Влез

View Full Version : Аборт?!

mgxpower
01-31-2008, 15:57
Тъй като днес ме попитаха колко струва
и аз както винаги съм незапознат по въпроса
питам вас!
Колко?

sh3_1s_7h3_0n3
01-31-2008, 16:02
150лв на черно, но не е препоръчително.

mgxpower
01-31-2008, 16:05
150лв на черно, но не е препоръчително.В смисъл ?
Да не и стане нещо ли?!

Harum_Scarum
01-31-2008, 16:08
Определено недеи на черно!!!По-добре сичко да е законно и при истински доктор тея на черно не ги признавам...............

GameFace
01-31-2008, 16:12
400-600лв.

sh3_1s_7h3_0n3
Да не и стане нещо ли?!

Нямаш представа к'ъв е тоя, дето ще те разреже, как ще те разреже, с какво и т.н. Колко му е да легнеш на масата и повече да не се събудиш... или току виж освен плода ти махнат и някой друг орган. Опасно е. Не е легално - не е за предпочитане. :)

Rise_Against
235лв :) така съм чувала :twisted:

mgxpower
01-31-2008, 16:13
Ще ме светнете ли малко повече?!Все пак вие сте момичета и ги
разбирате тези неща!И не виждам разликата от на черно и нормална
в смисъл едната е законна другата е незаконна , но нали в крайна
сметка методите за премахване е един стържат те едно друго и
махат бебето!Или искате да ми кажете ,че тези , които работят
на черно са по-некадърни или и аз незнам ;) ще се радвам
да ме светнете малко повече относно този въпрос със абортите ,че съм
гола вода а едно момиче се побърква в момента и незнае какво да прави!

sh3_1s_7h3_0n3
01-31-2008, 16:15
Абе, може да си остави ръцете в тебе. :)

krem4et0
01-31-2008, 16:16
Щом е на черно значи е незаконно. Т.е. няма необходимата апаратура и условия за нормалното наблюдение на състоянието на момичето по време на аборта. Все пак на черно значи, че не е в болница.
Иначе тук видях 50-60лв за здравнонеосигурени в нашата болница. Но към тях трябва да сложиш 10 лв за упойка, 44 лв за стационар 1 ден и сигурно още някой лев лекаря да си трае........

sh3_1s_7h3_0n3
01-31-2008, 16:18
Щом е на черно значи е незаконно. Т.е. няма необходимата апаратура и условия за нормалното наблюдение на състоянието на момичето по време на аборта. Все пак на черно значи, че не е в болница.
Иначе тук видях 50-60лв за здравнонеосигурени в нашата болница. Но към тях трябва да сложиш 10 лв за упойка, 44 лв за стационар 1 ден и сигурно още някой лев лекаря да си трае........

е как така лекарят да си трае? Нали после него ще обвинят, че прави такива манипулации. Тия пари би трябвало да са директно за него.

mgxpower
01-31-2008, 16:18
Ясно май вече взе да ми става ясно =;

sh3_1s_7h3_0n3
01-31-2008, 16:22
MG-X-Power, няма да даваш да те режат на черно! :D
...нито приятелката ти, нито кой да е друг! :) Ще си носите последствията легално! :o

mgxpower
01-31-2008, 16:29
MG-X-Power, няма да даваш да те режат на черно! :D
...нито приятелката ти, нито кой да е друг! :) Ще си носите последствията легално! :oНито ще ме реже някой нито приятелката ми е бременна визирам гаджето ми май несъм се изказал точно не приятелка а позната..и въпросното момиче е на 17 години..и неиска да разбират
техните за случилото се просто ме попита и аз гледах ей така :shock:
неможех да й помогна по никакъв начин днес ще съобщи на
приятеля си пък да видим той как ще реагира..!

Dr.Hause
01-31-2008, 16:40
Днес имаше тема "за или против абортите в невръстна възраст(преди 18)" в часът на Милен Цветков...и имаше гинеколог който каза между 400 и 600 в зависимост от други подробости които не помня...но искам да кажа , че примерно ако имам дъщеря и тя забременее няма да я водя на аборт! Ще и кажа ти си си направила грешката сега ще си гледаш детето без да ме интересува на колко години е ще и помагам с какво мога но аборт не бих разрешил в никакъв случай защото гинекологът каза , че след аборт има 22% шанс жената да не може да забременее повече и 27% шанс следващото и ддете да бъде с увереждания... :)

mgxpower
01-31-2008, 16:48
И пак процентите не са много високи...някакви минимални са
и много рядко може да се случи..това мисля ,че при всяка
жена е различно , но може и да греша...

ludoto_f
01-31-2008, 17:04
razli4no no znam kum 600 no moje i po malko

mgxpower
01-31-2008, 17:06
razli4no no znam kum 600 no moje i po malkoЕхеее още малко на 1000 лв ще стане... и той тоя аборт
златен ще излезе бе хора :razz:

ludoto_f
01-31-2008, 17:08
razli4no no znam kum 600 no moje i po malkoЕхеее още малко на 1000 лв ще стане... и той тоя аборт

ako shtesh mi vqrvai no edin fr e plashtal.. 600 ...
ama zavisi kade idesh..

GameFace
01-31-2008, 17:08

За по-малко от 400-600лв. аборта ще го направи някой като мене, който преди това е рязъл само пържоли. ;)

ludoto_f
01-31-2008, 17:11

За по-малко от 400-600лв. аборта ще го направи някой като мене, който преди това е рязъл само пържоли. ;)

razli4no e ;)

HaCkO
01-31-2008, 17:43
Да не и стане нещо ли?!

Нямаш представа к'ъв е тоя, дето ще те разреже, как ще те разреже, с какво и т.н. Колко му е да легнеш на масата и повече да не се събудиш... или току виж освен плода ти махнат и някой друг орган. Опасно е. Не е легално - не е за предпочитане. :)
axahxahxhahxhaxhhaxhahx a xaxaxa x ax a x a x ax a x a xa :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :D :D :D :D :D :D :D :D
ОТКОГА ПРИ АБОРТ СЕ ПРАВИ ОПЕРАЦИЯ?!?!?!?!?! аЗ ТАКОА НЕЩО НЕ САМ ЧУЛ....

mgxpower
01-31-2008, 17:49
Да не и стане нещо ли?!

axahxahxhahxhaxhhaxhahx a xaxaxa x ax a x a x ax a x a xa :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :D :D :D :D :D :D :D :D
ОТКОГА ПРИ АБОРТ СЕ ПРАВИ ОПЕРАЦИЯ?!?!?!?!?! аЗ ТАКОА НЕЩО НЕ САМ ЧУЛ....Аз съм чувал ,че стържат матката :-D

CfEtii
01-31-2008, 17:59
По-добре не го прави на черно.Ако има някакви неблагоприятни последствия за нея,ще си патят всички.

mgxpower
01-31-2008, 18:11
И както казах ще прави сигурно на черно
защото техните нетрябва да разбират!
Както при всяко младо момиче разбираемо е просто!
Сега е адски уплашена и не получава никаква
подкрепа от приятеля си и кофти...

Undying
01-31-2008, 18:11
600 лв са нищо пред перспективата да имаш бебе на 17 години.

mgxpower
01-31-2008, 18:40
Мале има и клип направо ми стана лошо и много гадно как късат бебенцето краченца ръчички аааааа адски гадно е това :cry: :cry: :cry:

mgxpower
01-31-2008, 18:47
Не това е много гадно да си убиеш бебенцето,
но някой просто нямат друг избор :cry: :cry: :cry:

mgxpower
01-31-2008, 18:53
защо...нима убийството е най-правилния изход от проблемаКакто казах за някой - ДА!Живота е труден
понякога не всички можем да сторим дадено нещо... :?

mgxpower
01-31-2008, 19:08
защо...нима убийството е най-правилния изход от проблемаКакто казах за някой - ДА!Живота е труден
живота е най-големият дар на човека...
и една секунда радост да има в него..детето ги заслужаваТи попадала ли си в такава ситуация?!
Защото нали знаеш ,че когато човек е изпитал нещо
тогава може да го взема толкова при сърце :(

mgxpower
01-31-2008, 19:12
живота е най-големият дар на човека...
и една секунда радост да има в него..детето ги заслужаваТи попадала ли си в такава ситуация?!
Защото нали знаеш ,че когато човек е изпитал нещо
тогава може да го взема толкова при сърце :(
ми не...не съм слава богу.
Попаднах случайно на подобни кадри и много ме завлече.
В момента разработвам такъв проект.Сайта е мой,но трябва скоро да го обновя,защото е доста разширен.Поздравления за сайта доста добре си се справила!Може на видове аборти да сложиш малко
по-големи и ясни картинки или опцийка за уголемяване незнам невиждам текста , които е написан а много бих искал да разбера
и да се образовам поне малко на тази тема...бду винаги съм искал
да стана гинеколог..незнам защо :(

varnen4e
01-31-2008, 19:25
Ми според мен.. това си е личен избор на човек, изпаднал в такава ситуация и никой не може да го съди, човек прави грешки, но как се справя с тях си е негов проблем. И какво толкова убиваш то "бебето" още не е достигнала тая фаза, когато се прави аборт... той зародиша още дори не е оформен като хората, пък вие за "бебе" говорите. Само кофтито е, че има някои хора, който веднъж направили аборт не могат повече да имат деца... това е единсвеното много гадно нещо в аборта... (МОЕ МНЕНИЕ).

varnen4e
01-31-2008, 20:14
Ми според мен.. това си е личен избор на човек, изпаднал в такава ситуация и никой не може да го съди, човек прави грешки, но как се справя с тях си е негов проблем. И какво толкова убиваш то "бебето" още не е достигнала тая фаза, когато се прави аборт... той зародиша още дори не е оформен като хората, пък вие за "бебе" говорите. Само кофтито е, че има някои хора, който веднъж направили аборт не могат повече да имат деца... това е единсвеното много гадно нещо в аборта... (МОЕ МНЕНИЕ).

ммм...не си информирана добре...
http://www.antiabort.free.bg/images/200_1.jpg
тези ръчички са на зародиш във 2рия месец.
Щом пръстчетата са оформени,какво говорим за друго.
Сърчицето на бебето започва да бие 25 дена след зачеването.
До тогава едва ли ще разбереш,че то съществува в теб и ще направиш изследванията за аборта

Е то до 2-рия месец да не разбереш, че си бременна... малко тъпо.. ама айде.. :) А аз говоря за това, че някои хора си представят малко, сладко бебенце... а то не е точно така.. ;)

krem4et0
02-01-2008, 07:42
По-добре мъртъв зародиш, отколкото дете в детски дом без почти никакви шансове в живота. А и ако съм на 13-14? Аз съм живеела в розов свят после. Елате в реалността. За 1 бебе ви трябват минимум 1500 лв месечно и то в малък град като нашия...........

amatorium
02-01-2008, 07:58
Nikoi ne otricha, che na 13-14 v suvremenniq jivot e dosta stranno qvlenie. I vse pak. Ima hora, koito i na 30 s nqkolko hilqdi zaplata sa pak nepodgotveni da imat dete. Silniq chovek vinagi shte uspee da se prebori s trudnostite, osven tova rqdko e sam. A za shansovete za jivota moga da kaja, che povehcheto ot nai-preuspelite hora sa izrastnali v golqma bednost i lisheniq. :-)

varnen4e
02-01-2008, 08:26
Nikoi ne otricha, che na 13-14 v suvremenniq jivot e dosta stranno qvlenie. I vse pak. Ima hora, koito i na 30 s nqkolko hilqdi zaplata sa pak nepodgotveni da imat dete. Silniq chovek vinagi shte uspee da se prebori s trudnostite, osven tova rqdko e sam. A za shansovete za jivota moga da kaja, che povehcheto ot nai-preuspelite hora sa izrastnali v golqma bednost i lisheniq. :-)

А ако не ИСКАШ дете... ако ще и на 30 да си.. кво правим...?
По- добре ли е да се роди детето, да живее цял живот в депресия и да се самоизяжда, че родителите му му дават, по 100 лева на ден, но не са го прегръщали нито вденъж, да не му се обръща внимание... да не е изобщо обичано и постоянно да го отхвърлят...
Кое е по- добре...?
:)

quench
02-01-2008, 08:31
явно Ф-фенките на пичът по-горе не са се изкефили на самоцелният аборт

честито, + 20 точки :razz:

SmiLeHappyEnjoyMyPaiN
02-01-2008, 08:35
в частни кабинети от 250 до 400 лева
с здравна осигуровка (Майчин дом ) е 80 лева ... в обикновени болници е по-малко, но не е препоръчително
мисля че ако си с направление от дж-пи и ти е известна кръвната група се плащата околко 10-20 лева ... :-o

SmiLeHappyEnjoyMyPaiN
02-01-2008, 08:38
По-добре мъртъв зародиш, отколкото дете в детски дом без почти никакви шансове в живота. А и ако съм на 13-14? Аз съм живеела в розов свят после. Елате в реалността. За 1 бебе ви трябват минимум 1500 лв месечно и то в малък град като нашия...........

абе не 1500, но към 800 макс 1000 да .... храните са много скъпи ... и памперси и глупости ... абе за това в бг има демографски срив ... как ще гледаш дете дори и ако 2-та родители зимат по 700 лева на месец ... (някфа средно висока заплата за бг ) абе не е живот :?

Lorelei
02-01-2008, 08:41

Syglasna sym s tova izkazvane na krem4eto.
Snimkite,koito vidqh v onzi sait http://www.antiabort.free.bg/index.html ,bqha prosto pokyrtitelni.Vinagi sym si gi spestqvala.Tozi pyt poiskah da gi vidq,zashtoto kolkoto i da e tyjno,mychno,jalko izbora na vseki edin reshil da napravi abort shte e tozi.Moje bi edinstvenoto,koeto ostava e pri edno eventualno reshenie za abort to da byde napraveno maksimalno rano,zashtoto kakvo po-ujasno ot tova da vidish,che ot teb e izkarano choveche s kraka i rychichki,a kolkoto i malko da e bilo to.Glupavo e spored men da se pravi abort sled 3tiq mesec na bremennostta nelegalno,tova znachi maikata da poeme golqm risk i za sobstveniq si jivot i to v nesterilni usloviq,tyi kato legealno edin takyv abort ne bi bil izvyrshen,zashtoto po zakon v Bylgariq aborta e pozvolen do 12 sedmica ot zachevaneto,t.e. do tretiq mesec.Zatova tezi,koito chakat,mislqt i otlagat,po-dobre po-rano,nai-malkoto zaradi po-golqmata sigurnost,a i za da moje po-byrzo da svyrshi celiq tozi koshmar,koito im se e sluchil.
Ne znam zashto vsichki predi men spomenaha nqkakvi kosmicheski sumi,koito socheha kato neobhodimo zaplashtane za abort-legalen ili na cherno.Dannite,s koito razpolagam az sa m/u 80-100lv po zdravna kasa,t.e. nezavisimo dali maikata e pod ili nad 18,ako e zdravno osigurena toi shte i struva dolu gore tolkova (V sluchai,che maikata e pod 18 godini abortyt se izvyrsha s roditelsko syglasie).Za nelegalnite aborti syvsem normalno nikyde da nqma cenorazpis,ne sym pravila za moe shtastie,da chukam na dyrvo,no sym chuvala i chela,che varirat dolu gore sys 100tina leva otgore.Za tezi,koito ne znaqt,nelegalnite aborti nai-chesto se praqvt ot lekari s otneti im prava za praktikuvaneto na lekarska profesiq i nai-chesto te praktikuvat v izostaveni sgradi,mazeta i t.n.,kydeto syglasete se nqma nachin usloviqta na sa podhodqshti za izvyrshvaneto na takava medicinska manipulaciq.Nai-chesto sled takiva aborti jenata ima bezkraino mnogo problemi ot ne sterilnite instrumenti kato nai-lekite sa eventualna infekciq moje da se stigne i do zapushvane na trabite,koeto znachi pylen sterilitet.Zashto edin dobre praktikuvasht lekar nikoga ne bi napravil edin nelegalen abort li?-Ami zashtoto razlikata m/u nelegalniq i legalniq abort s osigurenite usloviq sa dolu gore m/u 20 i 50 lv.Koi normalen lekar s dylga medicinska praktika bi si riskuval cqlata kariera za 50lv?!
Taka che,edinstvenoto,koeto bih mogla da Vi posyvetvam e da ogranichite do minimum riska,izpolzvaiki nqkakvi kontracepcionni sredstva,nezavisimo kakvi,i ako vse pak stane belqta,ako nqmate 18,da se izpravite pred vashte,da im obqsnite i kolkoto i da vi se karat,da vikat,da se qdosvat,i edin shamar da Vi lepnat,te mislqt za Vas,obichat Vi i biha dali vsichko,za da ste dobre.Po-dobre e te kato edni roditeli da imat vyzmojnostta da se pogrijat za Vas.Dano na nikoi ne se sluchva.

krem4et0
02-01-2008, 12:25

абе не 1500, но към 800 макс 1000 да .... храните са много скъпи ... и памперси и глупости ... абе за това в бг има демографски срив ... как ще гледаш дете дори и ако 2-та родители зимат по 700 лева на месец ... (някфа средно висока заплата за бг ) абе не е живот :?
питах моя позната, живееща в Свищов-стигат ли ти 400 лв на месец. И тя каза-ами за около седмица ги харча....1000 лв да са. В малкия град средната заплата е много далеч от 700 лв. да кажем, че е около 300-350 бруто. Ама на 14 без образование най-много сервитьорка на минималната да станеш, т.е. 220 лв.......700 лв., ако говорим за София или Варна може, но за Свищов масовата заплата е 300 лв, като се махнат осигуровките стават около 250.....

Lorelei, само да вметна, че до 14 годишна възраст на момичето е разрешен аборт и до 5-тия месец. А и случаите на аборт по медицински причини, които могат да се научат в по-късен етап. И давам за пример себе си- в 4-тия месец трябва да се изследват околоплодните ми води и да се види бебчето няма ли същите увреждания като мен. Ако се окаже, че има, трябва да го абортирам, въпреки, че ще съм в 4-тия месец вече......

krem4et0
02-01-2008, 14:21
Оценявам го, миличка. Ама в моя свят най-важния човек съм аз. на 1-во място ценя моя си живот....
Виж, аз аборт(освен по медицински причини) не мисля да правя. Но 1 момиче трябва да има избор. След като преценява, че няма да е добър родител.няма да става. да не говорим, че медицинския аборт съвсем не е опасен за жената. Познавам момиче с 2 медицински и 1 стандартен аборт, което се радва сега на прекрасно момченце.....

krem4et0
02-01-2008, 14:27
Е, аз съм желано и планирано дете. Над 1 година са се трудили за мен...