akademika
12-19-2007, 18:08
Мечтаейки за любимото момиче, която може би не ме харесва - реших да попиша малко. За утеха.А може някой да се вдъхнови.
Монологът на Аз-ът и Разумът в мен.
А: Отново?
Р: Този път няма да има болка.
А: Защо?
Р: Спомняш ли си, когато си мечтаеше „няма значение, дали ме обича или мрази, защото единствено мисли за мен” – всичко беше нормално с изключение на Теб, защото Ти бе сляп. Имаш ли въпрос? Какъвто и да е?
А: Каквото си поискам ли?
Р: Всичко.
А: Случва се, дори не мисля, но се случва. Какво си се случва?
Р: Тя.
А: Тя !? - Искрата, спусъкът? Неволно запален фитил и хиляди тонове, нищо неподозиращ, тротил очакват ...
Р: Миналото е непоправимо, само глупаците се връщат там.
А: Тя съществува ли?
Р: Разбира се, че съществува. Тя съществува. Тя е въплъщението на Душата.
А: Тя съществува ли така, както аз съществувам?
Р: Ти не съществуваш.
А: Аз мисля, че съществувам? Аз осъзнавам съществуването си. Аз съм се родил и ще умра. Аз заемам точка от пространството, две тела не могат да съществуват едновременно в една и съща точка на пространството.
Р: Няма значение, Тя съществува.
А: Тя ще изчезне ли... някога?
Р: Разбира се, че не. Как може тя да изчезне? Следващия въпрос.
А: Съществувахме ли с Нея?
Р: Това е, Ти, никога няма да разбереш. Дори когато всичко свърши и си на 90 години, все още няма да знаеш да ли отговора може да е бил „да” или „не” и това ще бъде нерешена загатка за ума ти, която ще продължава да те измъва.
по мотиви от Оруел-1984.
http://www.orwelltoday.com/how.shtml
Монологът на Аз-ът и Разумът в мен.
А: Отново?
Р: Този път няма да има болка.
А: Защо?
Р: Спомняш ли си, когато си мечтаеше „няма значение, дали ме обича или мрази, защото единствено мисли за мен” – всичко беше нормално с изключение на Теб, защото Ти бе сляп. Имаш ли въпрос? Какъвто и да е?
А: Каквото си поискам ли?
Р: Всичко.
А: Случва се, дори не мисля, но се случва. Какво си се случва?
Р: Тя.
А: Тя !? - Искрата, спусъкът? Неволно запален фитил и хиляди тонове, нищо неподозиращ, тротил очакват ...
Р: Миналото е непоправимо, само глупаците се връщат там.
А: Тя съществува ли?
Р: Разбира се, че съществува. Тя съществува. Тя е въплъщението на Душата.
А: Тя съществува ли така, както аз съществувам?
Р: Ти не съществуваш.
А: Аз мисля, че съществувам? Аз осъзнавам съществуването си. Аз съм се родил и ще умра. Аз заемам точка от пространството, две тела не могат да съществуват едновременно в една и съща точка на пространството.
Р: Няма значение, Тя съществува.
А: Тя ще изчезне ли... някога?
Р: Разбира се, че не. Как може тя да изчезне? Следващия въпрос.
А: Съществувахме ли с Нея?
Р: Това е, Ти, никога няма да разбереш. Дори когато всичко свърши и си на 90 години, все още няма да знаеш да ли отговора може да е бил „да” или „не” и това ще бъде нерешена загатка за ума ти, която ще продължава да те измъва.
по мотиви от Оруел-1984.
http://www.orwelltoday.com/how.shtml