Влез

View Full Version : Помощ по Немски

h_m_n
01-20-2008, 18:28
Не разбирам нищо от немски, а трябва да имам малко текстче/ половин страничка на една от следните теми:
1)Какво правиш през свободното си време
2)Какво би било, ако не стареехме
3)Ако спечелиш много пари, какво би направил с тях

Не мога сам да си преведа, не знам как и да търся в нета, защото няма да разбера ](*,) Или ако има някаква програма за превеждане, пиша го на БГ и тя го превежда на немски :smt001

Aileen
01-20-2008, 18:33
Ако искаш си намери или напиши нещо на български и го пусни тук. Само гледай да не е много дълго или със сложен език. Аз ще се опитам да ти го преведа независимо как е написано, но е проблем, ако започна да използвам думи, които не си учил. Кой клас си все пак?

Romance
01-20-2008, 18:43
http://webtrance.skycode.com/gettr.asp?reqid=3946395717,5925923451765&lang=bg
ама до колко ще ти свърши работа...

Aileen
01-20-2008, 18:50
http://webtrance.skycode.com/gettr.asp?reqid=3946395717,5925923451765&lang=bg
ама до колко ще ти свърши работа...

Проблемът при тези преводачи е че текстът не се превежда по смисъл, а дума по дума. Това е полезно, когато искаш да схванеш за какво става дума в определен текст. В случая обаче няма да му свърши работа.

h_m_n
01-20-2008, 19:10
В свободното си време правя различни неща. През тежката седмица когато се връщам изморен от училише си почивам малко. После, ако нямам много за учене сядам на компютъра гледам някой филм или играя малко. Ако не ме домързи вечер излизам с приятели на кафе малко да разпусна. Понеделник, Сряда и Петък ходим на фитнес с 3ма приятеля. През уикенда е по-спокойно. Цялата събота ми е свободна. Сега зимата от време на време ходя на витоша да карам ски, поне се опитвам. Ако е хубаво времето понякога отиваме да играем футбол, но това вече става доста рядко, защото вече не остава време за такива неща, пък и сякаш по труно се сабираме. Ако ли не просто излизаме в квартала, гледаме някой филм или нещо такова. Но тази година свободното ми време е по-малко, защото съм 12 клас и искам или не ще имам изпити и трябва да уча, въпреки че доста ме мързи.

Ето нещо такова. Няма значение какви думи се използват важното е да го имам за утре 8-)

Aileen
01-20-2008, 19:42
Извън превода: 12ти клас си, а хал хабер си нямаш от немски??? Дори и като втори чужд би трябвало да можеш да напишеш нещо подобно. Но както и да е. Няма да ти го превеждам буквално. Ще е нещо подобно. (НЕ гарантирам, че няма да имам грешки.)

In meiner Freizeit mache ich viele verschiedene Sache. Wenn ich einen schwierigen Tag habe, ruhe ich ein bisschen aus. Dann, wenn ich keine Hausaufgaben habe, spiele ich am Computer. Manchmal sehe ich einen Film. Wenn ich Spa

h_m_n
01-20-2008, 20:05
Е сега не е нищо знам няколко думи и фрази [-(
Ама като почнахме да го учим при една добра даскалка и лесно се изкарваше и никой не учеше, миналата година бяхме при една нацистка и стана много грубо 8-) Добре че 12 клас сме пак при добра и разбира че имаме за други неща да мислим освен немския

Мерси за превода =;