Влез

View Full Version : За противозачатъчните и използването им не по предназначение

lady_miss
12-05-2007, 18:58
Здравейте.Искам да ви питам дали знаете нещо по въпроса..ако не водя полов живот,ще ми вреди ли по някакъв начин да пия противозачатъчни?Понеже ми казаха,че противозачатъчните доста гинеколози ги изписвали за нередовен цикъл,дерматолози ги изписвали за акне..А аз имам проблеми и с двете..Но не водя полов живот.Според вас ще ми пречи ли ако започна да пия противозачатъчни(някакви по-хубави,не от 2 лв) или трябва да се посъветвам с гинеколог?

SeVy_SeXa
12-05-2007, 19:03
Ami sys sigurnost te nqma da ti povredqt stiga da se kosultirash s lekar... Naistina protivozachatychnite se davat za akne i neredoven cikyl no ginekologa ti shte ti kaje nai dobre tochno kakvi da piesh...Dori ako imash boleznen cikyl pak shte ti pomognat :)

SeVy_SeXa
12-05-2007, 19:03
Ami sys sigurnost te nqma da ti povredqt stiga da se kosultirash s lekar... Naistina protivozachatychnite se davat za akne i neredoven cikyl no ginekologa ti shte ti kaje nai dobre tochno kakvi da piesh...Dori ako imash boleznen cikyl pak shte ti pomognat :)

ateto
12-05-2007, 19:30
Пии пии противозачатъчни може и брада да ти порасне кой зане... #-o

neusan88
12-06-2007, 08:45
има едни от 30лв които знам че се приемат от жените когато са "сгафили" с гаджето и след полов акт действат!те не се пият редовно и мисля че са най добре за теб.
Но и аз като другите смятам че е най добре да отидеш на гинеколог защото той най добре ще те посъветва какво да пиеш :-| :-)

Myxaxaxa
12-06-2007, 09:08
...............

ninsy
12-06-2007, 11:39
има едни от 30лв които знам че се приемат от жените когато са "сгафили" с гаджето и след полов акт действат!те не се пият редовно и мисля че са най добре за теб.
Но и аз като другите смятам че е най добре да отидеш на гинеколог защото той най добре ще те посъветва какво да пиеш :-| :-)

Тези са толкова вредни ,че си нямаш и ни най-малка представа явно..
като не знаеш,по-добре не обърквай момичето ..туко виж те е послушало!

Amy lifestyle =]
12-06-2007, 13:48
За Ескапел ли говори Black_Rosse? "Едни от 30 лв" хах... това да не са ти бонбонки?
Не приемайте никакви противозачатъчни без гинеколога ви да ви ги е препоръчал! Никакви! Дерматолозите ги изписват на момичета, които са на около 20 години, ти на колко си? А ако имаш проблеми с нередовен цикъл отиваш при съответния лекар - гинеколог и той ще ти каже какви, кога и как да приемаш. Не се играйте с хапчета.

lady_miss
12-06-2007, 15:28
На 15 съм.Дали има значение възрастта?Благодаря все пак на отговорилите. :)

LuCiFersAngeL
12-06-2007, 16:02
Наистина има противозачатъчни, които спомагат за регулиране на цикъла и отстраняване на акнето, но преди да си вземеш такива задължително трябва да се консултираш с гинеколког! Само не знам как ще ти направят прегледа, защото аз като ходих ми правиха видеозон, но от друга страна пък може да ти ги изпишат без да те преглеждат както стана с една моя приятелка, въпреки, че ходим при една и съща гинеколожка :shock: А колкото до тези така наречените "Едни от 30 лева.." те са само за спешна контрацепция и са изключително взедни за организма, поради огромните количества хормони които съдържат. Иначе за противозачатъчните мога да подвърдя, че наистина регулират цикъла, течението става "по-оскъдно" и болките (ако има такива) намаляват или напълно изчезват :wink: