View Full Version : Ваксина против рак на шийката на матката
love_love_love
12-31-2007, 12:08
здравейте.Искам да ви попитам за въпросната ваксина.При какви случаи може да се прилага и при какви няма смисъл да се?
atanakata
12-31-2007, 12:18
здравейте.Искам да ви попитам за въпросната ваксина.При какви случаи може да се прилага и при какви няма смисъл да се?
ахаха аз може би съм най неочаквания съфорумник, който може да ти даде съвет
обаче в час по биология обсъждахме точно това (даскала и момичетата най вече де) а пък аз взех че слушах
та
според даскала ми
тази ваксина е безполезна
принципно ваксините работят на следния принцип - в тялото на пациента се вкарват отслабени тела на дадения вирус. по този начин се стимулира имунната система да изработи антитела срещу вируса и да се създаде (в повечето случаи траен) имунитет
ракът (раковите клетки) представляват клетки с видоизменена форма и функция (ракът е злокачествен и доброкачествен/кисти и др./)
така че интересно е как би могла ваксина да помогне срещу видоизменени клетки като те всъщност не са вирусни
надявам се да ме разбра, ако не, някой да помага с обяснението :D
та това мисля аз ;р
SilverAngel
12-31-2007, 16:23
Ами не знам, след като е обявена за ваксина, може и да помага... Не губим ако си я направим :)
love_love_love
12-31-2007, 16:37
Ама аз друго питах де..
нали имаше нещо в зависимост от това с колко души си спал?
StillNoob
12-31-2007, 16:43
Само да кажа че въпросното ваксина струва 700лв
:-o
SilverAngel
12-31-2007, 17:53
Само да кажа че въпросното ваксина струва 700лв
:-o
Диди вярно ли???? Аууууу :lol:
love_love_love
12-31-2007, 18:56
parite ne sa problem.nqkoi moje li da mi dade nqkakva polezna informaciq?
Kisses_P
12-31-2007, 20:00
ето ти тема по въпроса http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=143124
и по-точно
Въпрос: На колко е равна вероятността да е налице заразяване с НРV, ако жената е имала само две-три полови сношения? Или повече, но само с един партньор?
Отговор: Приема се, че всеки следващ полов партньор повишава риска от заразяване с НРV с 15 % – и при жената, и при мъжа. Следователно, ако госпожица Х има само един полов партньор, с когото е положила начало на половия си живот и който никога не е имал друга партньорка освен нея, рискът е нулев. Ако, освен с този партньор, госпожица Х е имала дори единствен полов контакт с още някого, рискът вече е 15 %. Ако, освен това, партньорът й е имал полов контакт с още една жена, рискът за госпожица Х става 30 %. Ако партньорът е имал полов контакт с общо три партньорки, включително госпожица Х, а самата тя – с още двама партньори, рискът от заразяване за госпожица Х възлиза на цели 60 %. Разбира се, става дума за риск от заразяване с НРV изобщо, не непременно с типове 16 и 18.
love_love_love
12-31-2007, 20:56
благодаря за изчерпателността
6okolad4e
01-01-2008, 16:40
ахаха аз може би съм най неочаквания съфорумник, който може да ти даде съвет
обаче в час по биология обсъждахме точно това (даскала и момичетата най вече де) а пък аз взех че слушах
та
според даскала ми
тази ваксина е безполезна
принципно ваксините работят на следния принцип - в тялото на пациента се вкарват отслабени тела на дадения вирус. по този начин се стимулира имунната система да изработи антитела срещу вируса и да се създаде (в повечето случаи траен) имунитет
ракът (раковите клетки) представляват клетки с видоизменена форма и функция (ракът е злокачествен и доброкачествен/кисти и др./)
така че интересно е как би могла ваксина да помогне срещу видоизменени клетки като те всъщност не са вирусни
надявам се да ме разбра, ако не, някой да помага с обяснението :D
та това мисля аз ;р
emi moje 6toy specialnu toq rak se poqvqva pri mnogokratna smqna na partniori i e to4nu virus ... int kak daskalkata ti znai poi4e ot u4enite .. mai ne e mn naqsnu