View Full Version : За и против противозачатъчните
Такааа, снощи се хвърлих в размисли.. ( неоснователни до голяма степен)
Искам да чуя мненията ви за съвременната контрацепция. Плюсове, минуси, особено от момичетата, които от доста време пият противозачатъчни.
Скоро съм намислила да ходя на гинеколог и смятам да поискам да ми изпише хапчета. От страшно дълго време правя секс без предпазни средства, не съм имала проблеми, вече не се и шашкам около датата, в която трябва да ми дойде, но.. искам да съм сигурна.
Презервативите вече са ми гадни, нищо не усещам с презерватив, абе мъка.
Споделих с приятеля си какво съм намислила и реакцията му беше хипер странна. Предпочитал да не пия хапчета, едва ли не ще се отровя. :lol: И ебаси глупостта, да не съм се притеснявала от забременяване. Ха, че аз не се притеснявам, а искам просто всичко да е точно и да се знае, че се "пазя" по някакъв начин.
Още повече, че приятелката на брат ми взе, че забременя. Остава и аз да поднеса подобна новина вкъщи и не знам..
Та!
А, да, едно единствено нещо ме безпокои. Чух, че при приема/спирането на хапчетата се напълнява/отслабва. Напълняването ОК, трябват ми 2-3-4 килца, но ако тръгна да отслабвам ще е трагично. Аз сега съм 51 килограма на 173 см. :?
`Death`Whore``
01-08-2008, 08:41
Против съм. За себе си. Но и не искам да подтиквам другите да правят секс, без да се предпазват. Аз съм решила...и имам достатъчно други гадости...та да си преебавам още повече организма...
Не знам какво да ти кажа, честно казано...докато ги пиех, беше супер...секс навсякъде, всякак...а и така актът е завършен и е невероятно...но проблемите ми с яйчниците не са за пренебрегване... :-k
Значи не съм момиче, но мога да ти кажа някои неща, които знам от опит и като вече донякъде специалист в областта на лекарствата.
Първо - сегашните противозачатъчни нямат нищо общо с първите отпреди 30 години. Така че всякакви митове, че ти растат мустаци, брада, мутира глас, дебелееш много и т.н. са тотално необосновани. Сега дали ще качиш 2-3кг мисля че не е от значение пък и е индивидуално. От най-близък опит със сестра ми мога да споделя, че тя пие противозачатъчни вече 12 години мисля и нито е надебеляла, нито пък мустаци има. Най-съвременните неща, които са предназначени само за контрацепция и не влияят на цикъла ти и поради това са с възможно най-минимални дози хормони са тези противозачатъчни лепенки. Те са и най-удобни - лепят се някъде по тялото и се сменят през 1 седмица, така че не е необходимо всеки ден да пиеш хапче. Попитай гинеколога си за тях. Това естествено са само съвети и препоръки, лекарят ще прецени какво е най-подходящото за теб
krem4et0
01-08-2008, 08:50
За съм..............знам си редовната и безболезнена менструаця. не съм се шашкала за бебета и други неща. Предпочитам да пие хапчета и да си тровя организма, отколкото да изпитвам това, което преживявам в момента, очаквайки менструацията си.
Иначе зле не съм се чувствала....след спирането им понапълнях и чакам с нетърпение да ги почна. Дано да е още днес. Определно за мен контрацептив номер 1.
Здравей :) Много прваилно си си задала въпроса- какво е за предпочитане- да пиеш хапчета или да сервираш на вашите новината, че ще раждаш- и повече от перфектно знаеш отговора.
Аз съм пила противозачатъчни и съм много доволна. Постоянно излзат нови и нови по-безвредни за организма. От тези, които пих аз, не само че не напълнях, но и косата ми стана по-хубава, ноктите ми по-здрави, изчистих се от, и без това малкото, пъпки, които имах и бюстът ми порастна още. Лично аз пих Logest, но един лекар ми каза да пия Ясмин- по-нови са и са с минимално количество хормони.
В момента не приемам подобни хапчета, защото нямам приятел и не водя редовен полов живот, но когато съм във връзка задължително. :---)
sun_flower
01-08-2008, 09:20
az ne polzvam protiviza4atu4ni,no ne vunzamerqvam i da polzvam v interes na istinata.ve4e 11 meseca,da 4ukna na durvo,ne sme imali problemi i mislq 4e ne sa ni neobhodimi :).kolkoto do teb,sled kato si re56ila da se pazi6 po nqkakuv na4in,mislq 4e si izbrala podhodq6t metod :)
Една проста сметка: кутийка презеваиви - около 3 лева. Страстна нощ: кутийката бързо заминава.
Противозачатъчни: 12-13 лева. Ако смятате, че с 4 кутийки презервативи ще изкарате месеца и че ще имате редкия късмет да не ви се скъса нито един- давайте. 8-[
LedenaStrast
01-08-2008, 09:52
Когато става дума за здравето и бъдещето ни... не мисля, че трябва въобще да става дума за ПАРИ! ако ще и 30лв да са противозачатъчните...
Освен, че предпазват от нежелана бременност, те подобряват подпухването в разлчни области на тялото, акнето, омазняването на кожата и косата... повишават и либидото :D
На мен ми изписаха сега за регулиране на цикъла и да си кажа честно малко ме беше страх да ги започна... незнам защо! Може би защото знам, че е хормон...
Най-добре отиди при гинеколога си и той ще ти даде най-добър съвет
VerryBerry
01-08-2008, 09:53
лично аз съм против,защото не могат да се пият често,възможно е да си докараш здравословен проблем или хормонално смущение..и затва...съм за пре4зервативите,макар че все още не съм правила секс,а когато започна да водя полов живот ще си го имам в предвид
лично аз съм против,защото не могат да се пият често,възможно е да си докараш здравословен проблем или хормонално смущение..и затва...съм за пре4зервативите,макар че все още не съм правила секс,а когато започна да водя полов живот ще си го имам в предвид
Аааа... противозачатъчните се пият всеки ден и се спират за 7 дни, за да ти дойде. След година ползване имаш прекъсване от месец или два- споредзависи. С тях по-скоро си оправяш хормоналните проблеми, а не си създаваш. Да не гояорим, че ако имаш болезнена менструация- те ще ти дойдат като манна небесна :::
А дано ми пораснат циците. :oops: :lol:
LedenaStrast
01-08-2008, 10:00
Да не гояорим, че ако имаш болезнена менструация- те ще ти дойдат като манна небесна :::
Ще мине ли болезнената менструация като ги пиеш???
LedenaStrast
01-08-2008, 10:05
супер :smt001 това не го знаех...
Да не гояорим, че ако имаш болезнена менструация- те ще ти дойдат като манна небесна :::
Ще мине ли болезнената менструация като ги пиеш???
Аз бях на обезболяващи инжекции всеки месец- толкова зле беше ми станала менструацията. И като почнах да ги пия и си викам- може да не са витамини и да не са полезни, но поне няма да ме боли всеки месец. После като разбрах, че едно пиене на Ескапел е вредно колкото две години пиене на таблетки- си викам.. абе... по-добре с тях. И гинеколога потвърди :::
LedenaStrast
01-08-2008, 10:17
определено е така
FelisDirus
01-08-2008, 12:44
Пила съм и повече никога няма да повторя тази грешка - станах 500 кила, изгубих всякакво желание за секс, мисълта за секс ми беше противна чак...(в листовчиците за странични ефекти на ясмин ясно пише, че е възможно да се случи. Е, не са ли перфектните противозачатъчни?! Пий хапчета и спри да се чукаш...).
Противозачатъчните са ебана работа... ама, ти си знаеш де.. пробвай, пък ги спри, ако си недоволна.
Oф.. и мен ме мъ4и същата дилема от мнооого време - да пия или да не пия противоза4атъ4ни. И всеки казва разли4но. И явно наистина при всеки е разли4но. Имам приятелка, която ги пие от 3 години и й няма нищо. Една колежка оба4е ги по4на и след 2 месеца й се появиха мустаци.. :?
Така 4е... де да знам...
Oф.. и мен ме мъ4и същата дилема от мнооого време - да пия или да не пия противоза4атъ4ни. И всеки казва разли4но. И явно наистина при всеки е разли4но. Имам приятелка, която ги пие от 3 години и й няма нищо. Една колежка оба4е ги по4на и след 2 месеца й се появиха мустаци.. :?
Така 4е... де да знам...
Прецакала се е. Освен това явно са били досто хормонолно натоварени, което води и до напълняване и до мустаци... 8)