View Full Version : 1ви ден след края на цикъл
blablaaaa
01-14-2008, 17:40
моля ви кажете ми дали е възможно да се забременее при условие че и преди се е късал презерватива,но докато съм била в овулация и нищо не е станало? 4ак след овулацията ли е годна яйцеклетката з аоплождане? какво хапче имаше вместо постинор,защото разбрах че е спрян от производство,а на неогово място има друго,но без странични ефекти? мисля че започваше с Фе...
Insatiable
01-14-2008, 18:00
Той свършвал ли е изобщо.. че не разбрах? Ако е свършил и се е скъсал презерватива добре ще е наистина да пиеш това хапче, макар че то далеч не е "бонбон" :) Казва се Ескапел и цената му е между 25лв-30лв, можеш да го намериш във всяка една аптека.
Ако обаче не е свършвал и се е скъсал презерватива не е нужно да пиеш нищо, само че другия път внимавайте! Успех :)
PerfectByNature
01-14-2008, 18:15
escapelle e xap4eto i pomaga .... oba4e struva maika si i ba6ta si ... ot porqduka na 25-30lv zavisi ... no ne pove4e nito pomalko :( izpii go vuzmojno nai skoro .. i za napred umnata
blablaaaa
01-14-2008, 18:47
е нали шанса,като е първия ден след края на цикъла ми да съм бременна, е малък? и някой може ли да каже дали чак след овулацията е по-голям шанса,заради узряването на яйцеклетката?
suunlight
01-14-2008, 20:40
погледни тука .. http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=105640&highlight=
eskapelle ima stranichni efekti :!: :!: :!: :!:
kalpazanka
01-15-2008, 05:36
е нали шанса,като е първия ден след края на цикъла ми да съм бременна, е малък? и някой може ли да каже дали чак след овулацията е по-голям шанса,заради узряването на яйцеклетката?
По време на овулацията, не след нея!!!!!!!!!!! ](*,) И не е заради узряването на яйцеклетката, а заради пукването на фоликула!!!!
krem4et0
01-15-2008, 05:49
По време на овулацията, не след нея!!!!!!!!!!! ](*,) И не е заради узряването на яйцеклетката, а заради пукването на фоликула!!!!
Е, все пак момичето знае, че има овулация и тя е пряко свързана със забременяването. Не го съди така строго.
А към авторката-риск има. Вчера четох 1 статия, от която тръпки ме побиха, че спормата имала ензим, който отключвал овулацията на жената............Сега съм се спекла по тоя повод :)
В тази ситуация(поне седмица преди овулация) лично аз не бих пила хапче, но ти си решаваш!
blablaaaa
01-15-2008, 07:58
И не е заради узряването на яйцеклетката, а заради пукването на фоликула!!!!
Когато узрее яйцеклетката,фоликула се пука знам.. мс за помощта и отговора..
На bRigHt [!] m00rnInGstaR,Insatiable и krem4et0 мс :)
Първи ден след менструация....
Така, малко не разбирам въпроса ти, при положение, че загалвието ти малко не съвпада с изложеното.
Жената навлиза в овулация обикновено към 11-14-16-тия ден след началото на цикъла си. При всяка жена е различно, но обикновено е в такъв период. Ако презерватив се скъса, докато жената е в овулация, шансът да се забременее е почти стопроцентов.
Обикновено в първия ден след приключване на цикъла не може да се случи нищо. Забременяване настъпва единствено, когато жената е в овулация. Сами разбирате, че в първият ден след цикъла това няма как да стане. В аптеките продават тестове и за овулация, така че, ако имаш съмнения, можеш да си купиш и да разбереш дали си в такъв период или не.
За непросветените: овулацията е периодът, в който яйцеклетката е годна за оплождане – тогава, когато се откъсне от фоликула и тръгне по фалопиевите тръби към матката. Това става около 11-14-16-тия ден след началото на цикъла. Тогава може да настъпи оплождане и оплодената яйцеклетка след това се вгражда в стената на матката и започва да се развива ембрион.
Иначе хапче антибебе има, за съжаление ПОСТИНОР-ът беше много добро такова контрацептивно спешно хапче, но го спряха от происводство, с много по-малко странични ефекти от днешния ЕСКАПЕЛ. За спешно хапче, започващо с „Фе” не съм чувала. На мястото на ПОСТИНОР дойде ЕСКАПЕЛ, който пък си е направо една хормонална бомба....
Ако имаш въпроси, питай.
krem4et0
01-15-2008, 09:05
Забременяването в деня на овулация със семеизправане не е почти 100% сигурно! Ако беше така, нямаше редица двойки с години да си следят овулацията и пак да нямат деца. А да не говорим, че опрождането не винаги води до бременност. В редица случаи матката не е пригодна за вгнездяване на зиготата и бременност не настъпва.
SMoKe_BoY
01-15-2008, 09:06
Ако се е исхварлил има шанс ако не няма.
kalpazanka
01-15-2008, 09:12
devisil, цикъл и менструация не значат едно и също нещо
Обикновено в първия ден след приключване на цикъла не може да се случи нищо.
Забременяването в деня на овулация със семеизправане не е почти 100% сигурно! Ако беше така, нямаше редица двойки с години да си следят овулацията и пак да нямат деца. А да не говорим, че опрождането не винаги води до бременност. В редица случаи матката не е пригодна за вгнездяване на зиготата и бременност не настъпва.
Кремче, караш ме да се смея! Забременяванетоп е почти 100%-та сигурно! Ако не беше така, нямаше толкова много съвети да се дават как да се забременее именно през този период!
А по-голяма глупост от тази, че оплождането не винаги води до бременност, не съм чувала. Освен ако момичето не е болно от една изключително рядка болест, която не позволява вграждането на яйцеклетката в стената на матката да настъпи, в което се съмнявам авторът на топика наистина да страда от такава!!!!!!!
В редица случаи матката не е пригодена за взнездяване на зиготата и не настъпва бременност??????????? За болестно състояние говорим, нали?
Дай ми пример!!!!!!!!!!
devisil, цикъл и менструация не значат едно и също нещо
Обикновено в първия ден след приключване на цикъла не може да се случи нищо.
Калпазанке, мисля, че е време да се пообразоваш още малко, допълнителната литература в определените случаи никак не вреди и би могла да е само от полза, за да не ставаме с,ешни в очите на околните.
Я ми обясни, моля те, този твой "гениален" проблясък, че месечен цикъл и менструация не значат едно и също нещо?
kalpazanka
01-15-2008, 09:46
Месечен цикъл е периодът от първия ден на настъпване на менструацията до първия ден на следващата такава, а менструация или мензис е изхвърлянето на стратум функционале на маточната лигавица. Прочети за менструационната фаза, пролиферативната, секреционната и исхемичната. Мога да ти препоръчам учебника по цитология, хистология и обща ембриология на Владимир Овчаров- ректор на МУ София!
krem4et0
01-15-2008, 10:17
Мила, не спори с момиче, което не прави разлика между тези неща и което смята, че всяка еякулация води до бременност. Не си струва.......
Я ми обясни, моля те, този твой "гениален" проблясък, че месечен цикъл и менструация не значат едно и също нещо?
:razz: :razz: :razz: паднах от стола 8-) 8-) 8-)
kalpazanka
01-15-2008, 14:16
И аз паднах от стола, като видях, че при овулация се отделя яйцеклетка :razz:
Kva e vyzmojnost na vtoriq den sled kraq na MENSTRUACIQTA da se zabremenee?
s3x_0n_th3_b3aCh
04-01-2008, 16:13
Tfa,4e 6ansut e maluk, ne ozna4ava,4e go nqma :-o Horata ti kazaha imeto na hap4eto ve4e...ti precenqvai..
Tfa,4e 6ansut e maluk, ne ozna4ava,4e go nqma :-o Horata ti kazaha imeto na hap4eto ve4e...ti precenqvai..
Na mene li mi kazva6? Ma az go pih sy6tiq den. Prosto pitam za6toto ne znam da li podeistvalo- ve4eminaha 11 dena i nqma nikvi strani4ni efekti.
Kras4eto_lp
04-01-2008, 18:45
Na mene li mi kazva6? Ma az go pih sy6tiq den. Prosto pitam za6toto ne znam da li podeistvalo- ve4eminaha 11 dena i nqma nikvi strani4ni efekti.
Абе не ти ли писна да питаш 1000 пъти едно и също нещо...егати и хората :-x
wasntme_
04-01-2008, 19:29
xax mda... tova momi4e adski mn drazni... vav vsqka edna tema govori za sobstveniq si problem.. 6e kaje6 si4ki pomnim kakvo i se e sly4ilo na neq....
malko spam ama nervite me biqt :D
Da, ma nikoj ne mi otgovarq kato horata :D
kirkolevka_love
04-02-2008, 12:21
Както ти казаха ескапеле кам 25-30 лева..но се взима до 3 дни най-късно!Колкото по рано толкова по добре..а за друг път да знаеш когато усетиш че се е скусал презерватива или се е изпразнил в теб си пъхни 2 аспирина и легни и си сложи един тампон...След 4 часа с този тампон после отиди в тоалетната измии се наи убилно и ще си си супер ..само си гледай мензиса кога ти идва .. Успех!
Както ти казаха ескапеле кам 25-30 лева..но се взима до 3 дни най-късно!Колкото по рано толкова по добре..а за друг път да знаеш когато усетиш че се е скусал презерватива или се е изпразнил в теб си пъхни 2 аспирина и легни и си сложи един тампон...След 4 часа с този тампон после отиди в тоалетната измии се наи убилно и ще си си супер ..само си гледай мензиса кога ти идва .. Успех!
Мооооляяяя ????????? Заклевам се това за първи път го чувам.Верно,че презервативите в кисела среда умират...Обаче тва е бахти и простотията честнооооооооо...Незнаех,че има толкова откачени хора,които го правят това
Мооооляяяя ????????? Заклевам се това за първи път го чувам.Верно,че презервативите в кисела среда умират...Обаче тва е бахти и простотията честнооооооооо...Незнаех,че има толкова откачени хора,които го правят това
I az ne go bqh 4uvala tova ne6to... A za Escapelleto znam vsi4ko i go izpih na vreme, ama se pritesnqvam, 6toto vijdam, 4e po4ti na vsi4ki momi4eta im e do6lo 6-7 dni sled izpivaneto na tova hap4e, a na mene ve4e mi e dvanaesti den sled izpivaneto na hap4eto i mi nqma ni6to...
kirkolevka_love
04-02-2008, 13:56
Не е простутия.. пробвала съм го и мои приятелки също са го правили.. така че е доволно ;)
Не е простутия.. пробвала съм го и мои приятелки също са го правили.. така че е доволно ;)
Ama da si pyhna dva aspirina f "onaq rabota" li? Hm, symnitelno mi e...
alex_devv
04-02-2008, 14:31
кък се така ги късате тия презервативи и от къде го измисляте тва, че няма странични ефекти - незнам!
кък се така ги късате тия презервативи и от къде го измисляте тва, че няма странични ефекти - незнам!
Za sega nqma... pyk 6te vidim...
Това са някакви пълни измислици и Ти и Приятелките ти добре,че сте имали късмет и не сте забременяли..Ако си мислите,че е от това..Жестоко се лъжете..Незнаех,че има толкова заблудени хора на тоя свят,честно!!! ](*,)
Това са някакви пълни измислици и Ти и Приятелките ти добре,че сте имали късмет и не сте забременяли..Ако си мислите,че е от това..Жестоко се лъжете..Незнаех,че има толкова заблудени хора на тоя свят,честно!!! ](*,)
A ve i az se 4udq i se krystq...
kirkolevka_love
04-02-2008, 21:46
Понеже има някфи киселини в хапчето и изгаря сперматозоидите..и не позволява да достигнат !
Понеже има някфи киселини в хапчето и изгаря сперматозоидите..и не позволява да достигнат !
Ем ако искаш направо си напълни пу*ката със сярна киселина и виж може и така да стане...не,не,не,тоя форум ме отчайва все повече и повече ден,след ден и се чудя защо още влизам тука честно..
А по темата,спокойно ще ти дойде,при всички е различно :)