View Full Version : Аборт...
GeorgiaLove
04-27-2008, 07:26
^ Там е работата, че sexita е разгледала доста обстойно проблема, но само от едната страна.
Добре де...
sexita,
Да речем, че 10% от жените разсъждават като теб и защитават твоята теза... и не биха направили аборт и биха отгледали детето си с любов и грижа... Какво според теб се случва с останалите 90% от децата ? Чувала ли си случки от рода на "намерено бебе в улична кофа за боклук" или "бебе захвърлено в дъжда насред улицата" ? Защото са напълно реални и се случват едва ли не всеки ден...
Ядосваш се, че хората са безхаберни, и си нямат понятие от фактите. Обаче изглежда че ти знаеш само факти, които подкрепят твоята теза за аборта, а игнорираш останалите... иска ти се да вярваш че всяка жена ще отгледа бебе, дело на случайността, с любов и грижа? Прекалено розов ти е погледа , за съжаление.
Аборта е убийство... добре, така е, но ще отречеш ли, че много голям процент родени непланирани деца далеч нямат чудесно детство и бъдеще изобщо, едва ли не-тяхното раждане е равносилно на аборт, тоест на убийство.
Твърдиш, че всяко момиче на 18 трябва да е подготвено за евентуално бебе... сякаш не виждаш в какъв свят живееш? Извинявам се за директността, ама направо наивно се изказваш на моменти... Къде виждаш 18 год. момичета подготвени за бебе във всеки един момент.. Да, 1% са и ти си в него, но...1& ПРОЦЕНТ!!! А останалите хиляди нежелани бебета? Какво правим тогава?
Искам също да кажа на теб и на противниците на аборта, че сте страшни егоисти, без да го усещате. Не забелязвате ли, за във всеки коментар "против аборта" обяснението е "Не искам да страдам от ужаса да знам че съм убила човек, не искам да съм стерилна, не искам вечно да страдам психически" ... Аз аз аз... А за нежеланото бебе някой помисля ли ? Стига мислихте за себе си, решете, ама с ръка на сърцето, можете ли да осигурите живот на това бебе какъвто е бил осигурен на вас, и за такива крайни решения "да запазя бебе или не" мисля, че човек трябва да е поживял първо, та да се познава малко по-добре, за да не си промени мнението в някои момент.
И... sexita... съдейки по изказването за "учителка по философия " мисля, че не си толкова пораснала да определяш кой е лапе, дете и тн.. Защото моите години са със сигурност повечко от твоите.
Тези дето зарязват бебетата си са психически болни хора...те не са хора...не мога да се поставя на тяхно място,но за мен са за лудница....
И не е вярно,че не зачитам другите мнения...зачитам ги...но стига да са добре аргументатирани и смислени...На необмислени повтаряници на едно и също не обръщам внимание.
И аз не съм имала леко детство,но никога не съм искала да не съм се раждала...сега оправлявам живота си сама...мога да съм независима и се радвам на живота.
Благодаря сърдечно на майка ми.
Аз не съм готова за бебе сега! Няма и да бъда скоро,но ако забременея...няма да се извинявам с това...
Съжалявам,ама това е най-тъпото извинение,което съм чувала...
Да не говорим за нещата,които се случват в последствие!!!
Тва дето го каза...за гузноста...е смешно....
Нали за това ще ни е тъжно...защото сме убили бебето си...не ми пука колко ще страдам аз...даже ще го приема за наказание,нооо никога не бих го направила....
И за годините...гордея се че съм намерила радостите на живота и разсъждавам добре....отговорна съм и мисля разумно за моите 19 години...
Радвам се,че тези неща съм ги осъзнала сега,за да не съжалявам в бъдеще....
http://www.antiabort.free.bg/index.html
Това е мое дело...сега го обнових :D
Каква е тая глупост,която си пуснала? :-x :-x :-x
Верно,че става за плашене на 13,14 годишни хлапета,ама ти изкара докторите едва ли не брутални изкормвачи.
това са факти...съжалявам,че ги приемаш така...но това е самата истина... :(
GeorgiaLove
04-27-2008, 08:12
1-во Христос Воскресе!
2-ро sexita, ти бягаш от темата на моя пост... радвам се за всички неща които си осъзнала. Права си, важни са, хубаво е че следваш принципите си, и си вярна на себе си. Просто те подканих да обърнеш внимание на фактите от другата страна на нещата... Не си затваряй очите за тия неща, и не бързай да осъждаш хората за избора им. Както ти така ревностно защитаваш решението си , така аз защитавам моето... А това, че жените които хвърлят бебетата си на боклука са луди - съгласна съм - но хич не са малцинство, напротив.. Просто света е жесток, такива са хората и за една такава луда жена е по добре да направи аборт от колкото да хвърли бебето си на боклука. Не е човешко, отвратително е, знам ама е реалност, истина, също както снимките на сайта ти..
1-во Христос Воскресе!
2-ро sexita, ти бягаш от темата на моя пост... радвам се за всички неща които си осъзнала. Права си, важни са, хубаво е че следваш принципите си, и си вярна на себе си. Просто те подканих да обърнеш внимание на фактите от другата страна на нещата... Не си затваряй очите за тия неща, и не бързай да осъждаш хората за избора им. Както ти така ревностно защитаваш решението си , така аз защитавам моето... А това, че жените които хвърлят бебетата си на боклука са луди - съгласна съм - но хич не са малцинство, напротив.. Просто света е жесток, такива са хората и за една такава луда жена е по добре да направи аборт от колкото да хвърли бебето си на боклука. Не е човешко, отвратително е, знам ама е реалност, истина, също както снимките на сайта ти..
Не...не съм бягала от темата ти...казах...
Детството ми не е било от най-щастливите...Но сега вече не е така...разбираш ли?
Ако майка ми не е могла да ме отгледа с любов,не значи,че не е трябвало да ме ражда.
Живота ми за мен е незаменим....
Всеки има право на живот..ти не знаеш какъв ще е живота на детето ти....дали ще е лек или труден....няма как да ме обедиш,че ще е провал...защото,когато това дете получи любов от някой друг...то ще е адски благодарно на теб,че си му дала шанс да изпита поне глътка от щастието,което би могло да има!
Пък ако няма аборти какво, като циганите ли да се размножаваме безразборно, ако не сме в състояние да осигурим приличен живот на детето си? Не гледайте само едната страна на проблема.
ето и извадка от сайта ми...няма смисъл да коментирам поста ти...
Проливаната невинна детска кръв има цена. Днешните 300 000 български семейни двойки, страдащи от траен стерилитет, са първите, които плащат тази цена. Като цяло, отплатата на България е неизбежната демографска катастрофа. Имайки предвид, че само за 16 години страната ни се стопи с над един милион души и сега наброява 7,7 млн., чрез простото тройно правило всеки може да сметне през коя година последният българин ще дръпне шалтера, преди да се пресели в отвъдното. И никаква фалшива "национална стратегия за демографско развитие" няма да ни спаси. Докато не проумеем, че убийството ражда единствено смърт.
Hrdcore`Lady
04-27-2008, 16:01
Ако имаш възможности (тук разбираме финансова подкрепа и приятели, а и собствено желание) да отгледаш едно детенце-ок. Обаче повечето тийнове нямат.
А защо не коментираш това, Sexita? Тийнейджърите са още деца и би трябвало да се грижат за своето бъдеще, а хора, които нямат възможност да отгледат примерно повече от 2 деца пълноценно нима трябва да го направят? Не ти се е налагало да си в тази ситуация, затова не захапвай всеки, който си изказва мнението, не си ничий съдник.
Ако имаш възможности (тук разбираме финансова подкрепа и приятели, а и собствено желание) да отгледаш едно детенце-ок. Обаче повечето тийнове нямат.
А защо не коментираш това, Sexita? Тийнейджърите са още деца и би трябвало да се грижат за своето бъдеще, а хора, които нямат възможност да отгледат примерно повече от 2 деца пълноценно нима трябва да го направят? Не ти се е налагало да си в тази ситуация, затова не захапвай всеки, който си изказва мнението, не си ничий съдник.
Какво да коментирам...и аз съм на 19 години...и на мене ми се живее...усещаш ли вече от чие мнение лъха егоизъм...
Не желая да коментирам :?
Hrdcore`Lady
04-27-2008, 21:19
Какво да коментирам...и аз съм на 19 години...и на мене ми се живее...усещаш ли вече от чие мнение лъха егоизъм...
На 19, ама като толкова ревностно защитаваш невинния детски живот и се бориш срещу демографския проблем, защо не си народиш няколко дечица? А и никой не те кара да коментираш първоначално. Не приемаш мненията на другите.(но това май вече го казах)Просто не разбирам как може да си толкова убедена в нещо, след като не си попадала в конкретната ситуация. Както и да е. Няма смисъл да споря. просто не коригирай чуждите мнения, не е твоя работа и това, че ти мислиш така, не значи, че е правилно.
sladkъ_mackъ
04-27-2008, 21:35
Като не си готов да имаш дете ще се пазиш... както и да е сега сум бременна почти в 4-тия месец и не съм си мислила да си убивам детето... :-x :shock: :shock: на колко си ако не е тайна ??
hahavteen
04-27-2008, 21:37
Като не си готов да имаш дете ще се пазиш... както и да е сега сум бременна почти в 4-тия месец и не съм си мислила да си убивам детето... :-x :shock: :shock: на колко си ако не е тайна ??
Момичето вече каза че е на 17
продължавайте да правите аборти и след 20 години ще живеем в Мангалия :o
MiSs_DioR_CheRiE
04-28-2008, 09:15
i Kvo tuka vsichki deto sa tvurdo protiv abortite iskate da mi kajete che ste za edno 15 godishno momiche sus slabi finansovi vuzmojnosti da rodi li :shock: i ne kazvaite "mi da e vnimavala kato e pochvala da pravi sex" shtoto na vseki se sluchva !
i Kvo tuka vsichki deto sa tvurdo protiv abortite iskate da mi kajete che ste za edno 15 godishno momiche sus slabi finansovi vuzmojnosti da rodi li :shock: i ne kazvaite "mi da e vnimavala kato e pochvala da pravi sex" shtoto na vseki se sluchva !Айде айде на всеки се случва ама от тея дет праят аборти мн малък процент да са се пазили,повечето ги правят от безотговорност,особено тея "15-годишни момиченца" дето ми цитираш като си помисля на 15 с коя глава мислят тръгнали секс да ми правят и то без да се пазят,а после-"нали на всеки се случвало....." :-x
MiSs_DioR_CheRiE
04-28-2008, 13:19
i Kvo tuka vsichki deto sa tvurdo protiv abortite iskate da mi kajete che ste za edno 15 godishno momiche sus slabi finansovi vuzmojnosti da rodi li :shock: i ne kazvaite "mi da e vnimavala kato e pochvala da pravi sex" shtoto na vseki se sluchva !Айде айде на всеки се случва ама от тея дет праят аборти мн малък процент да са се пазили,повечето ги правят от безотговорност,особено тея "15-годишни момиченца" дето ми цитираш като си помисля на 15 с коя глава мислят тръгнали секс да ми правят и то без да се пазят,а после-"нали на всеки се случвало....." :-xOk de stanalo e tva momiche e zabremenqlo i kvo iskash da mi kajesh , che ti si za tq da rodi li ?!
Karamel4e_to
04-28-2008, 13:33
Ако забременея сега , със сигурност ше абортирам.
Не съм готова за дете... прекалено много цели имам да постигам..
+1 makar che she me zaboli da obiq deteto si no sam tvare malka za dete na 15 sam
На 19, ама като толкова ревностно защитаваш невинния детски живот и се бориш срещу демографския проблем, защо не си народиш няколко дечица? А и никой не те кара да коментираш първоначално. Не приемаш мненията на другите.(но това май вече го казах)Просто не разбирам как може да си толкова убедена в нещо, след като не си попадала в конкретната ситуация. Както и да е. Няма смисъл да споря. просто не коригирай чуждите мнения, не е твоя работа и това, че ти мислиш така, не значи, че е правилно.
Подкрепям те напълно.Лесно е да се "приказва",когато ти самия не си в подобна ситуация.От собствен опит знам,че избора,който ще направиш е най-важният в живота ти.Всякакви други подобни изказвания от човек,който не се е сблъскал реално с подобно нещо са неуместни.А,че хиляди двойки не могат да имат деца...сори,ама това е техен проблем и аз не мога да мисля за тях.Една част от тях нямат конкретна причина да нямат деца,други имат здравословни,трети след аборти не могат да имат-това е техния избор(ако е бил желан аборта) и ще си носят кръста.Може и егоистично да прозвучи,но не трябва да се чувствам зле от това,че някой е направил най-добрия избор за себе си-всеки живее живота си както иска и се радвам,че не живея в католическа страна,където нямаш право на избор!
Подкрепям те напълно.Лесно е да се "приказва",когато ти самия не си в подобна ситуация.От собствен опит знам,че избора,който ще направиш е най-важният в живота ти.Всякакви други подобни изказвания от човек,който не се е сблъскал реално с подобно нещо са неуместни.А,че хиляди двойки не могат да имат деца...сори,ама това е техен проблем и аз не мога да мисля за тях.Една част от тях нямат конкретна причина да нямат деца,други имат здравословни,трети след аборти не могат да имат-това е техния избор(ако е бил желан аборта) и ще си носят кръста.Може и егоистично да прозвучи,но не трябва да се чувствам зле от това,че някой е направил най-добрия избор за себе си-всеки живее живота си както иска и се радвам,че не живея в католическа страна,където нямаш право на избор!
Аз ще си народя толкова деца,колкото си искам!
За всеки случай ще се разпиша,колкото да не деградира населението на страната
:D
И казах 100 пъти..и сега да забременея,и след 2-3 години, и преди 2-3 години....няма значение...ще си сърбам попарата,като съм си я надробила...така съм учена и така мисля,че е правилно.
Всеки трябва да си има отговорности,които да не подминава с лека ръка.
Една приятелка имам дето преди година-две прави аборт.Имаше си постоянен партньор и още си е с него,но беше на 16-17 години и още учеше...та...без да се замисли направи аборт,беше в третия месец....преди няколко дена с нея си говорихме и и показах сайта,който подготвях още....на снимките щеше да се разплаче...не исках да го гледа,знаех как ще реагира,защото преди като сме говорили и тя викаше...е не видях какво са извадили,ама мама ми каза...само парче месо...като съсирек....
Кофти и стана...щото тя дори не го е възприемала като живо същество...тя си е мислила,че тва е нещо...не знам и аз какво.Сега като му видя ръчичките,пръстчетата,уста та...абе...разбра,че е убила човече,а не няква "мръвка" дето си е мислила...все едно са и правили операция от тумор... така го е възприемала...
Каза,че ако е знаела какво точно има в нея,е щяла да го задържи.
Ето за тва е всичко,което правя и говоря...заради това незнание в тази насока...защото на никой,имам чувството,не му е зор за бебето...само едно бъдеще ги интересува всички...и за тва унищожават цялото бъдеще на детето си,което расте в тях,без дори да му дадат шанс да види майка си...
Може да не съм го преживяла,но наистина,не знам защо,но този проблем жестоко ме засяга...може би защото имам зад гърба си едно братче или сестричка в кофата за отпадъци по вина на майка ми...и тя така е мислила...то е парче месо...абе...с извинение,ама тъпа работа.
При условие,че е можела да го гледа и дори малко след аборта, (година,две) са искали с баща ми още едно дете...ама-НА!
Бог дава,ама и взима...стерилна е вече...
Сега ако ми се случи...знам,че мога да се справя.Има заеми по банките...приятелят ми...100 пъти съм казала...ако не си иска детето,няма да го връзвам...да си върви...но да не ме кара да го убивам.
Въпреки,че той вчера видя сайта и ми беше интересно как ще реагира...но...каза само едно..."гордея се с теб" :)
Тааа...тва ми е мисълта...че със или без него аз ще си дундуркам бебченцето и съм сигурна,че никога няма да съжалявам,заради решението ми
Майка ми се е напатила и надали ще иска да рискувам здравето си,при условие,че аз самата си искам детето,а и тва казвам,че на сила никой няма да ме принуди....
та такива работи...улях се пак,ама да вкарам и аз житейски опит,за да ви докажа,че прекалено много съм навлезнала в положението на "младите,неготови мами"
krem4et0
04-28-2008, 19:08
Гаджето ми има 2 години трудов стаж и не му дадоха да си купи апарат на изплащане? За какви заеми говориш, след като нямаш доходи?
Сори, мила, ама си още в детството. Реалността е малко по-жестока. Баща насилва 24 години дъщеря си и тя има 7 деца от него? Сигурно женат си е мечтала всеки път да може да излезе и да направи аборт.
Hrdcore`Lady
04-28-2008, 19:14
Гаджето ми има 2 години трудов стаж и не му дадоха да си купи апарат на изплащане? За какви заеми говориш, след като нямаш доходи?
Сори, мила, ама си още в детството. Реалността е малко по-жестока. Баща насилва 24 години дъщеря си и тя има 7 деца от него? Сигурно женат си е мечтала всеки път да може да излезе и да направи аборт.
10x
Аз доходи нямам,но майка ми и баща ми имат...и все ще намерят пари назаем,ако има нужда...все едно,ако ти се наложи да влезнеш в болница те ше кажат...сори,ама е неподходящ момента...не може да ти помогнем точно сега...
Един родител никога няма да изостави детето си...
За твое сведение работя...да...заем не мога да изтегля аз...но няма да остана сама,не се безпокой...нито някоя друга на моя резил.
Питай Таня...дали случайно не са и заваляли парите от небето...
И какво ми говориш за тия изверги.100 пъти казах,че дори аз самата оправдавам абортите в следствие на изнасилване и увреден плод...но не мисля,че всичките милиарди аборти по света са поради този фактор...дори 5% не давам :?
Аз доходи нямам,но майка ми и баща ми имат...и все ще намерят пари назаем,ако има нужда...все едно,ако ти се наложи да влезнеш в болница те ше кажат...сори,ама е неподходящ момента...не може да ти помогнем точно сега...
Един родител никога няма да изостави детето си...
За твое сведение работя...да...заем не мога да изтегля аз...но няма да остана сама,не се безпокой...нито някоя друга на моя резил.
Питай Таня...дали случайно не са и заваляли парите от небето...
И какво ми говориш за тия изверги.100 пъти казах,че дори аз самата оправдавам абортите в следствие на изнасилване и увреден плод...но не мисля,че всичките милиарди аборти по света са поради този фактор...дори 5% не давам :? Браво,sexita,продължавай в същия дух,много ми харесват мненията ти.И съм абсолютно съгласна-трябва да поемат отговорността за действията си! Подкрепям те! :)
i Kvo tuka vsichki deto sa tvurdo protiv abortite iskate da mi kajete che ste za edno 15 godishno momiche sus slabi finansovi vuzmojnosti da rodi li :shock: i ne kazvaite "mi da e vnimavala kato e pochvala da pravi sex" shtoto na vseki se sluchva !Айде айде на всеки се случва ама от тея дет праят аборти мн малък процент да са се пазили,повечето ги правят от безотговорност,особено тея "15-годишни момиченца" дето ми цитираш като си помисля на 15 с коя глава мислят тръгнали секс да ми правят и то без да се пазят,а после-"нали на всеки се случвало....." :-xOk de stanalo e tva momiche e zabremenqlo i kvo iskash da mi kajesh , che ti si za tq da rodi li ?! Виж какво,аз съм против аборта и за мен той е убийство.А тва,че няква 15-годиишна пикла тръгнала да се е*е без елементарна сексуална култура,и чака "баткото да я пази" а после ,нали не е готова на тея години да стане майка(а за секс и то без предпазни мерки е готова) и ще си провали"бъдещето"-т.е. няма да може да обикаля вече кафенца и дискотеки,тръгва да прави аборт.....Не,тва не може да ме накара да съм "за" аборта и да ми промени мнението,че е убийство!! :x
i Kvo tuka vsichki deto sa tvurdo protiv abortite iskate da mi kajete che ste za edno 15 godishno momiche sus slabi finansovi vuzmojnosti da rodi li :shock: i ne kazvaite "mi da e vnimavala kato e pochvala da pravi sex" shtoto na vseki se sluchva !Айде айде на всеки се случва ама от тея дет праят аборти мн малък процент да са се пазили,повечето ги правят от безотговорност,особено тея "15-годишни момиченца" дето ми цитираш като си помисля на 15 с коя глава мислят тръгнали секс да ми правят и то без да се пазят,а после-"нали на всеки се случвало....." :-xOk de stanalo e tva momiche e zabremenqlo i kvo iskash da mi kajesh , che ti si za tq da rodi li ?! Виж какво,аз съм против аборта и за мен той е убийство.А тва,че няква 15-годиишна пикла тръгнала да се е*е без елементарна сексуална култура,и чака "баткото да я пази" а после ,нали не е готова на тея години да стане майка(а за секс и то без предпазни мерки е готова) и ще си провали"бъдещето"-т.е. няма да може да обикаля вече кафенца и дискотеки,тръгва да прави аборт.....Не,тва не може да ме накара да съм "за" аборта и да ми промени мнението,че е убийство!! :x
и аз това се опитвам да им обясня... :?
и аз това се опитвам да им обясня... :?Мм да но на мен ми се струва малко невъзможно..... :? Все едно да им обясняваш,че на 12 е рано да правят секс,че при секс без презерватив със случаен партньор може да се заразят с нещо и др.такива....те си знаят свойта и доста късно им идва акъла,когато вече е късно!Ето,например историята с твоята приятелка е показателна....Но дали поне някой ще се вслуша? :?
krem4et0
04-29-2008, 11:08
Подкрепете тезите си като си народите 5 деца за следващите 7 години!
Убийство, неубийство, ама имам л повече от 3 деца-ще ги махна.
Убийство, неубийство, ама имам л повече от 3 деца-ще ги махна.Хмм....Крем4е,май не си разбрала какво искам да кажа.....Тва,че съм ПРОТИВ аборта,не означава,че ще раждам като циганите,без мярка....Аз лично искам 2 или 3 деца,и то след няколко години.Дотогава се пазя достатъчно добре,и мисля че рискът нещо "непредвидено" да се случи е прекалено малък,щом се пазиш добре. :) А когато родя 2 или 3 деца,и реша,че не искам повече...запозната съм с методите на контрацепция,и даже в часовете по биология си спомням ,че имаше повече контрацептиви за "жени над 30,които вече са раждали".Такива,които са сигурни,и които не са подходящи да се използат сега-спирали,диафрагми.Така че ,сори ама не е нужно да раждам 1000 деца,за да докажа,че съм против аборта!
miloto_girl_4e
04-29-2008, 11:43
Значи според автора на темата, човек не трябва да прави секс, докато не е готов за семейство?
Значи трябва да се лишаваме от тази благодат до 20-25-30 годишна възраст?
Не мисля, че е лошо (когато си се пазил, когато имаш добра сексуална култура и просто искаш да правиш любов с половинката си, и стане гаф, заради дефектен презерватив или недействие на противозачатъчното) да направиш аборт :!:
Не е честно да съсипваш живота си на 18-20 години :!:
Не мисля, че е по-добре да родиш дете, на което не можеш да му подсигуриш потребностите :!:
Нито ще имаш добро образование, нито работа, нито нищо..
Дете се ражда тогава, когато имаш стабилен дом, мъж до себе си и кариера, която да ти е сигурна и доходна :!: Но това не означава, че до тогава всички ще се радваме само на собствените си възможности за задоволяване и порнофилмите :!:
Аз съм "ЗА" аборта :!:
сложи си спирала по-добре ;)
hahavteen
04-29-2008, 13:52
сложи си спирала по-добре ;)
Майка ми е забременяла ВЪПРЕКИ спиралата 8)
Е, такова нещо не бях чувала.. Ти ли си била това упорито...?
hahavteen
04-29-2008, 14:18
Е, такова нещо не бях чувала.. Ти ли си била това упорито...?
Сложила си е спирала след като е родила по-малката ми сестра. Решила е да направи аборт защото да родиш 3 деца едно след друго не е най-здравословното нещо а и е нямало да имат възможност да ни гледат...
krem4et0
04-29-2008, 14:35
сексита, виждаш ли и това не помага. мъжо не ще вазектомия и общо взето освен да си вържа тръбите......
Dimenceto
04-29-2008, 15:34
Аз имам един въпрос към всички коити са против аботрите.Всички мн добре знаем, че нито презервативите нито спиралите нито противозачатъчните с 100 % сигурни."Щом превите секс значи трябва да си понесете отговорноста и щом правите секс знаи сте готови да имате дете".Да ама не!.Един човек е готов да има дете когато има средства да го нашрави и покрив над главата си където да изгледа това дете.Нали ?Това значи че човека трябжа да е поне на 25-30 години за да е материално осигурен.И следователно тогава да започне да прави секс.И сега ми кажете колко човека познавате които да започнат половия си живот на тази възраст?Много по добре е да напраяиш аборт отколкот да гледаш това дете някаси в пълна мизерия и то само "за да не отнемеш живот".Това е моето мнение.
MiSs_DioR_CheRiE
04-29-2008, 18:32
Значи според автора на темата, човек не трябва да прави секс, докато не е готов за семейство?
Значи трябва да се лишаваме от тази благодат до 20-25-30 годишна възраст?
Не мисля, че е лошо (когато си се пазил, когато имаш добра сексуална култура и просто искаш да правиш любов с половинката си, и стане гаф, заради дефектен презерватив или недействие на противозачатъчното) да направиш аборт :!:
Не е честно да съсипваш живота си на 18-20 години :!:
Не мисля, че е по-добре да родиш дете, на което не можеш да му подсигуриш потребностите :!:
Нито ще имаш добро образование, нито работа, нито нищо..
Дете се ражда тогава, когато имаш стабилен дом, мъж до себе си и кариера, която да ти е сигурна и доходна :!: Но това не означава, че до тогава всички ще се радваме само на собствените си възможности за задоволяване и порнофилмите :!:
Аз съм "ЗА" аборта :!: e blagodarq ti :) Tova se opitvah da kaja ...
Аз имам един въпрос към всички коити са против аботрите.Всички мн добре знаем, че нито презервативите нито спиралите нито противозачатъчните с 100 % сигурни."А само 98 %.Достатъчно висок процент,че ако хората се предпазват добре,абортите щяха да са има-няма 5 % отколкото са сега и нямаше да е толкова печална статистиката. :? Щом превите секс значи трябва да си понесете отговорноста и щом правите секс знаи сте готови да имате дете".Да ама не!.Един човек е готов да има дете когато има средства да го нашрави и покрив над главата си където да изгледа това дете.Нали ?Това значи че човека трябжа да е поне на 25-30 години за да е материално осигурен.Не е казано че на 25-30 ще си задължително материално осигурен?Откъде я измисли тая граница и то "поне" на 25-30?Може да си материално осигурен за едно дете и по-рано!Не ти трябват милиарди,за да го отгледаш!И следователно тогава да започне да прави секс.И сега ми кажете колко човека познавате които да започнат половия си живот на тази възраст?Много по добре е да напраяиш аборт отколкот да гледаш това дете някаси в пълна мизерия и то само "за да не отнемеш живот".Това е моето мнение. Просто се опитвам да кажа в тази тема,че абортът не е някаква операцийка като апендисит (както го определиха някои),и че с него убиваш и част от себе си,не даваш шанс за живот на едно малко същество,което е можело един ден да ти каже "мамо" и да израстне в теб,да бъде част от теб.Колкото съм запозната,абортът нанася и психическа травма,чувството,че губиш част от себе си.... и понякога се проявява след време,когато вече е късно.А още по-тежко е когато заради този аборт си загубила завинаги възможността да станеш"майка".Което води до един живот без смисъл,без цел.Мисля,че това е призванието на жената и идва момент,когато се чувства тази нужда,когато повечето твои връстнички са с колички,а ти-ти си провалила,ти си абортирала този шанс да създадеш живот,да станеш майка.Само не ми казвайте ,че това е маловажно!Тук започнахте да ни заливате с информация колко несигурни са контрацептивите.Да,имат и процент несигурност.Колко е този процент?1-2%.И пак да се повторя,ако се използват противозачатъчни и презервативи(а в по-късен етап и спирали и др.) щеше да има незначителни по броя си аборти,нямаше да сме в челните места на тази статистика .
Sawyer_94
04-29-2008, 22:23
Не ми се чете :smt021
enchanter
05-01-2008, 16:11
Преди седмица приятелката ми направи аборт. Решението не беше лесно, но решихме, че на този етап можем да предложим на детето не живот а оцеляване. И двамата работим на сравнително добре платени длъжности, но пак не сме сигурни, че бихме се справили, имайки на предвид, че един от нас трябва да жертва развитието си. Ако ви трябва съвет или искате да знаете как се преминава през процедурата, пишете ми.
Искам да благодаря на "Майчин Дом" Варна за оказаната помощ
Каквото и да ми говориш-под 16 са си деца. не мога да разбера за къде бързат. Имат пред себе си поне още 40 години, в които ще правят секс, ама поне ще знаят, че стане ли нещо, могат да си гледат детето.
Може да има хиляди методи, но само стерилизацията и въздържанието са напълно 100% сигурни........Ами ако точно ти си в този 1 промил от забременелите с хапчета? Ами ако точно ти си сред 3-те процента дефектни презервативи, чиито дупчици са по-голми от сперматозоида? Всичкщо се случва!
Мн. точно мислиш кремче и аз съм на тва мнение... :-x
Искам да кажа,че статистиките за абортите са силно манипулирани за да върви бизнеса на фирми занимаващи се с производство на противозачатъчни медикаменти и на хора които се опитват да заблуждават обществото за големите ползи от хапчетата което всъщност не отговаря на истината - противозачатъчните имат много странични ефекти които са повече от ползите им.Но се включвам в темата с друго - статистиките за абортите както по-горе са силно манипулирани с цел да се заблуждава обществото за неща изписани малко по-горе и да върви бизнеса на определена група хора.Защо не се казва никаде колко от абортите са по медицински показания,защо не се казва колко аборти са станали по вина на контрацептивни методи - противозачатъчни др.,защо не се казва колко аборти са извършени поради увреждане на плода, и др.Всеки човек има право да реши дали да прави или да не прави аборт.
Не може да се налага мнението на другите върху решението му да направи или да не направи аборт.Както казах всеки сам може да взима такива решения.Голяма част от абортите са именно по медицински показания.
Angel_Girl
05-05-2008, 16:18
Ихаааа много спорите бе :grin: айде и аз да поспоря с вас :)
Такааа.. може предпазните средства да не са 100 % сигурни, а 99%, но с тях поне риска от нежелана бременност е 1%.
enchanter, не си мисли, че и ние бяхме сигурни дали ще можем да се справим с това, но ето, че сега и аз и моя приятел сме сигурни, че ще успеем всеки път, когато видим и усетим как бебчето ни ритка и ми "люлее" корема.
Относно 15 годишните момиченца те дори незнаят какво представява една бременност и още куп други елементарни неща пък тругнали секс да ми правят. Първо трябва да са наясно с нещата после да правят каквото и да било..
Хората, които си изоставят децата и за мен за болни мозъци. Всеки нормален няма как да не обикне детето си; най-малкото като го види, а да не говорим, какво е усещането когато те ритка от вътре..
А за парите и на мен не ми валят от небето..едва ли пък и родителите ни са били милионера ама нас ни има..
Първо мислете после правете каквото и да било, защото това е огромна отговорност, това е един живот и то на същество, което сме създали ние!!!
Ихаааа много спорите бе :grin: айде и аз да поспоря с вас :)
Такааа.. може предпазните средства да не са 100 % сигурни, а 99%, но с тях поне риска от нежелана бременност е 1%.
enchanter, не си мисли, че и ние бяхме сигурни дали ще можем да се справим с това, но ето, че сега и аз и моя приятел сме сигурни, че ще успеем всеки път, когато видим и усетим как бебчето ни ритка и ми "люлее" корема.
Относно 15 годишните момиченца те дори незнаят какво представява една бременност и още куп други елементарни неща пък тругнали секс да ми правят. Първо трябва да са наясно с нещата после да правят каквото и да било..
Хората, които си изоставят децата и за мен за болни мозъци. Всеки нормален няма как да не обикне детето си; най-малкото като го види, а да не говорим, какво е усещането когато те ритка от вътре..
А за парите и на мен не ми валят от небето..едва ли пък и родителите ни са били милионера ама нас ни има..
Първо мислете после правете каквото и да било, защото това е огромна отговорност, това е един живот и то на същество, което сме създали ние!!!
браво \:D/
punkarkata
05-11-2008, 10:37
ami az sum napulno protiv abortite no e slu4vat i takiva neshta ako nqkoi iska da pravi sex da vnimava po dqvolite! :(
mir4ovski
05-11-2008, 11:10
Каквото и да ми говориш-под 16 са си деца. не мога да разбера за къде бързат. Имат пред себе си поне още 40 години, в които ще правят секс, ама поне ще знаят, че стане ли нещо, могат да си гледат детето.
Може да има хиляди методи, но само стерилизацията и въздържанието са напълно 100% сигурни........Ами ако точно ти си в този 1 промил от забременелите с хапчета? Ами ако точно ти си сред 3-те процента дефектни презервативи, чиито дупчици са по-голми от сперматозоида? Всичкщо се случва!
spored teb vazrastta li opredelq razvitieto na 4ovek?poznavam maje po na 20 koito sa deca....tva ne e opredelqshto...ne moje da slagash vsi4ki pod obsht znamenatel kvo sega kato sum na 15 i sum ujasno vlubena i seksa mi ne e prosto ebane tva e detska rabota i se opitvam da se vpi6a li? :( ako sega zabremeneq(nedai boje)shte abortiram ne zashtoto mislq 4e ne bih mogla da si gledam deteto...sigurna sum 4e roditelite mi i vsi4ki okolo men shte mi pomognat,a zashtoto az smata oshte ne znam kakvo iskam i ne sum postignala sobstvenite si me4ti...ne mislq 4e aborta kogato e dobre obmislen e ubiistvo
Az sym protiv abortite mnogo!Za6toto vse pak aborta zna4i ubiistvo..a i tova koeto ubiva6 e sobstvenoto si dete...a i prichinqva suma ti problemi....razbira se ponqkoga se nalaga..ako ne e na vyzrast ili ne6to...ako se polu4i gAF..kazvam gaf ne...4e prosto sa go praili bez prezervativ...no tova e mn vredno ne6to a i kakto kazah...za men tva si e ubiistvo..i to na sobstvenoto si dete...koeto sled vreme 6te iska6 da ima6...a da ne moje6.....
DarknessAngel
05-11-2008, 11:20
Аз нямам точно определено мнение.Всичко е относително.
От една страна аборта е добро решение за тийновете и въобще за хора,сполетени от неочаквана бременност,преди да са уредили живота си.
От друг страна пък,аборта също не е добро решение,защото това е операция,която се прави,както се казва,на тъмно.Там където лекарите режат има една тънка тръбичка и ако тя се среже,има опасност жената никога повече да не забременее.
Затова,бъди умен човек и ползвай Презарватив! 8)
GeorgiaLove
05-11-2008, 11:51
От една страна аборта е добро решение за тийновете и въобще за хора,сполетени от неочаквана бременност,преди да са уредили живота си.
От друг страна пък,аборта също не е добро решение,защото това е операция,която се прави,както се казва,на тъмно.Там където лекарите режат има една тънка тръбичка и ако тя се среже,има опасност жената никога повече да не забременее.
Ти в кой век живееш ... какви глупости говориш въобще.. Правило се на тъмно дрън-дрън, режело се незнам си какво.. ти знаеш ли че до третия месец аборта представлява една инжекция .. никой нищо не ти реже.
А преди няколко мнения се опитах да обясня на sexita къде се крие нейния егоизъм, както и на всички, които са "против" аборта. Готова си да родиш бебе на никаквите 18-19 години, а дори и по-малки девойки видях да се изказват, та готова си да го родиш с риск да му съсипеш живота, тъй като няма да имаш възможност да го гледаш нормално. Не разбирай че имам предвид заеми... разбрах, ще изнамериш пари от някаде... добре де... нима искаш детето ти да израсне само? Баща, това онова? Дом, уют, семейство за това дете? Мама и татко?
Добре.. да речем, че родиш на 19... Доста си млада още, за да си сигурна, че след 10-тина години ще искаш абсолютно същите неща... Т'ва от личен опит! Хората се променят... няма как да предвидиш какво ще искаш след време...Не отговаряи "аз имам принципи и съм убедена че няма да ги променя и блабла.." защото звучи страшно инфантилно.
Готова си да предложиш някакъв живот, далеч не най-добрия, на това дете, само и само за да ти е спокойна душата, че не си убила никого.. Т'ва е цялата истина... Страх ви е да не ви гложди съвестта цял живот, и затова твърдите, че сте готови да раждате , а пък после кой ще ги гледа тия деца... не е ясно.
Ти в кой век живееш ... какви глупости говориш въобще.. Правило се на тъмно дрън-дрън, режело се незнам си какво.. ти знаеш ли че до третия месец аборта представлява една инжекция .. никой нищо не ти реже.
А преди няколко мнения се опитах да обясня на sexita къде се крие нейния егоизъм, както и на всички, които са "против" аборта. Готова си да родиш бебе на никаквите 18-19 години, а дори и по-малки девойки видях да се изказват, та готова си да го родиш с риск да му съсипеш живота, тъй като няма да имаш възможност да го гледаш нормално. Не разбирай че имам предвид заеми... разбрах, ще изнамериш пари от някаде... добре де... нима искаш детето ти да израсне само? Баща, това онова? Дом, уют, семейство за това дете? Мама и татко?
Добре.. да речем, че родиш на 19... Доста си млада още, за да си сигурна, че след 10-тина години ще искаш абсолютно същите неща... Т'ва от личен опит! Хората се променят... няма как да предвидиш какво ще искаш след време...Не отговаряи "аз имам принципи и съм убедена че няма да ги променя и блабла.." защото звучи страшно инфантилно.
Готова си да предложиш някакъв живот, далеч не най-добрия, на това дете, само и само за да ти е спокойна душата, че не си убила никого.. Т'ва е цялата истина... Страх ви е да не ви гложди съвестта цял живот, и затова твърдите, че сте готови да раждате , а пък после кой ще ги гледа тия деца... не е ясно.
Оффф...аз пък как няма да се стърпя...ТИ в кой свят живееш???
Виждаш ли,че си неинформирана...какви инжекции,какъв трети месец.
Първо...този аборт с инжекцията при който се впръскват химикали в жената се прави в първите СЕДМИЦИ на бременноста...При него жената получава силни контракции на матката и изхвърля плода.Понякога контракциите са толкова силни, че при някои бебета(ако се прави в по-късен етап) се откъсват части от тялото (глава, ръце, крак). А някои жени не издържат, получават инфаркт и умират.Доколкото съм чувала често се налага да се използва вакуум, защото инжекциите не са имали абсолютен ефект Това знаеш ли го...или пак ще си говорим на изуст...
А изобщо знаеш ли,че тази манипулация не е изобщо много разпространена в България...
В България най-разпространения начин за аборт е вакуумната аспирация.Вкарва се тръбичка в матката, свързана с аспирационната апаратура, която изсмуква бебето. То се разкъсва от силния вакуум и се изхвътля навън.
В по-напреднала бременност се изстъргва със специален инструмент...
А рискове...колкото щеш...
В хода на манипулацията може да се получи разкъсване на маточната шийка, което в някои случаи да изисква поставяне на шев. Обилно кръвотечение е друго възможно усложнение. Перфорацията (пробива) на матката е рядко, но неприятно усложнение. По принцип изисква оперативно лечение с отваряне на коремната кухина, след което се извършва от обикновено зашиване до отстраняване на матката – в зависимост от това къде и по какъв начин е станал пробива. Използването на анестезия (упойка) също крие своите рискове, поради което пациентите трябва предварително да се информират и да подпишат необходимите документи за съгласие.
Ако задържиш някоя част от плода,това ще доведе до инфекция.Към късните усложнения след подобна манипулация се включват синехиите (слепвания на вътрешните стени на матката) – наблюдава се сравнително рядко, може да се дължи на прекалено енергично „изстъргване” на вътрешността на матката с инструментите. Това състояние заедно със запушване на маточните тръби пък става причина за стерилитет. Не винаги със сигурност може да се каже, че установено години по-късно запушване на тръбите е резултат именно от аборта, в подкрепа на подобна връзка са непосредствените усложнения като инфекция или повторно кюретиране при задържани части.Разкъсвания на маточната шийка могат да станат причина за късни спонтанни аборти при последващи бременности.
Абе...направо...прочети някои неща и после говори.Виж в профила ми линка към сайта ми,там съм изписала по-важните неща...
И защо изкара нас егоисти...че искам да си родя детето..мисля,че егоистичното е точно обратното...да не му дам шанс за живот....абе аз защо повтарям едно и също...върни се малко назад във темата,почети...същите проблеми съм ги засегнала много отдавна с подгласнички на твоята идея...няма смисъл да споря за едно и също,постоянно.Ясно е само,че ти най-малко от всички си права![/b]
krem4et0
05-11-2008, 13:53
spored teb vazrastta li opredelq razvitieto na 4ovek?poznavam maje po na 20 koito sa deca....tva ne e opredelqshto...ne moje da slagash vsi4ki pod obsht znamenatel kvo sega kato sum na 15 i sum ujasno vlubena i seksa mi ne e prosto ebane tva e detska rabota i se opitvam da se vpi6a li? :( ako sega zabremeneq(nedai boje)shte abortiram ne zashtoto mislq 4e ne bih mogla da si gledam deteto...sigurna sum 4e roditelite mi i vsi4ki okolo men shte mi pomognat,a zashtoto az smata oshte ne znam kakvo iskam i ne sum postignala sobstvenite si me4ti...ne mislq 4e aborta kogato e dobre obmislen e ubiistvo
За да родиш здраво дете и да го направиш безпроблемно, трябва да си на определена възраст.
И не си мисли, че като си на 15 си хванала Господ за шлифера. Много хляб имаш да ядеш, за да станеш с акъла на 1 жена на 25, която има по-стабилни финансови възможности, образование и знае какво прави.
Не можш да ме убедиш, че ти на 15 си по-зряла и отговорна от мен, която съм с 8 години по-голяма. Колкото и да е незрал 1 мъж на 20, то се предполага, че има много повече шансове да работи и да изкарва пари, отколкото момче на 15-16....
мисля че темата е просто безсмислена каквото си надробиш такова ще сърбашл а тея дето имат деца на 12-13-14 както преди даваха по новините майка на 12 8-) 8-) направо смях .. излагате се и не мислите за себе си .. направиш ли такова нещо можеш да си съсипеш живота..
Angel_Girl
05-12-2008, 13:10
GeorgiaLove, може и 2 деца да имам на 30 години и после пак да реша, че незнам какво искам. Не се изказвай не подготвена, моля те.. Аз на 17 години ще предложа на детето си всичко, което му е необходимо и баща му си е с мен.. от къде знаеш, че всички бащи биха изоставили бременната си приятелка??? Както каза sexita говориш наизуст..
Не ми е ясно защо се говори за едно дете като нещо ужасно??? Да, живота на човек се променя, но в никакъв случей не означава, че ще тръгне в отрицателна насока.. Освен, че няма да обикалям дискотеките и на обикалям кафетата по друг начин живота ми няма да се промени.. Ще завърша училище и ще запиша нещо да уча.. Едно дете може да донесе само и единствено щастие нищо друго..
Hrdcore`Lady
05-12-2008, 21:32
GeorgiaLove, може и 2 деца да имам на 30 години и после пак да реша, че незнам какво искам. Не се изказвай не подготвена, моля те.. Аз на 17 години ще предложа на детето си всичко, което му е необходимо и баща му си е с мен.. от къде знаеш, че всички бащи биха изоставили бременната си приятелка??? Както каза sexita говориш наизуст..
Не ми е ясно защо се говори за едно дете като нещо ужасно??? Да, живота на човек се променя, но в никакъв случей не означава, че ще тръгне в отрицателна насока.. Освен, че няма да обикалям дискотеките и на обикалям кафетата по друг начин живота ми няма да се промени.. Ще завърша училище и ще запиша нещо да уча.. Едно дете може да донесе само и единствено щастие нищо друго..
Ти можеш да му предложиш и баща му си е с теб, ама не всички могат да се похвалят с тази хубост.Повечето момчета не мислят когато правят деца, пък после не им пука нито за детето, нитоо за момичето.Пак си фантазирате, че светът е пълен със щастливки като вас...Аз също не мисля, че бих убила детето си, но ако се поставя на мястото на някое от "щастливките" без възможност да отгледат рожбата си...дано не се налага никое момиче да е изправето пред този ИЗБОР(да не забравяме все пак, че всеки си решава за себе си), но уви...
И все пак, не се нахвърляйте срещу хората с различно мнение! Тук обсъждаме, не осъждаме.
Angel_Girl
05-13-2008, 10:39
Hrdcore`Lady, не осъждам никой. Но колко според тем девойки се пазят? Колко ползват кондоми или хапчета??? Под девойки имам предвид 13-18 годишни!?.. И с предпазни средства може да стане гаф това е факт, но шансовете се свеждат до минимум и така просто не се стига до нежелана бременност и после аборт. За това иде реч, че момиченцата не се пазят и после не си отсят отговорността за действията.. А колкото до така наречените от теб "щастливки" не мисля, че когато едно момиче иска да си отгледа детето дори и без бащата на непълнолетна възраст родителите и не биха я покрепили.. Те, че не са длъжни не са, но всеки родител би подкрепил детето си...
princesa_viki
05-13-2008, 12:21
Hrdcore`Lady, не осъждам никой. Но колко според тем девойки се пазят? Колко ползват кондоми или хапчета??? Под девойки имам предвид 13-18 годишни!?.. И с предпазни средства може да стане гаф това е факт, но шансовете се свеждат до минимум и така просто не се стига до нежелана бременност и после аборт. За това иде реч, че момиченцата не се пазят и после не си отсят отговорността за действията.. А колкото до така наречените от теб "щастливки" не мисля, че когато едно момиче иска да си отгледа детето дори и без бащата на непълнолетна възраст родителите и не биха я покрепили.. Те, че не са длъжни не са, но всеки родител би подкрепил детето си...
Не се пазят,защото мислят "Това на мен няма да се случи".Аз не мога да взема страна,защото абортът си има и своите предимства и своите недостатъци.
MoOnLiGhT_ShAdOw
05-13-2008, 13:01
Аз съм "За" безопасния и отговорен секс, когато хората не са готови още за дете. Твърдо против абортите съм, особено след като гледах това:
http://www.liveinternet.ru/community/1537746/post49845547/play
Ако смятате, че е нормално всичко онова, моля, продължавайте. Аз лично не мога да си представя доброволно да си го причиня на себе си и на детето си!
krem4et0
05-13-2008, 14:23
Не се заричай само. Без пари, без мъж до себе си, без родителска подкрепа(защото и това се случва).......как ще гледаш бебе?
romantika_f_13
05-13-2008, 14:37
Като не си готов да имаш дете ще се пазиш... както и да е сега сум бременна почти в 4-тия месец и не съм си мислила да си убивам детето... :-xna kolko godini si :)
a az ne 4e sum za abortite no ne sum i protiv :-D
MoOnLiGhT_ShAdOw
05-13-2008, 16:11
Не се заричай само. Без пари, без мъж до себе си, без родителска подкрепа(защото и това се случва).......как ще гледаш бебе?
Без пари и аборт не мога да направя...
krem4et0
05-13-2008, 16:41
Е, все пак парите за аборт са 1 път и толкова. А и с направление в нашата болница е 50 лв.
Като нямаш пари кое ще предпочетеш-да поискаш заем от някой и да направиш аборт, или да родиш(там сигурно хилядарка ще хвръкне) и после всеки месец пак поне 6-700 лв за памперси и храни да хвърляш.
Е, все пак парите за аборт са 1 път и толкова. А и с направление в нашата болница е 50 лв.
Като нямаш пари кое ще предпочетеш-да поискаш заем от някой и да направиш аборт, или да родиш(там сигурно хилядарка ще хвръкне) и после всеки месец пак поне 6-700 лв за памперси и храни да хвърляш.
до колкото знам,абортите не са поети още от здравната каса :-o
krem4et0
05-13-2008, 19:30
Докато висях пред 1 кабинет, го видях като такса. но там не се включват медикаменти, престой и разни такива. Не знам включен или не, но го видях. И 200 лв да е, пак по-лесно се намират от безпарично момиче, отколкото сума ти пар, които ще глътне 1 бебче.
MoOnLiGhT_ShAdOw
05-13-2008, 19:48
Само чакай малко. Та аз съм девствена, още на картинка секс не съм виждала, а ти вече ме стягаш за безразборие, забременяване по неподходящо време, че и аборт! На едва 17 съм (че не съм ги и направила - след 3 месеца) и не ми се мислят такива неща. Вярвам, че с това си мнение ще предизвикам коментари, че съм неинформирано келешче, което не иска да погледне реалността в очите и смята, че точно на него няма да се случи. Напротив, любопитна съм, попадала съм на доста материали и смея да кажа, че знам много, може би достатъчно, за да знам в даден момент как да реагирам и как да се държа, за да знам кое е опасно и кое - не.
Лично за себе си не смятам, че бих се оставила да стигна до нежелано забременяване. Вече не съм малка, така че когато ми стане време за полов живот, не виждам проблем да се съветвам със специалист и за по-сигурни предпазни средства от презерватив например, защото както са много сигурни, така и се късат най-редовно...
krem4et0
05-14-2008, 10:29
MoOnLiGhT_ShAdOw, не беше абсолютно нищо към теб. Чела съм доста твои мнения и не мисля, че си поредното келешче, напротив. ти си достатъчно разумно и отговорно момиче и се съмнявам да изпаднеш в подобна ситуация. Виждам, бе си момиче, което се интересува от много неща и за възрастта си е зряло. Мнението ми за теб е изцяло положително.
НО нещата в теорията и практиката често се разминават. на теория днес може сняг да завали, ама едва ли на практика ще стане. на теория ако правиш секс с презерватив и да речем прекъснат полов акт(съвместно 2-те), няма как да забременееш. на практика може да се случи. Никой не е застрахован. Преди да си изживяла ужаса от закъснението, преди да си чакала пред теста, надявайки се с цялото си сърце да е отрицателен, преди да си усещала тежестта, която пада от плещите ти, когато ти дойде всеки път или когато видиш 1-та чертичка, не можеш да разбереш това, което става в главата на 1 жена, която не е готова да има дете.
Макар и почти целия ми сексуален живот да е преминал като съм пила ОК, пак няколко пъти съм се тревожила. Сега бях много болна и повръщах. Изобщо не знам дали противозацатъчните са подействали. И макар, че приятелят ми не свършва в мен, сега с трепет ще чакам менструацията си.
Знаеш ли кога почувствах, че мога и да стана майка, че в известна степен съм готова? Беше последният път като си правих тест. Той свърши в мен последния ден преди да започна приема на новата опаковка ОК. А при четене на листовката не намерих никъде да пише, че в паузата от 7 дни без хапчета съм защитена. побърках се, мислех какво ли н и след 2 седмици естествено направих тест. беше отрицателен и това ме разочарова.....не се зарадвах като друг път. това е сигнала за мен, че искам бебче. но преди това си правих тест заради 1 седмица закъснение(около нова година беше) и 1-та чертичка ме зарадва неимоверно.
MoOnLiGhT_ShAdOw
05-14-2008, 18:06
Значи май си остава до нагласата на човека и неговото лично решение дали може да поеме такава отговорност. Естествено, това единствено ако същият човек не е още дете.
В крайна сметка наистина никой не е застрахован, ако случайно съдбата си го нарочи... :-o
krem4et0
05-15-2008, 06:31
Значи май си остава до нагласата на човека и неговото лично решение дали може да поеме такава отговорност. Естествено, това единствено ако същият човек не е още дете.
В крайна сметка наистина никой не е застрахован, ако случайно съдбата си го нарочи... :-o
Точно това се опитвам да втълпя на sexita и rame. решението на 1 жена в тази насока е нейно, лично, само тя има право да реши. След като е запозната какво е аборт и какво рискува, но е решила да го направи, никой няма право да я сочи с пръст като убийца. Юридически тя не е такава, защото тази личност не съществува по никой закон. Практически може би е, но това ще тежи на нейната съвест. В крайна сметка всеки наш избор ни тежи на съвестта.
ае бившата ми.... мама и ...... фана веднъж че беше мн спек ... малко преди да навърша 18 ..... майка и не тряаше да разбира че тя с мойта майка при позната лекарка на майка ми и парите от мен (добре че бачкам) и накрая за тва че майка ми и спаси кожата тя след като се разделихме минаа покрай майка ми и не и казва едно здрасти..... заеби таз мърша
MoOnLiGhT_ShAdOw
05-15-2008, 07:39
Точно това се опитвам да втълпя на sexita и rame. решението на 1 жена в тази насока е нейно, лично, само тя има право да реши. След като е запозната какво е аборт и какво рискува, но е решила да го направи, никой няма право да я сочи с пръст като убийца. Юридически тя не е такава, защото тази личност не съществува по никой закон. Практически може би е, но това ще тежи на нейната съвест. В крайна сметка всеки наш избор ни тежи на съвестта.
Ако трябва да съм честна, твоята логика, която си споменала някъде по-рано, че не би искала бебе, защото не искаш да си развалиш фигурата, не ми хареса особено, защото нищо не струва толкова, колкото радостта да имаш дете, и то от човек, когото обичаш. Но съм съгласна, че ако жената не се чувства готова да създава семейство, не трябва да ражда дете.
И все пак отново споменавам, че ако съдбата е решила да те изненада - най-често неприятно, ако не си го очаквал и искал - с бебче, нямаш как да противодействаш, просто си става. Затова може би абортите са измислени, но въпреки всичко, след като видях какво представлява процедурата, бих направила всичко възможно да не ми се случи нежелана бременност.
krem4et0
05-15-2008, 08:55
Ако трябва да съм честна, твоята логика, която си споменала някъде по-рано, че не би искала бебе, защото не искаш да си развалиш фигурата, не ми хареса особено, защото нищо не струва толкова, колкото радостта да имаш дете, и то от човек, когото обичаш. Но съм съгласна, че ако жената не се чувства готова да създава семейство, не трябва да ражда дете.
И все пак отново споменавам, че ако съдбата е решила да те изненада - най-често неприятно, ако не си го очаквал и искал - с бебче, нямаш как да противодействаш, просто си става. Затова може би абортите са измислени, но въпреки всичко, след като видях какво представлява процедурата, бих направила всичко възможно да не ми се случи нежелана бременност.
Само да кажа, че това го споменах не защото е моята логика, а защото е логиката на много жени по света.
Въпреки, че свалянето на 7 кг и влизането ми в дрехи, кито последните 2-3 години не ми ставаха, беше в резултат от много лишения, глад и физическо натоварване, то с радост ще кача 30 кила ако трябва, за да родя мое дете и дете на мъжа, който обичам :-)
Аз искам дете. Е, не е много добре точно сега, защото доходите са кът, но искам да имам дете скоро. Имам много гинекологични проблеми и няма да има по-щастлив от мене човек, ако съумея да зачена дете, което да няма никакви аномалии...
П.С. за тази си реплика получих доста упреци, ако си забелязала. И тогава написах, че това не е моето мнение, но го има като мнение сред част от жените. В крайна сметка бремеността си има своите дискомфорти и всяка жена трябва да си прецени може ли да ги понесе.
Никакви цигари, задимени помещения, алкохол, физическа натовареност над нормалното, огроничен прием на лекарства и изобщо 1 аспирин да не можеш да изпиеш, защото вредиш на бебчо. В крайна сметка бремеността си е и тежък период.
Точно това се опитвам да втълпя на sexita и rame. решението на 1 жена в тази насока е нейно, лично, само тя има право да реши. След като е запозната какво е аборт и какво рискува, но е решила да го направи, никой няма право да я сочи с пръст като убийца. Юридически тя не е такава, защото тази личност не съществува по никой закон. Практически може би е, но това ще тежи на нейната съвест. В крайна сметка всеки наш избор ни тежи на съвестта.Ами аз си казах,че моето лично решение е да се пазя добре,но ако все пак се случи непредвидено,ще си поема отговорността!Защото моето лично мнение е,че абортът е убийство и съм против него!Естествено,не мога да го втълпя на никого,по-скоро тук се опитваха да втълпят на мен и на другите,които сме против ,че абортът е едва ли не безобиден като операцийка от апендисит и че не е нищо особено! :?
MoOnLiGhT_ShAdOw
05-15-2008, 18:48
Въпреки, че свалянето на 7 кг и влизането ми в дрехи, кито последните 2-3 години не ми ставаха, беше в резултат от много лишения, глад и физическо натоварване, то с радост ще кача 30 кила ако трябва, за да родя мое дете и дете на мъжа, който обичам :-)
Аз искам дете. Е, не е много добре точно сега, защото доходите са кът, но искам да имам дете скоро. Имам много гинекологични проблеми и няма да има по-щастлив от мене човек, ако съумея да зачена дете, което да няма никакви аномалии...
Тогава ти пожелавам успех! :mrgreen:
Angel_Girl
05-16-2008, 10:42
Като не си готов да имаш дете ще се пазиш... както и да е сега сум бременна почти в 4-тия месец и не съм си мислила да си убивам детето... :-xna kolko godini si :)
a az ne 4e sum za abortite no ne sum i protiv :-D
В подписа ми пише...
radito_rs
05-16-2008, 13:54
Az sam na 17!
S priqtelq mi qnuari sled nova godina pravixme sex s prezervativ bqxme piqni v posledstvie se skasa!I zabremenqx!
e napravix abort NIKOGA NE SAM BILA ZA ABORTITE!
No ako bqx ostavilam tova dete kakvo 6te6e da izleze IZROD zaradi alkoxola i da go rodq i taka da go gledam!
E kajete!!!
Ako ne be6e alkoxola NIKOGA nqma da napravq abort i mnogo plakax no prosto nqma6e kak!
KOITO ISKA DA ME SADI MISLQ 4E SAM PRAVA!
Angel_Girl
05-18-2008, 11:47
Няма как да се роди изрод заради това, че сте били пияни като сте правили секс. Аз сумати водка съм изпила докато съм била бременна отначалото преди да разбера..
sex_igra4ka
05-23-2008, 09:03
Angel_Girl,много похвално! :?
Виж сега,аз примерно не виждам разлика от една жена която е на 25 и е забременяла,но не е готова да се грижи за това дете,и от някоя тинейджърка която е на 16 и пак не е готова да роди.Не си застрахован че щом станеш на 30 или повече ще можеш да гледаш дете,за всеки е различно,има момичета които си гледат детето и на по 17 год има и такива жени които са на по 30 но не са готови за бебе.И мога да те убедя че няма да съм една от тези жертви на забременяване защото още не съм правила секс,но дори и когато почна полов живот имам достатъчно ум в главата си и знам какво да правя за да не се стига до забременяване или аборти.Ако те интересува на 15 съм,и дори и да бях почнала да правя секс,никога нямаше да стигна до нежелана бременност,защото на колкото и год да си всичко зависи от това как мислиш и каква сексуална култура имаш.
Искам да подчертая нещо тука : Ако те интересува на 15 съм,и дори и да бях почнала да правя секс,никога нямаше да стигна до нежелана бременност,защото на колкото и год да си всичко зависи от това как мислиш и каква сексуална култура имаш
Много грешиш мило ми момиче никога не казвай никога, винаги може да стане гаф, винагиииии
Ephemeral
05-23-2008, 21:39
Аз съм твърдо против абортите.Никога не съм правила.Не бих и направила в нито един етап от живота си.В момента,в който започнеш да водиш сексуален живот,трябва да понесеш цялата отговорност за последствията. 8)
Angel_Girl
05-25-2008, 11:38
Angel_Girl,много похвално! :?
Мисля, че можеш да четеш (а ако не можеш си е лично твой проблем :D) написах преди да разбера, че съм бременна..
Angel_girl, какво стана с теб? :)
mn ste otvoreni vsi4ki drisla na po 15-16 bili protiv aborta,a kato naduete korimite vednaga spi4ate i se po4va "olele male naite 6te me ubiqt" ili kato vi zakusnee s 2 dni ne spite po cqla no6t ot ujas!Edno e da go govorite,drugo e kato vi doide do glavata,mili deca!Ne komentiram po-golemite momi4eta,koito ako popadnat v takava situaciq mogat realno da precenqt ne6tata i da vzemat nai-dobroto re6enie,a tezi ot vas,koito govorqt naizust,za6toto taka bilo humanno,molq zamul4ete!!! :? :x
Rebirthing
10-21-2008, 15:11
За мен едно дете е дар от Господ, не знам в каква ситуация трябва да попадна за да стигна до аборт, може би при изнасилване (знам, че звучи брутално, да не дава Господ на никого подобно нещо) все пак "насила хубост не става".
^prava si.naistina e jalko kolko mnogo jsemeistva sa govoti na kakvo li ne samo i samo da si rodqt tqhno detence,a masovo 15-16 godi6ni momi4eta pravqt aborti.no v interes na istinata po-dobre abort pred porednoto izostaveno v dom dete.za men li4no kato jena opciite vinagi sa bili dve-ili abort ili go rajdam i si go gledam s mn lubov.bih napravila abort,no ne bih izostavila dete v siropitali6te!tazi tema e mnogo ob6irna i nikoga nqma da se stigne do ei=dinodu6no mnenie.prosto porajda drazgi i sporove spored men
Angel_Girl
02-26-2009, 22:29
Ей ме и мен.. Мартин се роди на 18 август в 05:20ч., 3800гр. и 52см. - най-прекрасното бебе на света :)
Каквито и спорове да се водят, каквото и да се говори и коментира няма по-щастлива от мен.. Имам прекрасен син на 6 месеца.. най-прекрасното създание на света, с най-ослепителната и искренна усмивка :smt007
Сега завинаги сърцето ми ще се разхожда извън тялото..
А ето го и него.. моето малко момче..
http://media.snimka.bg/2217/010688813.jpg
hahavteen
02-26-2009, 23:05
Йей много се радвам! Скоро се бях сетила за тебе и се чудех какво е станало с бебока. Наистина е прекрасен. Да ти е жив и здрав и много да те радва :-)
П.П.: И супер зодийка си го уцелила хахахах 8-) :D
SoFarSoG00d
02-27-2009, 06:40
Много сладко бебе :)
Biskfitka
02-27-2009, 15:48
Angel_Girl много много красиво бебе! :-) А на колко години си :)
Angel_Girl
02-28-2009, 13:08
Благодаря Ви
За протокола на 18 год. съм :D
imalo i drugo mladi mami tuk.Az sum na 19 s beb4e na godinka i 6 meseca
;] ;] Възрастта не е от голямо значение. Важното е да се чувстваш готова за дете ;]
MojoJojo88
08-06-2011, 21:18
пфф..
Похвално....
Аз съм 100% "за" ;) Добре ,че това е измислено иначе колко бездомни деца щеше да има . . . :o Не всеки е готов за дете ,пък камо ли ако е тийн ;)
Здравето на жената след аборта не е гарантирано, защото има редица усложнения, които могат да възникнат - инфекции, бактериален или септичен шок, проблеми с бъдещо зачатие.
Децата са Божи дар, независимо как са заченати. Това което е създал бог, нямаш право да го убиваш!!!
Не плакахте, когато ги убихте! Но те за вас отдавна вече плачат. Светът прости.И вие си простихте. Не плакахте.И нямахте причина. Товарът просто трябваше да падне. Детето ви не случи на година и беше по-разумно да се махне. Не плакахте. Но Господ се разплака. И сякаш нож сърцето му проряза. Познаваше ви, но не бе очаквал такава силна майчина омраза.И днес, когато плачете за рожби, дали поне това ви стана ясно - децата са велик подарък Божий и винаги стоят на първо място!!!
MojoJojo88
08-06-2011, 21:25
Колко пъти ще го напишеш и изтриеш?
Кой си ти, че да съдиш изобщо?
Не знам от какъв пол си, но по писането ти идея си нямаш какво е аборта за една жена...
Когато не знаеш нещо, по-добре не пиши!
Повярвай ми знам какво е... Знам също така че моя 1-ва братовчедка умря след аборт. Всичко уж беше сигурно но се появиха аномалии 4 часа след аборта и тя изгуби съзнание и повече не се събуди! НЕ ми казвай че не знам.. Много добре знам че аборта е равностоен на убийство! Можеш не само да убиеш част от себе си [детето] но може и самата ти да се погубиш!!!
MojoJojo88
08-06-2011, 21:36
Повярвай ми знам какво е... Знам също така че моя 1-ва братовчедка умря след аборт. Всичко уж беше сигурно но се появиха аномалии 4 часа след аборта и тя изгуби съзнание и повече не се събуди! НЕ ми казвай че не знам.. Много добре знам че аборта е равностоен на убийство! Можеш не само да убиеш част от себе си [детето] но може и самата ти да се погубиш!!!
Можеш да, ако правиш нелегален аборт, ако аборта се извършва от некадърен екип.
Можеш да умреш и ако те блъсне автобус. Това означава ли, че не трябва да излизаш навън, защото можеш да умреш?
Убийство е да наръгаш/застреляш/заколиш/разчлениш/удушиш/ човек, да го видиш как издъхва и това да ти достави удоволствие. Ембриона не е човешко същество. Аборта не е убийство.
Всеки решава сам за себе си дали да направи аборт, или да роди дете, което да обрече на нищета,болка и други. Има и изключения, когато нежелано дете бъде родено и въпреки всичко е отгледано в добра за него среда.
НО НИКОЙ НЯМА ПРАВО ДА СЪДИ ЖЕНИ, КОИТО СА ВЗЕЛИ РЕШЕНИЕ ДА НАПРАВЯТ АБОРТ!
а да и ще си трия и пиша съобщенията колкото си пъти поискам!!! ;]
ооо.. не ми ги пробутвай тия! Могат да се еб*т а не могат да си понасят последствията! Кат не искаш дете има 1 000 000 начина да се предпазиш.
MojoJojo88
08-06-2011, 21:43
ооо.. не ми ги пробутвай тия! Могат да се еб*т а не могат да си понасят последствията! Кат не искаш дете има 1 000 000 начина да се предпазиш.
Да, а ти наясно ли си, че има случаи, в които въпреки презерватив, който не е бил спукан, бил е сложен правилно се зачева? Или за бременност, въпреки противозачатъчни? Хайде, не говори, без да знаеш, че е жалка и смешна история.
Тези, дето не ползват нито презервативи, нито противозачатъчни, нито каквито и да е мерки-да си носят последствията от глупостта, НО, тези, които се пазят, не можеш да кажеш, че са виновни, че им се е случило.
и дори да си пълнолетна, аборта да е при най-големите специалисти в тая област пак има риск... Както се казва "при раждането и при абортите си с единия крак в гроба" само че при 1-вото поне вдъхваш живот на друго същество, а при второто убиваш и то на квадрат...
MojoJojo88
08-06-2011, 21:46
и дори да си пълнолетна, аборта да е при най-големите специалисти в тая област пак има риск... Както се казва "при раждането и при абортите си с единия крак в гроба" само че при 1-вото поне вдъхваш живот на друго същество, а при второто убиваш и то на квадрат...
Оф, спора е безсмислен.
Знаеш ли, разбирам защо си надъхан(а). Кофти е да изгубиш близък по този нелеп начин.
Но това не е причина да говориш за жени, които не са имали друг избор освен този.
Да, а ти наясно ли си, че има случаи, в които въпреки презерватив, който не е бил спукан, бил е сложен правилно се зачева? Или за бременност, въпреки противозачатъчни? Хайде, не говори, без да знаеш, че е жалка и смешна история.
Тези, дето не ползват нито презервативи, нито противозачатъчни, нито каквито и да е мерки-да си носят последствията от глупостта, НО, тези, които се пазят, не можеш да кажеш, че са виновни, че им се е случило.
оп.. оп .. оп.. повярвай ми има начин да не ти се случи никога това>>> ето един, по време на полов акт той е с презерватив и въпреки това не свършва в теб!!! Така дори и да е спукан презерватива няма шанс да се забременее .. а и както казах има още много хиляди начина и медикаменти!
MojoJojo88
08-06-2011, 21:50
Презерватива е направен, за да се свършва в него!
Хайде сега, ще търсим причина във всичко ли...
Казах ти-жалко е :?
ShtrudeL
08-06-2011, 21:59
А темата е стара и е омазана с латиница.