Влез

View Full Version : Думите "оБичам те" ..

Castaway
01-27-2008, 10:40
Здравейте на всички!
Пиша ви, защото искам да си кажете мнението.. не смятате ли, че думите 'оБичам Те' вече почти изгубиха смисъла си?не се ли превърнаха в нещо, което всеки използва, когато му скимне?Не изгубиха ли, истинския си смисъл и чувство.. [-X [-X

Просто искам мнения, защото лично аз смятам, че някой хора не осъзнават значението на думите.Познават се с някой човек от 2 седмици, и вече "Оо, мило.. много те оБичам .. бла бла.." ?И как искаМе да повярваме на тези думи,когато те са толкова изтъркани ..

П.С.Аз вярвам на етзи думи, зависи от кого са казани.Някой хора, влагат чувство, а и доказват, че наистина те оБичат а не просто 'празни приказки.." :neutral:

:) благодаря за отделеното време и внимание :)

SmiLeHappyEnjoyMyPaiN
01-27-2008, 10:47
леко избледняха, но все още съществуват в чистия си и дори могъщ вид

az17
01-27-2008, 10:58
tfa e to4no taka teq dumi izgubiha smisul za6totOo Moito "Obicham te " e kato za Zdrasti na vseki go kazvma eii mn te obi4am .. a pyk ne e taka no go kazvam

Ivs Jonas
01-27-2008, 11:01
mhm..naistina ve4e stana taka. puk i da ne hodqt ot 2 sedmici... prosto ne sa izpitali obi4ta i nz kakvo e.

unicorn_f
01-27-2008, 11:06
М и според мен вече никой не зачита значението на 'обичам те' За най-малкото нещо и всеки е готов да каже,че те обича.Аз още не съм го казвала на никой...чакам подходящия човек и подходящия момент :oops: :)

MiLiChKo
01-27-2008, 11:08
Verno 4e se poizturka malko..

bebeto0o
01-27-2008, 11:15
NaIStiNa Obi4aM te Se KaZvA Ot VsEkI nA VseKi S oIviD IlI BeZ NoOo .... :(

lost_girl_in_love
01-27-2008, 11:16
в нашето време вече много рядко някой обича истински...мисля че почти тази дума изчезна

princesa_viki
01-27-2008, 11:20
дам...

Madness
01-27-2008, 11:21
Като видя написано някъде
Мн0гУууу сИ УбичкЪЪъм милУту
Ми се драйфа...

А иначе...аз го казвам...и смятам,че влагам смисъла...
Нищо,че 100% не ги казвам на най-голямата си любов и бля бля.

sladuranka =)
01-27-2008, 11:21
mi te naistina sa izstarkani seki vtori obi4am te nemoga bez teb i nz kvo a spored men dori nz smisala na tiq dumi i az sam go kazvala bez da go 4uvstvam ama v kraq na smetka na kogo mu puka dali te lyjat ili ne qko vi e i posle seki si poema po patq :-P

vaniLL
01-27-2008, 11:34
az pyk vqrvam v tqh 8)
v segashnata mi vryzka - godina , "kazvaneto" beshe dosta kysno , spored pritetite normi "sled 3tata celuvka" smqtam , che behse navreme ... dosta izstradani . no i do tam se stigna , kazvaneto ne e vsichko , ne sa sumnichki za zavyrshvane na sms ... 8)

danny_f4e
01-27-2008, 16:04
така е.... станаха като клише вече.... и това е жалкото... няма я тръпката... Не трябва да е така .. аз мисля че за едногодишна връзка съм осъзнала какво е да обичам .. и съвсем искрено го казвам към половинката ми .. и не съм му казла на 2рата седмица "милуууу мноу тъ убичъм.." :D 8-) а относно хората , който на 3-тия ден осъзнават ,че той/тя е любовта на живота им и "ние ще се обичаме вечно" .... няма да коментирам...

Zodiac
01-27-2008, 16:25

+1

PLuScHeTo
01-27-2008, 16:27
не е ли по-важно да показжаш и доказваш, че обичаш някого, а не само да му кажеш "обичам те"

BeboP
01-27-2008, 16:28
Истина е!
За съжаление малко са тези, които осъзнават каква отговорност носят тези две думички... Може би просто защото не могат да разберат какво значи да обичаш - да се посветиш на някого, да му дадеш всичко, което имаш, да обещаеш дори това, което не притежаваш (?!) И точно, както обясни някой преди мен в поста си "...казвам го като "Здрасти"..." - ето в това се корени целия проблем - нима е толкова лесно?? Да, красиво е, когато думите идват от сърцето, обезценяването (или по-скоро използването им с користни цели), обаче, води след себе си само болка и разочарование...

LaDy_DaQnA
01-27-2008, 16:58
ami otkakto 1 pyt povqrvah na tezi dumi a v posledstvie stra6no mn me zabolq ne vqrvam v tqhnata stoinost 6oto vseki vtori tfa povtariq noo ......

ХрС
01-27-2008, 17:43
Това си е напълно вярно. Не може да излезеш на първа среща с някого, а той да твърди колко много те обича.
Това е тъпо. А и дори за седмица,две, не можеш да кажеш със сигурност, че обичаш дадения човек. Трябва прекалено много време, за да може да осъзнаеш дали наистина изпитваш тези чувства към дадения човек. не става просто така, защото трябва да го кажеш. Първо трябва да се почувства.

Sevt
01-27-2008, 17:53
Не мисля че са избледняли. Зависи кой и на кого ги казва де. Аз съм ги казвал само на 2 момичета в целия си живот и то винаги доста след като е започнало всичко и наистина го знам със сърцето си.

PerfectStrang3r
01-27-2008, 18:11
Естествено, че за загубили значение.. то толкова работи загубиха значение, камо ли тези две думички. Всяка втора чувам да казва: "Обичам тъъъ милуу".. загубиха значение определено.

miShle
01-27-2008, 18:58
Еми времената се менят за съжаление. Познавам много хора които наистина употребяват тези и подобни думи без да влагат никакво значение в тях.Но аз лично когато ходя с някой му казвам това чак след месец може биили просто тогава когато наистина почувствам това,което ще кажа и така... :)

freedom
01-27-2008, 21:56
При всеки е различно... Наистина тези думи започнаха да се използват на първия-втория ден от една връзка,което за мен е напълно недопустимо! За да се изрекат тези думи според мен трябва наистина да ги чувстваш,а не просто защото сте принудени едва ли не,понеже отсрещния е казал "Обичам Те"... За мен тези думи са толкова важни,колкото е и еднопредложение за брак...Важни са делата,а не думите и както казваше Милена от Острова на искушението : "Думи,думи..ЛЕПКАВИ ПЕТНА!!"

gilY
01-28-2008, 05:15
mhm,naistina nqkoi hora oshte na vtorata sreshta s daden chovek i kazvat"obicham te".........pffffffff :? obache kato se zamislq kolko mnogo vreme minava dokato az go kaja...znachi sa ostanali i takiva hora,za koito tezi dumi znachat neshto :)

blaaaa
01-28-2008, 05:29
Вече почти всеки ги казва ей така,но мисля че все още има хора които ги казват в истинския им смисъл ;)

Alabalaportokala
01-28-2008, 05:43
Досега на момиче не съм казвал обичам те поради простата причина че не съм се влюбвал. Това са силни думи и трябва да се казват на хората които заслужават във вашите очи. Не трябва да се казват от сърце, а да се доказват от сърце иначе си е чисто голословие и лицемерие. Но този който ги казва на всеки срещнат, доказва само простотията си и това че никога не е усещал любовта т.е. това са дечицата в пубертета които 5 минутки обичаат 1 човек а след още 5 мин друг :D :razz:

Saymon90
01-28-2008, 06:36
Винаги съм се дразнил на това... и ще продължавам да се дразня. Ето заради такива лигави говеда, любовта се е превърнала в поредния комерс - тема за чалга песни, повод за харчене на пари и параван за секс...

krem4et0
01-28-2008, 07:03
За човек, чакал от гаджето си тези думи над 2 години, за мен те имат огромен смисъл. Никога не ги казвам напразно, никога не съм ги получавала напразно. Обичам те казвам с цялото си сърце и не само към любимия. за мен обичам те има огромен смисъл и значение......та аз съм ги чувала от устата само на 1 мъж и то след 2 години и 3 месеца връзка с него!
Да, делата са по-важни от думите. винаги съм казвала, че е по-добре да не ти казва, че те обича, но да се държи добре с тебе, отколкото да ти го казва, а да те тормози, бие или насилва.........но все пак, когато твоето "обичам те" е посрешнато от човека, с който си с мълчание...става ти кофти. Нямате и идея какво е след 2 години връзка той все още да мълчи. Тогава исках да ме излъже, хиляди разговори съм водила с него защо е с мен, след като не ме обича........................тези 2 думи били силни за него и на никой не ги е казвал. не искам да се връщам назад, но всяко негово "обичам те" ме изстрелва на върха на щастието, защото знам че е искренно и тов си личи.........Думите не бива да се използват нахалос, мразя те, обичам те са силни думи, зад които стоят силни чевства, които дори и за 1 месец не може никой да провокира във вас. За 1 месец може и да има привличане, харесване, влюбване, но обич няма.....обичта идва с времето, и то времето измеримо с години, а не с дни.

doktora1mw
01-28-2008, 07:07

PuLZzZ :wink:

jarod
01-28-2008, 10:53
човек обича много пъти в живота си ......
....... и един път се влюбва истински!!!!!!!!

MoOnLiGhT_ShAdOw
01-28-2008, 11:05
По мое мнение това са много силни думи и съвсем не ми е ясно защо се казват за "здравей" и "здрасти". #-o Аз съм го казвала на едно момче - сегашния си приятел, който ми е и първият приятел въобще (защото винаги съм искала да съм с човек, с когото има шанс да стане нещо по-сериозно). И си знам, че едва ли след това ще има човек, когото да обикна по същия начин. Знам, че някои биха ме отписали с "Ами първа любов ти е, нормално е сега да мислиш така, но после ще разбереш, че нещата са различни". Но не е така. Вече не съм малка - на 16 съм, а и много пъти са ми казвали, че понякога се държа като по-голяма от възрастта си. Тоест мога да различа дали това в мен е любов, или само привличане. Също съм на мнение, че ако човек обича, обича вечно, и че може да обича истински само веднъж в живота си. Затова, който каквото ще да казва и да прави, няма да повярвам, че в днешно време толкова лесно могат да просъществуват силни чувства (да не говорим, че за дълбоки чувства се изисква време да опознаеш човека до себе си).

desinkata
01-28-2008, 16:25
to4no izgubiha smisula si da zatova ne kazvai tolkova 4esto obi4am te a go dokazvai postoqnno :-)

Gothique♫
01-28-2008, 17:04
Така е вече найстина по-често се изрича 'обичам те' без то да има реална почва в сърцето и душата на един човек,всичко е за да има г/д няква атмосфера в взаимоотношенията м/у двама човека,но истинската любов не се чува нито се вижда тя се усеща,но въпреки това едва ли има истинска любов просто съм адски скептична на тая тема

dan4ety
01-28-2008, 17:25
Много жалко, но е вярно. Навсякъде чета все едно и също: "УбИчЪмМм тЪъЪ милуУуУ", а всъщност, когато човек го каже на глас, разбира дали всъщност го чувства. Тези две толкова прости, но всъщност толкова значими думички изгубиха целия си смисъл покрай днешната младежка любов (звуча, все едно съм някаква бабичка, която си мисли, че знае много за любовта, а всъщност нищо не знае :-D ). Скоро, може би, те няма да бъдат толкова силни, колкото са били за това. Те ще бъдат част от ежедневието, ще се чуват навсякъде и постоянно. Което ще е много жалко :(

BeBsItO
01-28-2008, 17:47
saglasna sam.... lubovta se prevurna v edna komersiqlna dumi4ka za pove4eto hora :shock:

tapak
01-28-2008, 18:39
Ех, аз пък го казах на приятелката си още преди първата ни среща като гаджета, но бяхме най-добри приятели дълго време... Малко гадно ми стана, че след като започнахме интимна връзка аз и го казах повторно и тя ми отговори с тях, просто за да избегне неудобното положение...
А според вас, ако си сигурен, че обичаш някого, има ли лошо да му казваш постоянно? Според мен не, ама повечето от вас са по интелигентни от мен, и за това питам.

krem4et0
01-29-2008, 06:54
Не е нужно също да е постоянно. Не може да хапваш мусака у вас, да се обадиш на гаджето си и да кажеш-ега ям мусака. А, да обичам те. Звучи тъпо и несериозно. Не е нужно да се казва по хиляди пъти на ден, за да е потвърдиш, че е така. Дори и 1 път в месеца казано, то има по-голяма стойност от изтърканото обичам те за здравей и обичам те вместо лека нощ.
А колкото до онова човек обичал много път, а се влюбвал 1 път...за да обичаш, трябва да си бил влюбен, но любовта ти рядко ще прерастне в обич. Оправи си твърдението-точно обратното е!

Castaway
01-31-2008, 23:35
От авторката: Също така мисля, че са много банални някфи смсчета от рода на -ти си роза ти си крем..- който някой хора си пращат в знак на "ГОЛЯМАТА СИ ОБИЧ" и зарършват с 'loff tee" нещо от тоя род.. :shock:

scanadal
02-01-2008, 08:19
Аз например много се дразня,когато от някъде чуя или прочета да се споменава за"ОБИчКАНЕ".Направо ми се драйфа от тази думичка.Когато някои обича,казва обичам те,а не обичкам те.Толкова е лигаво и клиширано това вече.Е,дано да сме разбрали 8-)

mon4eto
02-01-2008, 08:24
Opredeleno ve4e po4vat da se izpolzvat ot vseki i po vsqko vreme bez 4uvstvo :? Mnogo se drazna na takiva hora ama kvo da pravq sa... :(

Harum_Scarum
02-01-2008, 09:04
Така...
1-во имаше такава тема
2-ро напълно съгласна съм с теб за това че хората казват "обичам те"просто така,но има хора(все още) за които тези думи значат много,но не съм съгласна с това че трябва да го доказваш.....То се разбира само по начина по които го казваш..................

m0nkataa
02-01-2008, 16:08

Мхм...така си е! :smt045

sLaDkA_GrEsHkA
02-01-2008, 16:31
az sum dokazala obi4ta si i priqtelq mi znae 4e ne mu go kazvam toku taka ;)

o7ka43na7a
02-02-2008, 09:34
Mi verno si e 4e mnogo hora gi kazvat a dori i ne znaqt zna4enieto im prosto gi kazvat ei taka..Az oba4e vqrvam v dumite obicham te,i dori dumata obicham te q kazvam vseki den na moeto kotence 6tot mnogo si go obicham kakto i toi mene i sme si go dokazvali 4e se obichame :) :) :)

The_HappY_GiRl
02-02-2008, 09:36
и според мен малко за поизбледняли тея думи,защото вече мн малко хора познават истинското значение на "Обичам те".аз съм на принципа"най-лесно можеш да кажеш на някой че го обичаш,когато не е така"-поне така си мисля,а пък и един човек който наистина те обича,ще търси всевъзможни начини да ти го покаже а не само да ти каже "оби4ам те" :-|

sentient_
02-02-2008, 09:39
Това мн зависи от хората, думите "обичам те" не са "избледнели" а просто повечето хора не знаят кога и как и на кого да го кажат, тва се случва най често при двойките под 18год.
Който са в некаква един вид еуфория че просто имат човек до себе си имат гадже и го казват без да се замислят колко мн значат тея думи. Според мен трябва да го кажеш когато го чувстваш а не например просто на човека до теб да му стане по добре. Казвам мн трудно обичам те до сега сам го казала само на 1 човек и то беше минало година докато му го кажа..