to vsi4ki jeni kato po4nat da govorqt kakvo iskat i sledovatelno sledtva tova da ne sum k...a ami vij sega mili4ka ne se ubijdai,no mudar 4ovek mi go e kazul tova i sum go zapomnil.JENITE se razdelqt na 2-va vida KU.VI I KU.KI ti ot koi si sama re6ava6.Ku.vite go pravqt za pari dokato Ku.kite za udovolsvie.Na 20 sum ako se 4udi6 ot kude go vadq toq razum.Ne prosto me e otrakal jivota tova e vsi4ko.
Sega po samata tema.
Sujelqvam te i te razbiram napulno vijdal sum takiva roditeli.Moite gi nqma6e do men da me vuzpitat poneje sa se razveli dokato sum bil na 3 meseca , a i sa zaminali v 4ujbina.Ba6ta mi izbqgal maika mi oti6la da raboti za men edin den da imam pari za koeto sum i bezkraino blagodaren.Jivqx pri baba mi tq me nau4i na mnogo ne6ta i me vuzpita kato maluk princ v svoi po skromen palat.Imam si obnoskite i vsi4koto.Ne se xvalq prosto mi e jal za xora kato teb s takiva nerazbrani roditeli i gledam da im pomagam sus tova koeto znam i sum nau4il.
Zna4i vij mili4ka razbiram,4e 6te e mnogo trudno za teb NO SE NALAGA sega da xvane6 maika si i ba6ta si da gi nakara6 da sednat v xola ili kuxnqta kudeto i da e nqma zna4enie vajnoto e da ste 3-ta v staqta i da te slu6at.Kazva6 tova "Sega 6te vi govorq i vie 6te me izslu6ate i togava 6te mi kajete kakvoto imate da kazvate"
I po4va6 "Az sum ve4e na 18 iskam da si imam svoi li4en jivot v koito da re6avam i predcenqvam v kolko da se vurna u doma si" i taka natatuk.Kaji im kakvoto ti e na surceto i ot koeto se drazni6.Tova e variqnt koito nqma da sujelqva6 mila.Pravili sa go xora dori pred men.Vikali sa me za suvet v tqx i dokato go posuvetvax tva momi4e to subra 2-te si sestri malkoto si brat4e koeto be6e na 8 g i ni6to ne razbra i maika si s ba6ta si est.Izkara im takava lekciq pred men,4e az prosto ostanax potresen i samo kato q vidqx 4e se razplaka nakraq 4e iska svoi li4en jivot bez da q xokat kato se vurne kusno za koeto nai 4esto stava6e skandali a tq be6e po4ti na 18 m/u a ti ve4e gi ima6 i taka tq doide i me pregurna pred vsi4kite i mi kaza blg ti kris 4e be6e do men v toq mom da im go kaja.Na glas pred tqx.I ot togava tq se vru6ta po kusno i ot men mrusnicata :)
E kazvam go samo taka.Az imam cqlata svoboda na sveta i ako iska s sedmici nqma da se pribera i kato me vidqt 6te podsko4at ot radost baba mi i sega6niq mi dqdo :) e i tq e 4ovek namerila si e drugar4e sled smurta na dqdo mi leka mu prust.
Sujelqvam 4e go napisux tova posledno kato 4e li ne trqbva6e da zanimavam auditoriqta i nai ve4e teb
Sry ama trqbva6e da se izkaja
Please kato govori6 s tqx pi6i mi na li4no pismo iskam da znam kakvo e stanalo s teb pls pls pls pls

princesa_viki
11-29-2007, 07:31
Нали си пълнолетна?Обесни им,че си вече голяма и не ти е нужно да им искаш позволение да излизаш и те не могат да се отнасят така с теб.
+1 :)

princesa_viki
11-29-2007, 07:35
[quote="INF3RNO"]Sega purvo da kaja samo ne6to predi da po4na po temata.
Za6to vsi4ki jeni kato po4nat da govorqt kakvo iskat i sledovatelno sledtva tova da ne sum k...a ami vij sega mili4ka ne se ubijdai,no mudar 4ovek mi go e kazul tova i sum go zapomnil.JENITE se razdelqt na 2-va vida KU.VI I KU.KI ti ot koi si sama re6ava6.Ku.vite go pravqt za pari dokato Ku.kite za udovolsvie.Na 20 sum ako se 4udi6 ot kude go vadq toq razum.Ne prosto me e otrakal jivota tova e vsi4ko.

:grin: tova 4e ako ti si popadal vse na takiva ne zna4i 4e vsi4ki JENI sa takiva.
a mejdu drugoto mn hubava istoriq :) :) :)