View Full Version : Предпазни средства - риск
GeorgiaLove
01-07-2008, 09:01
Искам да ви попитам няколко въпроса, които ме човъркат от известно време... Навсякъде сме чели и виждали разни статистики за проценти сигурност на различните предпазни средства (презервативи, противозачатъчни и тн.). Добре сега.. защо е твърдението че презервативът е 97% май беше, а хапчетата 99%... в смисъл... от къде идват тези 1-2% шанс? При правилно сложен презерватив и нескъсан, при правилно приемани таблетки без пропуснати, откъде излизат тия проценти несигурност? В упътването на хапчетата Ясмин а и на всички други пише "При правилен прием има малка вероятност от забременяване" .. е от къде се взима тая вероятност ?? Значи, и да си пия редовно хапчетата, пак мога да забременея така ли ? Благодаря за отговорите предварително!
macka123
01-07-2008, 10:20
Ми ПРЕДПОЛАГАМ че хапчетата не могат да действат не всеки организъм еднакво.А за капутите нз...
При презервативите е ясно-скъсан презерватив...
Противозачатъчните са абсолютно сигурни.Освен ако организма не разгради правилно хормоните.....което е на практика невъзможно....Тези неща ги пишат,защото ако случайно стане някаква аномалия,да не могат да ги съдят,защото така пише на листовката..На практика на никое лекарство не пише 100% ефект винаги,със сигурност.Но хапченцата анти-бебе са си най-сигурният метод :) :-|
krem4et0
01-07-2008, 11:07
За противозачатъчните рискът идва от усвояването на хормоните. но има и риск, ако пушиш(усвояването намалява),ако си над 65 кг иси на ниско дозирани препарати, вероятността да не подействат е над 20%.......А за презервативите съм чувала, че в латекса има пори, през които могат да преминат единични сперматозоиди!