Влез

View Full Version : Тактиките ви за учене

zleto
01-19-2008, 15:14
Аз съм 11 клас,обаче вече ми омръзна да се озовавам в положение,че трябва да оправям все 2ки и 3ки. Уча в сериозна езикова гимназия и е по-трудничко,но за тези 4 години успехът ми накрая винаги е бил максимум 4.20,като се има предвид,че 1вия срок е още по-зле,но 2рия все някак избутвам. И тук идва интересната част-аз само уча. С друго не се занимавам. Като се прибера от у-ще ,сядам над учебниците. Събота и неделя отново същото. Но не успявам. Учила съм за контолно над 5 часа и накрая-2. Какво е това? Ужасно е отчайващо. Какво да направя,защото искам да съм по-успеваема!? Не стига,че си отделям времето само за това,ами нищо и не постигам. Сякаш не усвоявам нещата. :( Вие как учите ,по колко време,как си разпределяте деня и успявате ли?

BeautifulWorld
01-19-2008, 15:46
Аз винаги лесно съм запомняла уроците, дори преди не ми беше нужно да чета у дома. Това обаче сега ми играе лоши шеги, защото нещата стават по-трудни и не може само от това, което чувам в час - трябва и у дома да сядам, а не съм свикнала да го правя. Повече от два часа не мога да уча у дома - спирам да зопмням каквото и да било. По принцип не уча повече от час на ден, напоследък събота и неделя малко повече - нали е края на срока, постоянно ни изпитват и правим контролни.
Може би не се съсредоточаваш достатъчно - шумно ли е около теб, има ли някой друг наоколо, който да те разсейва, изключваш ли си компютъра/телевизора, докато учиш?

IrReplacaBle
01-19-2008, 15:47
ами засега успявам като се има предвид,че ще е и е една трудна година(ще кандидатствам и затова), но нямам много свободно време ,през ден два да успея да се измъкна за 1-2 часа с приятели и останалото свързано с уроци и даскало....Точна тактика мисля,че нямам...по математика примерно въобще не уча,но пък ми се отдава и съм добре,но виж по история,физика е там е голямото учене....

chipi_kaoo
01-19-2008, 16:02
пфффффф утрепахте рибата и просто немам думи :shock: :shock: :shock:

malkoto bonbon4e
01-19-2008, 16:25
Ами точно тактика за учене няма според мен,но има хора който си научават уроците в училище и на тях им е лесно да се подготвят. Съветче:винаги започвай да учиш от предметите който ти са трудни УСПЕХЧЕТА :wink:

Madness
01-19-2008, 16:36
Нямам време за тактики...уча по нощите,уча в междучасията,уча в час...
В случаите в които сядам следобяд примерно и си пиша/уча нормално изобщо не ме ебе за тактиката...просто уча...

sexa_na_kompleksa
01-19-2008, 16:45
Тактика ... не може да се каже, че имам някаква особено тактика, но като ми дойде музата да уча, си имам някакви навици. Приемрно като уча по някой разказвателен предмет отивам някъде, където е тихо без никакви източници на шум, гробна тишина, за да мога да се съсредоточа и първо прочитам веднъж урока, след това всеки абзац по отделно и си подчертавам най-важното. Наскоро запончах и да си разказвам уроците на глас, защото при нас учителите искат да им разказваме уроците, а не да ни задават някакви въпроси и ние да им отговаряме, както съм свикнала. Друго какво ... примерно по английски думичките, които не мога да запомня ги пиша по три реда. Също така чета и книжки на английски, за да мога да си упражнявам езика. Хубаво е и на глас да се чете. По някои предмети си водя и записки в час за нещата, които не ги пише в учебника, учителите се впечатляват от това да запомниш нещо, което те просто са споменали, а в учебника го няма.
Ми мисля, че е това.
А да седиш и да учиш 5 часа и накрая да имаш 2 ... ??!?! Не можеш да запомниш материала ли или по принцип така бързо забравяш?

nikinkaa
01-19-2008, 16:51
Както ми падне 8)

Mitio_man
01-19-2008, 16:52
ми нямам някаква особена тактика на учене щото в къщи си уча много рядко,но като седна просто чета и запомням.ако трябва го чета пак докато не го запомня.УСПЕХ

zloto
01-19-2008, 16:56
Аз нямам тактика за учене... попринцип много рядко успявам да си концентрирам вниманието върху нещо за повече от час, разсеяна съм и т.н., но въпреки това успявам някак си да вържа 5, а втория срок и над 5... имам навика да уча в последния момент, което не е никак правилно...
а за теб не знам, след като си учила 5 часа после поне проверяваш ли дали си го запомнила?

snoopdogg
01-19-2008, 17:04
Аз нямам нито навик нито желание да уча...не са ме свикнали от малък,ако реша съм луд ама трябва да имам нещо да ме ядоса или да трябва да натрия нечий нос,че мога с 1 ден учене повече от тъпите зубари..винаги съм го знаел и това си ме успокоява вътрешно и затва ся ям дървото по някои предмети..

BioX
01-19-2008, 18:51
y4a v daskalo poprincip.ama sega kato me napanaha nakraq da popravqm 2ki. :D y4a i sled daskalo ama nai mnogo 1 4as i posle se motam nasam natam
sly4valo mi se e da y4a edin yrok s 4asove(3-4)i nakraq ni6to da ne pomnq i 2ka
ytre nz prosto kak 6i si nay4a za ponedelnik 6toto 6i ma ispitvat da popravqm dvoiki po ikonomika,istoriq,biologiq i po bg 6i praq kontolno.
predstavqm si kak 6i si nay4a po si4ko :D

Glezanka
01-19-2008, 20:30
В математическа гимназия съм,11 клас,успеха ми винаги е бил около 5.00 и 5.10,мързи ме да уча и не уча,ако съм заинтересована по някой предмет може да седна да чета,разбира се ако съм си купила учебник ... уча това което ми е интересно и краде вниманието ми ... И аз се чудя 5 часа какво толкоз си учила и накрая неможеш да изкараш дори 3 ... И ти не преписваш ли?Няма ли кой да подскаже?

1n5ub0rd1na73
01-19-2008, 21:34
Тактиката ми за учене е да не уча по бавноразвиващи предмети като физика, химия, география, биология, информатика. Просто няма смисъл да уча за някаква си оценка, която може само да ми стопли стола, заради времето прекарано в учене за нея.

Kisses_P
01-20-2008, 18:07
Да учиш 5 часа за дадено контролно не е тактика... Когато съм учила за контролно повече от 1 час все съм с ниска оценка.. и ме е яд после.Не сядай веднага да учиш след училише.Остави си малко време да починеш.После си състави план по какво имаш да учиш,кое е най-важното от тях,по кое със сигурност ще те изпитат ,по кое не.. Аз уча като пиша.. пиша си уроците на листове и ткаа по-лесно ги запомням.е,не всичко пиша..После го прочитам 2-3 пъти и се опитвам да го разкажа.Преминавам на другият предмет.Вечерта преди да си легна пак преговарям всичко и не ми отнема повече от 30мин..Отделно за контролни вианги съм подсигорена с пищови.. или си подсказваме..Оценка ралзична от 5 рядко имам/е,като изключиме литературата,тя хич не ми върви/А уча в сериозна езикова гимназия..

Romance
01-20-2008, 18:47
Като по - малка бях много стриктна.Учех винаги по абсолютно всичко та дори и допълнително..цаката при мен беше многократното повтаряне..ама то тогава и нещата бяха по лесни.
Сега тактика няма...не сядам у нас,уча в междучасията (те нали са за тва) и горе - долу върви..