View Full Version : Обичам го
zdraveite.iskam savet,tai kato pomo6t ne bih kazala,za6toto trqbva da si pomogna sama kato vzema re6enie sama.mn vajno re6enie.
problema e ,4e imam vrazka s edin maj,koito ne e ot moqta religiq i na6te не са сагласни като разбраха.а техните го приемат.toi iska da jiveem izvan grada no tam trqbva na kvartira da jiveem.tuk v na6iq grad e nevazmojno.nz kak da postapq zaradi na6te i nai-ve4e zaradi ba6ta mi.nz kak 6te go prieme ,nqma da e dobre sas sigurnost.na 22 sam i sam zrqla no mn mislq i tova mi pre4i i kasmeta me otminava.zaradi tqh bih se jertvala o6te edin pat mn gi obi4am.znam sa6to 4e nqma da sa do men vinagi ,no trqbva da imam ne6to sigurno kato sobstven dom a nie go nqmame dvamata,a iskam da sam s nego.mn e trudno naistina.nz kakvo da mislq ve4e ,obarkana sam i tova mi pre4i i postoqnno si mislq za bolkata koqto pri4inqvam na na6te i moga da pri4inq. :lol: pi6ete mi molq
EleniTka
01-09-2008, 09:02
"na 22 sam" <= pishe si ;)
Достатъчно голяма си,эа да вэимаш решенията си сама.Ако смяташ,че ще се справиш,направи това,което си решила и искаш.Родителите ти ще се наложи да те раэберат.Но ако ще им искаш помощ (например финансова),а те са против решението ти-намери друг начин..
lLady_MooN_RaiN
01-10-2008, 03:42
Мисля, че искаш две неща. Да живееш с любимия и да не притесняваш/тревожиш/нараняваш вашите. Но май трябва да направиш компромис, защото да получиш и двете ще е трудно. Аз на твое място бих поговорила с родителите си. Без да им сервирам като гръм от ясно небе, че ще живея с друг човек... Отначало бих ги запознала. Сигурно предварително нямаша да кажа за религията му, защото, когато човек(родителите ти) си втълпят още преди да го видят, че не е за теб после трудно ще ги разубедиш. Бих им казала след като малко се поопознаят. Сигурно разбираш накъде бия - някак си бих се опитала да смекча шока от новината...нужно е време
`Death`Whore``
01-10-2008, 07:04
Нали го обичаш? Ако родителите ти са против само заради религията, да ги слушаш би било глупаво. Не е наркоман, не ходи постоянно по курви, не е престъпник, не се държи зле с теб - в случая родителите ти просто не могат да приемат, че няма как да бъдеш с идеален човек, и че не е нужно те да го харесват, защото няма те да живеят с него.
Най-добре им кажи това, което написа тук.Вярно, обичаш ги, но пък не може заради тях да не си с човека, когото обичаш.Сама и ти обмисли дали ще е добре да се омъжиш за този човек, да живеете заедно и т.н.Ако си сигурна си отстоявай мнението.
maybelline
01-10-2008, 08:45
Навремето твоите родители са взели решение да се оженят и да си направят семейство и изобщо - да заживеят своя съвместен живот. Прекрасно...но дойде и твоят ред да го направиш. Със сигурност ги нараняваш - момиченцето им порасна и иска да се омъжи, на всичкото отгоре за човек от друга религия. Но те как са те отгледали? Не са ли искали един ден да станеш зряла жена, която самостоятелно взема решения и отстоява позицията си? Нямаше ли да се борят за това, ако някое гадже ти предлагаше кокаин? Да, щяха да искат да си силна и самостоятелна и да вземеш правилното решение. По една случайност правилното решение щеше да съвпадне с тяхното мнение. А сега какво стана? Ти се опитваш да вземеш решение, което не им харесва и те вече не настояват да си решителна и самостоятелна. Противоречат си. Ако са възпитали самостоятелност и решителност в теб, ще трябва да се примирят, че тези качества не изчезват когато родителите ти поискат.
Относно приятеля ти - прекрасно е че се обичате, а едно семейство трябва да се създава с любов. Нямате дом и не сте само вие - много млади са така - квартири, гарсониери, наеми... Животът не е лек във всяко едно отношение. Това са предизвикателства, за които трябва да се подготвите когато решите да заживеете заедно. И двамата ще трябва да работите. Ако решите да живеете в един град доста време, изтеглете си заем от банката и го връщайте 20-30 години, като през това време ще имате собствен дом (на изплащане). Това е предимство - вместо много години да плащате луди наеми, пак ще давате същите пари, но ще ги влагате във свой дом.
Това ще стане, ако вземете решение да сте самостоятелни зрели хора. Ако вземеш решение да послушаш вашите, ето какво се получава: Ти им угаждаш този път, разбиваш връзката си с момчето, което обичаш, оставаш при семейството си (семейството ти няма да задоволява нито любовни нито сексуални нужди - това само двама влюбени могат да направят един за друг). И до кога ще е така? До следващият път като преживееш раздялата и си намериш друго гадже. Ами ако и той е от друга религия? Можеш ли да угаждаш на вашите цял живот?
Разбираемо е да не одобряват, ако приятелят ти е наркоман или пропаднал клошар. Но тук става въпрос за свястно момче, с което се обичате, и той е от друга религия. Мога да те посъветвам да проявиш разбиране към вашите, да им кажеш колко добре ги разбираш и да заживеете заедно с момчето, което обичаш. Ти си на 22, още доста млада, но някои хора не разбират това докато не станат на 40 (и те си живеят при мама и татко), когато вече е малко по-трудно да си намерят мъж и да родят деца.
Това е трудно решение, но в живота ще имаш и по-трудни. Трябва да започнеш да се справяш сама със Своите трудности. Какво ще стане когато някой в дискотеката ти предложи кокаин и амфетамини? Какво ще стане след години когато шефът ти опита да те излъже със заплатата? Какво ще стане когато някой набие детето ти в училище? Ами ако разбереш, че твой най-добър приятел смята да изнасили някое 15-годишно момиче?
Затова някой подобни трудности идват преди още да си се омъжила и преди да имаш деца. За да си отговорна за нечий живот (този на децата ти), трябва първо да поемеш отговорността за своя.
Успех, вярвам че знаеш кое е правилно за теб.
blagodarq vi za savetite.naistina edno golqmo blagodarq.i az si mislq da napravq takak kakto me savetvate za6toto dori i da obi4am moite roditeli bezkraino az razbiram 4e nemoga bez mom4eto koeto obi4am,ne moga da izpusna 4ovek koito e gotov za men na vsi4ko,koito jertva sebe si zaradi men.moite roditeli ne sam me ograni4avali v ni6to,obi4at me mn i az sa6to-edno golqmo blagodarq im kazvam.znaete li 4e jivota e adska borba ,ne e prikazka kakvato iskam da bade,namiram se na krastopat i e mn tamno v momenta ,kasmeta zaminava pokrai men i ne se spira,naistina se 4udq ve4e za6to.hora nikoga ne sam bila istinski 6tastliva v lubovta i tozi pat iskam da mi se stovari cqloto 6tastie na glavata i da izkre6tq 4e se nujdaq ot nego bez ne6to da mi pre4i.
Blagodarq vi o6te edin pat!
Ако мислиш,че имате бъдеще с този човек-отивай.
АКо той има перспектива в живота - отивай.
Ако ще живеете сами- отивай.
Ако има доходоносна работа - отивай.
Ако е град, в който ти самата може д намериш реализация в професионален план - отивай.
Ако отговорите на всички въпроси са ДА - :grin:
Ако обаче има някъде НЕ... - не отивай =;
ти си на 22 зряла си, как все още можеш да слушаш родителите си, сигурно на твойта възраст майка ти те е родила, не знам какво да прави, ти решаваш, но си на 22 все пак, аз сън на 17 и не слушам баща си, защото майка ми ен живее с нас но това е оделен въпрос, не знам, не знам от каква религия си, но по добре ли е да си жертваш любовта на живота ако може да се нарече така само заради религията ти, може би за родителите ти това е важно но послушай сърцето си, то никога не лъже :) надявам се да съм помогнала или ако не...
Мисля,че трябва да се съберете с това момче.Не познавам родители те ти но съм повече от сигурна че рано или късно ще ти простят все пак са ти родители,всеки родител ВИНАГИ прощава на децата си.И рано или късно че го приемат ти все пак си им дъщеря и трябва да уважът твоето решение.Поеми риска мисля че няма да съжеляваш,зашото ще си си с любимия и с обичта и подкрепата на родителите си.Защото ще ти простят.
КЪСМЕТ И МН МН УСПЕХИ И ЩАСТИЕ. \:D/
na6te si mislqt 4e 6te go ostavq te umeqt da mi vliqqt na psihikata moje bi za6toto jiveq s tqh postoqnno sam s tqh vseki den i tova se otrazqva na psihikata hora.sega maika me obejdava da ne vzimam kraini re6eniq ne odobrqva i mi go natqkva postoqnno,da zamina sama na dr mqsto da jiveq.tova bila me4tata mi bi me podkrepila ako ne bil ot na6iq grad,qvno saobrajeniqta sa i ot tova 4e v malkiq grad vsi4ki se poznavat i znaqt 4e sem mu ne bilo podhodq6to.te ve4e me pobarkavat,nqmal ni6to a pak tq iskala da imam sobstven dom toi bil po-golqm ot men s 10 god a ne bil realiziran i 6te se izma4vam taka bez ni6to kato carkovna mi6ka.naistina tiq ne6ta me pobarkvat i razdvoqvat.za6to ne moga da se re6e nai-posle?!
led_i_ogyn
01-18-2008, 18:08
Аз не знам кое е по-трудно да нараниш родителите си, които не те разбират или да нараниш любимият, които не е разбран.Осъзнавам колко ти е трудно, но истинската, голямата любов идва веднъж в живота.Преобръща всичко и ни променя.Тази любов ни дава само един шанс да сме щастливи с този които обичаме.А моментите прекарани в отдаване на тази любова са вълшебни.Повечето хора се страхуват да признаят, че са имали такива моменти, че са ги изпуснали и че никога няма да ги имат отново.Не е ли по-добре ако паднеш да бъде защото си скочила, а не някой те е бутнал?Моето мнение е да направиш това, което ти казва сърцето защото то никога не лъже!!!
значи зависи от неговата религия, ако е мюсюлманин, след време се жените, и ти ставаш негова собственост. Той ще решава какво да правиш, може да те има за домашен любимец. А камо ли ако се сдърпате нещо и искате развод, ужас просто
zdr otnovo.ne sam pisala otdavna.slojna e vse o6te situaciqta pri men,no to hubavite ne6ta nikoga ne sa stavali lesno:)priqtelq mi zamina v angliq da osiguri bade6teto ni nqma da e lesno no po-dobre dale4 ot vsi4ko okolo nas koeto pre4i.na6te sa gotovi na vsi4ko ve4e go razbrah,dori kazaha 4e sa hodili na vra4ka i tq kazala 4e sled kato se omajim dvamata 6te se razvedem sled 5 god.bqh prinudena da kaja 4e sme skasali za da se poospokoqt ne6tata,no trqbva da gi jertvam tva samo znam za 6tastieto si.NE POZVOLQVAITE DA KONTROLIRAT JIVOTA VI HORA po kakavto i da e na4in i nai ve4e OBI4AITE SE ISTINSKI,tva e smisala na jivota ni6to dr ne si zaslujava kolkoto i da mi e trudno i da obi4am i na6te.
zdraveite.iskam savet,tai kato pomo6t ne bih kazala,za6toto trqbva da si pomogna sama kato vzema re6enie sama.mn vajno re6enie.
problema e ,4e imam vrazka s edin maj,koito ne e ot moqta religiq i na6te не са сагласни като разбраха.а техните го приемат.toi iska da jiveem izvan grada no tam trqbva na kvartira da jiveem.tuk v na6iq grad e nevazmojno.nz kak da postapq zaradi na6te i nai-ve4e zaradi ba6ta mi.nz kak 6te go prieme ,nqma da e dobre sas sigurnost.na 22 sam i sam zrqla no mn mislq i tova mi pre4i i kasmeta me otminava.zaradi tqh bih se jertvala o6te edin pat mn gi obi4am.znam sa6to 4e nqma da sa do men vinagi ,no trqbva da imam ne6to sigurno kato sobstven dom a nie go nqmame dvamata,a iskam da sam s nego.mn e trudno naistina.nz kakvo da mislq ve4e ,obarkana sam i tova mi pre4i i postoqnno si mislq za bolkata koqto pri4inqvam na na6te i moga da pri4inq. :lol: pi6ete mi molq
Ти си БГ ,а приятелят ти е турчин ? ... така ли да разбираме ...