View Full Version : Познавате ли хора болни от СПИН?
LitTlE_BeBsIiI
11-30-2007, 16:59
:cry:
swords1010
11-30-2007, 17:26
Не, не познавам. СПИН е синдром, човек няма как да е "болен от СПИН"! :wink:
KimBerLy1912
11-30-2007, 18:43
Ми не познавам...в смисъл той като цяло СПИНА не е чак толкова разпространен..аз доколкото знам са около 1000 души в България...или малко повече..но под 2000 ..а и аз живея в село...затворено общество е...съмнявам се някой от познатите ми да има СПИН...Даже съм 100% сигурна че никой няма...а и от градските ми фр-та...никой няма :) Те са кротки,невинни и отговорни :)
Glezanka
11-30-2007, 21:01
Дори и някой да има едва ли ще ти каже "Здравей,аз съм Пенка,болна съм от СПИН.",така че никой не е на 100% сигурен познава ли такива хора или не ... и все пак гласувах с 'не',защото незнам никой от познатите ми да имат СПИН.
Ми не познавам...в смисъл той като цяло СПИНА не е чак толкова разпространен..аз доколкото знам са около 1000 души в България...или малко повече..но под 2000 ..а и аз живея в село...затворено общество е...съмнявам се някой от познатите ми да има СПИН...Даже съм 100% сигурна че никой няма...а и от градските ми фр-та...никой няма :) Те са кротки,невинни и отговорни :)Официално регистрираните са около 1000, а май са повече като цяло.
MiMcHeToOo
11-30-2007, 22:19
Доколкото знам, не познавам. Дори и някой от мойте познати и приятели да е болен от това, ни най-малко няма да си променя отношението към него.
де да знам
да не съм ги еб*л*
Nadelina
11-30-2007, 22:31
Mai ne poznavam...
BrianKinney
11-30-2007, 23:13
Не, не познавам. СПИН е синдром, човек няма как да е "болен от СПИН"! :wink:
Странно как досега всички са игнорирали невежото ти изказване. Независимо, че СПИН-ът е синдром, човек пак може да е болен от СПИН. СИНДРОМИТЕ са болести също. Просто се наричат така като медицинско название на някои болести. Duuuuuuuuh? :)
BrianKinney
11-30-2007, 23:23
Ми не познавам...в смисъл той като цяло СПИНА не е чак толкова разпространен..аз доколкото знам са около 1000 души в България...или малко повече..но под 2000 ..а и аз живея в село...затворено общество е...съмнявам се някой от познатите ми да има СПИН...Даже съм 100% сигурна че никой няма...а и от градските ми фр-та...никой няма :) Те са кротки,невинни и отговорни :)Официално регистрираните са около 1000, а май са повече като цяло.
Вече са около 1000, да :( А си спомням как през 2005 се учудвах, че са цели 580 :( Най-много заразени има в София, Пловдив, Варна и Бургас. И не, не защото са по-големи градове (и заради това също, но главната причина не е това), защото именно в тези градове има най-много хомосексуални. Нека хомосексуалните да не ми се обиждат :) Аз съм напълно gay friendly , само съобщавам фактите.И те самите знаят, че от всички социални групи те са НАЙ-ЗАСТРAШЕНИТЕ И РИСКОВИТЕ...
Около 50% от заразените са на възраст 18-25г. Най-младият заразен доколкото си спомням беше на 16г. Повече от 90% от болните са се заразили по полов път.
Това е статистиката. :( За жалост... се предполага, че заедно с нерегистрираните болни, бройката надхвърля 2000:( И повечето от тях вероятно дажене подозират за състоянието си. Пазете се, хора. SAFE SEX ALWAYS!
Доколкото знам, не познавам. Дори и някой от мойте познати и приятели да е болен от това, ни най-малко няма да си променя отношението към него.
+1
Saymon90
12-01-2007, 06:08
Да, познавам. И?
Insatiable
12-01-2007, 13:30
Аз също не познавам, но дори и да познавах какво? тва няма да промени нищо...
mm...momcheto ne e bolno, a samo e nositel ne znam twa za kwo se schita ama glasuvah s "da" :(
mm...momcheto ne e bolno, a samo e nositel ne znam twa za kwo se schita ama glasuvah s "da" :(
DaЯk_AнGэL
12-01-2007, 19:50
Не не познавам, но и да познавах нямаше да си променя мнението към този човек.Лошото е че повечето хора са жестоки и ако ноучат за някой че е болен ще почнат да му викат "Ей спинозния" и така нататък. :cry: 8-[
Neo-Communist Power
12-01-2007, 20:26
не :wink:
sexy_for_you
12-01-2007, 21:47
Не познавам.Но и да познавах,нямаше да се отнасям по по-различен начин.
LitTlE_BeBsIiI
12-01-2007, 22:01
Еми щом е носител значи е болен. :cry:
Seducti0n
12-02-2007, 09:18
Еми щом е носител значи е болен. :cry:
Няма нищо вярно в това,че е болен.Има голяма разлика между това да носиш в себе си ХИВ и това да си болен от СПИН.
При първият случай,само имаш вируса в себе си без да го развиеш,но ако не се взимат предпазни средства,можеш да го предадеш на партньоа си :!: Много хора с години не разбират,че са ХИВ-позитивни,тъй като до колкото знам няма показатели,които да те потикнат към това да се изследваш.
При втория случай,си болен от синдрома на придобитата имунна недостатъчност,но и развиваш болеста в тялото си,не само че я пренасяш. :wink:
DevilWish
12-02-2007, 10:57
Дори и някой да има едва ли ще ти каже "Здравей,аз съм Пенка,болна съм от СПИН.",така че никой не е на 100% сигурен познава ли такива хора или не ... и все пак гласувах с 'не',защото незнам никой от познатите ми да имат СПИН.
Кво друго да допълня?! :(
Мисля,че не.Но знам за една мацка(по физиономия) в града ми,че е болна... :(
Allthatshewant
12-02-2007, 12:49
Не познавам