View Full Version : КАК ДА УБЕДИМ РОДИТЕЛИТЕ СИ,ЧЕ И НИЕ СМЕ ХОРА
mishlence15
12-04-2007, 18:57
Кажете ми как да стане ако те не мислят така!Ако живееш по-зле и от в казарма?!Ако нямаш лично пространство в къщи,ако не можеш да излизаш,да говориш по телефона!Нормално ли е да те карат да се прибираш след училище и да ти следят сметката на телефона?Нормално ли като се прибереш да неможеш да останеш сам дори в собствената си стая,да не можеш да си пуснеш музика?Нормално ли да имат само изисквания от теб и в същото време грам разбиране за твоите нужди, да ти повтарят,че имаш само задължения,а правата като станеш на 18?Нормално ли е да ти казват,че нямаш право на мнение? #-o
иф ай уаъ ю , бих избягал да се поуплашат и да разберат че требе да те зачитат, можеш да идеш у некой фр да преспиш 1 вечер .....
но тва ако бях на твое място де :(
Щом го позволяваш ,да...
Нямам лично пространство,и трябва да се прибирам след училище или изобщо в час който не ми допада-просто не го правя.Като не се пребера-какво,ще ме накажат?Хаха-ще го направя пак.Имат изисквания,и не ми изнася-пренебрегвам ги.Всеки родител би се замислил да му отпусне края,или просто в един момент ще се примири.(казвам какво бих направила АЗ,за да не псувате много ,че насърчавам за непристойни действия)
Звучи ужасно ,знам.Ама знам също и какви родители има.Жив пример -моите.Бих се заклела ,че бяха най-ужасните в това отношение.И сякаш нарочно им се паднах аз-колкото те се опитваха с пълна сила да ме задушават ,да контролират всичко,два пъти по толкова аз упорито им опонирах и възразявах за всичко,по възможно най-крайния начин.За съжаление ,без крайности няма как в някои случеи.
Рискуваш доверието на ваще и куп други неща.Ама какво искаш да ти каже който и да е-ако не искаш да заставаш срещу тях си седиш мирно,и в крайна сметка в един момент вече наистина мнението им няма да е от такова значение .
jim_beam
12-04-2007, 19:48
mi nz ama 6to ne im se poopal4i6 malko.... kato ti kaje6 da ne si puska6 muzika pusni si na puk na tqh....ako ti kajat da se pribira6 mi poostani malko sled daskalo ama ne mn da kajem kam 30 min...
za ocenki ako ti se karat- edna moq fr se be6e skarala s tehnite to4no zaradi ocenkite i im be6e kazala 4e ne puk na tqh 6te izkarva smao 2 nezavisimo dali zn ne6to ili ne prosto 6te si predade prazen list i tehnite q ostaviha na mira...
a ako te zapla6vat s nakazanie to men sa me nakazvali samo vednaj v jivota mi i a pobarkah na6te za6to te mi zabraniha da govorq po tel da sqdam na kompa da izlziam i nekvi ei takiva i az slu6ah muzika mn silno i to se takiva deto ne6te ne gi traqt posle mi zabraniha i muzika da slu6am oba4e az sedq v hola i na6te gledat film a az si peq i tate mi vika aide da zamal4i6 malko a i az ee enmoje a i ne iskam ama ako iska6 moje i tva da mi zabrani6 i toi ni6to ne mi akza i az taka prodaljih da im lazq po nervite i edin den mn iznervih maika mi a tva stava 2-3 ot nakazanieto koeto be6e 2 sedmici i tq mi se razvika izlizai izlizai 4e enmoga da te traq ve4e i taka ama az togava bqh na 11 ili 12...taka4e ako im se opal4i6 6te stane na tvoito rano ili kasno ;) aide kasmet mila i ne se predavai :-)
die_die_my_darling_
12-04-2007, 19:52
оценявайте това което имате
родителите са най-важни
по-добре да ме контролират зверски...
ама мен майка ми ме гони от къщи и със седмици не дига телефона да ме пита жива ли съм,умряла ли съм...
татко почина преди 4 години....
просто не знаете какво имате
и се оплаквате....
mishlence15
12-04-2007, 20:00
Мила, всеки иска това което няма!Но не сравнявай двете неща не сравними са!Може да имаш баща и майка ти пак да й е през оная работа за теб нали?И да си вдига самочуствието като те тъпче!
[b]kogato ti 4eta problema s va6ite ako moje taka da se nare4e vse edno gledam men si s16ti sa ne6tata i pri men oba4e spoko vsi4ko s vremeto si
mishlence15
12-04-2007, 20:51
С кое време бе човек!Ужасно е1Ако избягам ще ме утрепят! :cry: :cry: :cry:
**EcKo**
12-04-2007, 21:26
Никой не ти казва веднага пък да си събереш куфара и да избягаш.Започни да закъсняваш,когато ти се карат и ти спори.Като искаш да отидеш на дискотека а те не те пусат...отиди.Като отидеш 1 път на дискотека без да знаят,и другия път като ги питаш дали може да ходиш има голяма възможност да те пуснат.Трябва да им покажеш че и ти си човек който иска да живее...И аз бях така...но започнах да се карам с наще за да ходя по дискотеки и купони.И после като ги питам може ли да отида ме пускат щот знаят че иначе ще отида без да знаят...Бъди упорита това не е живот твойто.
SiNiStEr
12-05-2007, 08:00
Толкова ли е трудно да поговориш с тях?
Пробвай.
Ти се радвай,че си така на наще не им пука за мен.Дори да не се върна във вкъщи с дни те дори няма да забележат
mishlence15
12-05-2007, 12:07
Толкова ли е трудно да поговориш с тях?
Пробвай. ми всъщност то не е трудно АЗ да поговоря с тях а е трудно ТЕ да чуят АЗ какво им обяснявам!!!
Seducti0n
12-05-2007, 15:39
Здравей.Не е норламно родителите да те лишават от правото на мнение и от това да изградиш свой ЛИЧЕН живот,социални контакти,приятелска среда в която да се чувстваш приятно...
Много ми е неприятно,когато попадна на деспотични родители,които "буквално" задушават децата си,в глупавия си стремеж да ги възпипат добре.Това,че те лишават от толкова много неща не е никак добре и мисля,че сега е времето да проявиш характер и да им покажеш,че ти си живо човешко същество и като такова иматш своите нужди.Ваще не са ти надзиратели,че да бъдат денонощно при теб и да следят всеки един твой ход.Направи така,че те да ти се доверят.Покажи им,че училището и разпускането с приятели,могат да вървят ръка за ръка. :wink:
Victorya
12-05-2007, 16:06
По принцип е много гадно това,което описваш и все пак те разбирам.Вярно,че при мен нещата не са чак така,но и при мен го има прекаления контрол.Не мога да ти кажа,че всичко е с времето си,както по-нагоре.Но мога да ти кажа,че упорството понякога довежда до положителни резултати.Ако говориш с тях,дори и да не те слушат,всеки ден по малко,може би нещо ще им влезе в главите.Не казвам със сигурност ще се получи,но нищо не губиш,ако опиташ,нали? :wink: Това е единствения съвет,който мога да ти дам.Вярно,че и аз не съм много свободна,но всичко,което съм си извоювала съм го постигнала по този начин.Вярно е също,че не може да сравнявам нашите с вашите и все пак всички сме хора...ще поговорим,ще се разберем.Пожелавам ти успех в борбата,сили да издаржиш и пиши как ще се развият нещата ;)
mishlence15
12-05-2007, 19:10
Ха та ето ви развитието от днес:Реших,че ще упорствам и не се съгласих да отида до магазина когато ме прати майка ми,И познайте обади се на баща ми и му каза иронично ,че отказвам да отида понеже ми нарушавали правата.И той какво просто реши,че ще ми спре и джобните!анаормално ли бе хора?Нормално ли е?
sexx_na_exx
12-05-2007, 20:09
е не знам ама наште също се даржат така с мен :cry:
Seducti0n
12-05-2007, 20:45
Ех,нещо не си ни разбрала правилно.Има голяма разлика между това да защитаваш личните си права и позиции и това да правиш на пук.Няма нищо нередно,че майка ти те е праитала до магазина.Искала е да и помогнеш,а ти така нагло си и отказала. :?
Ех,нещо не си ни разбрала правилно.Има голяма разлика между това да защитаваш личните си права и позиции и това да правиш на пук.Няма нищо нередно,че майка ти те е праитала до магазина.Искала е да и помогнеш,а ти така нагло си и отказала. :?
ма като ходиш всеки път накрая на човек му писва все да огажда на другите и да живее едва ли не в концлагер!
ма като ходиш всеки път накрая на човек му писва все да огажда на другите и да живее едва ли не в концлагер!
mishlence15
12-05-2007, 20:59
Гледай сега явно аз не съм го казал правилно.Е да няма нищо лошо да и помагаш,но ако тя прекарва времето си пред компа играейки белот по цял ден,а ти тичаш нагоре надолу в един момент ще ти писне нали?Та затова май е време малко да направиш напук!Не съм прислуга все пак!А и все по някакъв начин трябва да покажеш,че и ти имаш някакви нужди и лично мнение
jim_beam
12-06-2007, 06:02
Гледай сега явно аз не съм го казал правилно.Е да няма нищо лошо да и помагаш,но ако тя прекарва времето си пред компа играейки белот по цял ден,а ти тичаш нагоре надолу в един момент ще ти писне нали?Та затова май е време малко да направиш напук!Не съм прислуга все пак!А и все по някакъв начин трябва да покажеш,че и ти имаш някакви нужди и лично мнение
kogato pro4etoh predniq to post 6tqh da ti kaja 4e si postapila mn glupavo no 6tom tq po cql den e pred kompa estestveno 4e nqma da hodi6 do magazina... a kato te popita dali ne ti lipsvat djobnite ili ne6to takova moje6 da i otgovori6 ironi4no smisal ne6to to sorta na "da be dali mi lipsvali djobnite... malko sam gladna otvreme na vreme v daskalo ama kvo pak tolkoz 6te go prejiveq se pak nikoi ne e umrql ot glad.. ili pone zasega ne e umrql" i si lepni edna ehidna usmiv4ica i izlez ot staqta...