View Full Version : Помощ по история спешно е!
rihanna_avril
01-07-2008, 16:49
Трябва ми спешно отговор на въпроса
Защо хан Омуртаг променя политиката на 180 градуса? и на въпроса Всички значения за образуването на България.
Я си задай като хората въпросите ( както ги е задала даскалката или даскала), че нищо не схванах..
Иначе бих ти помогнала...
rihanna_avril
01-07-2008, 17:26
Първия е :Защо хан Омуртаг променя политиката на 180 градуса?
Втория е:Всички значения за образуването на България.
Само това.Аз не разбрах точно какво трябва да се пише и затова питам.Иначе точно така са зададени.
Може би защо Омуртаг променя толкова много политиката?
Такаааа, Омуртаг променя досегашната политика на 180 градуса, защото държавата е изтощена от многобройните войни, водени по времето на хан Крум. Сключва 30-годишен мирен договор, който е спазван през цялото управление на Омуртаг. Той използвал тези 30 години за реконструкция -строителна дейност: възстановяване на опожарената столица Плиска, в различни части на държавата са били построени нови дворци-крепости. Строителната дейност била увековечена с множество каменни надписи ( Чаталарски, Търновски).
По втория въпрос ще помисля малко и пак ще пиша. :)
Всички значения за образуването на България: хм, тук не разбирам дали трябва да пишеш за значенията за Европа, или за самите славяни и прабългари, или за самата държава.. бла, тая даскалица е много тъпа.
-Създаването на българската държава е едно от най-значимите събития в историята ни. Не само нашата, но и европейската, защото настъпва промяна в политическото, икономическо и културно развитие на Балкански полуостров.
-Еднаквото обществено устройство, общия враг ( Византия, хазари и авари) са причина за зараждането на съюз между прабългари и славяни.
-Двете култури ( славяни и прабългари) са принудени да се съюзят, в противен случай е щяло да бъдат победени и евентуално избити.
-Византия позволява този съюз, защото в това време има силен противник на изток-арабите и не смята за особена заплаха настаняването на новодошлите племена в нейните територии.
не се сещам друго, разрови се из учебника, сигурно ще пише нещо.
Дано съм помогнала.
rihanna_avril
01-07-2008, 18:00
Thanks =P~