PDA

View Full Version : Чувството да обичаш и да бъдеш обичан



Fallen`Angel
01-27-2008, 16:05
Има хора, където никога не са изпитвали нито едно от двете чувства. Има хора, където се молят да срещнат човек, който да обичат и той да ги обича. Когато човек не обича и няма половинка до него, той дефакто само съществува. Любовта ни дава онова неизмеримо и несравнимо с нищо желание за живот, забавления и запознанства. Когато човек обича всичко, което го заобикаля му се струва, че има смисъл. Сутринта става с усмивка, за да срещне половинката си, прави всичко с удоволствие и желание. Защо, когато показваш обичта си на някого тя се подразбира като даденост и можеш да си правиш гавра с чувствата на някого, било то съзнателно и подсъзнателно. Нима е лошо да изпиташ всичките тези неща ? Нима е лошо да бъдеш щастлив и пълноценен ? Защо, когато показваме колко много някой значи за нас, той започва да ни има за даденост и си мисли, че винаги ще бъдем до него. Не е така. В един момент ти писва да се бориш, писва ти да показваш нещо, което някой друг го има без да положил нито 1 усилие. Писва ти да бъдеш разочарован, писва ти и да се ядосваш от дреболий за другите, но всъщност толкова важни за теб. Всеки един жест, всеки един поглед, всяка една дума отправена към теб...те карат да бъдеш щастлив..
===

Не бях обичал никое момиче до сега. Влюбих се, обикнах и открих истинската любов. За кратко беше, но прекрасно спомням си. Беше отдавна, мина половин година че и повече..Давах всичко за нея, давах любовта си, давах живота си за да бъде щастлива тя..цялото ми настроение и желание зависеше от всяка една нейна дума изречена към мен. Когато ми казваше ' Мило, обичам те ' нещо в мен трепваше, че някой ме обича такъв, какъвто съм. Започнах да я губя с някой мой черти в характера. Осъзнавах кои са, но не правех нищо по въпроса за да ги отстраня. Изгубих я, започнах тежка борба за да си я върна..върнах си я..после пак я изгубих и така всеки път. Изгубих себеуважнието си, достойнството си и гордостта си..Правех толкова много неща..и защо? За да бъде неоценено, да се подиграва с мен и да ми скапва желанието за живот всеки път..Започнах да се осъзнавам с времето и започнах да си връщам себеуважението и гордостта и да живея отново..Тя усети, че вече не съм нейна играчка й започна да ме пита "Защо се отдръпна от мен, защо ме остави, защо не споделяш нищо с мен..". Тогава осъзнах, че съм започнал да живея отново, осъзнах, че днеска за пръв път се смях истински, от сърце. Питам се само, защо трябва да показваш безразличие и да страдаш душевно, че да привлечеш на някой вниманието ? Тя беше единствения човек, на който съм казвал " Обичам те " и съм го чувствал истински и съм го казвал със желание. На никое друго момиче не съм казвал тези думи, дори и тя да ми ги е казвала, аз не й отговарям, защото не го чувствам..

Другото нещо, което осъзнах е, че - мога да живея и без нея, а си мислех, че е невъзможно. Странно ми е, странно ми е самото чувство, че не завися от някой. Дори и да се скараме си казвам ' стига вече.. ' и оставям нещата..тогава тя се побърква..защо трябва така да правя? Самата мисъл, че мога и без нея ме кара да се чувствам странно..

Написах всичко това със затворени очи и всичко което ми беше на душата и мислите. Надявам се да изкажете мнение, както за това така и за вас..

Irrepresible
01-27-2008, 16:51
взаимната любов е нещо прекрасно..изпитвала съм я съвсем з малко веднъж...няма друго такова нещо..да се принизяваш да дадеш себе си заради другия...не всеки път се обича така..а след такава силна любов изгубваш измерение за другите следващи...но живота продължава ...след такава любов остават само болезнени спомени...

Fallen`Angel
01-27-2008, 16:58
болезнени спомени...

но и красиви..

SmiLeHappyEnjoyMyPaiN
01-27-2008, 17:19
офф .... обичал съм... не съм бил обичан ... така се чувствам в момента ... искам някой да ме обича ! :(

Na7a6a
01-27-2008, 18:06
Да обичаш, да се отдадеш на другия, да виждаш любовта в очите му.. наистина няма по-карсиво чувство от това. С времето любимия става неизменна част от теб, не си представяш своя живот без него...премълчаваш лошото в характера му, боготвориш доброто. Влюбваш се отново и отново всеки ден, цениш всеки миг с него..
Така се чувствам аз..пожялавам ви го :)

lora_89
01-27-2008, 18:12
обичала съм само веднъж . и сега когато всичко свърши още не мога да го забравя

PerfectStrang3r
01-27-2008, 18:22
Еми чесно казано не съм обичал така истински, както е описано по филмите .. обичали са ме.. готино е, но не чак, колкото си описал. Не съм от хората, които вярват в любовта.. дано някое момиче ме накара да повярвам :)

nPocTo_a3
01-27-2008, 20:01
само ако обичаш и те обичат само тогава има сълзи и от 2те страни, лиубовта неизменно върви с сълзи въпроса е те да са по малко ,а да са повече хубавите мигове и целувките :) само когато обичаш можеш да плачеш за някого :)

B3B0K
01-27-2008, 20:42
офф .... обичал съм... не съм бил обичан ... така се чувствам в момента ... искам някой да ме обича ! :(
az 6te te obi4am :-)

Atula
01-27-2008, 21:12
офф .... обичал съм... не съм бил обичан ... така се чувствам в момента ... искам някой да ме обича ! :(

И аз така :( И да кажа на автора на темата-- че усещането да обичаш и едновремнно с това да бъдеш обичан е целият смисъл на живота. Постигнеш ли това- имаш всичко. И може да не е скоро, нито пък с нея.

Sevt
01-27-2008, 21:12
Взаимната любов действително е нещо прекрасно. Когато и от двете страни партньора е готов да отдаде живота и сърцето си за благоденствието на другия, без изобщо да му тежи е прекрасно. Пожелавам го на всеки. И както бе казано по - горе сълзите са неизбежни. Самоче не всяка сълза е болка, и не всяка болка е сълза ;)

SmiLeHappyEnjoyMyPaiN
01-27-2008, 21:15
офф .... обичал съм... не съм бил обичан ... така се чувствам в момента ... искам някой да ме обича ! :(
az 6te te obi4am :-)

мерси :-)

MiTKo3
01-27-2008, 23:00
Всичко е една гоненица...Днес те обичат не обращаш внимание ...утре обичаш не ти обращат внимание...Почти винаги се разминава всичко ...рядко се случва споделена и успешна любов на нашата възраст....Защото когато е пред очите ти, ти я подминаваш а после съжеляваш...Колкото да копнеем да обичаме и да бъдем обичани най добре остави всичко да си върви прави си купона а останало ще си дойде с времето... http://smileys.smileycentral.com/cat/36/36_8_15.gif
http://smileys.smileycentral.com/cat/36/36_16_17.gif

Virgin
01-27-2008, 23:02
офф .... обичал съм... не съм бил обичан ... така се чувствам в момента ... искам някой да ме обича ! :(


аз пък съм точно обратното... и другата крайност не е добре :( :? :-o

Sevt
01-28-2008, 06:19
MiTKo3 не само на вашата възраст е така. За съжаление това е общочовешко качество.

Zodiac
01-28-2008, 06:30
Взаимната любов действително е нещо прекрасно. Когато и от двете страни партньора е готов да отдаде живота и сърцето си за благоденствието на другия, без изобщо да му тежи е прекрасно. Пожелавам го на всеки. И както бе казано по - горе сълзите са неизбежни. Самоче не всяка сълза е болка, и не всяка болка е сълза ;)

Saymon90
01-28-2008, 06:33
Аз не мога да разбера защо сами се закопавате? Защо сами се обричате вечно да зависите от "половинката си", дори и да няма такава?!

Човек може да съществува напълно пълноценно и сам. Вие сами си втълпявате, че ТРЯБВА да се влюбите и да намерите идеалния/та - и ако не стане, какво?! Оставате incomplete завинаги? Я, се съвземете...

Живеем във време, когато най-добрият приятел на човека е самият той. Разберете най-сетне, че животът не е приказка на Дисни и не винаги има хепи енд...

Sevt
01-28-2008, 07:29
А ти разбери най - сетне че сме хора, а не животни ;)

Saymon90
01-28-2008, 07:40
А ти разбери най - сетне че сме хора, а не животни ;)
Точно. Хора сме! Животните са тези, които действат по една и съща схема - те се раждат, за да направят поколение и това е единственото нещо, което ги води напред.
Но ние сме хора - би трябвало, имайки предвид нивото на развитие на психиката ни, да можем да излезем от тези граници и от тези предначертани пътища... но не го правим :)

Sevt
01-28-2008, 08:17
Животните действат по инстинкт. По точно 3 инстинкта :
1) Да намериш кой да изядеш за да се нахраниш.
2) Да избягаш за да не те изяде теб някой.
3) Да набараш който и да е представител на противоположния пол и да създадеш поколение.
И тоя цикъл се повтаря до смъртта. С различни обекти за ядене и за създаване на поколение. Без значение какви са обектите. Именно любовта те издига над тези животински инстинкти.

MiTKo3
01-28-2008, 13:00
MiTKo3 не само на вашата възраст е така. За съжаление това е общочовешко качество.

Може и да е така...Аз казах какво съм научил от малкия си житейски опит имам още доста да се уча ... http://www.getsmile.com/emoticons/funny-smileys-68129/wink2.gifhttp://www.getsmile.com/emoticons/funny-smileys-68129/thumbs-up.gif

MoOnLiGhT_ShAdOw
01-28-2008, 14:00
Обичам или поне така си мисля... Горе-долу съм на принципа "Осъзнаваш колко обичаш нещо едва когато го загубиш...", защото понякога ме обземат толкова странни настроения, че едва ли не в следващия момент ще спра да влагам толкова във връзката си, колкото до тогава, а погледнато отстрани, не малко съм се старала да е интересно на другия във връзката, в сравнение с приятеля ми, но на него отчасти му прощавам - детският акъл май още го гони, макар да е на 17 и половина.
Обичат ме или поне така си мисля... Но както казах, човекът е с детски акъл, имам чувството, че връзката ни стана прекалено сериозна за него, защото може би не е готов. :( Той също е на горния принцип. Само дето при него е така: започва да става мил, да повтаря колко се радва, че сме заедно, да прави жестове, когато аз вече не издържа и леко си разваля настроението. След това пак забравя как трябва да се държи едно гадже, но може би не му е присъщо...
Написах това дългото не защото искам съвет, а защото искам да си споделя какво ми е на душата в момента, барем си подредя мислите по-добре... Надявам се, който го е прочел, все пак да не го сметне за изгубено време :)

pyfpaff
01-28-2008, 15:41
znaesh li..kogato prochetoh vsichko koeto si napisal razbrah kak se chuvstvate..ima momche,koeto dava vsichko za men ot pochti 3 godini e postoqnno do men..postoqnno pod vsqkakvi nachini mi pokazva che mn me obicha..xodili sme za malko...za okolo 1 mesec..i to bqh s nego za raznoobrazie.nikoga ne sum izpitvala nishto..skusahme i stanahme nai dobri pr..no negovite chuvstva ne ugasvat..ii az pravq kakto e pravela tvoqta pr..durja se gadno ponqkoga(osuznavam go no ne moga da spra),vyrtq go na prusta si..kaktvoto mu kaja go pravi..i neznam zashto..ne mi pravi udovolstvie obache se radvvam kogato me slusha..ponqkoga stavam ujasna i toi me tyrpi ii do dnes...nz...stranno e nali.. :(

NekkafFf_NesHtasTniK
01-28-2008, 15:48
az stra6no mnogo obi4ah edno momi4e i prod1ljavam da q obi4am no prosto ne6tata ne se polu4avaha tq ne me obi4a6e :( taka 4e samo sam obi4al vse o6te ne sam izpitval 4uvstvoto da me obi4at :(