PDA

View Full Version : Домашни любимци - рибки

ElisaDay
02-01-2008, 13:42
Здравейте :) Въпросът ми е някой от вас имал ли е някога домашни любимци - рибки ? И ако да имали ли са си имена :-D Какви ?

UnaBletoLoVeU
02-01-2008, 13:52
Имала съм бая рибки ама аз докато ги купя и те измираха и нямах време да ги кръстя :-k Добре де, не баш, ама аз бях малка и не можех да се грижа за тях и или ги прехранвах (като им сложиш повече храна те изяждат всичко и като преядат умират) или забравях да ги храня с дни...вече за риби не искам и да чувам, пък и не ме кефят като домашен любимец (=

EJI4eTy
02-01-2008, 14:34
имах си ... сега е останала само 1 :D бяха много ама много и си нямаха имена а пък и са "гупи" много са ситнички едни такива ... само че майка ми сложи някфи водорасли в аквариума ии те станаха много много ии някфи охлювчета имаше ии умряха половината рибки ... а другата половина ги изяде котката :shock: мисля да си взимам нови много ме радват :grin:

asi_basi
02-01-2008, 17:00
Kkato malka imah mnogo. ega samo 2 zlatni ribki, ednata se kazva Deivanni a drugata na men e krastena , malko 6antavi imena ..ama karai. Ina4e sam imah kato mnogo malka 2 kotki, ednata se kazva6e Roksi ama izbqga a drugata be6e Tom4o mai...s neq zabravih kakvo stana, 2 rotvailera ediniq Samar a drigiq Sara, sa6to edin val4ak ni bqha podarili no nqma6e kak da gledame o6te 1 ku4e i go dadohme na drugi i nakraq imah i 1 bulonka ama tq sa6to mnogo malko ostana pri nas i neq trqbva6e da dadem...i nakraq samo rotvailerite se zadarjaha za dalgo izrastnah s tezi ku4eta i mnogo si gi bi4kam :P

Rush_girl
02-01-2008, 17:16
Имам....имах около 15 ама останаха само 2 (защо ли :-o ) Имена не съм им давала такива екстри няма :D и охлюви некви имах и те умряха....Ама аз никога не съм се грижила за тях бащата е натоварен с това :P :D

dan4ety
02-01-2008, 18:30
Имах си и то много. 2 златни - Златьо и Сребрьо (много тъпи имена :-D ). Златьо - защото беше златна, а другата беше Сребрьо, защото имаше малко сребристо от лявата страна. :-D Имах и скаларии и още няколко вида. Всичките бяха по 2 от един вид и всичките бяха мъжки. Ама всичките измряха :D Няколко паднаха в тоалетната, докато чистех аквариума (не можах да ги хвана, преди да излеем водата :oops: :D ). Другите просто умряха. Незнам от какво :neutral: :lol: Ама само златните помня как се казваха :-D Помня как се казваше и една синя рибка с малко тяло и голяма опашка (нея съм я запомнила, защото беше единствената такава :-D Пък и беше много хубава. Естествено умря :oops: :lol: ) Казваше се Големоопашатко, защото, както казах, опашката му беше два пъти колкото тялото. :lol: Беше много смешна, но много карсива :-D Други домашни любимци никога не съм имала. Вече нямам никакъв омашен любимец :-D

gorska
02-01-2008, 18:32
Имам, да.
Около 10-15 са. С малките може би стават около 20.
Имена...
Немо
Лило
Алисия
Елиза
Шаста
Аравис
Джулия
Джулио
Джули
Джу
:razz: Съвсем сериозно!
Балончо
Хери
и май са това. :)

gorska
02-01-2008, 18:36
Имах и скаларии и още няколко вида.

Ох, скалариите са страшно красиви риби! Но са прекалено хищни и стават адски големи, затова ние нямаме. :x По едно време бяхме купили и почнаха да ни ядат бебенцата - гадняри. :-x
Но пък са невероятни на външен вид, в това няма съмнение!

dan4ety
02-01-2008, 18:36
Джулия
Джулио
Джули
Джу

Да не са семейство тези :-D

Много сладки имена на всичките ти :) Как различаваш женските от мъжките? Каква е разликата? :oops: :-o

dan4ety
02-01-2008, 18:45

Ох, скалариите са страшно красиви риби! Но са прекалено хищни и стават адски големи, затова ние нямаме. :x По едно време бяхме купили и почнаха да ни ядат бебенцата - гадняри. :-x

Това не съм го знела, че стaват много големи :shock: Явно моите са умрели прекалено бързо :-D Ама наистина скалариите са много красиви риби. :) Моите бяха сиви на черни чертички (като сиво тигърче, нещо такова :) ) бяха много сладки. Как умряха - едната падна на дъното и се покри с нещо като мъх :shock: След няколко часа в това положение, я разбутах малко с една пръчица и тя не мърдаше. Тогава разбрах, че е мъртва :-D Другата падна в тоалетната при чистенето :-D

gorska
02-01-2008, 18:46
Джулия
Джулио
Джули
Джу

Да не са семейство тези :-D

Много сладки имена на всичките ти :) Как различаваш женските от мъжките? Каква е разликата? :oops: :-o

Семейство.. :lol: Може и така да се каже. От една порода са - Джули. И затова всичките така се казват. Попринцип не харесвам сомчетата, защото са грозновати, но тези ми харесват много! За тва пък не чистят, а мързелуват. :-x

Женските и мъжките ги различавам, като питам в магазина. :-D От малките никои не са пораснали достатъчно, че да ги различа.
Само едно стана голямо и беше бременно даже, но умря. Беше ужасно.
Иначе разликите са /поне при моите риби/:
Женските са по-големи, дълги и дебели с по-големи кореми
Мъжките имат по-дълги опашки
Мъжките са по-красиви
А и мъжките непрекъснато вървят подир женските!
:D
Май е това, което се сещам...

gorska
02-01-2008, 18:56

Това не съм го знела, че стaват много големи :shock: Явно моите са умрели прекалено бързо :-D Ама наистина скалариите са много красиви риби. :) Моите бяха сиви на черни чертички (като сиво тигърче, нещо такова :) ) бяха много сладки. Как умряха - едната падна на дъното и се покри с нещо като мъх :shock: След няколко часа в това положение, я разбутах малко с една пръчица и тя не мърдаше. Тогава разбрах, че е мъртва :-D Другата падна в тоалетната при чистенето :-D

И аз съм виждала големи само по магазините. Но като станат такива не са чак толкова сладки.
Ние наще ги врърнахме на следващия ден, след като ги бяхме купили. Не ни върнаха парите, но нищо. :)
Бяха две - едната бяла с черно, а другата черна с бяло и бяха невероятни!!! :smt007
На мен винаги щом ми умира рибка, стои няколко дни на дъното, почти без да се движи и най-накрая си остава там. Ужасно тъжно е, но все пак не умират по такива брутални начини като при теб. :shock: :shock:

dan4ety
02-01-2008, 19:17

И аз съм виждала големи само по магазините. Но като станат такива не са чак толкова сладки.
Ние наще ги врърнахме на следващия ден, след като ги бяхме купили. Не ни върнаха парите, но нищо. :)
Бяха две - едната бяла с черно, а другата черна с бяло и бяха невероятни!!! :smt007
На мен винаги щом ми умира рибка, стои няколко дни на дъното, почти без да се движи и най-накрая си остава там. Ужасно тъжно е, но все пак не умират по такива брутални начини като при теб. :shock: :shock:

За кой от начините по-точно говориш :D А, сега се сетих, че няколко ми бяха изядени от раците. Две от незнайна от никой порода беше изядена от единия от 2-та рака, които само ядяха и никога не ги бях виждала. :-D Ядяха, само вечерта, защото тогава излизаха от рапанчетата си :x Няма да ви казвам те как умряха, че ще ме помислите за ненормална (не, че съм много нормална, де :-D ) :-D

skatemore
02-01-2008, 19:25
рибите са тъпи аз иам котка

gorska
02-01-2008, 19:31

За кой от начините по-точно говориш :D А, сега се сетих, че няколко ми бяха изядени от раците. Две от незнайна от никой порода беше изядена от единия от 2-та рака, които само ядяха и никога не ги бях виждала. :-D Ядяха, само вечерта, защото тогава излизаха от рапанчетата си :x Няма да ви казвам те как умряха, че ще ме помислите за ненормална (не, че съм много нормална, де :-D ) :-D

И за двата. А и за третия. :shock: :shock: :shock:

ThunderGoddess
02-01-2008, 19:31
Рибкииии ... много обичам да гледам как се разхождат насам-натам, но не са домашни любимци за мен. Изискват по-странни грижи, пък и аз искам нещо, което да мачкам и да галя ... котка, куче, някаква мишка - такива неща. Иначе ако имах, сигурно щех да ги кръстя на морски богове :D Т.е не се съмнявам, че щях да ги кръстя на морски богове :D

st1ka
02-01-2008, 21:41
Ами аз преди известно време имах рибки,ама имена не им бях измислила!И така си и умряха,не скръстени... :-D

Sladyranna
02-02-2008, 04:23
Имала съм 2 рибки до сега.. и то хващани от мен у реката. :D И са живяли на трохи от хляб и бисквити,и в чешмяна вода без помпи и глупости.. 8) Едната живя почти една годинка,ама умря точну на нова година :( Идеше ми да зарева за нея мн ми беше мъчно. Та.. казваше се Стефка Костадинова, защото като беше гладна скачаше отгоре над водата :lol:
А другата живя почти 2 години пак на същата обстановка :oops: и я бях кръстила Соломон Паси :shock: и аз нз защо...аа да! Докато се чудех как да я кръстя,по новините точно казваха: И Соломон Паси напрайл еди ккфо си..та така :razz:
НО РИБКИТЕ СА ТЪПО НЕЩО ЗА ДОМАШЕН ЛЮБИМЕЦ!
Кфо прават? Само гледат умно и трее през 3 дена да им чистиш лайната...
Вземи си коте! Няма по съвършенно нещо от котката!

HAGVXSXVH
02-02-2008, 09:04
еми като по малко имах ..уж аз 6тях да ги гледам ама.. :D ии от какво умряха забравих вече..ама то те само за украса немоиш да ги гушкаш.. :)

TheNewReligion
02-07-2008, 20:22
Не съм имала рибки , но смятам , че това са едни от най-милите домашни любимци ...Като ги гледаш как безгрижно плуват , се чувстваш някак...свободен , пречистен .

Rush_girl
02-07-2008, 20:47

И за двата. А и за третия. :shock: :shock: :shock:
Мале и аз имах скаларии...И моите по много странен начин умряха..мани мани...начи едната изкочи от аквариума през нощта и насутринта още мърдаше...и като я пуснахме в аквариума умря :-x Другата пък беше умряла върху охлюва ми и беше залепнала там(мн гадно беше кат се сетя и....)И повече не си купих...макар че смятам пак да си купя защото наистина са адски карсиви :)

sweety_tweety18
02-08-2008, 12:40
И аз имах Рибоци......но майка ми сложи вода от чешмата...и обърнаха коремите ся имам куче прачеща буланка и немска овчарка и котка :) ся мисля да си зема ХЪСКи

princesa_viki
02-10-2008, 12:51
Баща ми имаше преди мнооогоо мнооого години,ама след като ги нахраних с листа от рози,те...умряха.Не помня дали са имали имена :grin:

elsy
02-10-2008, 16:23
Ми имала съм, даже наскоро пак си имах, ама ми умряха и от тогава не искам повече :(

Amely
02-10-2008, 16:45
Лигави и смърдящи. Обичам ги само с лимон и гарнитура. :grin:

mhmhmhmhm
02-10-2008, 17:30
За кво цитирате не мога да разбера :x
Иначе да,в момента имам :smt007
ама не са много

gabi_94
02-10-2008, 18:43
имах, да! ама костенурката ми беше в един аквариум с тях и ги изяде почти всички, една изхвърлих без да искам в мивката, докато им сменях водата, друга умря от глад, последната от самота. Кръстих ги на приятелите си

Madness
02-11-2008, 08:22
Дааа и аз имах...имаха си и дечица...помня че ги отделях в отделно аквариумче бебнцата...ама май не оцеляха.Имаше една смешна,дето се водеше че чисти стъклото...и някви златни там...яко си беше :P

pepita87
02-13-2008, 17:48
По едно време бях мн.запалена на тая тема...после ми мина мерака..уморих ги,не за друго...бях ги оставила един ден на терасата...в разгара на лятото...и... :lol: "увариха се"миличките ми цял час ги прежалвах..тцттц...а имената...Гупите(всички,те минаваха под об6т знаменател)се казваха Глупачета :D Хелерите-Хитлерчета...Платите-Патенцата,Сомчетата-Смукачетата,ай другите си ги спеста :razz:

mhmhmhmhm
02-13-2008, 18:04
Аз пък си нямам костенуркааа :/

sexy&crazy
02-19-2008, 14:03
mi na4i az sahsto iam ribki kam 7 8 sa ostanali ama me marzi da gi krashtavam 8)

Summer_Wish
02-19-2008, 19:53
Хаха готина темичка :-P моите рибки са всичките гупи - около 20 с малките поне :-o Когато ми купиха рибки за първи път бяха 2 - една мъжка и една женска , кръстих ги Борко и Йоана :-P Сега вече нямам способността да ги различавам така добре просто , но много им се радвам :oops:

Yancheto
02-20-2008, 13:48
Мммм и аз имам рибки , 5 са ама си нямат имена... :-D Първите които ми купиха имаха имена,ама вече не ги помня :-D