Влез

View Full Version : 1000 стипендии-интервю

Страници : 1 [2]

ioana.velikova.7
08-05-2013, 14:45
Интервюто се разгръща в три основни посоки:

въпроси от общ характер, за да разберем повече за теб и интересите ти
въпроси от областта, с която кандидатстваш
защита на есето, с което кандидатстваш
Разбира се, както във всеки разговор, и ти можеш да предложиш тема за обсъждане.

В интервюто трябва да разкриеш стабилност на знанията. Задълбочаването и богатството на обща култура имат значение.

ioana.velikova.7
08-05-2013, 14:46
В сайта на 1000стипендии пише това :

Интервюто се разгръща в три основни посоки:

въпроси от общ характер, за да разберем повече за теб и интересите ти
въпроси от областта, с която кандидатстваш
защита на есето, с което кандидатстваш
Разбира се, както във всеки разговор, и ти можеш да предложиш тема за обсъждане.

В интервюто трябва да разкриеш стабилност на знанията. Задълбочаването и богатството на обща култура имат значение.

antoniyaatanasova
08-06-2013, 11:57
Някой може ли да ми каже дали през 2012 година е имало тема : “Моят силен старт за Европа започва с... "

antoniyaatanasova
08-06-2013, 12:23
аз кандидатсвах с литература .. някой може ли да ми каже какви по точно въпроси задават ? страх ме е, че ще ме питат нещо за произведение което не съм чела или за автор който дори не съм чувала :Д

evtimow :3
08-06-2013, 14:20
минавам <33333

Spikyhedgehog
08-06-2013, 14:55
Евтимов, с какво си? И аз минавам между другото :)))

anonymous895156
08-06-2013, 15:43
Мен също ме очаква интервю. Аз съм с история.
Миналата година участвах и взех основна стипендия. На интервюто тогава ме питаха въпроси за мен и интересите ми и за есето, не са ме разхождали по учебния материал. Явно за всекиго е индивидуално. Паднаха ми се супер интервюиращи и може би това ми е помогнало. Пожелавам успех на всички, които минават. Най-важното е да бъдете спокойни, колкото и клиширано да звучи. :)

BloodyDreamer
08-06-2013, 16:09
Димитре, ти на национална олимпиада по история ходил ли си? И въобще какви изяви имаш по история? (от любопитство питам)

anonymous895156
08-06-2013, 16:22
На нея не съм, само на областните кръгове. Изявите ми по този предмет са от национални и областни конкурси за есета и реферати с историческа насоченост, една викторина тази година, от едно училищно състезание в шести клас, където бях капитан на нашия отбор и бихме 9-ти и 10-ти клас :D

BloodyDreamer
08-06-2013, 17:21
Браво, бе! :О Какви са тези реферати с историческа насоченост, че ми стана интересно?

Spikyhedgehog
08-06-2013, 17:23
Блъди, участваш ли в 1000-та стипендии???

BloodyDreamer
08-06-2013, 17:29
Мнем. Чудех се дали да пиша, накрая реших, че не ми се пише есе, и се отказах :D Догодина може и да пробвам.

anonymous895156
08-06-2013, 17:30
Браво, бе! :О Какви са тези реферати с историческа насоченост, че ми стана интересно?

http://www.svv-bg.com/docs/klasirane_2012.pdf

BloodyDreamer
08-06-2013, 17:40
Иха. Това звучи много интересно. Трябва да се пробвам да напиша нещо такова, ама не по тая тема, защото не ми харесва :D Друг път участвал ли си?

evtimow :3
08-07-2013, 09:40
Евтимов, с какво си? И аз минавам между другото :)))
Браво. :)

С математика съм. Ти? :)

anonymous895156
08-07-2013, 11:34
Иха. Това звучи много интересно. Трябва да се пробвам да напиша нещо такова, ама не по тая тема, защото не ми харесва :D Друг път участвал ли си?

Тук http://www.dtg-svishtov.com/dtgbg/docs/STATUT_2013.pdf взех поощрителна награда
има и такъв конкурс http://www.minedu.government.bg/opencms/export/sites/mon/left_menu/competition/pupil/2012_16pohod_Bedreddin.pdf
Изобщо... Доста са и това е хубаво, трябва да има повече възможности и за другите предмети, не само за математиката (въпреки че и там имам не малко постижения, но идеята е да имаш и по предмета, с който кандидатстваш, а от една олимпиада нищо не може да се определи)

Spikyhedgehog
08-07-2013, 14:11
Браво. :)

С математика съм. Ти? :)

И аз :O
Някога класирал ли си се на интервю от минали години? Знаеш ли горе-долу какво ще ни разпитват?

BloodyDreamer
08-07-2013, 19:08
Тук http://www.dtg-svishtov.com/dtgbg/docs/STATUT_2013.pdf взех поощрителна награда
има и такъв конкурс http://www.minedu.government.bg/opencms/export/sites/mon/left_menu/competition/pupil/2012_16pohod_Bedreddin.pdf
Изобщо... Доста са и това е хубаво, трябва да има повече възможности и за другите предмети, не само за математиката (въпреки че и там имам не малко постижения, но идеята е да имаш и по предмета, с който кандидатстваш, а от една олимпиада нищо не може да се определи)

Мерси. Лошото е, че не са много учителите, които биха се занимавали да подготвят учениците си за такива състезания. Или поне в село Бавнярово, където аз живея... Освен това ме съмнява да има интересни състезания по предметите, от които аз се интересувам. Пък и най-интересното от тези предмети се изучава по-нагоре (10-ти клас се почва органичната химия, генетиката е 11-ти клас). А да не говорим, че дори и да има, едва ли ще стане, защото никой учител няма да се навие да участва само заради мен.

kapriss96
09-15-2013, 07:36
аз кандидатсвах с литература .. някой може ли да ми каже какви по точно въпроси задават ? страх ме е, че ще ме питат нещо за произведение което не съм чела или за автор който дори не съм чувала :Д

аз съм с литература.. :) интервюто мина вчера.. в интерес на истината беше много приятно, изобщо не е това, което са описвали на предните страници.. никой не ме изяде xD питаха как си разбрал за конкурса, какви книги четеш, неща от представянето (онази автобиография или там каквото беше, което пращахме), какви са интересите ти, какво обичаш да правиш, искат да те чуят да разсъждаваш над нещо, да разберат повече за мисленето ти, за възгледите ти относно различни теми (хомосексуализъм, расизъм...), просто някакви неща, които изскачат в разговора.. единствения теоретичен въпрос, който ме питаха беше за автора на цитата, по който писах есе, какво знам за него, какво съм чела от него и така :) изпитващите бяха мъж и жена, като явно бях на високоговорител.. не знам как се представих, но ми беше интересно и комфортно, даже ми харесваше да си говоря с тях :) стискам палци, дано и при теб мине гладко :)

Lyubomir97
08-31-2014, 10:55
Здравей, и аз кандидатствах с Литература. Преминах на втори кръг - Интервю. Може ли да ми кажеш как точно да се подготвя, какви въпроси ще ме питат и нещо подобно.... Благодаря ти, предварително

Lyubomir97
08-31-2014, 13:17
Ох дано само да не се изложа... много се притеснявам, аз съм с литература и и ми предстои интервю, но все още не ми са се обадили...

Just.me
09-01-2014, 11:51
Любомире, и аз съм така.. Имам след няколко дни и.. :( На каква тема писа?

Lyubomir97
09-01-2014, 12:09
Темата ми беше "Светът съществува, за да се превърне в книга", а твоята?

Lyubomir97
09-01-2014, 12:12
Обадиха ли ти се за интервюто?

century20
09-02-2014, 15:20
Аз искам да попитам дали интервюиращите са различни за различните области на интерес и дали се обаждат по азбучен ред.

Lyubomir97
09-03-2014, 15:46
Мисля, че не се обаждат по азбучен ред. Може би на случаен принцип... Защото аз съм с буквата "Л", а едно момиче е със "С", а на нея вече са й се обадили и са си определили дата за интервюто.

Lyubomir97
09-03-2014, 15:46
А ти в коя област на интерес кандидатстваш?

vicky1474
09-06-2014, 13:56
Здравейте :) Одобриха есето ми и след седмица имам интервю. Може ли някой да ми каже какви въпроси г/д задават?

Lyubomir97
09-06-2014, 14:46
А ти в каква област на интерес участваш?

ani_banani
09-07-2014, 13:32
Хей :) Може ли някой който е участвал да ми каже какви въпроси освен от есето и от учебния материал задават? Мерси предварително.

Siipis
09-09-2014, 12:17
Кандидатствах два пъти, веднъж с физика и веднъж с лингвистика, и двата пъти ме одобриха. Първия път ми зададоха въпроси само върху есето, специфични въпроси като да опиша езикът суахили малко по-подробно (бях го дала като пример). Втория път ме питаха общи въпроси по физика - атомен модел на Бор, бета разлагане - т.е. неща, които човек знае и от обща култура. Така че се съмнявам интервюиращите да са супер специалисти по областта ви и да ви изненадат с алгебрична топология или нещо подобно.

mimonte2
09-09-2014, 12:29
Кандидатствах два пъти, веднъж с физика и веднъж с лингвистика, и двата пъти ме одобриха. Първия път ми зададоха въпроси само върху есето, специфични въпроси като да опиша езикът суахили малко по-подробно (бях го дала като пример). Втория път ме питаха общи въпроси по физика - атомен модел на Бор, бета разлагане - т.е. неща, които човек знае и от обща култура. Така че се съмнявам интервюиращите да са супер специалисти по областта ви и да ви изненадат с алгебрична топология или нещо подобно.
Аз кандидадствам тази година с Езикознание и се чудя, дали ще ме питат, колко книги съм прочел? Миналата година пак кандидадствах и ме накараха да изброя няколко имена на книги. Ако тази година посоча същите имена, дали ще направят проблем или ще искат нови книги? Освен това дали ще искат да им разкажа какво става в някоя книга?

Siipis
09-09-2014, 13:03
Аз кандидадствам тази година с Езикознание и се чудя, дали ще ме питат, колко книги съм прочел? Миналата година пак кандидадствах и ме накараха да изброя няколко имена на книги. Ако тази година посоча същите имена, дали ще направят проблем или ще искат нови книги? Освен това дали ще искат да им разкажа какво става в някоя книга?

Хм, не си спомням да са ме питали подобно нещо... не мисля, че лингвистика и езикознание са една и съща наука. (Всъщност, на мен ми се наложи да обясня по-подробно какво по дяволите е лингвистика).

Иначе, не съм сигурна. Дали ще пазят записки какво си казал миналата година? Не знам. I'd err on the side of caution. Според мен е в твой интерес да споменеш какви нови книги си чел тази година и да добавиш накрая онези, които си посочил предишния път.

Иии какво по-точно е езикознание? D:

mimonte2
09-09-2014, 15:19
Хм, не си спомням да са ме питали подобно нещо... не мисля, че лингвистика и езикознание са една и съща наука. (Всъщност, на мен ми се наложи да обясня по-подробно какво по дяволите е лингвистика).

Иначе, не съм сигурна. Дали ще пазят записки какво си казал миналата година? Не знам. I'd err on the side of caution. Според мен е в твой интерес да споменеш какви нови книги си чел тази година и да добавиш накрая онези, които си посочил предишния път.

Иии какво по-точно е езикознание? D:
Хаха, ами езикознание е знание за езиците :D Кандидадстваш ли с езикознание, значи кандидадстваш с даден език. Аз кандидадствам с английски за вече втора година. В съчинението си съм посочил и немски думи. Съчинението ми беше на тема "Духът на един език се крие в непреводимите думи".

Lyubomir97
09-20-2014, 16:49
на 26.09.2014 имам интервю, кандидтствах с Литература. Ако има някой, които вече е преминал интервюто да пише горе-долу какво са го питали! Благодаря Ви, предварително!!!

Lyubomir97
11-12-2014, 14:33
Здравейте на всички!
Искам да попитам някой, който е участвал за т.нар. СИУ /Стипендия за изключителни умения/, която е степен над основната стипендия. та ще помоля всеки, който е участвал, най-вече с Литература, да пише.
Ще съм много благодарен!
Ако някой има нужда за информация за Основно стипендия да пише на имейл: lyubomirpetrov_97@abv.bg или на ЛС тук, или във форума!
Благодаря ви, предварително!!!

Бърз отговор на това съобщение