View Full Version : Как влияе кафето на организма?
sladku_bebzi
01-06-2008, 07:01
И освен тва от колко годишни го пиете редовно и кой ви е любимия вид?
slavito007
01-06-2008, 07:55
Ммм пия го от 2 години някъде и любимото ми е нескафе. Ароматът е несравним.
Еми как влияе ... Влияе на нервната система, но ако го пиеш в нормални дози няма да ти навреди. Даже е и полезно, защото има антиоксиданти :P
az obi4am mn kafenceto, piq go ot 3 g nasam :P znam 4e mi e edinstvenoto spasenie za da stana za daskalo
ani_sweet
01-06-2008, 08:47
I az obi4am kafenci gledam da ne prekalqvam,4e kato svikne6 s kafeto,posle ne ti vliqe nikak.Po princip go piq bez zahar,ponqkoga si pozvolqvam samo Neskafe 3in1 i taka.4uvala sym 4e kafeto zabavq procesa na razgrajdane na mazninite.Daje edin fr kato se zapisa na fitnes i instruktora mu kazal da spre kafeto :-o
spongebob
01-06-2008, 08:58
Аз съм на 18 и редовно си пийвам кафенце от около 2 години.Ами как влияе..ако попрекалиш ставаш доста изнервен при мен лично поне така се получава,а и ако не съм хапнала още нищо започвам и да потрепервам :)
По принцип действа диуретично, вдига кръвното и на мен особено положително, когато съм 1ва смяна, понеже трябва да съм адекватна в 7:30 и друг начин няма :D
Ето и един много полезен и интересен материал:
http://www.bb-team.org/articles/1690
Еспресото ми е любимият вид, по-точно на Lavazza и Illy + подсладители и понякога обезмаслено мляко ;) Веднъж дневно
http://laughingsquid.com/wp-content/uploads/espresso_vivace.jpg
Наздраве :smt006 :-D
Черпя се с кафенце от близо 5 години и вече съм свикнал да пия всякакво, стига да не е някав чорбалък :D , течната сметана ми спасява живота, а без цигарка направо не ща и да го мисля (но това е защото съм пушач от преди да пия кафе, ако си непушач, започването на цигарите няма да го направи по добро на вкус), ПИЛ СЪМ С АРОМАТ НА ПОРТОКАЛ, ПРОСТО Е ВЪРХА ИМА И ДР АРОМАТИ, а инак кафене да правят такова, знам само в Пловдив срещу Лъки Синема на Гладстон, в София още не сам открил, но мисля че е само въпрос на време ;)
Не пия кафе не ми е вкусно :?