View Full Version : Какво е вашето мнение по тези въпроси --->
miloto_Pilence
01-05-2008, 15:15
Може темата да ви се стори тъпа, но понеже в тоя форум съм срещала доста въпроси от рода на имаше малко сперма върху половите ми органи - може ли да съм бременна?; преди малко се замислих и искам да знам вашето мнение:
Ако веднага след акта момичето се е измило
вероятността за достигане на сперматозоидите до яйцеклетката не е ли
прекално нищожна? Примерно има някакво количесто сперма върху
отвора на вагината, но след акта момичето става и съответно отива в банята, през това време как биха могли сперматозоидите без никакво налягане да стигнат до матката? Пък и след това, когато момичето легне да спи има ли възможност сперматозоидите да се движат бавно по влагалището и в рамките на нощта да успеят да стигнат до яйцеклетката? И само когато момичето се намира в овулация тогава ли се отделят годни за оплождане яйцеклетки? Знам кога настъпва овулация и че продължава 3-4 дена, но през цялото време на тези дни
ли се отделят яйцеклетки или само в определен момент на един от четирите дена, или в определен момент и през четирите дни?
Не го обясних мн добре тва накраяа ама дано сте ме разбрали. :]]
DIVINE_TIME
01-05-2008, 17:50
Може темата да ви се стори тъпа, но понеже в тоя форум съм срещала доста въпроси от рода на имаше малко сперма върху половите ми органи - може ли да съм бременна?; преди малко се замислих и искам да знам вашето мнение:
Ако веднага след акта момичето се е измило
вероятността за достигане на сперматозоидите до яйцеклетката не е ли
прекално нищожна? Примерно има някакво количесто сперма върху
отвора на вагината, но след акта момичето става и съответно отива в банята, през това време как биха могли сперматозоидите без никакво налягане да стигнат до матката? Пък и след това, когато момичето легне да спи има ли възможност сперматозоидите да се движат бавно по влагалището и в рамките на нощта да успеят да стигнат до яйцеклетката? И само когато момичето се намира в овулация тогава ли се отделят годни за оплождане яйцеклетки? Знам кога настъпва овулация и че продължава 3-4 дена, но през цялото време на тези дни
ли се отделят яйцеклетки или само в определен момент на един от четирите дена, или в определен момент и през четирите дни?
Не го обясних мн добре тва накраяа ама дано сте ме разбрали. :]]
Овулацията настъпва на 14-15 ден от месечния цикъл и продължава от 12 до 24 часа,а не с дни. През тези часове не се отделят постоянно яйцеклетки. Отделя се една яйцеклетка или в рядка случаи по 2 или максимум 3,но това пак казвам се случва много рядко. И да,само когато е в овулация се отделят годни за оплождане яйцеклетки, поне на теория. :wink:
За останалите неща дали е възможно,не съм много сигурна. По принцип,за да настъпи бременност трябва да има еякулация вътре във влагалището и сперматозоидите да се изстрелят буквално в него. Има и нещо като естествен спермицид на входа на влагалището,така че имайки предвид тази теория,не би трябвало бременност да настъпи по начина,описан от теб,дори всички дуги необходими условия да са налице. И все пак никога не можем да бъдем сигурни,затова не си правете експерименти и дръжте телесните си течности далеч една от друга - така се препазвате не само от бременност,но и от болести...
miloto_Pilence
01-05-2008, 18:06
Мерси много за отговора DIVINE_TIME ;]
Пък и след това, когато момичето легне да спи има ли възможност сперматозоидите да се движат бавно по влагалището и в рамките на нощта да успеят да стигнат до яйцеклетката?
:razz: :razz: :razz:
Ако си носят патериците да докуцат до там. XDDD
DIVINE_TIME
01-05-2008, 19:11
Моля,дано съм била полезна. ;-)
Ами като си срещала толкова такива въпроси,защо ги задаваш пак и спамиш?
kalpazanka
01-06-2008, 09:35
На сперматозоидите не им трябва налягане, за да стигнат там, за където са тръгнали! Просто женската полова система им помага допълнително! Овулацията настъпва горе-долу по средата на менструалния цикъл, т. е. при цикъл с продължителност 28 дни овулацията настъпва на 14-тия и яйцеклетката е годна за оплождане само 2 часа!
Теоретична възможност за забременяване има по всяко време, ако се прави небезопасен секс! Овулацията ти, както и продължителността на МЦ не са строго определени.
А, да- овулацията е в един-единствен ден!
NiksaN4e
01-06-2008, 11:16
Само ще добавя, че сперматозоидите в кислородна среда умират много бързо и сами не могат да се "плъзнат" по вагината за да забременееш :wink:
miloto_Pilence
01-06-2008, 11:27
Само ще добавя, че сперматозоидите в кислородна среда умират много бързо и сами не могат да се "плъзнат" по вагината за да забременееш :wink:
Дано си прав/а за това, но съм чела доста спорове по въпроса колко време издържат сперматозоидите в кислородна среда. Едни твърдят около 10мин, други близо 24часа .... :-s
kalpazanka
01-06-2008, 15:00
Да не би в половите пътища да цари космически вакуум, както казва един съфорумец? Я вземете да си използвате кратуните по предназначение!
Сперматозоидите няма да имат оплодителна способност 48-72 часа, ако не издържаха в кислородна среда!
DIVINE_TIME
01-06-2008, 18:46
Средното време на "живот" на узрялата и отделена вече яйцеклетка е между 6 и 12 часа - само толкова е времето, през което тя може да бъде оплодена и да настъпи бременност; сперматозоидите живеят 2-3 пъти по-дълго.
`Искам да вмъкна обаче,че тук говорим за живот в тялото на жената.`
Източник : http://liternet.bg/publish13/k_kirilov/uteshi/1/01_01.htm
Посетете го сайтчето ако ви се чете. Пише доста интересни неща.
След обстойно ровене в сайтовете открих това. http://bitovo.info/index.php?id=51 Тук пише точно колко издържат сперматозоидите. Според този сайт те могат да издържат и часове дори и да не са в човешкот отяло. Каква всъщност е истината ?? Интересен въпрос. Ако някой може да отговори ... моля! ;-)
Сперматозоидите са аеробни клетки, както всички клетки в нашия организъм, така че кислорода не им вреди по никакъв начин - никой не може да ти каже точно колко време ще издържат на въздух - по правило издържат докато спермата засъхне и няма с какво да се хранят вече - а това е различно при различните хора, температура и т.н. Така че, ако искаш някакво цифрово изражение на това колко издържа - ами изпразни се или накарай приятеля ти да се изпразни примерно в една чашка и засечи за колко време ще засъхне - толкова им е живота. А иначе в женските полови пътища може да си живеят няколко дни в зависимост от това колко са зрели, колко хранителни вещества има, каква е киселинността на влагалището и матката, колко слузни вещества има и много други фактори. Затова навсякъде се среща различна информация - просто не може да се каже точно
sLaDkA_GrEsHkA
01-07-2008, 11:42
:razz: ot kude gi izmislqte ???
macka123
01-07-2008, 11:52
по горе прочетох нещо от сорта на тва , че на 28 дни през овулацията може да се отделят 2-3 яйцеклетки.Как така?В смисъл до колкото знам овълацията е периода когато една яйцеклетка може да бъде оплодена а за 28 се отделя една яйцеклетка.Не че споря просто искам да знам :-o
amatorium
01-07-2008, 12:38
Shte gledam da ti go obqsnq qsno i kratko. Nikoga ne poemai sperma vuv vaginata si. Kogato svurshi nqkude se izmiite dobre. S tezi dvata suveta nqma da imate problem. :smt002
DIVINE_TIME
01-07-2008, 15:41
по горе прочетох нещо от сорта на тва , че на 28 дни през овулацията може да се отделят 2-3 яйцеклетки.Как така?В смисъл до колкото знам овълацията е периода когато една яйцеклетка може да бъде оплодена а за 28 се отделя една яйцеклетка.Не че споря просто искам да знам :-o
Ами чела съм,че понякога вместо само единия яйчник да отдели яйцеклетка,другия също отделя ...