View Full Version : Противозачатъчни
Zdraveiteeeee iskam da popitam ot kakva vuzrast moje da po4na da piq protivoza4atu4ni?? :neutral: Samo da kaja 4e sum devstvena vse o6te no s gadjeto mi mn skoro 6te go napravim i se 4udq posle dali samo na prezervativi da si karame ili ima nujda i ot hap4eta.Ols kajete
Модерирано от swords1010
Т.7 от правилника!
bebito0o
12-26-2007, 14:42
ранното започване не е много добро,за целта посаветвай се с гинеколог и той ще прецени :twisted: успех !
krem4et0
12-26-2007, 14:55
Ако нямаш наложителна причина(хормонални смущения да речем), не прибягвай до този метод, ако си под 18-20. Аз пия противозачатъчни, но на млади момичета под 18 не ги препоръчвам. И презервативът е достатъчно сигурен 8)
dali si devstvena ili ne nqma zna4enie. a na kolko si godini?
SilverAngel
12-26-2007, 16:42
Посъветвай се с гинеколог, те си знаят работата :)
Ако си под 18, според мен не почвай. Ако все пак решиш, че искаш да приемаш притивозачатъчни, задължително иди на лекар, и си направи хормонални изследвания, за да се види кои са най-подходящите за теб. Правилно използван презервативът осигурява 99,99% сигурност.
Mi na 16 sum :oops:
Няма проблеми.Ще ти изпишат.Отиди на гинеколог.Най-вероятно ще са Novinette или Lindynette 20
Dark_Angel_F
12-28-2007, 11:13
Mi na 16 sum :oops:
Няма проблеми.Ще ти изпишат.Отиди на гинеколог.Най-вероятно ще са Novinette или Lindynette 20 А може да й изпиша и Ясмин в списание Браво веднъж имаше цяла страница отделена за тях о пишеш ,че са пододящи за млади дами и нямат страничките ефекти на други хапчета като депресия , напълняване и т.н.
SilverAngel
12-28-2007, 15:47
Моята сестра ги почна на 18 и не качи нито грам, а напротив, свали 7 кг :shock:
krem4et0
12-28-2007, 16:42
Спирала ли ги е за пауза? защото и аз свалих доста кг за година и половина прием на хапчета, но от 3 месеца съм ги спрялаи качих значително. посъветвах се със специалист и той каза, че противозачатъчните могат и по този начин да влияят-да слабееш, когато ги пиеш и да напълняваш като ги спреш. Просто не е нормално със същия режим на хранене, ежедневти упражнения и драстично намаляване на сладкото и тестените изделия за по-малко от 3 месеца да кача 4-5 килограма.............
Скоро трябва да ги почвам пак и дано подействат пак в желаната насока.........няколко кила надолу.
SilverAngel
12-28-2007, 18:12
Ами да, пауза за 1 месец след 8мия цикъл :)
batkodoki
12-28-2007, 19:49
аман от глупости!
за момиче ПОД 20 год - употребата на хормонални контрацептиви е лотария с отложено теглене! ако изобщо ви вълнува какво ще стане с вас след 15 години - за къде сте се забързали? и кому правите всъщност услуга?
да знам! предписваме ги....но само когато Тя настоява и виждаме, че няма начин да я убедим, и ако не от нас от "една приятелка ми каза" ще ги вземе...
krem4et0
12-29-2007, 06:19
аман от глупости!
за момиче ПОД 20 год - употребата на хормонални контрацептиви е лотария с отложено теглене! ако изобщо ви вълнува какво ще стане с вас след 15 години - за къде сте се забързали? и кому правите всъщност услуга?
да знам! предписваме ги....но само когато Тя настоява и виждаме, че няма начин да я убедим, и ако не от нас от "една приятелка ми каза" ще ги вземе...
Е, аз не съм искала противозачатъчни, ама ми ги изписваха доста преди 20 и доста преди да почна да водя полов живот. Просто съчетах 2 в 1. А и какво може да ми стане от тях? Стерилитет?