View Full Version : Може ли да се ...
Искам да попитам,дали мога да се самозадоволявам,защото имам киста.Това вреди ли и пречи ли по някакъв начин?
amatorium
02-08-2008, 12:42
Ne trqbva li da otidesh na doktor da q operirat. Inache ne mislq kato cqlo, che prechi na samozadovolqvaneto. :-)
Аз ходих обаче нищо не са ми казали.Т.е само е под наблюдение.тя е на яйчника ми(десния)и нз да не стане нещо...
krem4et0
02-08-2008, 12:56
Ne trqbva li da otidesh na doktor da q operirat. Inache ne mislq kato cqlo, che prechi na samozadovolqvaneto. :-)
Аз имам кисти от 7 години, 3 са ми махали с пункция, 1 се махна от лекарства и в момента съм с 5-тата, която е на година и половина някъде :D . Операцията е крайна мярка и се прави, ако е наложително-кистата е голяма и има опасност да се спука, или пък е пълна с кръв. Моята е с бистра течност и няма причина да ми режат сег коремната кухина, при все, че при раждане ще го направят така или иначе. Освен това след раждане по принцип кистите изчезват от самосебе си. не стряскай момичето така!
По темата-може да си правиш секс колкото искаш, да мастурбираш колкото и както искаш, способна си да изпитваш оргазъм. Няма начин да достигнеш ти или пенисът на партньора ти до кистата. Просто това няма как да стане! Споко :-D
Противозачатъчни изписаха ли ти?
amatorium
02-08-2008, 13:01
Sorry. Ne iskah da prozvuchi tolkova grubo. Iskah da i kaja, che tezi neshta e hubavo s lekar da gi govori, a za maturbaciqta nqma problem. :-)
splendour
02-08-2008, 13:03
a как се разбира 4е има6 киста???
ми имах болки отдолу.понякога без причина кръв(съвсем леко)и отидох гледаха ме с ехограф и така :)
krem4et0
02-08-2008, 13:09
А аз от 12-13 годишна все по доктори ходя, защото имам менструация, която не ми спира с месеци........та отначало беше недоразвити яйчници, а после се оказа и киста.....
Иначе при много момичета симптом е липсата на менструация с месеци.
с ехограф лесно и бързо се диагностицира!
amatorium, разбира се всичко трябв да е под лекарски контрол. Ако не пие противозачатъчни всеки месец трябва да ходи поне 1 път след менстрация. Ако пие-поне на 2-3 месеца! Аз трябва да ходя тия дни, ама сега реших след св. Валентин!